MG10 signerte storfisk

MG10 signerte storfisk

 

Svenske Daniel Dalbjer har både landskamper, SM-gull og bred erfaring fra verdens beste innebandyliga. Nå kommer han til Groruddalen for å hjelpe MG10 opp i toppen.

- Jeg gleder meg til å flytte til Norge og spille i den norske eliteserien. Nå vil jeg vise hva jeg kan tilby på den norske innebandybanen, og det kjennes godt å ha fått i stand avtalen med MG10, sier Daniel Dalbjer.

30-åringen, som gjennom en årrekke har vært en høyt profilert spiller i verdens beste innebandyliga i Sverige, reiser til Norge og MG10 i slutten av august.

- Vi hadde også diskusjoner om en overgang i fjor, men da valgte jeg å spille for Falun i superligaen. Mye på grunn av at kjæresten min også var der. Dessverre ble det ikke som jeg hadde håpet på. Jeg gikk mye skadet, og derfor er jeg både spillesugen og revansjesugen nå. Jeg lover full fart og satsing igjen, sier Dalbjer.

- Du har en høy stjerne i svensk innebandy, men hva kan det norske publikum forvente av deg?

- Jeg er ikke typen til å skryte for mye av meg selv, men jeg har bevist mitt nivå og hva jeg kan by på. Publikum får komme og se på kampene, så skal jeg forsøke å snakke for meg på banen, sier han.

- Det går rykter om at du har et kraftig bra skudd?

- Akkurat skuddet mitt er det vel ikke mye feil med nei. Målvaktene får trene litt ekstra i sommer, ler Dalbjer.

God kommunikasjon

Svensken som har fire landskamper for det svenske herrelandslaget og tre for U19-landslaget, har fartstid i Balrog, Caperiotäby og Falun i SSL. Men mot slutten av tiden i Falun sleit Dalbjer med spilletid og gikk på utlån til Hedemora i svensk 1.divisjon. Dalbjer kan fort bli en viktig spiller for MG10 som nettopp mistet sin storscorer, Erik Jirving, til Gjelleråsen. Selv ønsker han å bidra på flere områder i klubben.

- Selvfølgelig håper jeg at jeg kan bidra med så mange mål og assist som mulig, men jeg håper også å bidra på flere plan. Jeg ser for meg at jeg tar steget inn i en lederrolle og bidrar på innstilling og det mentale. Målet er å være profesjonell i alt man gjør. Det er viktig for meg, sier Daniel Dalbjer.

Det inntrykket har han også fått av MG10.

- Den dialogen jeg har hatt med klubben har vært meget bra. Jeg føler vi ser likt på ambisjoner og mål. Vi skal satse framover, og jeg føler jeg kan stole på folk i klubben, sier forwarden.

- Hva vet du om nivået på norsk innebandy?

- Jeg har noen kompiser som har spilt her og hørt litt fra før av, men ikke for mye. Uansett er jeg her for å skape min egen oppfatning. Det er den som teller, sier han.

Tidenes norske signering?

I MG10 er de i ekstase over signeringen. Fjorårets herretrener David Garcia, som har jobbet med å få over svensken, snakker gladelig ut med pressen.

- Vi har jobbet med å få «Danne» til kubben i over ett år. Nå fikk endelig has på ham og det er vi godt fornøyd med. «Danne» har et enormt nivå som har gjort ham stor og anerkjent i den svenske ligaen som er verdens beste.

- De siste 12-13 årene har han spilt fast i første- og andrerekka i Sverige, og vært på banen og sikret SM-gull.

- Rekorden hans er fenomenal, og i våre øyne er dette den største signeringen som noensinne har skjedd i norsk innebandy. Han vil heve nivået her på berget.

- «Danne» er en ekte vinnertype med x-faktor, sier David Garcia.

Han kan også bekrefte ryktene om et kraftig skudd.

- Han har et fantastisk godt skudd som garantert vil bidra til poengpotten vår. Vår kaptein, Bobby Bergdahl, regnes for å være hardskytende. Han kom til meg og var helt sjokkert etter å ha sett skuddene til «Danne». Det er en grei beskrivelse av hvor gode skuddene hans er, sier Garcia.

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!