MG10 signerte storfisk

MG10 signerte storfisk

 

Svenske Daniel Dalbjer har både landskamper, SM-gull og bred erfaring fra verdens beste innebandyliga. Nå kommer han til Groruddalen for å hjelpe MG10 opp i toppen.

Skrevet av:

- Jeg gleder meg til å flytte til Norge og spille i den norske eliteserien. Nå vil jeg vise hva jeg kan tilby på den norske innebandybanen, og det kjennes godt å ha fått i stand avtalen med MG10, sier Daniel Dalbjer.

30-åringen, som gjennom en årrekke har vært en høyt profilert spiller i verdens beste innebandyliga i Sverige, reiser til Norge og MG10 i slutten av august.

- Vi hadde også diskusjoner om en overgang i fjor, men da valgte jeg å spille for Falun i superligaen. Mye på grunn av at kjæresten min også var der. Dessverre ble det ikke som jeg hadde håpet på. Jeg gikk mye skadet, og derfor er jeg både spillesugen og revansjesugen nå. Jeg lover full fart og satsing igjen, sier Dalbjer.

- Du har en høy stjerne i svensk innebandy, men hva kan det norske publikum forvente av deg?

- Jeg er ikke typen til å skryte for mye av meg selv, men jeg har bevist mitt nivå og hva jeg kan by på. Publikum får komme og se på kampene, så skal jeg forsøke å snakke for meg på banen, sier han.

- Det går rykter om at du har et kraftig bra skudd?

- Akkurat skuddet mitt er det vel ikke mye feil med nei. Målvaktene får trene litt ekstra i sommer, ler Dalbjer.

God kommunikasjon

Svensken som har fire landskamper for det svenske herrelandslaget og tre for U19-landslaget, har fartstid i Balrog, Caperiotäby og Falun i SSL. Men mot slutten av tiden i Falun sleit Dalbjer med spilletid og gikk på utlån til Hedemora i svensk 1.divisjon. Dalbjer kan fort bli en viktig spiller for MG10 som nettopp mistet sin storscorer, Erik Jirving, til Gjelleråsen. Selv ønsker han å bidra på flere områder i klubben.

- Selvfølgelig håper jeg at jeg kan bidra med så mange mål og assist som mulig, men jeg håper også å bidra på flere plan. Jeg ser for meg at jeg tar steget inn i en lederrolle og bidrar på innstilling og det mentale. Målet er å være profesjonell i alt man gjør. Det er viktig for meg, sier Daniel Dalbjer.

Det inntrykket har han også fått av MG10.

- Den dialogen jeg har hatt med klubben har vært meget bra. Jeg føler vi ser likt på ambisjoner og mål. Vi skal satse framover, og jeg føler jeg kan stole på folk i klubben, sier forwarden.

- Hva vet du om nivået på norsk innebandy?

- Jeg har noen kompiser som har spilt her og hørt litt fra før av, men ikke for mye. Uansett er jeg her for å skape min egen oppfatning. Det er den som teller, sier han.

Tidenes norske signering?

I MG10 er de i ekstase over signeringen. Fjorårets herretrener David Garcia, som har jobbet med å få over svensken, snakker gladelig ut med pressen.

- Vi har jobbet med å få «Danne» til kubben i over ett år. Nå fikk endelig has på ham og det er vi godt fornøyd med. «Danne» har et enormt nivå som har gjort ham stor og anerkjent i den svenske ligaen som er verdens beste.

- De siste 12-13 årene har han spilt fast i første- og andrerekka i Sverige, og vært på banen og sikret SM-gull.

- Rekorden hans er fenomenal, og i våre øyne er dette den største signeringen som noensinne har skjedd i norsk innebandy. Han vil heve nivået her på berget.

- «Danne» er en ekte vinnertype med x-faktor, sier David Garcia.

Han kan også bekrefte ryktene om et kraftig skudd.

- Han har et fantastisk godt skudd som garantert vil bidra til poengpotten vår. Vår kaptein, Bobby Bergdahl, regnes for å være hardskytende. Han kom til meg og var helt sjokkert etter å ha sett skuddene til «Danne». Det er en grei beskrivelse av hvor gode skuddene hans er, sier Garcia.

 

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

 
Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

 
Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!