Mikael Vuorio kommer tilbake

Mikael Vuorio kommer tilbake

 

Det blir mye morsomt i Furuset Forum til neste år også. Mikael Vuorio, Teemu Kuusisto og Marius Mathisrud har alle skrevet nye kontrakter.

Skrevet av:

Meldingen om at trioen Vuorio, Kuusisto og Mathisrud er med for fullt igjen fra neste sesong, fikk dem med hjerte i Furuset til å glemme sluttspill-exiten.

Mikael Vuorio kom til Furuset på lån i desember i fjor og imponerte hele hockeynorge med fantastisk keeperspill.

Redningene hans bidro sterkt til at Furuset sikret seg såpass mange poeng. I hans siste kamp, som var mot daværende serieleder Sparta Sarpsborg, reddet finnen hele 48 skudd, og Furuset vant 5-1. Etter ca. to måneder vendte han tilbake til Finland igjen, fordi klubben hans Lukko Raima ikke turte å gå inn i det finske sluttspillet uten ham.

- Det er kjempehyggelig at Vuorio likte seg så godt i Furuset Ishockey at han valgte å signere en permanent kontrakt for neste år.

- Han er en enormt god keeper. Vi fikk mye kjeft for at vi tok inn ham som en midlertidig løsning i vinter, men det viser seg nå at det valget var riktig.

- Vi har mange finske spillere i klubben, og hos oss får Vuorio stå mye. Vi er stolte over å ha ham med, sier sportslig leder Niklas Grønstrand.

Vuorios avtale varer hele neste sesong, men det er flere av iskrigerne som har skrevet nye avtaler.

Det har lenge versert rykter om at Kuusisto var på vei bort fra klubben, men både han og talentet Mathisrud har nå skrevet under på to-års avtaler.

- Kuusisto betyr enormt mye for klubben. Han har vært vår beste spiller de siste årene.

- Vi vet at det var interesse fra flere topplag i Norge og utlandet, så vi setter veldig pris på at han blir værende. Vi skal bygge kontiniutet og Kuustisto har prestert over tid.

- Når det gjelder Mathisrud er det veldig moro. Han er en ung spiller, og navnet hans lever i klubben fra faren sin tid. Vi synes han har slått til og han har en god statistikk for oss. Mathisrud er en spiller vi har lyst til å utvikle videre, sier Grønstrand.

Mathisrud er glad for at han fikk tillitt fra Furuset.

- Jeg følte Furuset var et riktig valg for meg. Vi er en gruppe på gode spillere med en bra trener. Jeg er nødt til å takke for tillitten de viste meg da jeg fikk sjansen etter overgangen fra Vålerenga, sier han.

- Hvordan blir Furuset til neste år?

- Jeg har stor tro på at vi blir bedre. Det er positivt at Hudd nå får bygge sitt eget lag foran sesongen, sier han.

- Hvem fler ligger på vent?

- Vi skal ha et møte i sportsutvalget hvor vi finner ut hvem vi vil ha med oss videre, og hvem vi vil forsøke å hente inn fra andre klubber. Vi har god tro på at vi skal klare å signere de fleste vi ønsker. Vi har fått på plass mange viktige brikker i laget, men det jobbes mot andre spillere også, sier han.

- Det blir moro i Forum til neste år?

- Det er jeg ganske sikker på. Forhåpentligvis blir det enda mer moro enn i år. Denne sesongen plasserte vi oss på samme posisjon som i fjor, men vi vant vår første sluttspillkamp siden 1993. Det er jo et lite steg i riktig retning. VI har klart å etablert oss. Vi bygger videre, men det tar lang tid å bygge et storlag, sier han.

I tillegg til denne trioen har også Daniel Sørvik, Christopher Henriksen og Christoffer Hansson signert nye avtaler.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!