Miljøprosjektet er endelig i boks

Miljøprosjektet er endelig i boks

 

Skuffelsen er snudd til glede på Romsås. I siste liten kom pengene til undervarmeanlegg på nye Bjøråsen kunstgressbane på plass og banen ferdigstilles i løpet av et par uker.

 

- Det har tatt lang tid og det er mange skjær i sjøen. Vi tør ikke juble før kunstgresset er på plass, sier Per-Kristian Torbjørnsen og Trond Holstad, som sitter i styret i fotballgruppa til Romsås Idrettslag.

For to uker siden kunne du lese om fotballgruppas fortvilelse i Akers Avis Groruddalen. Fotballgruppa har hele tiden ønsket seg et jordvarmeanlegg under kunstgresset på Bjøråsen - men pengene har uteblitt.

Før helga kom imidlertid gla'meldingen fra idrettsbyråd Jøran Kallmyr (Frp) - idrettslaget får til sammen 750.000 kroner ekstra, for at jordvarmeanlegget skal komme på plass før kunstgresset legges.

I tillegg legger klubben selv ut 1,4 millioner kroner.

 

Snart klar

Ifølge Torbjørnsen og Holstad kan kunstgresset nå komme på plass raskt.

- De har allerede begynt å grave. Vi har fått anslått at det vil ta rundt ti dager å få på plass jordvarmeanlegget. Deretter kan kunstgresset legges på toppen, sier Holstad.

Forhåpentligvis skjer dette innen 15. oktober. Normalt legges rørene til undervarmen 30 centimeter ned i bakken, men ved løsningen som brukes på Bjøråsen, kommer rørene bare til å ligge to og en halv centimeter under kunstgresset, forklarer han.

Selv om fundamentene for undervarmen kommer på plass, blir det ikke noe undervarme på banen med en gang.

- Men det vil ligge klart og det vil bare være å koble til.

- Når tror dere undervarmen er på plass?

- Den bør være på plass om to år, sier Holstad.

 

Som natt og dag

Fotballgruppa tror at kunstgressbanen på Bjøråsen blir en mal på fremtidens baner med undervarme. Planen er å samarbeide med Bjøråsen skole om felles oppvarming ved hjelp av jordvarme.

I Romsås neglisjeres ikke viktigheten av å få kunstgresset på plass. Slik situasjonen har vært fram til i dag, med en våt grusbane, forsvinner nemlig mange av områdets talenter til nærliggende klubber. Det tror klubben det blir en stopper for nå.

- Det er helt fantastisk hvis kunstgresset kommer nå. Det har så mye å si for både spillere, ledere og ungdom på Romsås, sier herrelagets trener Nikola Bes.

- Talentene våre går til nærliggende klubber fordi de har bedre forhold. Når kunstgressbanen kommer på plass så er det vi som kommer til å tilrekke oss talenter og nye spillere. Det er jeg bombesikker på. Utviklingspotensiale er enormt, mener Bes.

 

Kjemper om opprykk

Tilvekst til klubben er noe Romsås kan ha bruk for. Herrelaget, som spiller i 4. divisjon, ligger nemlig og kniver om en opprykksplass til 3. divisjon neste år. I såfall blir det lagets femte strake opprykk under trener Nikola Bes.

- Selvfølgelig hadde det vært morsomt å rykke opp igjen. Det hadde både vært sensjasjonsrikt og historiskt. Laget er tent på å klare det.

Likevel må styret i klubben også gi tommelen opp for et eventuelt opprykk, og det er det ikke sikkert de kan.

- Det er klart vi har lyst til å klare å rykke opp, men vi er foreløpig usikre på hva det vil innebære i form av kroner og øre. Økonomibiten kan bli vanskelig, men dette er noe vi må sette oss ned å kikke nærmere på, sier styremedlem Per Kristian Torbjørnsen.

Nikola Bes forstår at økonomibiten er usikker, men er sikker på at laget ville vokst på et opprykk.

- Med en ny kunstgressbane og spill i 3. divisjon ville vi hatt mye å tilby spillere. Jeg er sikker på at vi vil kunne forsterket stallen, og få et slagkraftig lag. I tillegg vil det skape entusiasme på Romsås, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.