Mirakelet på Rommensletta

Mirakelet på Rommensletta

 

Med 30 minutter igjen å spille lå HSIL under 0-3 og hadde to bein nede i 5. divisjon. Så snudde alt, og to minutter på overtid klinket HSIL-legenden Pedro Alberti inn 4-3-målet. Da eksploderte Rommensletta i glede.

- Jeg har spilt fotball i 20 år og scoret massevis av pene og viktige mål. Dette avgjørende sparket var likevel mitt livs viktigste og det desidert deiligste. Helt sinnsykt, sier Pedro Alberti om scoringen som berget Høybråten og Stovners plass i årets 4. divisjon.

Det var ikke vanskelig å se hva målet betydde for alle med hjertet i HSIL. Det ble helt stille før et enormt jubelbrøl plutselig tok over. Hele laget løp ut på banen, mens voksne mannfolk gråt og klemte på hverandre på sidelinjen.

- Utrolig moro å se at så mange bryr seg om klubben. Det ga meg frysninger på ryggen, sier Alberti.

Selv kom han innpå i pausen.

- Da vi kom bakpå 0-3 må jeg innrømme at jeg mistet litt av troen, men da reduseringene begynte å komme lyste det i øynene på gutta. Vi kjempet sammen for hverandre og for stoltheten, sier Alberti.

Kenneth Hermansen reduserte først for HSIL. Deretter kom stopper Maths Kopland på scoringslisten før nevnte Hermansen fikk æren av å sette utlikningen før han senere ga assist til Alberti som scoret vinnermålet.

- Orgasmisk

Alberti mener at HSIL beviste hva slags lag de er under kampen.

- Vi møtte et meget godt Oppsal-lag som spilte for retten til å delta i neste års NM. Det virker likevel som vi er best når ingen har tro på oss. Vi er best når vi får lov til å spille møkkafotball, kline ballen opp og krige. Da er det vanskelig å slå oss, sier han.

Alberti takker også trener Harald Ødegaard for å ha gjort de riktige grepene i pausen og legge om fra 4-5-1 til 3-4-3.

- Coaching i verdensklasse, sier Alberti.

Treneren vil likevel gi laget æren for seieren.

- Jeg har drevet med fotball i mange år, men dette er det

deiligste jeg har vært med på. Denne kompisgjengen fortjente virkelig denne oppturen. De dro det i land sammen.

- Grei at vi har hatt en dårlig sesong, men jeg vet potensialet i disse gutta. De kan når de vil, sier Harald Ødegaard.

Endelig flaks

Høybråten og Stovner har gjennom hele sesongen hevdet at de har hatt uflaks og vært uheldige med dommeravgjørelser. Etter skjebnekampen mot Oppsal kan de imidlertid takke Fru Fortuna for at det gikk som det gikk. Til tross for at HSIL fikk to annulerte mål, gikk det meste deres vei. Oppsal fikk to røde kort i kampen, hvorav i hvert fall det ene var av det tvilsomme slaget.

Bortelaget hadde også én ball som var over mållinjen, men dommeren nektet for det. HSIL hadde også noen ville redninger på streken underveis i kampen.


- For en gangs skyld fikk vi dommeravgjørelsene med oss. Alt klaffet, sier HSIL-kaptein Lars Søby som er langtidsskadet og fulgte kampen fra sidelinjen.

Rørt kaptein

Kaptein Søby var rørt etter oppgjøret.

- Denne kvelden skriver seg inn i HSIL-historien som «Mirakelet på Rommensletta». Helt rått, sier han.

Han er også stolt over innsatsen.

- Uten tvil, selv om det så mørkt ut nektet folk å gi opp. Alle gutta reiste seg og ga alt. Spesielt vil jeg trekke fram årets desidert beste spiller, Nilen Thurai, som spilte som en helt med brist i ribbeinet. Han reddet oss flere ganger, sier Søby.

Skryt skal også gå til 95-spillerne Terje Dahl og Caner Usein som kom inn og bidro sterkt til snuoperasjonen.

- En enorm prestasjon av så unge spillere. De var blant våre beste. Det er noen store talenter fra 95-generasjonen som jeg håper å få brukt mer på A-laget i årene som kommer, sier trener Harald Ødegaard.

Dermed reddet HSIL plassen på målstreken. Ett poeng foran Jardar som måtte ta den tunge veien ned. Totalen for HSIL ble 21 poeng på 22 kamper. Denne sesongen scoret de 33 mål, mens 63 ble sluppet inn.

- Vi har scoret desidert minst i avdelingen denne sesongen. Det er noe vi må ordne opp i, innrømmer Lars Søby.

HSIL startet sesongen bra og lå i toppen etter fem serierunder. Så kom en forferdelig periode hvor klubben kun tok ett poeng på 13 matcher. På sesongens fire siste kamper ble det imidlertid ni poeng som akkurat holdt til ny kontrakt.

Betyr mye

HSIL-spillerne er ikke i tvil om hva fornyet kontrakt i 4. divisjon betyr for klubben.

- Det har enormt mye å si for «go-en» i laget. Vi kan dra med oss en opplevelse og en herlig lagfølelse inn mot neste sesong hvor vi igjen vil få spille på Høybråten med nytt kunstgress. Det er også ting på gang i teamet rundt laget, og det ser ut til at vi får mye bedre forhold til neste år.

- Dessuten gjør 4. divisjons-statusen det enklere å beholde og rekruttere nye spillere, sier Lars Søby.Nå må det satses


Pedro Alberti håper nå man tør å satse fotball i Høybråten og Stovner.

- Neste år vender vi hjem til ny bane, og har alle muligheter til å bygge noe. Jeg håper folk har lyst til å være med på en oppblomstring rundt A-laget.

- Det er massevis av talenter i klubben, og jeg ser for meg at vi, over tid, kan bygge oss oppover, sier han.

Det forutsetter imidlertid mer tid på treningsfeltet for HSIL-gutta. De har ikke lyst til å være i en liknende situasjon til neste år.

- Selvfølgelig ikke. Det må settes høyere krav til spillerne neste sesong. Og vi må være såpass proffe at vi kan sikte mot en plass på den øvre del av tabellen, sier Lars Søby.

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!