Mirakelet på Rommensletta

Mirakelet på Rommensletta

 

Med 30 minutter igjen å spille lå HSIL under 0-3 og hadde to bein nede i 5. divisjon. Så snudde alt, og to minutter på overtid klinket HSIL-legenden Pedro Alberti inn 4-3-målet. Da eksploderte Rommensletta i glede.

Skrevet av:

- Jeg har spilt fotball i 20 år og scoret massevis av pene og viktige mål. Dette avgjørende sparket var likevel mitt livs viktigste og det desidert deiligste. Helt sinnsykt, sier Pedro Alberti om scoringen som berget Høybråten og Stovners plass i årets 4. divisjon.

Det var ikke vanskelig å se hva målet betydde for alle med hjertet i HSIL. Det ble helt stille før et enormt jubelbrøl plutselig tok over. Hele laget løp ut på banen, mens voksne mannfolk gråt og klemte på hverandre på sidelinjen.

- Utrolig moro å se at så mange bryr seg om klubben. Det ga meg frysninger på ryggen, sier Alberti.

Selv kom han innpå i pausen.

- Da vi kom bakpå 0-3 må jeg innrømme at jeg mistet litt av troen, men da reduseringene begynte å komme lyste det i øynene på gutta. Vi kjempet sammen for hverandre og for stoltheten, sier Alberti.

Kenneth Hermansen reduserte først for HSIL. Deretter kom stopper Maths Kopland på scoringslisten før nevnte Hermansen fikk æren av å sette utlikningen før han senere ga assist til Alberti som scoret vinnermålet.

- Orgasmisk

Alberti mener at HSIL beviste hva slags lag de er under kampen.

- Vi møtte et meget godt Oppsal-lag som spilte for retten til å delta i neste års NM. Det virker likevel som vi er best når ingen har tro på oss. Vi er best når vi får lov til å spille møkkafotball, kline ballen opp og krige. Da er det vanskelig å slå oss, sier han.

Alberti takker også trener Harald Ødegaard for å ha gjort de riktige grepene i pausen og legge om fra 4-5-1 til 3-4-3.

- Coaching i verdensklasse, sier Alberti.

Treneren vil likevel gi laget æren for seieren.

- Jeg har drevet med fotball i mange år, men dette er det

deiligste jeg har vært med på. Denne kompisgjengen fortjente virkelig denne oppturen. De dro det i land sammen.

- Grei at vi har hatt en dårlig sesong, men jeg vet potensialet i disse gutta. De kan når de vil, sier Harald Ødegaard.

Endelig flaks

Høybråten og Stovner har gjennom hele sesongen hevdet at de har hatt uflaks og vært uheldige med dommeravgjørelser. Etter skjebnekampen mot Oppsal kan de imidlertid takke Fru Fortuna for at det gikk som det gikk. Til tross for at HSIL fikk to annulerte mål, gikk det meste deres vei. Oppsal fikk to røde kort i kampen, hvorav i hvert fall det ene var av det tvilsomme slaget.

Bortelaget hadde også én ball som var over mållinjen, men dommeren nektet for det. HSIL hadde også noen ville redninger på streken underveis i kampen.

- For en gangs skyld fikk vi dommeravgjørelsene med oss. Alt klaffet, sier HSIL-kaptein Lars Søby som er langtidsskadet og fulgte kampen fra sidelinjen.

Rørt kaptein

Kaptein Søby var rørt etter oppgjøret.

- Denne kvelden skriver seg inn i HSIL-historien som «Mirakelet på Rommensletta». Helt rått, sier han.

Han er også stolt over innsatsen.

- Uten tvil, selv om det så mørkt ut nektet folk å gi opp. Alle gutta reiste seg og ga alt. Spesielt vil jeg trekke fram årets desidert beste spiller, Nilen Thurai, som spilte som en helt med brist i ribbeinet. Han reddet oss flere ganger, sier Søby.

Skryt skal også gå til 95-spillerne Terje Dahl og Caner Usein som kom inn og bidro sterkt til snuoperasjonen.

- En enorm prestasjon av så unge spillere. De var blant våre beste. Det er noen store talenter fra 95-generasjonen som jeg håper å få brukt mer på A-laget i årene som kommer, sier trener Harald Ødegaard.

Dermed reddet HSIL plassen på målstreken. Ett poeng foran Jardar som måtte ta den tunge veien ned. Totalen for HSIL ble 21 poeng på 22 kamper. Denne sesongen scoret de 33 mål, mens 63 ble sluppet inn.

- Vi har scoret desidert minst i avdelingen denne sesongen. Det er noe vi må ordne opp i, innrømmer Lars Søby.

HSIL startet sesongen bra og lå i toppen etter fem serierunder. Så kom en forferdelig periode hvor klubben kun tok ett poeng på 13 matcher. På sesongens fire siste kamper ble det imidlertid ni poeng som akkurat holdt til ny kontrakt.

Betyr mye

HSIL-spillerne er ikke i tvil om hva fornyet kontrakt i 4. divisjon betyr for klubben.

- Det har enormt mye å si for «go-en» i laget. Vi kan dra med oss en opplevelse og en herlig lagfølelse inn mot neste sesong hvor vi igjen vil få spille på Høybråten med nytt kunstgress. Det er også ting på gang i teamet rundt laget, og det ser ut til at vi får mye bedre forhold til neste år.

- Dessuten gjør 4. divisjons-statusen det enklere å beholde og rekruttere nye spillere, sier Lars Søby.

Nå må det satses

Pedro Alberti håper nå man tør å satse fotball i Høybråten og Stovner.

- Neste år vender vi hjem til ny bane, og har alle muligheter til å bygge noe. Jeg håper folk har lyst til å være med på en oppblomstring rundt A-laget.

- Det er massevis av talenter i klubben, og jeg ser for meg at vi, over tid, kan bygge oss oppover, sier han.

Det forutsetter imidlertid mer tid på treningsfeltet for HSIL-gutta. De har ikke lyst til å være i en liknende situasjon til neste år.

- Selvfølgelig ikke. Det må settes høyere krav til spillerne neste sesong. Og vi må være såpass proffe at vi kan sikte mot en plass på den øvre del av tabellen, sier Lars Søby.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!