Mirakelet på Rommensletta

Mirakelet på Rommensletta

 

Med 30 minutter igjen å spille lå HSIL under 0-3 og hadde to bein nede i 5. divisjon. Så snudde alt, og to minutter på overtid klinket HSIL-legenden Pedro Alberti inn 4-3-målet. Da eksploderte Rommensletta i glede.

- Jeg har spilt fotball i 20 år og scoret massevis av pene og viktige mål. Dette avgjørende sparket var likevel mitt livs viktigste og det desidert deiligste. Helt sinnsykt, sier Pedro Alberti om scoringen som berget Høybråten og Stovners plass i årets 4. divisjon.

Det var ikke vanskelig å se hva målet betydde for alle med hjertet i HSIL. Det ble helt stille før et enormt jubelbrøl plutselig tok over. Hele laget løp ut på banen, mens voksne mannfolk gråt og klemte på hverandre på sidelinjen.

- Utrolig moro å se at så mange bryr seg om klubben. Det ga meg frysninger på ryggen, sier Alberti.

Selv kom han innpå i pausen.

- Da vi kom bakpå 0-3 må jeg innrømme at jeg mistet litt av troen, men da reduseringene begynte å komme lyste det i øynene på gutta. Vi kjempet sammen for hverandre og for stoltheten, sier Alberti.

Kenneth Hermansen reduserte først for HSIL. Deretter kom stopper Maths Kopland på scoringslisten før nevnte Hermansen fikk æren av å sette utlikningen før han senere ga assist til Alberti som scoret vinnermålet.

- Orgasmisk

Alberti mener at HSIL beviste hva slags lag de er under kampen.

- Vi møtte et meget godt Oppsal-lag som spilte for retten til å delta i neste års NM. Det virker likevel som vi er best når ingen har tro på oss. Vi er best når vi får lov til å spille møkkafotball, kline ballen opp og krige. Da er det vanskelig å slå oss, sier han.

Alberti takker også trener Harald Ødegaard for å ha gjort de riktige grepene i pausen og legge om fra 4-5-1 til 3-4-3.

- Coaching i verdensklasse, sier Alberti.

Treneren vil likevel gi laget æren for seieren.

- Jeg har drevet med fotball i mange år, men dette er det

deiligste jeg har vært med på. Denne kompisgjengen fortjente virkelig denne oppturen. De dro det i land sammen.

- Grei at vi har hatt en dårlig sesong, men jeg vet potensialet i disse gutta. De kan når de vil, sier Harald Ødegaard.

Endelig flaks

Høybråten og Stovner har gjennom hele sesongen hevdet at de har hatt uflaks og vært uheldige med dommeravgjørelser. Etter skjebnekampen mot Oppsal kan de imidlertid takke Fru Fortuna for at det gikk som det gikk. Til tross for at HSIL fikk to annulerte mål, gikk det meste deres vei. Oppsal fikk to røde kort i kampen, hvorav i hvert fall det ene var av det tvilsomme slaget.

Bortelaget hadde også én ball som var over mållinjen, men dommeren nektet for det. HSIL hadde også noen ville redninger på streken underveis i kampen.

- For en gangs skyld fikk vi dommeravgjørelsene med oss. Alt klaffet, sier HSIL-kaptein Lars Søby som er langtidsskadet og fulgte kampen fra sidelinjen.

Rørt kaptein

Kaptein Søby var rørt etter oppgjøret.

- Denne kvelden skriver seg inn i HSIL-historien som «Mirakelet på Rommensletta». Helt rått, sier han.

Han er også stolt over innsatsen.

- Uten tvil, selv om det så mørkt ut nektet folk å gi opp. Alle gutta reiste seg og ga alt. Spesielt vil jeg trekke fram årets desidert beste spiller, Nilen Thurai, som spilte som en helt med brist i ribbeinet. Han reddet oss flere ganger, sier Søby.

Skryt skal også gå til 95-spillerne Terje Dahl og Caner Usein som kom inn og bidro sterkt til snuoperasjonen.

- En enorm prestasjon av så unge spillere. De var blant våre beste. Det er noen store talenter fra 95-generasjonen som jeg håper å få brukt mer på A-laget i årene som kommer, sier trener Harald Ødegaard.

Dermed reddet HSIL plassen på målstreken. Ett poeng foran Jardar som måtte ta den tunge veien ned. Totalen for HSIL ble 21 poeng på 22 kamper. Denne sesongen scoret de 33 mål, mens 63 ble sluppet inn.

- Vi har scoret desidert minst i avdelingen denne sesongen. Det er noe vi må ordne opp i, innrømmer Lars Søby.

HSIL startet sesongen bra og lå i toppen etter fem serierunder. Så kom en forferdelig periode hvor klubben kun tok ett poeng på 13 matcher. På sesongens fire siste kamper ble det imidlertid ni poeng som akkurat holdt til ny kontrakt.

Betyr mye

HSIL-spillerne er ikke i tvil om hva fornyet kontrakt i 4. divisjon betyr for klubben.

- Det har enormt mye å si for «go-en» i laget. Vi kan dra med oss en opplevelse og en herlig lagfølelse inn mot neste sesong hvor vi igjen vil få spille på Høybråten med nytt kunstgress. Det er også ting på gang i teamet rundt laget, og det ser ut til at vi får mye bedre forhold til neste år.

- Dessuten gjør 4. divisjons-statusen det enklere å beholde og rekruttere nye spillere, sier Lars Søby.

Nå må det satses

Pedro Alberti håper nå man tør å satse fotball i Høybråten og Stovner.

- Neste år vender vi hjem til ny bane, og har alle muligheter til å bygge noe. Jeg håper folk har lyst til å være med på en oppblomstring rundt A-laget.

- Det er massevis av talenter i klubben, og jeg ser for meg at vi, over tid, kan bygge oss oppover, sier han.

Det forutsetter imidlertid mer tid på treningsfeltet for HSIL-gutta. De har ikke lyst til å være i en liknende situasjon til neste år.

- Selvfølgelig ikke. Det må settes høyere krav til spillerne neste sesong. Og vi må være såpass proffe at vi kan sikte mot en plass på den øvre del av tabellen, sier Lars Søby.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.