- Morsomt med snøstorm

- Morsomt med snøstorm

 

Tett snøfall la ingen demper på innsatsen til HSILs unge løpere under Oslo Skifestival, men Oline, Ylva, Oskar og Peder innrømmet at det var litt tungt å gå i snøværet.

Tekst:

Publisert:

- Det føltes som å gå i snøstorm, men det var morsomt, sier Ylva Horten, som er en av 16 rekrutter i langrennsgruppa til HSIL.Søsteren Oline Horten synes også det var gøy å gå.- Det gikk bra i dag, selv om jeg fikk mye snø i øynene når jeg gikk, sier Oline Horten (11).Kameratene, Peder Sunde Eriksen (10) og Oskar Svartedal (10), er enig med jentene i at det var morsomt å gå.- Det var litt vanskelig å gå i snøværet, derfor synes jeg ikke det gikk så fort, sier Peder.- Det var litt slitsomt å gå i dag, men veldig morsomt også, sier Oskar.Første renn for sesongenOskar tror likevel ikke det var snøen alene som gjorde at det var slitsomt å gå den to kilometer lange sløyfa.- Dette var det første rennet mitt for sesongen, så det kan hende det var derfor det var litt tungt, forklarer han.Peder er enig. Han gikk nemlig sitt andre renn denne sesongen.- Jeg synes det gikk bedre nå enn på det første rennet, mener han.- Liker dere skøyting eller klassisk best?-  Jeg liker klassisk. Det er aller best å gå når det er tunge oppoverbakker, svarer Oskar.Første år med plasseringerGuttene forteller at dette er den første sesongen de får plasseringer, og at det gjør det litt mer spennende å gå.- Det er morsommere å gå når vi får plasseringer, mener begge to.- Hvem er det som er best av dere?- Vi er omtrent like gode, sier Oskar.- Hvorfor går dere langrenn?- Det er morsomt, også blir man sterk av det, sier Oskar.- Det er gøy å konkurrere. Det er også morsomt å kjøre fort ned bakker, mener Peder.Flotte gutter  å treneOskar og Peders trener, Aleksander Norlien, er veldig fornøyd med guttenes innsats.- Guttene er flinke til å konkurrere, og de klager stort sett aldri, forteller Norlien.- Lot de seg påvirke av snøværet?- Nei, de har det like morsomt uansett. Dessuten er positivt at det snør, så de får gått litt mer på ski.- Hvordan har dere trent hittil i sesongen?- Det har blitt endel alternativt. Vi har blant annet gått på skøyter, sier Norlien.Fornøyd arrangør Leder i HSIL langrenn, Bjørn Jarle Wiger, forteller Akers Avis Groruddalen at det er strevsomt, men morsomt å arrangere skifestivalen. - Dette er Norges største skikonkurranse for barn og unge. I løpet av denne helgen har vi rundt 2000 starter her i Holmenkollen. Løperne kommer helt fra Finnmark, sier han. - Det er bare tre ledige startnummer igjen. Det er i jenter 14 år. Vi har til og med avvist løpere, legger han til. Wiger forteller det går mange dugnadstimer med på arrangementet. - Dette er basert på foreldrehjelp. Totalt er det 111 funksjonærer i sving her i helga. Jeg må rette en stor takk til alle som har bidratt, sier han.

Siste nytt i Sport

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.