- Morsomt med snøstorm

- Morsomt med snøstorm

 

Tett snøfall la ingen demper på innsatsen til HSILs unge løpere under Oslo Skifestival, men Oline, Ylva, Oskar og Peder innrømmet at det var litt tungt å gå i snøværet.

Skrevet av:

- Det føltes som å gå i snøstorm, men det var morsomt, sier Ylva Horten, som er en av 16 rekrutter i langrennsgruppa til HSIL.Søsteren Oline Horten synes også det var gøy å gå.- Det gikk bra i dag, selv om jeg fikk mye snø i øynene når jeg gikk, sier Oline Horten (11).Kameratene, Peder Sunde Eriksen (10) og Oskar Svartedal (10), er enig med jentene i at det var morsomt å gå.- Det var litt vanskelig å gå i snøværet, derfor synes jeg ikke det gikk så fort, sier Peder.- Det var litt slitsomt å gå i dag, men veldig morsomt også, sier Oskar.Første renn for sesongenOskar tror likevel ikke det var snøen alene som gjorde at det var slitsomt å gå den to kilometer lange sløyfa.- Dette var det første rennet mitt for sesongen, så det kan hende det var derfor det var litt tungt, forklarer han.Peder er enig. Han gikk nemlig sitt andre renn denne sesongen.- Jeg synes det gikk bedre nå enn på det første rennet, mener han.- Liker dere skøyting eller klassisk best?-  Jeg liker klassisk. Det er aller best å gå når det er tunge oppoverbakker, svarer Oskar.Første år med plasseringerGuttene forteller at dette er den første sesongen de får plasseringer, og at det gjør det litt mer spennende å gå.- Det er morsommere å gå når vi får plasseringer, mener begge to.- Hvem er det som er best av dere?- Vi er omtrent like gode, sier Oskar.- Hvorfor går dere langrenn?- Det er morsomt, også blir man sterk av det, sier Oskar.- Det er gøy å konkurrere. Det er også morsomt å kjøre fort ned bakker, mener Peder.Flotte gutter  å treneOskar og Peders trener, Aleksander Norlien, er veldig fornøyd med guttenes innsats.- Guttene er flinke til å konkurrere, og de klager stort sett aldri, forteller Norlien.- Lot de seg påvirke av snøværet?- Nei, de har det like morsomt uansett. Dessuten er positivt at det snør, så de får gått litt mer på ski.- Hvordan har dere trent hittil i sesongen?- Det har blitt endel alternativt. Vi har blant annet gått på skøyter, sier Norlien.Fornøyd arrangør Leder i HSIL langrenn, Bjørn Jarle Wiger, forteller Akers Avis Groruddalen at det er strevsomt, men morsomt å arrangere skifestivalen. - Dette er Norges største skikonkurranse for barn og unge. I løpet av denne helgen har vi rundt 2000 starter her i Holmenkollen. Løperne kommer helt fra Finnmark, sier han. - Det er bare tre ledige startnummer igjen. Det er i jenter 14 år. Vi har til og med avvist løpere, legger han til. Wiger forteller det går mange dugnadstimer med på arrangementet. - Dette er basert på foreldrehjelp. Totalt er det 111 funksjonærer i sving her i helga. Jeg må rette en stor takk til alle som har bidratt, sier han.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!