- Morsomt med snøstorm

- Morsomt med snøstorm

 

Tett snøfall la ingen demper på innsatsen til HSILs unge løpere under Oslo Skifestival, men Oline, Ylva, Oskar og Peder innrømmet at det var litt tungt å gå i snøværet.

Skrevet av:

- Det føltes som å gå i snøstorm, men det var morsomt, sier Ylva Horten, som er en av 16 rekrutter i langrennsgruppa til HSIL.Søsteren Oline Horten synes også det var gøy å gå.- Det gikk bra i dag, selv om jeg fikk mye snø i øynene når jeg gikk, sier Oline Horten (11).Kameratene, Peder Sunde Eriksen (10) og Oskar Svartedal (10), er enig med jentene i at det var morsomt å gå.- Det var litt vanskelig å gå i snøværet, derfor synes jeg ikke det gikk så fort, sier Peder.- Det var litt slitsomt å gå i dag, men veldig morsomt også, sier Oskar.Første renn for sesongenOskar tror likevel ikke det var snøen alene som gjorde at det var slitsomt å gå den to kilometer lange sløyfa.- Dette var det første rennet mitt for sesongen, så det kan hende det var derfor det var litt tungt, forklarer han.Peder er enig. Han gikk nemlig sitt andre renn denne sesongen.- Jeg synes det gikk bedre nå enn på det første rennet, mener han.- Liker dere skøyting eller klassisk best?-  Jeg liker klassisk. Det er aller best å gå når det er tunge oppoverbakker, svarer Oskar.Første år med plasseringerGuttene forteller at dette er den første sesongen de får plasseringer, og at det gjør det litt mer spennende å gå.- Det er morsommere å gå når vi får plasseringer, mener begge to.- Hvem er det som er best av dere?- Vi er omtrent like gode, sier Oskar.- Hvorfor går dere langrenn?- Det er morsomt, også blir man sterk av det, sier Oskar.- Det er gøy å konkurrere. Det er også morsomt å kjøre fort ned bakker, mener Peder.Flotte gutter  å treneOskar og Peders trener, Aleksander Norlien, er veldig fornøyd med guttenes innsats.- Guttene er flinke til å konkurrere, og de klager stort sett aldri, forteller Norlien.- Lot de seg påvirke av snøværet?- Nei, de har det like morsomt uansett. Dessuten er positivt at det snør, så de får gått litt mer på ski.- Hvordan har dere trent hittil i sesongen?- Det har blitt endel alternativt. Vi har blant annet gått på skøyter, sier Norlien.Fornøyd arrangør Leder i HSIL langrenn, Bjørn Jarle Wiger, forteller Akers Avis Groruddalen at det er strevsomt, men morsomt å arrangere skifestivalen. - Dette er Norges største skikonkurranse for barn og unge. I løpet av denne helgen har vi rundt 2000 starter her i Holmenkollen. Løperne kommer helt fra Finnmark, sier han. - Det er bare tre ledige startnummer igjen. Det er i jenter 14 år. Vi har til og med avvist løpere, legger han til. Wiger forteller det går mange dugnadstimer med på arrangementet. - Dette er basert på foreldrehjelp. Totalt er det 111 funksjonærer i sving her i helga. Jeg må rette en stor takk til alle som har bidratt, sier han.

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!