- Morsomt med snøstorm

- Morsomt med snøstorm

 

Tett snøfall la ingen demper på innsatsen til HSILs unge løpere under Oslo Skifestival, men Oline, Ylva, Oskar og Peder innrømmet at det var litt tungt å gå i snøværet.

Skrevet av:

- Det føltes som å gå i snøstorm, men det var morsomt, sier Ylva Horten, som er en av 16 rekrutter i langrennsgruppa til HSIL.Søsteren Oline Horten synes også det var gøy å gå.- Det gikk bra i dag, selv om jeg fikk mye snø i øynene når jeg gikk, sier Oline Horten (11).Kameratene, Peder Sunde Eriksen (10) og Oskar Svartedal (10), er enig med jentene i at det var morsomt å gå.- Det var litt vanskelig å gå i snøværet, derfor synes jeg ikke det gikk så fort, sier Peder.- Det var litt slitsomt å gå i dag, men veldig morsomt også, sier Oskar.Første renn for sesongenOskar tror likevel ikke det var snøen alene som gjorde at det var slitsomt å gå den to kilometer lange sløyfa.- Dette var det første rennet mitt for sesongen, så det kan hende det var derfor det var litt tungt, forklarer han.Peder er enig. Han gikk nemlig sitt andre renn denne sesongen.- Jeg synes det gikk bedre nå enn på det første rennet, mener han.- Liker dere skøyting eller klassisk best?-  Jeg liker klassisk. Det er aller best å gå når det er tunge oppoverbakker, svarer Oskar.Første år med plasseringerGuttene forteller at dette er den første sesongen de får plasseringer, og at det gjør det litt mer spennende å gå.- Det er morsommere å gå når vi får plasseringer, mener begge to.- Hvem er det som er best av dere?- Vi er omtrent like gode, sier Oskar.- Hvorfor går dere langrenn?- Det er morsomt, også blir man sterk av det, sier Oskar.- Det er gøy å konkurrere. Det er også morsomt å kjøre fort ned bakker, mener Peder.Flotte gutter  å treneOskar og Peders trener, Aleksander Norlien, er veldig fornøyd med guttenes innsats.- Guttene er flinke til å konkurrere, og de klager stort sett aldri, forteller Norlien.- Lot de seg påvirke av snøværet?- Nei, de har det like morsomt uansett. Dessuten er positivt at det snør, så de får gått litt mer på ski.- Hvordan har dere trent hittil i sesongen?- Det har blitt endel alternativt. Vi har blant annet gått på skøyter, sier Norlien.Fornøyd arrangør Leder i HSIL langrenn, Bjørn Jarle Wiger, forteller Akers Avis Groruddalen at det er strevsomt, men morsomt å arrangere skifestivalen. - Dette er Norges største skikonkurranse for barn og unge. I løpet av denne helgen har vi rundt 2000 starter her i Holmenkollen. Løperne kommer helt fra Finnmark, sier han. - Det er bare tre ledige startnummer igjen. Det er i jenter 14 år. Vi har til og med avvist løpere, legger han til. Wiger forteller det går mange dugnadstimer med på arrangementet. - Dette er basert på foreldrehjelp. Totalt er det 111 funksjonærer i sving her i helga. Jeg må rette en stor takk til alle som har bidratt, sier han.

Siste nytt i Sport

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

 
VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!