- Mye på gang i Groruddalen

Leder av Oslo idrettskrets, Børre Rognlien, synes det er interessant å følge idretten i Groruddalen og mener groruddøler har mye positivt å se fram til.

Tekst:

Publisert:

- Det skjer veldig mye positivt. Nå skal det bygges haller på Rommen, Ellingsrud og Grorud. I tillegg blir minst to nye isflater klare i år, sier han.

De senere årene har han sett en utvikling av idretten i dalen. Han trekker blant annet fram økt aktivitetsnivå, men han legger heller ikke skjul på at det er utfordringer.

- Vi må få flere foreldre med. Det er et problem med frivillighet i idretten. Beboere med bakgrunn fra andre kulturer er ikke vant til at idretten er drevet på frivillig basis slik som den er i Norge, sier han.

Fortsatt idrett

I juni trer Rognlien ut av vervet som leder i Oslo idrettskrets. Det betyr imidlertid ikke at engasjementet hans for idretten forsvinner.

- Jeg kommer fortsatt til å være visepresident i Norges Idrettsforbund, så jeg skal fortsatt jobbe med idrett.

Og idretten i Groruddalen kommer han fortsatt til å følge med på. Akers Avis Groruddalen kommer til å være en viktig kilde.

- Avisa får fram alle resultatene. Den dekker en fjerdedel av Oslo. Vi skulle hatt tilsvarende aviser i resten av hovedstaden, mener han.

 

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.