Nå er H/L best i Grorudddalen

Nå er H/L best i Grorudddalen

 

Som forventet knuste Hasle/Løren Furuset 4-0 i helgas følelsesladde lokalderby og kan nå smykke seg med tittelen som Groruddalens beste ishockeylag. For enkelte spillere kokte det litt mer i topplokket enn vanlig.

Skrevet av:

Elia Hoelstad, Eirik Rønning og Mats Johansen har alle en fortid i Furuset. Johansen og Hoelstad var med på nedrykket fra GET-ligaen så sent som i fjor.

- Det var mye følelser i sving i dag. Dette var ingen vanlig ishockeymatch, men likevel var det utrolig deilig å vinne, sier Mats Johansen.

Fem minutter før slutt var han innvolvert i en stygg episode som førte til at han fikk matchstraff. I avventende utvisning etter en høy kølle fra Sebastian Kjos Sæves, svartnet det for Johansen. Han havnet i full slåsskamp med Sæves, som gjorde at han måtte se resten av matchen fra fryseboksen.

- Det var utrolig dumt av meg, men som sagt, det kokte litt ekstra i dag. Hjertet mitt vil nok for alltid være i Furuset, sier han.

I alle år har Furuset kunnet smykke seg med tittelen som Groruddalens desidert beste ishockeylag. Etter mange år som et elitelag, måtte klubben ta den tunge veien ned til 1. divisjon i fjor. Det medførte en spillerflukt av de sjeldne, mange gikk til Hasle/Løren.

- Ikke mange igjen

I fjor var Elia Hoelstad en av Furusets aller viktigste bærebjelker da det stormet som verst. For innsatsen ble han kåret til årets spiller av supporterne. Etter matchen traff vi ham i garderboen. Hoelstad synes ikke matchen mot tidligere lagkamerater var så spesiell som han hadde trodd på forhånd.

- Det var ikke så mange lagkamerater igjen, kan man si. Det er litt synd at det har blitt sånn, men det har sine grunner, sier den solide backen.

Furusets vanlige supporter-kjerne hadde selvsagt tatt turen til Lørenhallen for å støtte «Ulva». De ropte «judas» stort sett hver gang Hoelstad var nær pucken, uten at han tok seg spesielt nær av det.

- Nei nei. Det er bare morsomt. Jeg tror de vet hvorfor jeg byttet klubb, sier han og benytter anledningen til rose de få FIF-supporterne som alltid støtter klubben sin.

Hoff-dobbel

De første 10 minuttene av kampen i Lørenhallen var noe av det bedre Furuset har levert i år. Men da Hasle-målvakt Tommy Lund tok det som kom, åpnet sjansene seg fremover på isen.

Etter 12 minutter satt Magnus Hoff inn 1-0-scoringen som også sto seg til første pause.

I andre periode brukte Hasle i underkant av fire minutter på å lage 2-0 ved Marius Andersen. Snaut 10 minutter inn i midtperioden var Magnus Hoff ute i rundvantet for å hente pucken i offensive.

Bak ham kom Alexander Reinhardtsen dundrende i voldsom fart, og taklet Hoff bakfra. Glenn Stian Eliesen fra Hasle kom inn for å hjelpe Hoff som ble liggende, og ble belønnet med to minutter, samme straff som Reinhardtsen fikk.

- Sånn er det. De store backene kan ikke ta hensyn til at jeg er liten. Jeg får juling, men gir meg ikke så lett for det, smiler Hoff som var fornøyd med egen innsats.

Under ett minutt etter hendelsen punkterte Kristoffer Karlsson matchen med sin 3-0-scoring. I siste periode sendte Just Marius Sekkenes en perfekt pasning til Magnus Hoff som enkelt scoret kampens fjerde og siste mål.

- Ikke hat

Furuset-kaptein Raymond Nielsen er alt annet enn fornøyd med å være nest best i Groruddalen.

- Dette var ikke bra i det hele tatt, spør du meg. Det ser ikke ut som om noen er interessert i å lære av egne feil. Når vi ikke lærer, er det grunn til å slå alarm, sier Nielsen.

Kapteinen syntes ikke det var så verst å spille mot tidligere lagkamerater.

- Jeg la ikke noe mer i denne kampen enn i andre. Akkurat nå må vi vinne kamper uansett motstander. Folk trodde dette dreide seg om en hatkamp, men det var ikke noe jeg tenkte over, sier Nielsen.

- Det er bare moro å møte gamle venner, men hvorfor de har reist, får de begrunne selv.

- Hva sikter du til?

- Det var ulike grunner til at folk reiste i fjor, og det er helt greit at enkelspillere er misfornøyde og ønsker å dra. Men da enkelte nærmest begynner lobbyvirksomhet for å dra med seg flere spillere til en ny klubb, da blir det feil, mener kapteinen.

Lettet «Jimmer'n»

Av trenerne var naturlig nok Jim «Jimmer'n» Marthinsen mest fornøyd. FIF-sjef Rune Molberg måtte svelge nok et tap.

- Vi er blitt et bedre lag de siste fem kampene, men vi har kun vunnet to av dem, sukker han.

Han synes ikke det var spesielt ille å tape mot akkurat Hasle.

- Nei, men det har nok noe med at jeg ikke kommer fra dalen.

Molberg reagerte på måten Mats Johansen oppførte seg.

- Kjos gir en ufrivillig høy kolle og går vekk fra situasjonen, da kommer Johansen etter ham og begynner å kjefte og slåss. Andreas Bogstad fikk også en høy kølle, men da reagerte ikke dommeren, sier Molberg.

I midtuka tapte Hasle/Løren hele 10-3 mot Manglerud Stars andrelag i en kamp som av Elia Hoelstad blir betegnet som en «parodi av en kamp» og en katastrofe. «Jimmer'n» var derfor glad for å holde nullen mot naboen Furuset.

- Det var utrolig deilig å holde nullen. Vi har jobbet med dette på trening, og det var godt å se at det funket. Tommy (Lund) sto også en veldig god kamp for oss i dag.

- Selvfølgelig føles det utrolig godt å slå Furuset, det skal jeg ikke nekte for, avslutter «Jimmern».


 

Ishockey, 1. divisjon, herrer:

Hasle/Løren - Furuset 4-0

(1-0, 2-0, 1-0)

Lørenhallen

Tilskuere: ca. 200

Dommer: Steven Richardson

Mål for H/L: Magnus Hoff 2, Kristoffer Carlsson og Marius Andresen.

Utvisninger:

FIF 5x2, 1x10.

H/L 5x2, 1x5, 1x10, 1x20.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!