- Nå skal vi opp

- Nå skal vi opp

 

I fjor lekte Oslo City seg til kvaliken, men falt mot et kynisk Ullern-lag. Denne gangen er det Høland som står i veien for et opprykk, og Oslo City vet hva de vil: – Nå skal vi opp, sier Furuset-lagets talsperson Atta Aneke.

Skrevet av:

For andre året på rad skal Oslo Citys fotballherrer spille kvalik om retten å få spille i 2. divisjon. I fjor falt de for et kynisk Ullern-lag i sluttspurten, mens det i år er Akershus-laget Høland som står i veien for et divisjonshopp.

Oslo City har, i år som i fjor, kommet seg greit gjennom 3. divisjon. Alle har delt den samme innstillingen og tanken - de skal ha oppreising fra fjorårets skuffelse, og komme seg opp til 2. divisjon.

- Vi skal opp i år. Det er det ingen tvil om. Hele klubben har hatt det som mål gjennom sesongen, og vi vil rette opp skuffelsen fra fjorårets kvalik. Hele laget har en god følelse, og Høland er herved advart, forteller Atta Aneke fra Oslo City.

Også hovedtrener Mendy Pate har en offensiv innstilling.

- Vi gleder oss stort, og jeg tror vi er bedre rustet til en kvalik i år. I fjor vant vi serien overlegent, mens vi i år har måttet kjempe litt. I fjor tok vi muligens litt lett på oppgaven, men det kan jeg love deg at vi ikke skal i år. Vi er sterkere mentalt, og hele klubben står mer samlet. Vi har lært at det er forskjell på avdelingsspill og kvalikspill.

- Jeg lover deg, Oslo City skal vinne dette. Groruddalen skal få et lag i 2. divisjon, sier han.

Skal ta bønda

Det blir ingen lett oppgave for Høland hvis Oslo City får opp det vanlige spillet sitt. Oslo City har heller ikke tenkt å «dulle» for lenge med motstanderen. De skal gå rett i strupen på dem.

- Vi skal forsøke å gå ut i 100 og slukke Høland fra start. Det er ikke vits i å vente. Planen er å ta dem på teknikk, fart og kondisjon fra starten av, forteller Mendy Pate.

- Flyvende fotball med risiko?

- Nei, vi kommer til å være forsiktige. Vi skal presse dem høyt, spille vår type fotball og få dem til å bevege seg mye, men vi kommer ikke til å ta noen sjanser, forteller han.

Oslo City-delegasjonen har vært ute og speidet Hølandslaget, og de har skapt seg et godt bilde av sine motstandere.

- Det er et meget godt fotballag. Det hersker det ingen tvil om. De er sterke fra midten og opp til angrep. De presser høyt, og kjemper i hver eneste duell. Dessuten har de en bevegelig spiss som presser i bakrommet og tar sjansene sine, forteller Mendy Pate.

Fortsetter målorgien?

Mens Mendy Pate har merket seg spissen til Høland, burde også gutta fra Akershus ha merket seg Citys Angelo Santos og Joe Nusa. Gjennom hele sesongen har de fulgt hverandre på toppscorerlistene i Groruddalen, og bøttet inn mål på bestilling. Gutta selv har ingen planer om å stoppe scoringsflyten i kvaliken.

- Nei, vi kommer ikke til å stoppe nå. Jeg tror det blir flere scoringer på oss i kvaliken. Mål avgjør som kjent fotballkamper, så vi må gjøre jobben vår, sier Joe Nusa.

- Det er ingen grunn til at scoringene skal stoppe nå. Vi har hatt fine treningsuker, og skal ikke ta pause fra scoringene.

- Vi er et bedre lag enn Høland. Det gjelder bare å konsentrere seg om den jobben vi skal gjøre. Dette har vi kjempet for i hele år, og nå skal vi sette kronen på verket, forsikrer Angelo Santos.

Mens Angelo Santos briljerer med teknikk og duellstyrke satser Nusa på å løpe fra Hølandspillerne.

- Det er jeg som er den raske kanten, og det kan bli mye plass å boltre seg på i disse kampene. Jeg har ikke sett Høland spille, men det trenger jeg ikke før vi møter dem. Da får jeg ta en titt på dem, før jeg løper fra dem, sier han bråkjekt.

Også Erwin Agustins fart og tekniske ferdigheter fra venstrekanten kan skape ragnarokk for Høland-forsvaret.

- Samarbeidet mellom oss tre angriperne er gull verdt. I Oslo City har vi lagspillere som jobber knallhardt sammen, og jeg har bare positive ting å si om mine medspillere. Dette er min første sesong i City, jeg vil si det er en herlig gjeng å spille med, forteller Angelo Santos.

Også Joe Nusa setter pris på samarbeidet i laget, og spesielt samspillet med Angelo Santos.

- Vi jobber for hverandre, og gjør hverandre gode. Det er deilig å spille sammen Angelo, og jeg har tro på at vi sammen med laget kan klare denne kvaliken. Vi skal gripe sjansen i år, sier han.

Vi hjelpe Rommen

Om Oslo City klarer kvaliken betyr det fornyet kontrakt i 3. divisjon for Rommen Sportsklubb. Mendy Pate er klar på at han vil hjelpe groruddalslaget.

- Det har vi faktisk snakket mye om. Vi vil gjerne hjelpe våre venner i Rommen.

- Det er helt vanlig at man vil hjelpe sine venner, og Rommen ville gjort det samme for oss i motsatt situasjon. Vi håper hele klubben kommer for å heie på oss, sier han.

Still opp

Det er viktig å huske på at Oslo City ikke spiller kvalik kun for sin egen del, men også for hele Groruddalen. Å få et lag i 2. divisjon betyr mye for Groruddalens ansikt i fotballnorge. Derfor bør akkurat du stille opp å heie fram dalens fargerike fotballhelter. Oslo City vil gjøre sitt for at dette skal bli en festlig affære for hele Groruddalen.

I hjemmekampen som går førstkommende søndag klokka 12.00 har de leid inn Valhall som arena.

- Ja, vi vil skape skikkelig liv og trøkk i Valhall. Vi stiller med trommer, afrikanske rytmer og god stemning.

- Høland har meldt at de kommer med massevis av supportere, så vi håper Groruddalen også vil møte opp for å lage liv.

Det koster 50 kroner for voksne og komme inn i Valhall, mens alle barn kommer gratis inn.

Til bortekampen kommer også Oslo City til å stille egne supporterbusser fra Valhall. Mer informasjon om det kan du lese i Akers Avis Groruddalen neste uke.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!