- Nå skal vi opp

- Nå skal vi opp

 

I fjor lekte Oslo City seg til kvaliken, men falt mot et kynisk Ullern-lag. Denne gangen er det Høland som står i veien for et opprykk, og Oslo City vet hva de vil: – Nå skal vi opp, sier Furuset-lagets talsperson Atta Aneke.

For andre året på rad skal Oslo Citys fotballherrer spille kvalik om retten å få spille i 2. divisjon. I fjor falt de for et kynisk Ullern-lag i sluttspurten, mens det i år er Akershus-laget Høland som står i veien for et divisjonshopp.

Oslo City har, i år som i fjor, kommet seg greit gjennom 3. divisjon. Alle har delt den samme innstillingen og tanken - de skal ha oppreising fra fjorårets skuffelse, og komme seg opp til 2. divisjon.

- Vi skal opp i år. Det er det ingen tvil om. Hele klubben har hatt det som mål gjennom sesongen, og vi vil rette opp skuffelsen fra fjorårets kvalik. Hele laget har en god følelse, og Høland er herved advart, forteller Atta Aneke fra Oslo City.

Også hovedtrener Mendy Pate har en offensiv innstilling.

- Vi gleder oss stort, og jeg tror vi er bedre rustet til en kvalik i år. I fjor vant vi serien overlegent, mens vi i år har måttet kjempe litt. I fjor tok vi muligens litt lett på oppgaven, men det kan jeg love deg at vi ikke skal i år. Vi er sterkere mentalt, og hele klubben står mer samlet. Vi har lært at det er forskjell på avdelingsspill og kvalikspill.

- Jeg lover deg, Oslo City skal vinne dette. Groruddalen skal få et lag i 2. divisjon, sier han.

Skal ta bønda

Det blir ingen lett oppgave for Høland hvis Oslo City får opp det vanlige spillet sitt. Oslo City har heller ikke tenkt å «dulle» for lenge med motstanderen. De skal gå rett i strupen på dem.

- Vi skal forsøke å gå ut i 100 og slukke Høland fra start. Det er ikke vits i å vente. Planen er å ta dem på teknikk, fart og kondisjon fra starten av, forteller Mendy Pate.

- Flyvende fotball med risiko?

- Nei, vi kommer til å være forsiktige. Vi skal presse dem høyt, spille vår type fotball og få dem til å bevege seg mye, men vi kommer ikke til å ta noen sjanser, forteller han.

Oslo City-delegasjonen har vært ute og speidet Hølandslaget, og de har skapt seg et godt bilde av sine motstandere.

- Det er et meget godt fotballag. Det hersker det ingen tvil om. De er sterke fra midten og opp til angrep. De presser høyt, og kjemper i hver eneste duell. Dessuten har de en bevegelig spiss som presser i bakrommet og tar sjansene sine, forteller Mendy Pate.

Fortsetter målorgien?

Mens Mendy Pate har merket seg spissen til Høland, burde også gutta fra Akershus ha merket seg Citys Angelo Santos og Joe Nusa. Gjennom hele sesongen har de fulgt hverandre på toppscorerlistene i Groruddalen, og bøttet inn mål på bestilling. Gutta selv har ingen planer om å stoppe scoringsflyten i kvaliken.

- Nei, vi kommer ikke til å stoppe nå. Jeg tror det blir flere scoringer på oss i kvaliken. Mål avgjør som kjent fotballkamper, så vi må gjøre jobben vår, sier Joe Nusa.

- Det er ingen grunn til at scoringene skal stoppe nå. Vi har hatt fine treningsuker, og skal ikke ta pause fra scoringene.

- Vi er et bedre lag enn Høland. Det gjelder bare å konsentrere seg om den jobben vi skal gjøre. Dette har vi kjempet for i hele år, og nå skal vi sette kronen på verket, forsikrer Angelo Santos.

Mens Angelo Santos briljerer med teknikk og duellstyrke satser Nusa på å løpe fra Hølandspillerne.

- Det er jeg som er den raske kanten, og det kan bli mye plass å boltre seg på i disse kampene. Jeg har ikke sett Høland spille, men det trenger jeg ikke før vi møter dem. Da får jeg ta en titt på dem, før jeg løper fra dem, sier han bråkjekt.

Også Erwin Agustins fart og tekniske ferdigheter fra venstrekanten kan skape ragnarokk for Høland-forsvaret.

- Samarbeidet mellom oss tre angriperne er gull verdt. I Oslo City har vi lagspillere som jobber knallhardt sammen, og jeg har bare positive ting å si om mine medspillere. Dette er min første sesong i City, jeg vil si det er en herlig gjeng å spille med, forteller Angelo Santos.

Også Joe Nusa setter pris på samarbeidet i laget, og spesielt samspillet med Angelo Santos.

- Vi jobber for hverandre, og gjør hverandre gode. Det er deilig å spille sammen Angelo, og jeg har tro på at vi sammen med laget kan klare denne kvaliken. Vi skal gripe sjansen i år, sier han.

Vi hjelpe Rommen

Om Oslo City klarer kvaliken betyr det fornyet kontrakt i 3. divisjon for Rommen Sportsklubb. Mendy Pate er klar på at han vil hjelpe groruddalslaget.

- Det har vi faktisk snakket mye om. Vi vil gjerne hjelpe våre venner i Rommen.

- Det er helt vanlig at man vil hjelpe sine venner, og Rommen ville gjort det samme for oss i motsatt situasjon. Vi håper hele klubben kommer for å heie på oss, sier han.

Still opp

Det er viktig å huske på at Oslo City ikke spiller kvalik kun for sin egen del, men også for hele Groruddalen. Å få et lag i 2. divisjon betyr mye for Groruddalens ansikt i fotballnorge. Derfor bør akkurat du stille opp å heie fram dalens fargerike fotballhelter. Oslo City vil gjøre sitt for at dette skal bli en festlig affære for hele Groruddalen.

I hjemmekampen som går førstkommende søndag klokka 12.00 har de leid inn Valhall som arena.

- Ja, vi vil skape skikkelig liv og trøkk i Valhall. Vi stiller med trommer, afrikanske rytmer og god stemning.

- Høland har meldt at de kommer med massevis av supportere, så vi håper Groruddalen også vil møte opp for å lage liv.

Det koster 50 kroner for voksne og komme inn i Valhall, mens alle barn kommer gratis inn.

Til bortekampen kommer også Oslo City til å stille egne supporterbusser fra Valhall. Mer informasjon om det kan du lese i Akers Avis Groruddalen neste uke.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.