Nå tar Chiamaka treningen på alvor

Nå tar Chiamaka treningen på alvor

 

I vinter ble Grorud-jenta Chiamaka Okparaebo (16) nummer fire under UM (NM for yngre) i lengde i sin aldersklasse med 4.95. Under sesongåpningen på Bislett hoppet hun 5,07.

Tekst:

Publisert:

- Jeg har trent mye mer friidrett den siste tiden enn det jeg gjorde i vinter. Nå tar jeg treningen skikkelig på alvor. Derfor håper jeg det skal være mulig å hoppe mye lengre enn det jeg gjorde nå, sier Chiamaka, søster av den mer kjente Ezinne.

I vinter hopper Chimaka 5,21 bare uker etter UM. Med det resultatet ville det blitt NM-medalje.

- I vinter ble det mye basket for Ammerud. Akkurat nå konsentrerer jeg meg bare om friidretten, sier Chiamaka, som ikke fikk noen gode tider på sprinten i sesonginnledningen.

- For meg blir det lengde og tresteg som får høyest prioritet i sommer. Av disse er det nok tresteg som passer meg best, presiserer hun.

Chiamaka hoppet 11,31 i tresteg i fjor.

- Jeg bør straffe mine perser både her og i lengde. Hvor langt jeg kommer er avhengig både av fart, teknikk, og at jeg holder meg skadefri, presiserer hun.

Både Ezinne og Chiamaka konkurrerer for BUL.

- Jeg har mange venninner på friidrett, men ingen av dem bor i Groruddalen, sier Chiamaka. Aktiviteten i den lokale friidretten er ikke akkurat veldig stor for tida.

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.