Nordisk mester ... nok en gang

Nordisk mester ... nok en gang

 

Mette Hansen fra Furuset tok i helga et nytt nordisk gull i dart. Med dart som hobby har hun truffet blinken flere ganger i livet.

Skrevet av:

Mette Hansen og Hege Løkken ble nordiske mestre i double etter å ha slått Marika Juhola og Lumi Silvan fra Finland med 4-3 i finalen. Dette var likevel ikke første gangen Hansen har truffet blink med darten sin. Nordisk mester har hun også blitt før.

- Jeg har jo blitt mester før, men det er alltid moro å vinne. Da blir det spesielt moro, ler hun til Akers Avis Groruddalen.

Hansen bor nå på Furuset, men hun startet med dart på den lokale puben på Hønefoss ,hvor hun opprinnelig kommer fra. Hun startet å spille seriøst i 1991, og meldte deg da inn i TTA (The Three Arrows) dartklubb som har sine lokaler på Ulven.

- Hva er det som er så gøy med dart?

- Hehe, det er jo konkurranseidrett. Samtidig er det en fin hobby med mye moro. I dartmiljøet møter man gode venner og har det hyggelig sammen. Det betyr like mye som å vinne konkurranser, sier Hansen.

Kjærlighet med dart

I 1994 kom Hansen med på det norske landslaget, og her har hun truffet noen av sine beste venner. Ektemannen var også en blinkskudd gjennom darten og Akers Avis Groruddalen.

- Bjørn Erik traff jeg gjennom darten. Han startet å spille dart gjennom sommerdart-konkurransen i Akers Avis Groruddalen, og nå spiller han aktivt.

- Du kan skrive at man treffer kjærlighet gjennom darten, ler hun.

Store forskjeller

Mette Hansen er for øyeblikket blant Norges tre beste dartspillere på kvinnesiden. Utenfor landet er det litt mer vanskelig å måle styrkene.

- Det har veldig mye med hvor man reiser. Det koster mye å dra på internasjonale stevner, og det finnes omtrent ingen sponsing i dart. Jeg skulle gjerne hatt litt sponsing slik at jeg kunne dratt på turneringer rundt omkring, men slik det er nå har man ikke råd til det. Engelskmennene og nederlenderne har sponsing og kan det, sier hun.

Til sammenlikning har det norske forbundet rundt 700 medlemmer, mens det nederlandske har 60.000. Dartinteressen er med andre ord litt større der.

- Uansett har vi 700 norske et veldig fint og trivelig miljø. Vi har det hyggelig med hverandre, sier Hansen.

I TTAs klubblokaler på Ulven møtes en ivrig gjeng på 14 entusiaster hver torsdag for å spille dart. Det anbefaler Hansen også til andre som har lyst til å kaste piler.

- Jeg vil trygt anbefale dette for andre. Det er en veldig sosialt og hyggelig idrett vi driver på med, sier hun.

Kanskje du blir den neste dartmesteren? I dart er det uansett aldri for sent å prøve seg. Man kan bruke Hansen som eksempel. Etter hennes første kast på puben har hun fått med seg over 20 NM-titler.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!