Nordisk mester ... nok en gang

Nordisk mester ... nok en gang

 

Mette Hansen fra Furuset tok i helga et nytt nordisk gull i dart. Med dart som hobby har hun truffet blinken flere ganger i livet.

Mette Hansen og Hege Løkken ble nordiske mestre i double etter å ha slått Marika Juhola og Lumi Silvan fra Finland med 4-3 i finalen. Dette var likevel ikke første gangen Hansen har truffet blink med darten sin. Nordisk mester har hun også blitt før.

- Jeg har jo blitt mester før, men det er alltid moro å vinne. Da blir det spesielt moro, ler hun til Akers Avis Groruddalen.

Hansen bor nå på Furuset, men hun startet med dart på den lokale puben på Hønefoss ,hvor hun opprinnelig kommer fra. Hun startet å spille seriøst i 1991, og meldte deg da inn i TTA (The Three Arrows) dartklubb som har sine lokaler på Ulven.

- Hva er det som er så gøy med dart?

- Hehe, det er jo konkurranseidrett. Samtidig er det en fin hobby med mye moro. I dartmiljøet møter man gode venner og har det hyggelig sammen. Det betyr like mye som å vinne konkurranser, sier Hansen.

Kjærlighet med dart

I 1994 kom Hansen med på det norske landslaget, og her har hun truffet noen av sine beste venner. Ektemannen var også en blinkskudd gjennom darten og Akers Avis Groruddalen.

- Bjørn Erik traff jeg gjennom darten. Han startet å spille dart gjennom sommerdart-konkurransen i Akers Avis Groruddalen, og nå spiller han aktivt.

- Du kan skrive at man treffer kjærlighet gjennom darten, ler hun.

Store forskjeller

Mette Hansen er for øyeblikket blant Norges tre beste dartspillere på kvinnesiden. Utenfor landet er det litt mer vanskelig å måle styrkene.

- Det har veldig mye med hvor man reiser. Det koster mye å dra på internasjonale stevner, og det finnes omtrent ingen sponsing i dart. Jeg skulle gjerne hatt litt sponsing slik at jeg kunne dratt på turneringer rundt omkring, men slik det er nå har man ikke råd til det. Engelskmennene og nederlenderne har sponsing og kan det, sier hun.

Til sammenlikning har det norske forbundet rundt 700 medlemmer, mens det nederlandske har 60.000. Dartinteressen er med andre ord litt større der.

- Uansett har vi 700 norske et veldig fint og trivelig miljø. Vi har det hyggelig med hverandre, sier Hansen.

I TTAs klubblokaler på Ulven møtes en ivrig gjeng på 14 entusiaster hver torsdag for å spille dart. Det anbefaler Hansen også til andre som har lyst til å kaste piler.

- Jeg vil trygt anbefale dette for andre. Det er en veldig sosialt og hyggelig idrett vi driver på med, sier hun.

Kanskje du blir den neste dartmesteren? I dart er det uansett aldri for sent å prøve seg. Man kan bruke Hansen som eksempel. Etter hennes første kast på puben har hun fått med seg over 20 NM-titler.

 

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.