ANNONSE

Nordisk mester ... nok en gang

Nordisk mester ... nok en gang

 

Mette Hansen fra Furuset tok i helga et nytt nordisk gull i dart. Med dart som hobby har hun truffet blinken flere ganger i livet.

Mette Hansen og Hege Løkken ble nordiske mestre i double etter å ha slått Marika Juhola og Lumi Silvan fra Finland med 4-3 i finalen. Dette var likevel ikke første gangen Hansen har truffet blink med darten sin. Nordisk mester har hun også blitt før.

- Jeg har jo blitt mester før, men det er alltid moro å vinne. Da blir det spesielt moro, ler hun til Akers Avis Groruddalen.

Hansen bor nå på Furuset, men hun startet med dart på den lokale puben på Hønefoss ,hvor hun opprinnelig kommer fra. Hun startet å spille seriøst i 1991, og meldte deg da inn i TTA (The Three Arrows) dartklubb som har sine lokaler på Ulven.

- Hva er det som er så gøy med dart?

- Hehe, det er jo konkurranseidrett. Samtidig er det en fin hobby med mye moro. I dartmiljøet møter man gode venner og har det hyggelig sammen. Det betyr like mye som å vinne konkurranser, sier Hansen.

Kjærlighet med dart

I 1994 kom Hansen med på det norske landslaget, og her har hun truffet noen av sine beste venner. Ektemannen var også en blinkskudd gjennom darten og Akers Avis Groruddalen.

- Bjørn Erik traff jeg gjennom darten. Han startet å spille dart gjennom sommerdart-konkurransen i Akers Avis Groruddalen, og nå spiller han aktivt.

- Du kan skrive at man treffer kjærlighet gjennom darten, ler hun.

Store forskjeller

Mette Hansen er for øyeblikket blant Norges tre beste dartspillere på kvinnesiden. Utenfor landet er det litt mer vanskelig å måle styrkene.

- Det har veldig mye med hvor man reiser. Det koster mye å dra på internasjonale stevner, og det finnes omtrent ingen sponsing i dart. Jeg skulle gjerne hatt litt sponsing slik at jeg kunne dratt på turneringer rundt omkring, men slik det er nå har man ikke råd til det. Engelskmennene og nederlenderne har sponsing og kan det, sier hun.

Til sammenlikning har det norske forbundet rundt 700 medlemmer, mens det nederlandske har 60.000. Dartinteressen er med andre ord litt større der.

- Uansett har vi 700 norske et veldig fint og trivelig miljø. Vi har det hyggelig med hverandre, sier Hansen.

I TTAs klubblokaler på Ulven møtes en ivrig gjeng på 14 entusiaster hver torsdag for å spille dart. Det anbefaler Hansen også til andre som har lyst til å kaste piler.

- Jeg vil trygt anbefale dette for andre. Det er en veldig sosialt og hyggelig idrett vi driver på med, sier hun.

Kanskje du blir den neste dartmesteren? I dart er det uansett aldri for sent å prøve seg. Man kan bruke Hansen som eksempel. Etter hennes første kast på puben har hun fått med seg over 20 NM-titler.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE