Nordisk mester ... nok en gang

Nordisk mester ... nok en gang

 

Mette Hansen fra Furuset tok i helga et nytt nordisk gull i dart. Med dart som hobby har hun truffet blinken flere ganger i livet.

Skrevet av:

Mette Hansen og Hege Løkken ble nordiske mestre i double etter å ha slått Marika Juhola og Lumi Silvan fra Finland med 4-3 i finalen. Dette var likevel ikke første gangen Hansen har truffet blink med darten sin. Nordisk mester har hun også blitt før.

- Jeg har jo blitt mester før, men det er alltid moro å vinne. Da blir det spesielt moro, ler hun til Akers Avis Groruddalen.

Hansen bor nå på Furuset, men hun startet med dart på den lokale puben på Hønefoss ,hvor hun opprinnelig kommer fra. Hun startet å spille seriøst i 1991, og meldte deg da inn i TTA (The Three Arrows) dartklubb som har sine lokaler på Ulven.

- Hva er det som er så gøy med dart?

- Hehe, det er jo konkurranseidrett. Samtidig er det en fin hobby med mye moro. I dartmiljøet møter man gode venner og har det hyggelig sammen. Det betyr like mye som å vinne konkurranser, sier Hansen.

Kjærlighet med dart

I 1994 kom Hansen med på det norske landslaget, og her har hun truffet noen av sine beste venner. Ektemannen var også en blinkskudd gjennom darten og Akers Avis Groruddalen.

- Bjørn Erik traff jeg gjennom darten. Han startet å spille dart gjennom sommerdart-konkurransen i Akers Avis Groruddalen, og nå spiller han aktivt.

- Du kan skrive at man treffer kjærlighet gjennom darten, ler hun.

Store forskjeller

Mette Hansen er for øyeblikket blant Norges tre beste dartspillere på kvinnesiden. Utenfor landet er det litt mer vanskelig å måle styrkene.

- Det har veldig mye med hvor man reiser. Det koster mye å dra på internasjonale stevner, og det finnes omtrent ingen sponsing i dart. Jeg skulle gjerne hatt litt sponsing slik at jeg kunne dratt på turneringer rundt omkring, men slik det er nå har man ikke råd til det. Engelskmennene og nederlenderne har sponsing og kan det, sier hun.

Til sammenlikning har det norske forbundet rundt 700 medlemmer, mens det nederlandske har 60.000. Dartinteressen er med andre ord litt større der.

- Uansett har vi 700 norske et veldig fint og trivelig miljø. Vi har det hyggelig med hverandre, sier Hansen.

I TTAs klubblokaler på Ulven møtes en ivrig gjeng på 14 entusiaster hver torsdag for å spille dart. Det anbefaler Hansen også til andre som har lyst til å kaste piler.

- Jeg vil trygt anbefale dette for andre. Det er en veldig sosialt og hyggelig idrett vi driver på med, sier hun.

Kanskje du blir den neste dartmesteren? I dart er det uansett aldri for sent å prøve seg. Man kan bruke Hansen som eksempel. Etter hennes første kast på puben har hun fått med seg over 20 NM-titler.

 

Siste nytt i Sport

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

 
Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

 
Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!