Nordisk mester ... nok en gang

Nordisk mester ... nok en gang

 

Mette Hansen fra Furuset tok i helga et nytt nordisk gull i dart. Med dart som hobby har hun truffet blinken flere ganger i livet.

Skrevet av:

Mette Hansen og Hege Løkken ble nordiske mestre i double etter å ha slått Marika Juhola og Lumi Silvan fra Finland med 4-3 i finalen. Dette var likevel ikke første gangen Hansen har truffet blink med darten sin. Nordisk mester har hun også blitt før.

- Jeg har jo blitt mester før, men det er alltid moro å vinne. Da blir det spesielt moro, ler hun til Akers Avis Groruddalen.

Hansen bor nå på Furuset, men hun startet med dart på den lokale puben på Hønefoss ,hvor hun opprinnelig kommer fra. Hun startet å spille seriøst i 1991, og meldte deg da inn i TTA (The Three Arrows) dartklubb som har sine lokaler på Ulven.

- Hva er det som er så gøy med dart?

- Hehe, det er jo konkurranseidrett. Samtidig er det en fin hobby med mye moro. I dartmiljøet møter man gode venner og har det hyggelig sammen. Det betyr like mye som å vinne konkurranser, sier Hansen.

Kjærlighet med dart

I 1994 kom Hansen med på det norske landslaget, og her har hun truffet noen av sine beste venner. Ektemannen var også en blinkskudd gjennom darten og Akers Avis Groruddalen.

- Bjørn Erik traff jeg gjennom darten. Han startet å spille dart gjennom sommerdart-konkurransen i Akers Avis Groruddalen, og nå spiller han aktivt.

- Du kan skrive at man treffer kjærlighet gjennom darten, ler hun.

Store forskjeller

Mette Hansen er for øyeblikket blant Norges tre beste dartspillere på kvinnesiden. Utenfor landet er det litt mer vanskelig å måle styrkene.

- Det har veldig mye med hvor man reiser. Det koster mye å dra på internasjonale stevner, og det finnes omtrent ingen sponsing i dart. Jeg skulle gjerne hatt litt sponsing slik at jeg kunne dratt på turneringer rundt omkring, men slik det er nå har man ikke råd til det. Engelskmennene og nederlenderne har sponsing og kan det, sier hun.

Til sammenlikning har det norske forbundet rundt 700 medlemmer, mens det nederlandske har 60.000. Dartinteressen er med andre ord litt større der.

- Uansett har vi 700 norske et veldig fint og trivelig miljø. Vi har det hyggelig med hverandre, sier Hansen.

I TTAs klubblokaler på Ulven møtes en ivrig gjeng på 14 entusiaster hver torsdag for å spille dart. Det anbefaler Hansen også til andre som har lyst til å kaste piler.

- Jeg vil trygt anbefale dette for andre. Det er en veldig sosialt og hyggelig idrett vi driver på med, sier hun.

Kanskje du blir den neste dartmesteren? I dart er det uansett aldri for sent å prøve seg. Man kan bruke Hansen som eksempel. Etter hennes første kast på puben har hun fått med seg over 20 NM-titler.

 

Siste nytt i Sport

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

 
– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

 
Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

 
Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!