Nordisk mester

Nordisk mester

 

OBK-bryteren Stig-André «Stigga» Berge ble nordisk mester under en knallhard turnering i Sverige i helga. Vi møtte ham da han kom hjem fra nabolandet, og dro rett på trening på Kalbakken...

Oslo bryteklubbs store profil, Stig-André Berge, var en stolt herremann etter å ha returnert fra nordisk mesterskap i Oskarshamn som nybakt mester i 60-kilos klassen.

- Stemmer det, det er jeg rimelig godt fornøyd med. Klassen min var knallsterk i år, forteller «Stigga».

- Hvor sterk?

- Det var en meget tungt merittert vektklasse. Totalt var det fem brytere som hadde medaljer fra EM i klassen min, sier han.

Berge brøyt fantastisk gjennom turneringen, og han sparte go'biten til sist. Da feide han nemlig den regjerende europeiske mesteren, Jarkko Ala-Huikku, av banen i finalen.

- Han var den klart beste jeg møtte. Han er europamester i tillegg til å ha en femteplass fra VM. Han var også med i OL, men der røyk han ut med en gang, som fler av oss.

- Uansett, jeg er strålende fornøyd med den kampen. Jeg vant 1-0 i første omgang, og 2-0 i andre. Ikke ga jeg fra meg noen poeng heller, forteller «Stigga».

Så god turnering hadde han faktisk at han tok hele 21 poeng, uten å gi bort noen på fire kamper.

Revansje

«Stigga» legger ikke skjul på at tittelen som nordisk mester smakte ekstra godt etter skuffelsene som har vært det siste året.

- Det har gått mot meg i nordisk de to foregående årene. I tillegg gikk EM og OL dårlig i fjor, og jeg har gått skadet over en lengre periode. Da var det ekstra deilig å klare dette nå, sier han.

- En fullkommen revansje?

- Ja, dette var absolutt en stor revansje. Den gir meg tro på meg selv igjen, sier han.

Skadeavbrekket hjalp

Normalt er ikke idrettskader det man forbinder med positive avbrekk, men «Stigga» mener han hadde gått av å være skadet og borte fra brytinga.

- Skadeperioden har gjort meg ekstremt sulten på ny suksess. Dessuten tror jeg at jeg er en mye bedre bryter nå, enn før jeg ble skadet. Jeg har rett og slett hatt godt av å ta en pause fra bryting, og alternativ trening. Ikke minst har jeg fått tenkt på andre ting også, sier han.

Kan han slå til i VM?

26. september bryter «Stigga» VM i Danmark. Klarer han å hevde seg der på lik måte som i nordisk?

- Jeg håper det klaffer like bra i VM, og jeg føler meg i bedre form nå enn noen gang, sier «Stigga».

- Men du lover ikke noe?

- Jeg gleder meg utrolig. Så lenge jeg klarer å fokusere slik jeg gjorde nå har jeg en sjanse. Jeg har trent masse med den mentale treneren min. Nå tenker jeg én og én omgang av gangen. Hvis jeg sklir ut og tenker lenger fram mister jeg fokuset, sier han.

- Det var en ny type svar fra en ellers så offensiv bryter. Vi prøver igjen: Kan du ta medalje?

- Så lenge jeg fokuserer å klarer å gjøre det jeg skal i hver omgang, så kan jeg det. Men det er viktig å fokusere på omgangen, og ikke resultat, sier «Stigga» med et lurt smil.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.