Nordisk mester

Nordisk mester

 

OBK-bryteren Stig-André «Stigga» Berge ble nordisk mester under en knallhard turnering i Sverige i helga. Vi møtte ham da han kom hjem fra nabolandet, og dro rett på trening på Kalbakken...

Skrevet av:

Oslo bryteklubbs store profil, Stig-André Berge, var en stolt herremann etter å ha returnert fra nordisk mesterskap i Oskarshamn som nybakt mester i 60-kilos klassen.

- Stemmer det, det er jeg rimelig godt fornøyd med. Klassen min var knallsterk i år, forteller «Stigga».

- Hvor sterk?

- Det var en meget tungt merittert vektklasse. Totalt var det fem brytere som hadde medaljer fra EM i klassen min, sier han.

Berge brøyt fantastisk gjennom turneringen, og han sparte go'biten til sist. Da feide han nemlig den regjerende europeiske mesteren, Jarkko Ala-Huikku, av banen i finalen.

- Han var den klart beste jeg møtte. Han er europamester i tillegg til å ha en femteplass fra VM. Han var også med i OL, men der røyk han ut med en gang, som fler av oss.

- Uansett, jeg er strålende fornøyd med den kampen. Jeg vant 1-0 i første omgang, og 2-0 i andre. Ikke ga jeg fra meg noen poeng heller, forteller «Stigga».

Så god turnering hadde han faktisk at han tok hele 21 poeng, uten å gi bort noen på fire kamper.

Revansje

«Stigga» legger ikke skjul på at tittelen som nordisk mester smakte ekstra godt etter skuffelsene som har vært det siste året.

- Det har gått mot meg i nordisk de to foregående årene. I tillegg gikk EM og OL dårlig i fjor, og jeg har gått skadet over en lengre periode. Da var det ekstra deilig å klare dette nå, sier han.

- En fullkommen revansje?

- Ja, dette var absolutt en stor revansje. Den gir meg tro på meg selv igjen, sier han.

Skadeavbrekket hjalp

Normalt er ikke idrettskader det man forbinder med positive avbrekk, men «Stigga» mener han hadde gått av å være skadet og borte fra brytinga.

- Skadeperioden har gjort meg ekstremt sulten på ny suksess. Dessuten tror jeg at jeg er en mye bedre bryter nå, enn før jeg ble skadet. Jeg har rett og slett hatt godt av å ta en pause fra bryting, og alternativ trening. Ikke minst har jeg fått tenkt på andre ting også, sier han.

Kan han slå til i VM?

26. september bryter «Stigga» VM i Danmark. Klarer han å hevde seg der på lik måte som i nordisk?

- Jeg håper det klaffer like bra i VM, og jeg føler meg i bedre form nå enn noen gang, sier «Stigga».

- Men du lover ikke noe?

- Jeg gleder meg utrolig. Så lenge jeg klarer å fokusere slik jeg gjorde nå har jeg en sjanse. Jeg har trent masse med den mentale treneren min. Nå tenker jeg én og én omgang av gangen. Hvis jeg sklir ut og tenker lenger fram mister jeg fokuset, sier han.

- Det var en ny type svar fra en ellers så offensiv bryter. Vi prøver igjen: Kan du ta medalje?

- Så lenge jeg fokuserer å klarer å gjøre det jeg skal i hver omgang, så kan jeg det. Men det er viktig å fokusere på omgangen, og ikke resultat, sier «Stigga» med et lurt smil.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!