Nordisk mester

Nordisk mester

 

OBK-bryteren Stig-André «Stigga» Berge ble nordisk mester under en knallhard turnering i Sverige i helga. Vi møtte ham da han kom hjem fra nabolandet, og dro rett på trening på Kalbakken...

Skrevet av:

Oslo bryteklubbs store profil, Stig-André Berge, var en stolt herremann etter å ha returnert fra nordisk mesterskap i Oskarshamn som nybakt mester i 60-kilos klassen.

- Stemmer det, det er jeg rimelig godt fornøyd med. Klassen min var knallsterk i år, forteller «Stigga».

- Hvor sterk?

- Det var en meget tungt merittert vektklasse. Totalt var det fem brytere som hadde medaljer fra EM i klassen min, sier han.

Berge brøyt fantastisk gjennom turneringen, og han sparte go'biten til sist. Da feide han nemlig den regjerende europeiske mesteren, Jarkko Ala-Huikku, av banen i finalen.

- Han var den klart beste jeg møtte. Han er europamester i tillegg til å ha en femteplass fra VM. Han var også med i OL, men der røyk han ut med en gang, som fler av oss.

- Uansett, jeg er strålende fornøyd med den kampen. Jeg vant 1-0 i første omgang, og 2-0 i andre. Ikke ga jeg fra meg noen poeng heller, forteller «Stigga».

Så god turnering hadde han faktisk at han tok hele 21 poeng, uten å gi bort noen på fire kamper.

Revansje

«Stigga» legger ikke skjul på at tittelen som nordisk mester smakte ekstra godt etter skuffelsene som har vært det siste året.

- Det har gått mot meg i nordisk de to foregående årene. I tillegg gikk EM og OL dårlig i fjor, og jeg har gått skadet over en lengre periode. Da var det ekstra deilig å klare dette nå, sier han.

- En fullkommen revansje?

- Ja, dette var absolutt en stor revansje. Den gir meg tro på meg selv igjen, sier han.

Skadeavbrekket hjalp

Normalt er ikke idrettskader det man forbinder med positive avbrekk, men «Stigga» mener han hadde gått av å være skadet og borte fra brytinga.

- Skadeperioden har gjort meg ekstremt sulten på ny suksess. Dessuten tror jeg at jeg er en mye bedre bryter nå, enn før jeg ble skadet. Jeg har rett og slett hatt godt av å ta en pause fra bryting, og alternativ trening. Ikke minst har jeg fått tenkt på andre ting også, sier han.

Kan han slå til i VM?

26. september bryter «Stigga» VM i Danmark. Klarer han å hevde seg der på lik måte som i nordisk?

- Jeg håper det klaffer like bra i VM, og jeg føler meg i bedre form nå enn noen gang, sier «Stigga».

- Men du lover ikke noe?

- Jeg gleder meg utrolig. Så lenge jeg klarer å fokusere slik jeg gjorde nå har jeg en sjanse. Jeg har trent masse med den mentale treneren min. Nå tenker jeg én og én omgang av gangen. Hvis jeg sklir ut og tenker lenger fram mister jeg fokuset, sier han.

- Det var en ny type svar fra en ellers så offensiv bryter. Vi prøver igjen: Kan du ta medalje?

- Så lenge jeg fokuserer å klarer å gjøre det jeg skal i hver omgang, så kan jeg det. Men det er viktig å fokusere på omgangen, og ikke resultat, sier «Stigga» med et lurt smil.

 

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

 
Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

 
Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!