Nordisk mester

Nordisk mester

 

OBK-bryteren Stig-André «Stigga» Berge ble nordisk mester under en knallhard turnering i Sverige i helga. Vi møtte ham da han kom hjem fra nabolandet, og dro rett på trening på Kalbakken...

Oslo bryteklubbs store profil, Stig-André Berge, var en stolt herremann etter å ha returnert fra nordisk mesterskap i Oskarshamn som nybakt mester i 60-kilos klassen.

- Stemmer det, det er jeg rimelig godt fornøyd med. Klassen min var knallsterk i år, forteller «Stigga».

- Hvor sterk?

- Det var en meget tungt merittert vektklasse. Totalt var det fem brytere som hadde medaljer fra EM i klassen min, sier han.

Berge brøyt fantastisk gjennom turneringen, og han sparte go'biten til sist. Da feide han nemlig den regjerende europeiske mesteren, Jarkko Ala-Huikku, av banen i finalen.

- Han var den klart beste jeg møtte. Han er europamester i tillegg til å ha en femteplass fra VM. Han var også med i OL, men der røyk han ut med en gang, som fler av oss.

- Uansett, jeg er strålende fornøyd med den kampen. Jeg vant 1-0 i første omgang, og 2-0 i andre. Ikke ga jeg fra meg noen poeng heller, forteller «Stigga».

Så god turnering hadde han faktisk at han tok hele 21 poeng, uten å gi bort noen på fire kamper.Revansje


«Stigga» legger ikke skjul på at tittelen som nordisk mester smakte ekstra godt etter skuffelsene som har vært det siste året.

- Det har gått mot meg i nordisk de to foregående årene. I tillegg gikk EM og OL dårlig i fjor, og jeg har gått skadet over en lengre periode. Da var det ekstra deilig å klare dette nå, sier han.

- En fullkommen revansje?

- Ja, dette var absolutt en stor revansje. Den gir meg tro på meg selv igjen, sier han.

Skadeavbrekket hjalp

Normalt er ikke idrettskader det man forbinder med positive avbrekk, men «Stigga» mener han hadde gått av å være skadet og borte fra brytinga.

- Skadeperioden har gjort meg ekstremt sulten på ny suksess. Dessuten tror jeg at jeg er en mye bedre bryter nå, enn før jeg ble skadet. Jeg har rett og slett hatt godt av å ta en pause fra bryting, og alternativ trening. Ikke minst har jeg fått tenkt på andre ting også, sier han.

Kan han slå til i VM?

26. september bryter «Stigga» VM i Danmark. Klarer han å hevde seg der på lik måte som i nordisk?

- Jeg håper det klaffer like bra i VM, og jeg føler meg i bedre form nå enn noen gang, sier «Stigga».

- Men du lover ikke noe?

- Jeg gleder meg utrolig. Så lenge jeg klarer å fokusere slik jeg gjorde nå har jeg en sjanse. Jeg har trent masse med den mentale treneren min. Nå tenker jeg én og én omgang av gangen. Hvis jeg sklir ut og tenker lenger fram mister jeg fokuset, sier han.

- Det var en ny type svar fra en ellers så offensiv bryter. Vi prøver igjen: Kan du ta medalje?

- Så lenge jeg fokuserer å klarer å gjøre det jeg skal i hver omgang, så kan jeg det. Men det er viktig å fokusere på omgangen, og ikke resultat, sier «Stigga» med et lurt smil.

 

Siste nytt i Sport

45 år med basketmoro

45 år med basketmoro

 • Ammerud Open

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Grei Kvinner Elite spisser skruknottene før sesongen:

Vil fortsette framgangen

 • Gre Kvinner Elite

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.

Lærer bort selvforsvar - der folk er

Lærer bort selvforsvar - der folk er

 • Selvforsvar

Etter 24 år innen økonomi og regnskap, kaster Thomas W. Myhre (45) inn håndkleet. Nå har han startet for seg selv - og da med noe han brenner for - nemlig realistisk selvforsvar.

 
Grorud går for gull!

Grorud går for gull!

 • Fotball

Etter omleggingen av seriesystemet er konkurransen i PostNord-ligaen hardere enn noensinne. Det skremmer imidlertid ikke Groruds fotballherrer. De er klare i sin tale og går for gull og opprykk til OBOS-ligaen.

Storfint besøk på Årvoll

Storfint besøk på Årvoll

 • Ronny Deila

Den store kompetanselørdagen ble en stor suksess for fotballgruppa i Årvoll IL.

Vestli ville mest

Kampen om Stovner:

Vestli ville mest

 • Fotball

Rommen gikk ut høyt før sesongen, mens Vestli såvidt beholdt plassen i fjorårets 4. divisjon. Likevel var det de grønnkledde som gikk seirende ut av årets første lokalderby.

 
– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

 • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

 • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

 • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

 • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

 • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

 • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!