Nordisk sølv til roadracer-Henning

Nordisk sølv til roadracer-Henning

GODE RUNDETIDER: Henning Flathaug kjørte godt og leverte gode rundetider. Han sikret med det andre plassen i Nordiskmesterskap. (FOTO: Gary Bailey).


Endelig klaffet det for Henning Flathaug (23) i Karlskoga i Sverige. Stovner-mannen kjørte to gode runder og sikret med det sølvmedaljen i Superstock 600 i nordisk mesterskap. Nå er selvtilliten på topp før finalerunden i Norgesmesterskapet.

Skrevet av:

Sist gang Flathaug kjørte i Karlskoga Motorstadion var i nest siste runde av Norgesmesterskapet. Da slet 23-åringen med stive armer og hadde uflaks da han kolliderte med en annen fører. Denne gangen gikk det mye bedre for Flathaug. Han kjørte inn til personlig beste, og nestbeste tid under kvalifiseringsrundene før første løp på lørdag, og stilte dermed ved siden av sin største konkurrent, svenske Pontus Duerlund, på startstreken.

– Jeg var ikke nervøs, men heller tent. Jeg var veldig godt forberedt, både fysisk og psykisk.

Gode løp

– Det kjennes utrolig godt når alt fungerer uten noen problemer, sier Flathaug.

Denne gangen var det ingen velt eller stive armer som fikk hindre Flathaug.

Stovner-mannen startet bra på lørdag og holdt tett følge med Duerlund, men småfeil underveis gjorde at han sakte men sikkert tapte sekunder og distanse til svensken. Duerlund vant første løp, mens Flathaug kjørte inn til andre plass med 14 sekunder til gode på tredjemann, Niklas Långkvist.

På søndag, i andre løp, havnet Flathaug bak både Duerlund og Sam Love. Da han til slutt greide å ta igjen Love, hadde forspranget til Duerlund blitt så stort at Flathaug ikke hadde sjans til å dra igen svensken. Derfor handlet det om å kjøre sikkert og feilfritt over mållinjen. Det greide han med god margin. Seks sekunder ned til tredjemann, Jesper Pellijeff.

– Sølvmedalje er herlig. Det gikk mye bedre denne gangen, enn i Norgesmesterskapet. Jeg er fornøyd med innsatsen i nordisk mesterskap.

Sølvmedaljen ble ikke feiret på noe spesielt vis, men Flathaug ser det heller som en bekreftelse på at han er i rute før finalerunden i Norgesmesterskapet på Vålerbanen, i helgen om en uke. Der er 23-åringen regjerende mester og det har han planer om å fortsette å være. Oppgaven er dog vanskelig. Det er Helge Spjeldnes som leder sammenlagt, men Flathaug er optimistisk.

Klar for finalen

Jeg er veldig spent og motivert før finalehelgen. Jeg tror det kommer til å gå bra, men jeg må vinne begge løpene skal jeg vinne sammenlagt. Samtidig er jeg avhengig av at Helge ikke kjører like bra, men jeg har troen og er optimistisk.

Flathaug har allerede testet finalebanen og resultatene var positive.

– Da holdt jeg et høyt nivå og hadde gode rundetider. Jeg må gjenta det også i finalerunden.

Norgesmesterskapet kunne ikke startet bedre for Flathaug. Han vant de fire første rundene, men har også hatt en god posjon uflaks gjennom sesongen.

– Sesongen har vært ganske grei. Jeg har kjørt mange gode løp og fått mange gode resultater. Jeg har også vært litt uheldig med sykdom og krasj, men jevnt over har det vært bra.

Les mer om sport i Akers Avis Groruddalen og i vår eAvis.

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!