Nordisk sølv til roadracer-Henning

Nordisk sølv til roadracer-Henning

GODE RUNDETIDER: Henning Flathaug kjørte godt og leverte gode rundetider. Han sikret med det andre plassen i Nordiskmesterskap. (FOTO: Gary Bailey).


Endelig klaffet det for Henning Flathaug (23) i Karlskoga i Sverige. Stovner-mannen kjørte to gode runder og sikret med det sølvmedaljen i Superstock 600 i nordisk mesterskap. Nå er selvtilliten på topp før finalerunden i Norgesmesterskapet.

Skrevet av:

Sist gang Flathaug kjørte i Karlskoga Motorstadion var i nest siste runde av Norgesmesterskapet. Da slet 23-åringen med stive armer og hadde uflaks da han kolliderte med en annen fører. Denne gangen gikk det mye bedre for Flathaug. Han kjørte inn til personlig beste, og nestbeste tid under kvalifiseringsrundene før første løp på lørdag, og stilte dermed ved siden av sin største konkurrent, svenske Pontus Duerlund, på startstreken.

– Jeg var ikke nervøs, men heller tent. Jeg var veldig godt forberedt, både fysisk og psykisk.

Gode løp

– Det kjennes utrolig godt når alt fungerer uten noen problemer, sier Flathaug.

Denne gangen var det ingen velt eller stive armer som fikk hindre Flathaug.

Stovner-mannen startet bra på lørdag og holdt tett følge med Duerlund, men småfeil underveis gjorde at han sakte men sikkert tapte sekunder og distanse til svensken. Duerlund vant første løp, mens Flathaug kjørte inn til andre plass med 14 sekunder til gode på tredjemann, Niklas Långkvist.

På søndag, i andre løp, havnet Flathaug bak både Duerlund og Sam Love. Da han til slutt greide å ta igjen Love, hadde forspranget til Duerlund blitt så stort at Flathaug ikke hadde sjans til å dra igen svensken. Derfor handlet det om å kjøre sikkert og feilfritt over mållinjen. Det greide han med god margin. Seks sekunder ned til tredjemann, Jesper Pellijeff.

– Sølvmedalje er herlig. Det gikk mye bedre denne gangen, enn i Norgesmesterskapet. Jeg er fornøyd med innsatsen i nordisk mesterskap.

Sølvmedaljen ble ikke feiret på noe spesielt vis, men Flathaug ser det heller som en bekreftelse på at han er i rute før finalerunden i Norgesmesterskapet på Vålerbanen, i helgen om en uke. Der er 23-åringen regjerende mester og det har han planer om å fortsette å være. Oppgaven er dog vanskelig. Det er Helge Spjeldnes som leder sammenlagt, men Flathaug er optimistisk.

Klar for finalen

Jeg er veldig spent og motivert før finalehelgen. Jeg tror det kommer til å gå bra, men jeg må vinne begge løpene skal jeg vinne sammenlagt. Samtidig er jeg avhengig av at Helge ikke kjører like bra, men jeg har troen og er optimistisk.

Flathaug har allerede testet finalebanen og resultatene var positive.

– Da holdt jeg et høyt nivå og hadde gode rundetider. Jeg må gjenta det også i finalerunden.

Norgesmesterskapet kunne ikke startet bedre for Flathaug. Han vant de fire første rundene, men har også hatt en god posjon uflaks gjennom sesongen.

– Sesongen har vært ganske grei. Jeg har kjørt mange gode løp og fått mange gode resultater. Jeg har også vært litt uheldig med sykdom og krasj, men jevnt over har det vært bra.

Les mer om sport i Akers Avis Groruddalen og i vår eAvis.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!