Nordisk sølv til roadracer-Henning

Nordisk sølv til roadracer-Henning

GODE RUNDETIDER: Henning Flathaug kjørte godt og leverte gode rundetider. Han sikret med det andre plassen i Nordiskmesterskap. (FOTO: Gary Bailey).


Endelig klaffet det for Henning Flathaug (23) i Karlskoga i Sverige. Stovner-mannen kjørte to gode runder og sikret med det sølvmedaljen i Superstock 600 i nordisk mesterskap. Nå er selvtilliten på topp før finalerunden i Norgesmesterskapet.

Tekst:

Publisert:

Sist gang Flathaug kjørte i Karlskoga Motorstadion var i nest siste runde av Norgesmesterskapet. Da slet 23-åringen med stive armer og hadde uflaks da han kolliderte med en annen fører. Denne gangen gikk det mye bedre for Flathaug. Han kjørte inn til personlig beste, og nestbeste tid under kvalifiseringsrundene før første løp på lørdag, og stilte dermed ved siden av sin største konkurrent, svenske Pontus Duerlund, på startstreken.

– Jeg var ikke nervøs, men heller tent. Jeg var veldig godt forberedt, både fysisk og psykisk.

Gode løp

– Det kjennes utrolig godt når alt fungerer uten noen problemer, sier Flathaug.

Denne gangen var det ingen velt eller stive armer som fikk hindre Flathaug.

Stovner-mannen startet bra på lørdag og holdt tett følge med Duerlund, men småfeil underveis gjorde at han sakte men sikkert tapte sekunder og distanse til svensken. Duerlund vant første løp, mens Flathaug kjørte inn til andre plass med 14 sekunder til gode på tredjemann, Niklas Långkvist.

På søndag, i andre løp, havnet Flathaug bak både Duerlund og Sam Love. Da han til slutt greide å ta igjen Love, hadde forspranget til Duerlund blitt så stort at Flathaug ikke hadde sjans til å dra igen svensken. Derfor handlet det om å kjøre sikkert og feilfritt over mållinjen. Det greide han med god margin. Seks sekunder ned til tredjemann, Jesper Pellijeff.

– Sølvmedalje er herlig. Det gikk mye bedre denne gangen, enn i Norgesmesterskapet. Jeg er fornøyd med innsatsen i nordisk mesterskap.

Sølvmedaljen ble ikke feiret på noe spesielt vis, men Flathaug ser det heller som en bekreftelse på at han er i rute før finalerunden i Norgesmesterskapet på Vålerbanen, i helgen om en uke. Der er 23-åringen regjerende mester og det har han planer om å fortsette å være. Oppgaven er dog vanskelig. Det er Helge Spjeldnes som leder sammenlagt, men Flathaug er optimistisk.

Klar for finalen

Jeg er veldig spent og motivert før finalehelgen. Jeg tror det kommer til å gå bra, men jeg må vinne begge løpene skal jeg vinne sammenlagt. Samtidig er jeg avhengig av at Helge ikke kjører like bra, men jeg har troen og er optimistisk.

Flathaug har allerede testet finalebanen og resultatene var positive.

– Da holdt jeg et høyt nivå og hadde gode rundetider. Jeg må gjenta det også i finalerunden.

Norgesmesterskapet kunne ikke startet bedre for Flathaug. Han vant de fire første rundene, men har også hatt en god posjon uflaks gjennom sesongen.

– Sesongen har vært ganske grei. Jeg har kjørt mange gode løp og fått mange gode resultater. Jeg har også vært litt uheldig med sykdom og krasj, men jevnt over har det vært bra.

Les mer om sport i Akers Avis Groruddalen og i vår eAvis.

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.