Norge er for kaldt

Norge er for kaldt

 

Philip Boit har tatt plass i Lillomarka og satser nå alt mot VM i Holmenkollen, men han innrømmer at overgangen fra 35 plussgrader i Kenya til 15 minus i Norge gjør noe med kroppen.

Skrevet av:

@font-face {

font-family: "Times New Roman";

}@font-face {

font-family: "Cambria";

}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Cambria; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

- Dette er en stor overgang for meg. Da vi var ute og trente i 19 minusgrader var det nesten uutholdelig. Kroppen er ganske stiv, men jeg vender meg sakte, men sikkert til klimaet, hutrer Boit. 

Akers Avis Groruddalen møter skiløperen på trening i Lillomarka. Sola skinner og det er blå himmel, men gradestokken nærmer seg minus 20. Det er ikke hverdagskost for en kenyaner.

 Boit skapte store overskrifter i Norge under OL i Nagano da gullvinner Bjørn Dæhlie ikke ville ta i mot blomstene før Boit var kommet i mål - som sistemann. Da Boit kom i mål sto skikongen klar til å gratulere han. 

Sjenerøse

Boit representerer Kenya under VM på ski, og han har tatt turen til Norge og Lillomarka for å forberede seg på forholdene som venter han i Holmenkollen i februar. I mellomtiden bor Boit hos Tor Blomseth og trener sammen med Lillomarka skiklubb. 

- Jeg har blitt veldig godt mottatt av folka i Lillomarka skiforening. Nylig ble jeg invitert på pizza i byen og det var veldig hyggelig. Menneskene er sjenerøse, forteller Boit.

Han forsøker å trene cirka tre timer om dagen, men i sprengkulda som herjer om dagen, er det knapt gjennomførbart. 

- Det hadde ikke gjort noe om været ble litt varmere. Jeg ønsker å trene veldig mye og forbedre tidene mine.

Selv mener han at teknikken er den største utfordringen.

- Jeg er utrolig imponert over hvor gode de små barna er. Jeg forsøker å lære så mye som mulig, sier Boit.

 Rulleski

Forutsetningene for å drive med langrenn er ikke akkurat optimale om du har adresse i Kenya. Boit forteller at mange har sperret opp øynene når han suser forbi på rulleski i gatene.

- Der jeg kommer fra er det ikke vanlig og folk sier «wow» og sperrer opp øynene, men det er bare kult, ler Boit.

Men etter lang tid har han omsider fått snø under beina, og det trives han veldig godt med.

- Det føles godt å stå på ordentlige ski, smiler han.

Selv om Boit kanskje ikke er noe råskinn på langrenn, så er han en solid utøver. 100 meter gjorde han unna på 10.05 og han er ifølge trener Tor Blomseth råsterk.

- I klassisk stil er han god, men han har mye å hente når det kommer til skøyting, sier han.

Møtte «kongen»

Boits drøm er at sønnen hans og Bjørn Dæhlie står og tar i mot ham når han kommer i mål i Holmenkollen. Foreløpig har ikke Boit møtt sitt store idol, men han håper å få til det mens han er i Norge. På en fellestrening denne uka fikk han derimot møte Groruddalens skikonge, OL-vinner Øystein Pettersen.

- Han var så sykt raskt. Jeg har ikke sett på maken, sier Boit og ler.

Pettersen selv syns det var gøy å trene med Boit.

- Jeg har vel det samme forholdet til ham som de fleste andre. Jeg så ham på tv og fikk med meg at han var kompis av Dæhlie. Da hadde jeg kanskje ikke trodd at jeg skulle leke snipp og snapp med ham 12 år etterpå, ler «Øystein.

Snipp og snapp er en skilek som minner om sisten, men staver er ikke tillatt.

- Hva syns du om nivået?

- Tja. Jeg har sett unger som er bedre, men det er ikke noe problem med kapasiteten. Han er en harding selv om teknikken kanskje ikke er like rå.

- Så du frykter ikke at han skal snyte deg for en medalje i Holmenkollen?

- Jeg skal først og fremst konsentrere meg om å komme til VM, så får jeg ta det som kommer da. Skal jeg sette opp en liste over topp fem favoritter, så er han nok ikke der. Men du skal ikke utelukke topp ti, ler han. 

Hjem til jul

Trener Tore Blomseth skulle gjerne ønske at han hadde hatt mer tid med eleven sin før VM i februar. Rett før jul reiser Boit hjem til Kenya før han kommer tilbake til Oslo og Lillomarka i januar. På hjemveien skal han ta turen innom en hotellsponsor i Østerrike.

Blomseth er glad for å ha en mann som Boit på plass i Lillomarka skiklubb. En person uten gode forutsetninger, men med store drømmer. Blomseth er ikke i tvil om at Boit er et eksempel til etterfølgelse for mange.

- Jeg skulle gjerne sett noe annet enn bare kritthvite nordmenn i løypene. Philip viser at det er mulig. Nå skal vi bruke tiden best mulig for å gjøre han klar for VM, avslutter treneren. 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!