ANNONSE

Norges mest meritterte

Norges mest meritterte

 

Trond Rekdahl og Tom Johansen fra Økern Petanque-klubb ble i helga norgesmestre åpen dobbel klasse under petanque-NM som ble avholdt på Årvoll. Det er langt fra første gang Rekdahl hevder seg i toppen.

Tekst:

Publisert:

Faktisk har han spilt omkring 250 kamper for det norske landslaget, i en sport som i Norge ikke har mer enn rundt 500 spillere. 250 av disse er lisensierte og tilhører klubber rundt omkring i landet. Rekdahl tilhører den største klubben i Groruddalen, Økern Petanqueklubb. Sporten er for liten til at man kan leve av den her til lands og på spørsmål om hva som driver han til å spille petanque, svarer  han følgende:

 - Det sosiale, og fordi det er en sport som kan spilles av alle.

 Før han «oppdaget» petanque ved en tilfeldighet var bowling den store interessen til Rekdahl.

 - Bowlingkulene er lagt på hylla, petanque er mye mer fascinerende, mener Rekdahl som har deltatt i flere store mesterskap.

 Det er ett spesielt minne han husker veldig godt:

 - I 1990, da vi var i VM i Monaco. Det var første gang, og det var stort, mimrer Rekdahl.

 I Norge er sporten fryktelig liten, mens i nettopp Frankrike er det faktisk en stor publikumsidrett, og det kan gjerne samles 5000 på en arena for å få med seg en petanque-match.

 - Det er selvsagt veldig nervepirrende å spille foran så mange mennesker, sier Rekdahl.

 Vil vokse

 Tilsynelatende ser det bare ut som at petanque handler om å kaste en stor kule, og komme nærmest mulig en litt mindre kule, en såkalt «grisen». Men det er faktisk utrolig mye taktikk og planlegging under en slik match, og ifølge Rekdahl kreves det vannvittig mye konsentrasjon, da kamper kan pågå i flere timer.

 Sjefen for arrangementet, Steinar Andersen, mener Sverige er et eksempel til etterfølgelse om sporten skal vokse seg stor også her til lands.

 - Det ser lyst ut i Sverige, de har haller over alt, i tillegg er det over 10.000 som spiller petanque, sier Andersen.

 Trond Rekdahl har en annen versjon av hvorfor sporten er så liten i Norge.

 - Ski og fotball tar opp all plassen. Det er rett og slett gjevere å drive med andre idretter, sier han og legger til at det er rundt 70 nasjoner som driver med petanque. 

 Søker hall

 Økern Petanqueklubb har omkring 60 spillere, alle med et mål om å bli gode. Men Norge har problemer med å hevde seg i toppen internasjonalt, fordi man nærmest er tvunget til å ta vinterpause.

 - Når man ikke har haller, må man nesten legge bort kulene når snøen kommer, sier Rekdahl.

 Steinar Andersen har derfor en bønn.

 - Om det er noen der ute som har en hall, lagerbygg eller liknende som kan leies ut til en edrulig pris er vi interessert. Det eneste vi trenger er litt grus, besøk www.petanque.no, oppfordrer han. 

Stevnet i seg selv gikk veldig fint, til tross for noen kraftige regnbyger innemellom.

 Økern petanqueklubb fikk i tillegg til norgesmestere i klassen åpen dobbel der Rekdahl og Johansen vant. I  dobbel damer-klassen tok Ellen Sanna Andersen og Lisbeth Fossen gullet. Mens brødrene Jørgen og Kenneth Danielsen tok bronsemedaljene i juniorklassen.

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE