Norges mest meritterte

Norges mest meritterte

 

Trond Rekdahl og Tom Johansen fra Økern Petanque-klubb ble i helga norgesmestre åpen dobbel klasse under petanque-NM som ble avholdt på Årvoll. Det er langt fra første gang Rekdahl hevder seg i toppen.

Skrevet av:

Faktisk har han spilt omkring 250 kamper for det norske landslaget, i en sport som i Norge ikke har mer enn rundt 500 spillere. 250 av disse er lisensierte og tilhører klubber rundt omkring i landet. Rekdahl tilhører den største klubben i Groruddalen, Økern Petanqueklubb. Sporten er for liten til at man kan leve av den her til lands og på spørsmål om hva som driver han til å spille petanque, svarer  han følgende:

 - Det sosiale, og fordi det er en sport som kan spilles av alle.

 Før han «oppdaget» petanque ved en tilfeldighet var bowling den store interessen til Rekdahl.

 - Bowlingkulene er lagt på hylla, petanque er mye mer fascinerende, mener Rekdahl som har deltatt i flere store mesterskap.

 Det er ett spesielt minne han husker veldig godt:

 - I 1990, da vi var i VM i Monaco. Det var første gang, og det var stort, mimrer Rekdahl.

 I Norge er sporten fryktelig liten, mens i nettopp Frankrike er det faktisk en stor publikumsidrett, og det kan gjerne samles 5000 på en arena for å få med seg en petanque-match.

 - Det er selvsagt veldig nervepirrende å spille foran så mange mennesker, sier Rekdahl.

 Vil vokse

 Tilsynelatende ser det bare ut som at petanque handler om å kaste en stor kule, og komme nærmest mulig en litt mindre kule, en såkalt «grisen». Men det er faktisk utrolig mye taktikk og planlegging under en slik match, og ifølge Rekdahl kreves det vannvittig mye konsentrasjon, da kamper kan pågå i flere timer.

 Sjefen for arrangementet, Steinar Andersen, mener Sverige er et eksempel til etterfølgelse om sporten skal vokse seg stor også her til lands.

 - Det ser lyst ut i Sverige, de har haller over alt, i tillegg er det over 10.000 som spiller petanque, sier Andersen.

 Trond Rekdahl har en annen versjon av hvorfor sporten er så liten i Norge.

 - Ski og fotball tar opp all plassen. Det er rett og slett gjevere å drive med andre idretter, sier han og legger til at det er rundt 70 nasjoner som driver med petanque. 

 Søker hall

 Økern Petanqueklubb har omkring 60 spillere, alle med et mål om å bli gode. Men Norge har problemer med å hevde seg i toppen internasjonalt, fordi man nærmest er tvunget til å ta vinterpause.

 - Når man ikke har haller, må man nesten legge bort kulene når snøen kommer, sier Rekdahl.

 Steinar Andersen har derfor en bønn.

 - Om det er noen der ute som har en hall, lagerbygg eller liknende som kan leies ut til en edrulig pris er vi interessert. Det eneste vi trenger er litt grus, besøk www.petanque.no, oppfordrer han. 

Stevnet i seg selv gikk veldig fint, til tross for noen kraftige regnbyger innemellom.

 Økern petanqueklubb fikk i tillegg til norgesmestere i klassen åpen dobbel der Rekdahl og Johansen vant. I  dobbel damer-klassen tok Ellen Sanna Andersen og Lisbeth Fossen gullet. Mens brødrene Jørgen og Kenneth Danielsen tok bronsemedaljene i juniorklassen.

Siste nytt i Sport

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

 
VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!