Norges mest meritterte

Norges mest meritterte

 

Trond Rekdahl og Tom Johansen fra Økern Petanque-klubb ble i helga norgesmestre åpen dobbel klasse under petanque-NM som ble avholdt på Årvoll. Det er langt fra første gang Rekdahl hevder seg i toppen.

Skrevet av:

Faktisk har han spilt omkring 250 kamper for det norske landslaget, i en sport som i Norge ikke har mer enn rundt 500 spillere. 250 av disse er lisensierte og tilhører klubber rundt omkring i landet. Rekdahl tilhører den største klubben i Groruddalen, Økern Petanqueklubb. Sporten er for liten til at man kan leve av den her til lands og på spørsmål om hva som driver han til å spille petanque, svarer  han følgende:

 - Det sosiale, og fordi det er en sport som kan spilles av alle.

 Før han «oppdaget» petanque ved en tilfeldighet var bowling den store interessen til Rekdahl.

 - Bowlingkulene er lagt på hylla, petanque er mye mer fascinerende, mener Rekdahl som har deltatt i flere store mesterskap.

 Det er ett spesielt minne han husker veldig godt:

 - I 1990, da vi var i VM i Monaco. Det var første gang, og det var stort, mimrer Rekdahl.

 I Norge er sporten fryktelig liten, mens i nettopp Frankrike er det faktisk en stor publikumsidrett, og det kan gjerne samles 5000 på en arena for å få med seg en petanque-match.

 - Det er selvsagt veldig nervepirrende å spille foran så mange mennesker, sier Rekdahl.

 Vil vokse

 Tilsynelatende ser det bare ut som at petanque handler om å kaste en stor kule, og komme nærmest mulig en litt mindre kule, en såkalt «grisen». Men det er faktisk utrolig mye taktikk og planlegging under en slik match, og ifølge Rekdahl kreves det vannvittig mye konsentrasjon, da kamper kan pågå i flere timer.

 Sjefen for arrangementet, Steinar Andersen, mener Sverige er et eksempel til etterfølgelse om sporten skal vokse seg stor også her til lands.

 - Det ser lyst ut i Sverige, de har haller over alt, i tillegg er det over 10.000 som spiller petanque, sier Andersen.

 Trond Rekdahl har en annen versjon av hvorfor sporten er så liten i Norge.

 - Ski og fotball tar opp all plassen. Det er rett og slett gjevere å drive med andre idretter, sier han og legger til at det er rundt 70 nasjoner som driver med petanque. 

 Søker hall

 Økern Petanqueklubb har omkring 60 spillere, alle med et mål om å bli gode. Men Norge har problemer med å hevde seg i toppen internasjonalt, fordi man nærmest er tvunget til å ta vinterpause.

 - Når man ikke har haller, må man nesten legge bort kulene når snøen kommer, sier Rekdahl.

 Steinar Andersen har derfor en bønn.

 - Om det er noen der ute som har en hall, lagerbygg eller liknende som kan leies ut til en edrulig pris er vi interessert. Det eneste vi trenger er litt grus, besøk www.petanque.no, oppfordrer han. 

Stevnet i seg selv gikk veldig fint, til tross for noen kraftige regnbyger innemellom.

 Økern petanqueklubb fikk i tillegg til norgesmestere i klassen åpen dobbel der Rekdahl og Johansen vant. I  dobbel damer-klassen tok Ellen Sanna Andersen og Lisbeth Fossen gullet. Mens brødrene Jørgen og Kenneth Danielsen tok bronsemedaljene i juniorklassen.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!