Norges mest meritterte

Norges mest meritterte

 

Trond Rekdahl og Tom Johansen fra Økern Petanque-klubb ble i helga norgesmestre åpen dobbel klasse under petanque-NM som ble avholdt på Årvoll. Det er langt fra første gang Rekdahl hevder seg i toppen.

Skrevet av:

Faktisk har han spilt omkring 250 kamper for det norske landslaget, i en sport som i Norge ikke har mer enn rundt 500 spillere. 250 av disse er lisensierte og tilhører klubber rundt omkring i landet. Rekdahl tilhører den største klubben i Groruddalen, Økern Petanqueklubb. Sporten er for liten til at man kan leve av den her til lands og på spørsmål om hva som driver han til å spille petanque, svarer  han følgende:

 - Det sosiale, og fordi det er en sport som kan spilles av alle.

 Før han «oppdaget» petanque ved en tilfeldighet var bowling den store interessen til Rekdahl.

 - Bowlingkulene er lagt på hylla, petanque er mye mer fascinerende, mener Rekdahl som har deltatt i flere store mesterskap.

 Det er ett spesielt minne han husker veldig godt:

 - I 1990, da vi var i VM i Monaco. Det var første gang, og det var stort, mimrer Rekdahl.

 I Norge er sporten fryktelig liten, mens i nettopp Frankrike er det faktisk en stor publikumsidrett, og det kan gjerne samles 5000 på en arena for å få med seg en petanque-match.

 - Det er selvsagt veldig nervepirrende å spille foran så mange mennesker, sier Rekdahl.

 Vil vokse

 Tilsynelatende ser det bare ut som at petanque handler om å kaste en stor kule, og komme nærmest mulig en litt mindre kule, en såkalt «grisen». Men det er faktisk utrolig mye taktikk og planlegging under en slik match, og ifølge Rekdahl kreves det vannvittig mye konsentrasjon, da kamper kan pågå i flere timer.

 Sjefen for arrangementet, Steinar Andersen, mener Sverige er et eksempel til etterfølgelse om sporten skal vokse seg stor også her til lands.

 - Det ser lyst ut i Sverige, de har haller over alt, i tillegg er det over 10.000 som spiller petanque, sier Andersen.

 Trond Rekdahl har en annen versjon av hvorfor sporten er så liten i Norge.

 - Ski og fotball tar opp all plassen. Det er rett og slett gjevere å drive med andre idretter, sier han og legger til at det er rundt 70 nasjoner som driver med petanque. 

 Søker hall

 Økern Petanqueklubb har omkring 60 spillere, alle med et mål om å bli gode. Men Norge har problemer med å hevde seg i toppen internasjonalt, fordi man nærmest er tvunget til å ta vinterpause.

 - Når man ikke har haller, må man nesten legge bort kulene når snøen kommer, sier Rekdahl.

 Steinar Andersen har derfor en bønn.

 - Om det er noen der ute som har en hall, lagerbygg eller liknende som kan leies ut til en edrulig pris er vi interessert. Det eneste vi trenger er litt grus, besøk www.petanque.no, oppfordrer han. 

Stevnet i seg selv gikk veldig fint, til tross for noen kraftige regnbyger innemellom.

 Økern petanqueklubb fikk i tillegg til norgesmestere i klassen åpen dobbel der Rekdahl og Johansen vant. I  dobbel damer-klassen tok Ellen Sanna Andersen og Lisbeth Fossen gullet. Mens brødrene Jørgen og Kenneth Danielsen tok bronsemedaljene i juniorklassen.

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!