Norges nye hockey-yndling

Norges nye hockey-yndling

 

Mats Zuccarello Aasen har i løpet av kort tid blitt en av de største stjernene i svensk ishockey. Den lille magikeren med en fortid i Hasle/Løren møtte Akers Avis Groruddalen få minutter etter kampslutt da Østerrike slo Norge på Jordal Amfi i helgen.

Skrevet av:

Stortalentet har vært toneangivende for Norge gjennom firenasjonsturneringen som var ment som en oppkjøring til OL-kvalifiseringen.

Zuccarello bidro med to målpoeng mot Italia og ett mot Østerrike i finalen. En finale Norge tidvis dominerte stort, men der de slapp Østerrike inn i kampen ved for mange anledninger.

- Det er ikke stort å si om kampen, vi brenner for mange sjanser og pådrar oss noen idiotiske utvisninger, sier Zuccarello.

Norge dominerer  

Like før pause i første periode gikk Østerrike opp i ledelsen 1-0. Sekunder etter scoringen havnet Norges Marius Holtet og Phillipe Lakos fra Østerrike i full slåsskamp som oppildnet både Norge og det fåtallige publikummet på Jordal Amfi. Begge ble belønnet med matchstraff. Kun 16 sekunder inn i andre periode scoret Mads Hansen for Norge i undertall. Kjøret mot Østerrikes mål fortsatte, og Norge scoret enda en gang mot et lamslått Østerrike.

Rekkekompisene

Målet så ut til å motivere Norge ytterligere som fortsatte å male på med sjanser, mens den ene østerrikeren etter den andre sturet i utvisningsboksen.

Den fryktede duoen, Per-Åge Skrøder og Mats Zuccarello Aasen, terroriserte Østerrike som spilte i undertall. Etter 12 minutter dunket Skrøder pucken i nettet på pasning fra Zuccarello.

Disse to spiller også sammen i svenske Modo der begge herjer med svimle backer i Sverige og ligger høyt oppe på poenglisten. Kanskje dette er en kombinasjon som kan ta Norge til OL i Vancouver i 2010. 

Zuccarello forteller at han stortrives i Sverige og at han fortsatt har mer inne.

- Det er kult at det går såpass bra for øyeblikket, men jeg tror fortsatt jeg kan utvikle meg mer, forteller den 21 år gamle vingen.Norge gir bort kampen


Etter pangstarten slapp Norge Østerrike inn i kampen igjen. De siste fem minuttene av midtperioden slapp Norge taket fullstendig og ble straffet med to kjappe baklengsmål.

Lagene gikk til pause med 3-3.

Siste periode startet ganske likt som den første, Norge gikk ut i et enormt tempo og fikk belønning allerede etter to minutter. Erik Skadesdammen sendte Norge i føringen etter pasning fra Mats Trygg.

Til tross for at Norge hadde en rekke gode sjanser fikk de ikke uttelling. Nok en gang ble Norge slitne mot slutten av perioden og laget fra alpelandet straffet dem hardt.

De siste fem minuttene tilhørte Østerrike fullstendig og de snudde kampen fra 4-3 til 4-5 i løpet av et drøyt minutt mot slutten av matchen.Ydmyk om fremtiden


Zuccarello mener at det norske landslaget var for dårlige i overtall.

- Vi burde utnyttet overtallsperiodene mye bedre enn vi klarte. Statistikken viser at Zuccarello har et poeng: Østerrike hadde hele 14 utvisninger mot Norges 6.

Da vi spør ham om det er en mulighet for at vi får se ham i en større liga enn Eliteserien i Sverige blir han litt brydd.

- Det er selvsagt en guttedrøm å spille i NHL, men det er ikke noe jeg kan gå rundt å tenke på, da kommer jeg aldri dit.

- Jeg har nettopp ankommet Sverige og jeg ønsker bare å fokusere på Modo.

Zuccarello forteller at hans store forbilde er Peter Forsberg som slo gjennom i nettopp Modo.

- «Foppa» har vært et forbilde for meg i mange år, men jeg har også står sans for Evgeni Malkin. Stjerneskuddet har alltid vært kjent for sin blendende teknikk på isen.

Fortid i Hasle/Løren

Selv mener Zuccarello at hans gode teknikk skyldes mye innebandy og at han alltid har vært avslappet i forhold til idretten.

Zuccarello startet sin karriere i Hasle/Løren, etter noen år Hasle tok han turen til Vålerenga og siden Frisk Asker før han nylig gikk til svenske Modo.

 

Siste nytt i Sport

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

 
Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

 
Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!