Norges nye hockey-yndling

Norges nye hockey-yndling

 

Mats Zuccarello Aasen har i løpet av kort tid blitt en av de største stjernene i svensk ishockey. Den lille magikeren med en fortid i Hasle/Løren møtte Akers Avis Groruddalen få minutter etter kampslutt da Østerrike slo Norge på Jordal Amfi i helgen.

Skrevet av:

Stortalentet har vært toneangivende for Norge gjennom firenasjonsturneringen som var ment som en oppkjøring til OL-kvalifiseringen.

Zuccarello bidro med to målpoeng mot Italia og ett mot Østerrike i finalen. En finale Norge tidvis dominerte stort, men der de slapp Østerrike inn i kampen ved for mange anledninger.

- Det er ikke stort å si om kampen, vi brenner for mange sjanser og pådrar oss noen idiotiske utvisninger, sier Zuccarello.

Norge dominerer  

Like før pause i første periode gikk Østerrike opp i ledelsen 1-0. Sekunder etter scoringen havnet Norges Marius Holtet og Phillipe Lakos fra Østerrike i full slåsskamp som oppildnet både Norge og det fåtallige publikummet på Jordal Amfi. Begge ble belønnet med matchstraff. Kun 16 sekunder inn i andre periode scoret Mads Hansen for Norge i undertall. Kjøret mot Østerrikes mål fortsatte, og Norge scoret enda en gang mot et lamslått Østerrike.

Rekkekompisene

Målet så ut til å motivere Norge ytterligere som fortsatte å male på med sjanser, mens den ene østerrikeren etter den andre sturet i utvisningsboksen.

Den fryktede duoen, Per-Åge Skrøder og Mats Zuccarello Aasen, terroriserte Østerrike som spilte i undertall. Etter 12 minutter dunket Skrøder pucken i nettet på pasning fra Zuccarello.

Disse to spiller også sammen i svenske Modo der begge herjer med svimle backer i Sverige og ligger høyt oppe på poenglisten. Kanskje dette er en kombinasjon som kan ta Norge til OL i Vancouver i 2010. 

Zuccarello forteller at han stortrives i Sverige og at han fortsatt har mer inne.

- Det er kult at det går såpass bra for øyeblikket, men jeg tror fortsatt jeg kan utvikle meg mer, forteller den 21 år gamle vingen.

Norge gir bort kampen

Etter pangstarten slapp Norge Østerrike inn i kampen igjen. De siste fem minuttene av midtperioden slapp Norge taket fullstendig og ble straffet med to kjappe baklengsmål.

Lagene gikk til pause med 3-3.

Siste periode startet ganske likt som den første, Norge gikk ut i et enormt tempo og fikk belønning allerede etter to minutter. Erik Skadesdammen sendte Norge i føringen etter pasning fra Mats Trygg.

Til tross for at Norge hadde en rekke gode sjanser fikk de ikke uttelling. Nok en gang ble Norge slitne mot slutten av perioden og laget fra alpelandet straffet dem hardt.

De siste fem minuttene tilhørte Østerrike fullstendig og de snudde kampen fra 4-3 til 4-5 i løpet av et drøyt minutt mot slutten av matchen.

Ydmyk om fremtiden

Zuccarello mener at det norske landslaget var for dårlige i overtall.

- Vi burde utnyttet overtallsperiodene mye bedre enn vi klarte. Statistikken viser at Zuccarello har et poeng: Østerrike hadde hele 14 utvisninger mot Norges 6.

Da vi spør ham om det er en mulighet for at vi får se ham i en større liga enn Eliteserien i Sverige blir han litt brydd.

- Det er selvsagt en guttedrøm å spille i NHL, men det er ikke noe jeg kan gå rundt å tenke på, da kommer jeg aldri dit.

- Jeg har nettopp ankommet Sverige og jeg ønsker bare å fokusere på Modo.

Zuccarello forteller at hans store forbilde er Peter Forsberg som slo gjennom i nettopp Modo.

- «Foppa» har vært et forbilde for meg i mange år, men jeg har også står sans for Evgeni Malkin. Stjerneskuddet har alltid vært kjent for sin blendende teknikk på isen.

Fortid i Hasle/Løren

Selv mener Zuccarello at hans gode teknikk skyldes mye innebandy og at han alltid har vært avslappet i forhold til idretten.

Zuccarello startet sin karriere i Hasle/Løren, etter noen år Hasle tok han turen til Vålerenga og siden Frisk Asker før han nylig gikk til svenske Modo.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!