Norges nye hockey-yndling

Norges nye hockey-yndling

 

Mats Zuccarello Aasen har i løpet av kort tid blitt en av de største stjernene i svensk ishockey. Den lille magikeren med en fortid i Hasle/Løren møtte Akers Avis Groruddalen få minutter etter kampslutt da Østerrike slo Norge på Jordal Amfi i helgen.

Tekst:

Publisert:

Stortalentet har vært toneangivende for Norge gjennom firenasjonsturneringen som var ment som en oppkjøring til OL-kvalifiseringen.

Zuccarello bidro med to målpoeng mot Italia og ett mot Østerrike i finalen. En finale Norge tidvis dominerte stort, men der de slapp Østerrike inn i kampen ved for mange anledninger.

- Det er ikke stort å si om kampen, vi brenner for mange sjanser og pådrar oss noen idiotiske utvisninger, sier Zuccarello.

Norge dominerer  

Like før pause i første periode gikk Østerrike opp i ledelsen 1-0. Sekunder etter scoringen havnet Norges Marius Holtet og Phillipe Lakos fra Østerrike i full slåsskamp som oppildnet både Norge og det fåtallige publikummet på Jordal Amfi. Begge ble belønnet med matchstraff. Kun 16 sekunder inn i andre periode scoret Mads Hansen for Norge i undertall. Kjøret mot Østerrikes mål fortsatte, og Norge scoret enda en gang mot et lamslått Østerrike.

Rekkekompisene

Målet så ut til å motivere Norge ytterligere som fortsatte å male på med sjanser, mens den ene østerrikeren etter den andre sturet i utvisningsboksen.

Den fryktede duoen, Per-Åge Skrøder og Mats Zuccarello Aasen, terroriserte Østerrike som spilte i undertall. Etter 12 minutter dunket Skrøder pucken i nettet på pasning fra Zuccarello.

Disse to spiller også sammen i svenske Modo der begge herjer med svimle backer i Sverige og ligger høyt oppe på poenglisten. Kanskje dette er en kombinasjon som kan ta Norge til OL i Vancouver i 2010. 

Zuccarello forteller at han stortrives i Sverige og at han fortsatt har mer inne.

- Det er kult at det går såpass bra for øyeblikket, men jeg tror fortsatt jeg kan utvikle meg mer, forteller den 21 år gamle vingen.

Norge gir bort kampen

Etter pangstarten slapp Norge Østerrike inn i kampen igjen. De siste fem minuttene av midtperioden slapp Norge taket fullstendig og ble straffet med to kjappe baklengsmål.

Lagene gikk til pause med 3-3.

Siste periode startet ganske likt som den første, Norge gikk ut i et enormt tempo og fikk belønning allerede etter to minutter. Erik Skadesdammen sendte Norge i føringen etter pasning fra Mats Trygg.

Til tross for at Norge hadde en rekke gode sjanser fikk de ikke uttelling. Nok en gang ble Norge slitne mot slutten av perioden og laget fra alpelandet straffet dem hardt.

De siste fem minuttene tilhørte Østerrike fullstendig og de snudde kampen fra 4-3 til 4-5 i løpet av et drøyt minutt mot slutten av matchen.

Ydmyk om fremtiden

Zuccarello mener at det norske landslaget var for dårlige i overtall.

- Vi burde utnyttet overtallsperiodene mye bedre enn vi klarte. Statistikken viser at Zuccarello har et poeng: Østerrike hadde hele 14 utvisninger mot Norges 6.

Da vi spør ham om det er en mulighet for at vi får se ham i en større liga enn Eliteserien i Sverige blir han litt brydd.

- Det er selvsagt en guttedrøm å spille i NHL, men det er ikke noe jeg kan gå rundt å tenke på, da kommer jeg aldri dit.

- Jeg har nettopp ankommet Sverige og jeg ønsker bare å fokusere på Modo.

Zuccarello forteller at hans store forbilde er Peter Forsberg som slo gjennom i nettopp Modo.

- «Foppa» har vært et forbilde for meg i mange år, men jeg har også står sans for Evgeni Malkin. Stjerneskuddet har alltid vært kjent for sin blendende teknikk på isen.

Fortid i Hasle/Løren

Selv mener Zuccarello at hans gode teknikk skyldes mye innebandy og at han alltid har vært avslappet i forhold til idretten.

Zuccarello startet sin karriere i Hasle/Løren, etter noen år Hasle tok han turen til Vålerenga og siden Frisk Asker før han nylig gikk til svenske Modo.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.