Norgesmester fra Haugerud

Norgesmester fra Haugerud

 

Kjetil Stiansen har i en alder av 17 år markert seg som en av Norges mest lovende skøyteløpere. Under helgens sprintmesterskap i Vikingskipet tok han sin første tittel og ble norgesmester for juniorer med å vinne samtlige fire distanser.

Skrevet av:

 

17 år gamle Kjetil Stiansen fra Haugerud er en av landets mest lovende skøyteløpere og blir beskrevet som en «up and coming star» i sporten.

I helga beviste han hvorfor med å vinne samtlige fire NM-distanser for juniorer under sprintmesterskapet i Vikingskipet.

Både lørdag og søndag var det 500 og 1000 meter og Kjetils tider var 36.88 - 37.36 - 1.12.74 og 1.12.50. Det hersket liten tvil om hva han selv var mest fornøyd med.

- 500 meteren på lørdag med 36.88. Det var rett og slett herlig å komme under 37-tallet, slår han fast.

Han synes det er stas å være norgesmester.

- Ettersom det er første gang jeg har blitt norgesmester må jeg si det er morsomt. Sprint-NM var et av de store målene mine denne sesongen. Jeg hadde egentlig trodd at det skulle bli jevnere i toppen, men jeg klager ikke over utfallet, ler han.

 

Trener med Bøkko

Stiansen startet sin skøytekarriere i Aktiv Skøyteklubb (ASK) allerede i 5-årsalderen.

- Det stemmer, jeg startet på skøyteskole rundt den alderen. Etter to år startet jeg med lengdeløp. Jeg syntes det var utrolig morsomt og har bare fortsatt etter det. Det er morsomt å se at jeg nå har så fin fremgang på isen, sier han.

Så god har han blitt på skøyter at han stadig må bytte ut skolebenken på Lambertseter videregående skole med landslagssamlinger og forbundssamlinger.

- Jeg trener en del med Håvard Bøkko og det er klart han er en stor inspirasjon for meg, slår Stiansen fast.

- Er det forbildet?

- Jeg har mange forbilder, men de jeg har mest sansen for er muligens Jeremy Wotherspoon (verdensrekordholder på 500 meter med 34.03) og Gianni Romme (verdensmester fra 2000 og 2003). De gutta er ekstremt bra på skøyter, sier Stiansen.

 

Satser mot VM i Moskva

Det er ikke bare sprint som står på menyen for Stiansen. Som fersk norgesmester legger han nå fokuset til Moskva i mars. Der skal junior-VM arrangeres.

Han må først kvalifisere seg gjennom junior-NM i februar, men regner med å klare det og være klar for Moskva.

- Da er det allround. Jeg håper å gjøre det bra både på 500-, 1000- og 1500-meter. Det er disse som har pekt seg ut som mine sterkeste distanser. 5000-meteren blir den tøffeste utfordringen, opplyser han.

- Har du satt deg noen mål?

- Målet blir å være høyt oppe på listene. Spesielt på 1500-meteren. Jeg kan ikke love å komme på pallen, men jeg håper å kjempe opp mot og rundt den. Det er ikke bare bare å hevde seg i toppen i et junior-VM, sier han.

Det ultimate målet til Stiansen ligger likevel litt fremover i tid.

- Det er jo OL-medaljer man drømmer mest om. Kanskje OL i 2014 er et realistisk mål? Jeg har kjempelyst til å delta i et OL, slår han fast.

 

Treneren har tro

Trener i ASK, Bjørn Kroken, har fulgt Stiansen siden skøyteskolen. Han tror ikke det er umulig å få se Stiansen på isen for Norge i et OL.

 

- Nei, det er absolutt ikke utenkelig at vi kan se en OL-deltaker fra Groruddalen på isen i 2014. Allerede nå ligger han tett opp til toppnivået i Norge. OL i 2014 er et naturlig mål for Kjetil, sier han.

 - Hvordan vil du beskrive Stiansen som en skøyteløper?

- Kjetil er et typiskt idrettstalent som kunne blitt god i mange idretter. Først og fremst vil jeg si at skøytesporten er heldig ettersom han datt ned på isen fremfor en annen idrett.

- Han har det som skal til for å bli god. Han har de fysiske forutsetningene, god motorikk og er treningsvillig.

- Kjetil kan bli så god han bare vil, sier Kroken.

Og klubbtreneren tror vi kan få se mye til Stiansen i årene fremover.

- Mange som utvikler seg raskt har lett for å stoppe opp, men det gjelder ikke Kjetil. På tross av at han er stor og kraftig forbedrer han stadig tidene sine. Han er på ingen måte noen feilfri løper og har mye å rette på teknisk. Det forteller meg at det bor et stort potensiale i gutten.

- Vi skal heller ikke glemme at han ikke er noen heltidsløper ennå. Foreløpig kombinerer han sporten med skole. Etter hvert vil han også gå opp i antall treningstimer, og da vil vi se resultater, sier han.

- Hvordan vil du beskrive ham som person?

- Han er veldig beskjeden. En hyggelig og høflig gutt som både er nøktern og reflektert. Det trenger man for å komme langt, sier Kroken.

Siste nytt i Sport

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

 
Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

 
Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!