Norgesmester fra Haugerud

Norgesmester fra Haugerud

 

Kjetil Stiansen har i en alder av 17 år markert seg som en av Norges mest lovende skøyteløpere. Under helgens sprintmesterskap i Vikingskipet tok han sin første tittel og ble norgesmester for juniorer med å vinne samtlige fire distanser.

 

17 år gamle Kjetil Stiansen fra Haugerud er en av landets mest lovende skøyteløpere og blir beskrevet som en «up and coming star» i sporten.

I helga beviste han hvorfor med å vinne samtlige fire NM-distanser for juniorer under sprintmesterskapet i Vikingskipet.

Både lørdag og søndag var det 500 og 1000 meter og Kjetils tider var 36.88 - 37.36 - 1.12.74 og 1.12.50. Det hersket liten tvil om hva han selv var mest fornøyd med.

- 500 meteren på lørdag med 36.88. Det var rett og slett herlig å komme under 37-tallet, slår han fast.

Han synes det er stas å være norgesmester.

- Ettersom det er første gang jeg har blitt norgesmester må jeg si det er morsomt. Sprint-NM var et av de store målene mine denne sesongen. Jeg hadde egentlig trodd at det skulle bli jevnere i toppen, men jeg klager ikke over utfallet, ler han.

 

Trener med Bøkko

Stiansen startet sin skøytekarriere i Aktiv Skøyteklubb (ASK) allerede i 5-årsalderen.

- Det stemmer, jeg startet på skøyteskole rundt den alderen. Etter to år startet jeg med lengdeløp. Jeg syntes det var utrolig morsomt og har bare fortsatt etter det. Det er morsomt å se at jeg nå har så fin fremgang på isen, sier han.

Så god har han blitt på skøyter at han stadig må bytte ut skolebenken på Lambertseter videregående skole med landslagssamlinger og forbundssamlinger.

- Jeg trener en del med Håvard Bøkko og det er klart han er en stor inspirasjon for meg, slår Stiansen fast.

- Er det forbildet?

- Jeg har mange forbilder, men de jeg har mest sansen for er muligens Jeremy Wotherspoon (verdensrekordholder på 500 meter med 34.03) og Gianni Romme (verdensmester fra 2000 og 2003). De gutta er ekstremt bra på skøyter, sier Stiansen.

 

Satser mot VM i Moskva

Det er ikke bare sprint som står på menyen for Stiansen. Som fersk norgesmester legger han nå fokuset til Moskva i mars. Der skal junior-VM arrangeres.

Han må først kvalifisere seg gjennom junior-NM i februar, men regner med å klare det og være klar for Moskva.

- Da er det allround. Jeg håper å gjøre det bra både på 500-, 1000- og 1500-meter. Det er disse som har pekt seg ut som mine sterkeste distanser. 5000-meteren blir den tøffeste utfordringen, opplyser han.

- Har du satt deg noen mål?

- Målet blir å være høyt oppe på listene. Spesielt på 1500-meteren. Jeg kan ikke love å komme på pallen, men jeg håper å kjempe opp mot og rundt den. Det er ikke bare bare å hevde seg i toppen i et junior-VM, sier han.

Det ultimate målet til Stiansen ligger likevel litt fremover i tid.

- Det er jo OL-medaljer man drømmer mest om. Kanskje OL i 2014 er et realistisk mål? Jeg har kjempelyst til å delta i et OL, slår han fast.

 

Treneren har tro

Trener i ASK, Bjørn Kroken, har fulgt Stiansen siden skøyteskolen. Han tror ikke det er umulig å få se Stiansen på isen for Norge i et OL.

 

- Nei, det er absolutt ikke utenkelig at vi kan se en OL-deltaker fra Groruddalen på isen i 2014. Allerede nå ligger han tett opp til toppnivået i Norge. OL i 2014 er et naturlig mål for Kjetil, sier han.

 - Hvordan vil du beskrive Stiansen som en skøyteløper?

- Kjetil er et typiskt idrettstalent som kunne blitt god i mange idretter. Først og fremst vil jeg si at skøytesporten er heldig ettersom han datt ned på isen fremfor en annen idrett.

- Han har det som skal til for å bli god. Han har de fysiske forutsetningene, god motorikk og er treningsvillig.

- Kjetil kan bli så god han bare vil, sier Kroken.

Og klubbtreneren tror vi kan få se mye til Stiansen i årene fremover.

- Mange som utvikler seg raskt har lett for å stoppe opp, men det gjelder ikke Kjetil. På tross av at han er stor og kraftig forbedrer han stadig tidene sine. Han er på ingen måte noen feilfri løper og har mye å rette på teknisk. Det forteller meg at det bor et stort potensiale i gutten.

- Vi skal heller ikke glemme at han ikke er noen heltidsløper ennå. Foreløpig kombinerer han sporten med skole. Etter hvert vil han også gå opp i antall treningstimer, og da vil vi se resultater, sier han.

- Hvordan vil du beskrive ham som person?

- Han er veldig beskjeden. En hyggelig og høflig gutt som både er nøktern og reflektert. Det trenger man for å komme langt, sier Kroken.

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!