Norgesmester fra Haugerud

Norgesmester fra Haugerud

 

Kjetil Stiansen har i en alder av 17 år markert seg som en av Norges mest lovende skøyteløpere. Under helgens sprintmesterskap i Vikingskipet tok han sin første tittel og ble norgesmester for juniorer med å vinne samtlige fire distanser.

Skrevet av:

 

17 år gamle Kjetil Stiansen fra Haugerud er en av landets mest lovende skøyteløpere og blir beskrevet som en «up and coming star» i sporten.

I helga beviste han hvorfor med å vinne samtlige fire NM-distanser for juniorer under sprintmesterskapet i Vikingskipet.

Både lørdag og søndag var det 500 og 1000 meter og Kjetils tider var 36.88 - 37.36 - 1.12.74 og 1.12.50. Det hersket liten tvil om hva han selv var mest fornøyd med.

- 500 meteren på lørdag med 36.88. Det var rett og slett herlig å komme under 37-tallet, slår han fast.

Han synes det er stas å være norgesmester.

- Ettersom det er første gang jeg har blitt norgesmester må jeg si det er morsomt. Sprint-NM var et av de store målene mine denne sesongen. Jeg hadde egentlig trodd at det skulle bli jevnere i toppen, men jeg klager ikke over utfallet, ler han.

 

Trener med Bøkko

Stiansen startet sin skøytekarriere i Aktiv Skøyteklubb (ASK) allerede i 5-årsalderen.

- Det stemmer, jeg startet på skøyteskole rundt den alderen. Etter to år startet jeg med lengdeløp. Jeg syntes det var utrolig morsomt og har bare fortsatt etter det. Det er morsomt å se at jeg nå har så fin fremgang på isen, sier han.

Så god har han blitt på skøyter at han stadig må bytte ut skolebenken på Lambertseter videregående skole med landslagssamlinger og forbundssamlinger.

- Jeg trener en del med Håvard Bøkko og det er klart han er en stor inspirasjon for meg, slår Stiansen fast.

- Er det forbildet?

- Jeg har mange forbilder, men de jeg har mest sansen for er muligens Jeremy Wotherspoon (verdensrekordholder på 500 meter med 34.03) og Gianni Romme (verdensmester fra 2000 og 2003). De gutta er ekstremt bra på skøyter, sier Stiansen.

 

Satser mot VM i Moskva

Det er ikke bare sprint som står på menyen for Stiansen. Som fersk norgesmester legger han nå fokuset til Moskva i mars. Der skal junior-VM arrangeres.

Han må først kvalifisere seg gjennom junior-NM i februar, men regner med å klare det og være klar for Moskva.

- Da er det allround. Jeg håper å gjøre det bra både på 500-, 1000- og 1500-meter. Det er disse som har pekt seg ut som mine sterkeste distanser. 5000-meteren blir den tøffeste utfordringen, opplyser han.

- Har du satt deg noen mål?

- Målet blir å være høyt oppe på listene. Spesielt på 1500-meteren. Jeg kan ikke love å komme på pallen, men jeg håper å kjempe opp mot og rundt den. Det er ikke bare bare å hevde seg i toppen i et junior-VM, sier han.

Det ultimate målet til Stiansen ligger likevel litt fremover i tid.

- Det er jo OL-medaljer man drømmer mest om. Kanskje OL i 2014 er et realistisk mål? Jeg har kjempelyst til å delta i et OL, slår han fast.

 

Treneren har tro

Trener i ASK, Bjørn Kroken, har fulgt Stiansen siden skøyteskolen. Han tror ikke det er umulig å få se Stiansen på isen for Norge i et OL.

 

- Nei, det er absolutt ikke utenkelig at vi kan se en OL-deltaker fra Groruddalen på isen i 2014. Allerede nå ligger han tett opp til toppnivået i Norge. OL i 2014 er et naturlig mål for Kjetil, sier han.

 - Hvordan vil du beskrive Stiansen som en skøyteløper?

- Kjetil er et typiskt idrettstalent som kunne blitt god i mange idretter. Først og fremst vil jeg si at skøytesporten er heldig ettersom han datt ned på isen fremfor en annen idrett.

- Han har det som skal til for å bli god. Han har de fysiske forutsetningene, god motorikk og er treningsvillig.

- Kjetil kan bli så god han bare vil, sier Kroken.

Og klubbtreneren tror vi kan få se mye til Stiansen i årene fremover.

- Mange som utvikler seg raskt har lett for å stoppe opp, men det gjelder ikke Kjetil. På tross av at han er stor og kraftig forbedrer han stadig tidene sine. Han er på ingen måte noen feilfri løper og har mye å rette på teknisk. Det forteller meg at det bor et stort potensiale i gutten.

- Vi skal heller ikke glemme at han ikke er noen heltidsløper ennå. Foreløpig kombinerer han sporten med skole. Etter hvert vil han også gå opp i antall treningstimer, og da vil vi se resultater, sier han.

- Hvordan vil du beskrive ham som person?

- Han er veldig beskjeden. En hyggelig og høflig gutt som både er nøktern og reflektert. Det trenger man for å komme langt, sier Kroken.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!