Norgesmester med ambisjoner

Norgesmester med ambisjoner

 

Kim Svebakken tok et etterlengtet NM-gull i helgen, men ungdomsbryteren har nå fått smaken av gull, og sier han ikke vil gi seg med bare én gullmedalje.

Skrevet av:

På lørdag brøt Oslo Bryteklubbs Kim «Kamikaze» Svebakken seg til gull og tittel som Norgesmester for ungdom under NM-stevnet i Ålesund. Han tok også med seg prisen som stevnets beste bryter, og med det markerte han seg som en av landets mest lovende brytere. Selv har han ingen planer om å stoppe her.

- Jeg kan jo ikke gi meg med ett NM-gull, og dette gullet ga meg virkelig mersmak for mer moro, forteller «Kamikaze-Kim» til Akers Avis Groruddalen.

At hans første NM-gull kom hjem i helgen er han overlykkelig over.

- Det var rett og slett herlig. Jeg har sett fram til å ta gullet i over to år. Jeg hadde sølvet fra før, men jeg har drømt om å komme til topps. Nå har jeg klart det, og nå har jeg bevist at jeg kan.

- Dette gullet vil alltid være spesielt for meg i og med at det er det første, sier han.

Safet seg til gull

Svebakken deltok i ungdom, 63 kilos-klassen, og her var det 12 brytere med. I de to første kampene møtte Svebakken mindre motstand.

- Nivået på bryterne var litt varierende. I de to første kampene møtte jeg to som ikke var noe tess i det hele tatt. Der vant jeg lett, forteller han.

I semifinalen møtte han Einar Lund fra Fauske, og her ble oppgaven tøffere.

- Han var ganske god, og jeg måtte ut i tre omganger mot han. Det var mye rar dømminge begge veier, men jeg fikk rulla ham en gang hver periode. Til slutt vant jeg to omganger på poeng, sier Svebakken.

I finalen skulle Svebakken opp mot en kar han kjente godt til. Nemlig Daniel Mølleropp fra Tønsberg.

- Jeg kjente til ham fra før, og visste hvordan han kom til å bryte. Skal jeg være ærlig hadde jeg aldri regnet med å kunne tape for ham, og slik gikk det heller ikke. Jeg var sliten, brøt mye roligere, og safet det hele inn til 3-0, 3-0 seier, sier han stolt.

- Og hvordan reagerte du da NM-gullet endelig var ditt?

- Det tok noen timer før det gikk opp for meg, men det var bare en herlig følelse. NM-gullet har sitti langt inne, og det var det eneste jeg virkelig savnet. Det smakte utrolig godt, sier han.

Kim Svebakken fikk også med seg prisen som stevnets beste bryter i Ålesund.

I tillegg til Svebakkens gull fikk OBK sølv ved Jon Martin Hestnes i 76 kilos-klassen.

Vil feire 17 mai i Finland

- Mitt neste mål for sesongen er plassering i Nordisk mesterskap, sier han.

- Plassering, ikke medalje? Har du blitt pysete?

- Hehe, jeg kan ikke strekke meg altfor langt med en gang. Det er jo ikke sikkert at jeg blir tatt ut engang, sier han.

Nordisk mesterskap skal gå i Finland 16. og 17. mai.

- Forhåpentligvis blir det en vill 17. mai-feiring for meg i Finland, ler Svebakken.

Like god som «Stigga»

For Kim Svebakkens trenere er det ingen tvil. Han kan komme opp på nivå med idolet og OL-deltaker Stig-André «Stigga» Berge.

- Ja, han kan bli like god hvis han fortsetter å trene målbevisst, og har kontiniutet i treningen sin. Da kan han nivået til «Stigga» om en 5-6 års tid. Du skal ikke se bort ifra at Kim er OBKs nye stjerneskudd, sier Kjell Karlsen.

- Hva er hans sterkeste sider?

- Bryteforståelse og teknikk, sier Karlsen?

- Og hva kan han bli bedre på?

- Eksplosiv styrke og hardere mentalitet, sier han.

Spent på fremtiden

At Svebakken skal delta i nordisk mesterskap, ser Karlsen på som en selvfølge.

- Han er jo norgesmester i ungdom, så han må jo definitivt være med på ungdomslandslaget nå, sier han.

Han mener også det var en fryd å følge Kim i NM.

- Det var veldig god og sikker bryting. Den vanskeligste kampen kom i semifinalen, mens han kontrollerte de andre kampene. Han er så god defensiv i benk, at det er vanskelig å score poeng på ham.

- Det blir spennende å følge Kim fremover. Han har fremdeles mye å lære, men jeg gleder meg til utviklingen, avslutter Karlsen.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!