Norgesmester med ambisjoner

Norgesmester med ambisjoner

 

Kim Svebakken tok et etterlengtet NM-gull i helgen, men ungdomsbryteren har nå fått smaken av gull, og sier han ikke vil gi seg med bare én gullmedalje.

Skrevet av:

På lørdag brøt Oslo Bryteklubbs Kim «Kamikaze» Svebakken seg til gull og tittel som Norgesmester for ungdom under NM-stevnet i Ålesund. Han tok også med seg prisen som stevnets beste bryter, og med det markerte han seg som en av landets mest lovende brytere. Selv har han ingen planer om å stoppe her.

- Jeg kan jo ikke gi meg med ett NM-gull, og dette gullet ga meg virkelig mersmak for mer moro, forteller «Kamikaze-Kim» til Akers Avis Groruddalen.

At hans første NM-gull kom hjem i helgen er han overlykkelig over.

- Det var rett og slett herlig. Jeg har sett fram til å ta gullet i over to år. Jeg hadde sølvet fra før, men jeg har drømt om å komme til topps. Nå har jeg klart det, og nå har jeg bevist at jeg kan.

- Dette gullet vil alltid være spesielt for meg i og med at det er det første, sier han.

Safet seg til gull

Svebakken deltok i ungdom, 63 kilos-klassen, og her var det 12 brytere med. I de to første kampene møtte Svebakken mindre motstand.

- Nivået på bryterne var litt varierende. I de to første kampene møtte jeg to som ikke var noe tess i det hele tatt. Der vant jeg lett, forteller han.

I semifinalen møtte han Einar Lund fra Fauske, og her ble oppgaven tøffere.

- Han var ganske god, og jeg måtte ut i tre omganger mot han. Det var mye rar dømminge begge veier, men jeg fikk rulla ham en gang hver periode. Til slutt vant jeg to omganger på poeng, sier Svebakken.

I finalen skulle Svebakken opp mot en kar han kjente godt til. Nemlig Daniel Mølleropp fra Tønsberg.

- Jeg kjente til ham fra før, og visste hvordan han kom til å bryte. Skal jeg være ærlig hadde jeg aldri regnet med å kunne tape for ham, og slik gikk det heller ikke. Jeg var sliten, brøt mye roligere, og safet det hele inn til 3-0, 3-0 seier, sier han stolt.

- Og hvordan reagerte du da NM-gullet endelig var ditt?

- Det tok noen timer før det gikk opp for meg, men det var bare en herlig følelse. NM-gullet har sitti langt inne, og det var det eneste jeg virkelig savnet. Det smakte utrolig godt, sier han.

Kim Svebakken fikk også med seg prisen som stevnets beste bryter i Ålesund.

I tillegg til Svebakkens gull fikk OBK sølv ved Jon Martin Hestnes i 76 kilos-klassen.

Vil feire 17 mai i Finland

- Mitt neste mål for sesongen er plassering i Nordisk mesterskap, sier han.

- Plassering, ikke medalje? Har du blitt pysete?

- Hehe, jeg kan ikke strekke meg altfor langt med en gang. Det er jo ikke sikkert at jeg blir tatt ut engang, sier han.

Nordisk mesterskap skal gå i Finland 16. og 17. mai.

- Forhåpentligvis blir det en vill 17. mai-feiring for meg i Finland, ler Svebakken.Like god som «Stigga»


For Kim Svebakkens trenere er det ingen tvil. Han kan komme opp på nivå med idolet og OL-deltaker Stig-André «Stigga» Berge.

- Ja, han kan bli like god hvis han fortsetter å trene målbevisst, og har kontiniutet i treningen sin. Da kan han nivået til «Stigga» om en 5-6 års tid. Du skal ikke se bort ifra at Kim er OBKs nye stjerneskudd, sier Kjell Karlsen.

- Hva er hans sterkeste sider?

- Bryteforståelse og teknikk, sier Karlsen?

- Og hva kan han bli bedre på?

- Eksplosiv styrke og hardere mentalitet, sier han.

Spent på fremtiden

At Svebakken skal delta i nordisk mesterskap, ser Karlsen på som en selvfølge.

- Han er jo norgesmester i ungdom, så han må jo definitivt være med på ungdomslandslaget nå, sier han.

Han mener også det var en fryd å følge Kim i NM.

- Det var veldig god og sikker bryting. Den vanskeligste kampen kom i semifinalen, mens han kontrollerte de andre kampene. Han er så god defensiv i benk, at det er vanskelig å score poeng på ham.

- Det blir spennende å følge Kim fremover. Han har fremdeles mye å lære, men jeg gleder meg til utviklingen, avslutter Karlsen.

 

Siste nytt i Sport

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

 
Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

 
Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!