Norgesmester med ambisjoner

Norgesmester med ambisjoner

 

Kim Svebakken tok et etterlengtet NM-gull i helgen, men ungdomsbryteren har nå fått smaken av gull, og sier han ikke vil gi seg med bare én gullmedalje.

På lørdag brøt Oslo Bryteklubbs Kim «Kamikaze» Svebakken seg til gull og tittel som Norgesmester for ungdom under NM-stevnet i Ålesund. Han tok også med seg prisen som stevnets beste bryter, og med det markerte han seg som en av landets mest lovende brytere. Selv har han ingen planer om å stoppe her.

- Jeg kan jo ikke gi meg med ett NM-gull, og dette gullet ga meg virkelig mersmak for mer moro, forteller «Kamikaze-Kim» til Akers Avis Groruddalen.

At hans første NM-gull kom hjem i helgen er han overlykkelig over.

- Det var rett og slett herlig. Jeg har sett fram til å ta gullet i over to år. Jeg hadde sølvet fra før, men jeg har drømt om å komme til topps. Nå har jeg klart det, og nå har jeg bevist at jeg kan.

- Dette gullet vil alltid være spesielt for meg i og med at det er det første, sier han.

Safet seg til gull

Svebakken deltok i ungdom, 63 kilos-klassen, og her var det 12 brytere med. I de to første kampene møtte Svebakken mindre motstand.

- Nivået på bryterne var litt varierende. I de to første kampene møtte jeg to som ikke var noe tess i det hele tatt. Der vant jeg lett, forteller han.

I semifinalen møtte han Einar Lund fra Fauske, og her ble oppgaven tøffere.

- Han var ganske god, og jeg måtte ut i tre omganger mot han. Det var mye rar dømminge begge veier, men jeg fikk rulla ham en gang hver periode. Til slutt vant jeg to omganger på poeng, sier Svebakken.

I finalen skulle Svebakken opp mot en kar han kjente godt til. Nemlig Daniel Mølleropp fra Tønsberg.

- Jeg kjente til ham fra før, og visste hvordan han kom til å bryte. Skal jeg være ærlig hadde jeg aldri regnet med å kunne tape for ham, og slik gikk det heller ikke. Jeg var sliten, brøt mye roligere, og safet det hele inn til 3-0, 3-0 seier, sier han stolt.

- Og hvordan reagerte du da NM-gullet endelig var ditt?

- Det tok noen timer før det gikk opp for meg, men det var bare en herlig følelse. NM-gullet har sitti langt inne, og det var det eneste jeg virkelig savnet. Det smakte utrolig godt, sier han.

Kim Svebakken fikk også med seg prisen som stevnets beste bryter i Ålesund.

I tillegg til Svebakkens gull fikk OBK sølv ved Jon Martin Hestnes i 76 kilos-klassen.

Vil feire 17 mai i Finland

- Mitt neste mål for sesongen er plassering i Nordisk mesterskap, sier han.

- Plassering, ikke medalje? Har du blitt pysete?

- Hehe, jeg kan ikke strekke meg altfor langt med en gang. Det er jo ikke sikkert at jeg blir tatt ut engang, sier han.

Nordisk mesterskap skal gå i Finland 16. og 17. mai.

- Forhåpentligvis blir det en vill 17. mai-feiring for meg i Finland, ler Svebakken.Like god som «Stigga»


For Kim Svebakkens trenere er det ingen tvil. Han kan komme opp på nivå med idolet og OL-deltaker Stig-André «Stigga» Berge.

- Ja, han kan bli like god hvis han fortsetter å trene målbevisst, og har kontiniutet i treningen sin. Da kan han nivået til «Stigga» om en 5-6 års tid. Du skal ikke se bort ifra at Kim er OBKs nye stjerneskudd, sier Kjell Karlsen.

- Hva er hans sterkeste sider?

- Bryteforståelse og teknikk, sier Karlsen?

- Og hva kan han bli bedre på?

- Eksplosiv styrke og hardere mentalitet, sier han.

Spent på fremtiden

At Svebakken skal delta i nordisk mesterskap, ser Karlsen på som en selvfølge.

- Han er jo norgesmester i ungdom, så han må jo definitivt være med på ungdomslandslaget nå, sier han.

Han mener også det var en fryd å følge Kim i NM.

- Det var veldig god og sikker bryting. Den vanskeligste kampen kom i semifinalen, mens han kontrollerte de andre kampene. Han er så god defensiv i benk, at det er vanskelig å score poeng på ham.

- Det blir spennende å følge Kim fremover. Han har fremdeles mye å lære, men jeg gleder meg til utviklingen, avslutter Karlsen.

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!