Norgesmester med ambisjoner

Norgesmester med ambisjoner

 

Kim Svebakken tok et etterlengtet NM-gull i helgen, men ungdomsbryteren har nå fått smaken av gull, og sier han ikke vil gi seg med bare én gullmedalje.

Skrevet av:

På lørdag brøt Oslo Bryteklubbs Kim «Kamikaze» Svebakken seg til gull og tittel som Norgesmester for ungdom under NM-stevnet i Ålesund. Han tok også med seg prisen som stevnets beste bryter, og med det markerte han seg som en av landets mest lovende brytere. Selv har han ingen planer om å stoppe her.

- Jeg kan jo ikke gi meg med ett NM-gull, og dette gullet ga meg virkelig mersmak for mer moro, forteller «Kamikaze-Kim» til Akers Avis Groruddalen.

At hans første NM-gull kom hjem i helgen er han overlykkelig over.

- Det var rett og slett herlig. Jeg har sett fram til å ta gullet i over to år. Jeg hadde sølvet fra før, men jeg har drømt om å komme til topps. Nå har jeg klart det, og nå har jeg bevist at jeg kan.

- Dette gullet vil alltid være spesielt for meg i og med at det er det første, sier han.

Safet seg til gull

Svebakken deltok i ungdom, 63 kilos-klassen, og her var det 12 brytere med. I de to første kampene møtte Svebakken mindre motstand.

- Nivået på bryterne var litt varierende. I de to første kampene møtte jeg to som ikke var noe tess i det hele tatt. Der vant jeg lett, forteller han.

I semifinalen møtte han Einar Lund fra Fauske, og her ble oppgaven tøffere.

- Han var ganske god, og jeg måtte ut i tre omganger mot han. Det var mye rar dømminge begge veier, men jeg fikk rulla ham en gang hver periode. Til slutt vant jeg to omganger på poeng, sier Svebakken.

I finalen skulle Svebakken opp mot en kar han kjente godt til. Nemlig Daniel Mølleropp fra Tønsberg.

- Jeg kjente til ham fra før, og visste hvordan han kom til å bryte. Skal jeg være ærlig hadde jeg aldri regnet med å kunne tape for ham, og slik gikk det heller ikke. Jeg var sliten, brøt mye roligere, og safet det hele inn til 3-0, 3-0 seier, sier han stolt.

- Og hvordan reagerte du da NM-gullet endelig var ditt?

- Det tok noen timer før det gikk opp for meg, men det var bare en herlig følelse. NM-gullet har sitti langt inne, og det var det eneste jeg virkelig savnet. Det smakte utrolig godt, sier han.

Kim Svebakken fikk også med seg prisen som stevnets beste bryter i Ålesund.

I tillegg til Svebakkens gull fikk OBK sølv ved Jon Martin Hestnes i 76 kilos-klassen.

Vil feire 17 mai i Finland

- Mitt neste mål for sesongen er plassering i Nordisk mesterskap, sier han.

- Plassering, ikke medalje? Har du blitt pysete?

- Hehe, jeg kan ikke strekke meg altfor langt med en gang. Det er jo ikke sikkert at jeg blir tatt ut engang, sier han.

Nordisk mesterskap skal gå i Finland 16. og 17. mai.

- Forhåpentligvis blir det en vill 17. mai-feiring for meg i Finland, ler Svebakken.

Like god som «Stigga»

For Kim Svebakkens trenere er det ingen tvil. Han kan komme opp på nivå med idolet og OL-deltaker Stig-André «Stigga» Berge.

- Ja, han kan bli like god hvis han fortsetter å trene målbevisst, og har kontiniutet i treningen sin. Da kan han nivået til «Stigga» om en 5-6 års tid. Du skal ikke se bort ifra at Kim er OBKs nye stjerneskudd, sier Kjell Karlsen.

- Hva er hans sterkeste sider?

- Bryteforståelse og teknikk, sier Karlsen?

- Og hva kan han bli bedre på?

- Eksplosiv styrke og hardere mentalitet, sier han.

Spent på fremtiden

At Svebakken skal delta i nordisk mesterskap, ser Karlsen på som en selvfølge.

- Han er jo norgesmester i ungdom, så han må jo definitivt være med på ungdomslandslaget nå, sier han.

Han mener også det var en fryd å følge Kim i NM.

- Det var veldig god og sikker bryting. Den vanskeligste kampen kom i semifinalen, mens han kontrollerte de andre kampene. Han er så god defensiv i benk, at det er vanskelig å score poeng på ham.

- Det blir spennende å følge Kim fremover. Han har fremdeles mye å lære, men jeg gleder meg til utviklingen, avslutter Karlsen.

 

Siste nytt i Sport

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

 
Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

 
Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!