Angrepsvillige damer

Angrepsvillige damer

LOVER Å UNDERHOLDE: Grei-damene vil angripe alt og alle denne sesongen. Silje Henriksen (bak til venstre), Kaja Skare, Tawar Sarzali, Silje Paulsen, Sandra Christine Berg, Silje Clasby og Thea Sofie Dahlum Nilsen. Anna Ellingsen (midten t.v.), Lena Aanensen, Victoria Paulos, Sandra Paulos, Mari Kalmo og Siderela Kadriaj, Mia Marie Kinden Jensen (f.t.v.), Marlene Young, Marie Bechman Madsen, Silje Helen Gusjås, Ida Norstrøm, Elisabeth Haddal, og Eirin Sveen.

Dalens beste fotballdamer og deres nye trener er offensive før start. De lover mange mål og god underholdning på Greibanen i år.

Faktaboks

Navn: Grei Kvinner Elite

Divisjon: 1. divisjon kvinner

Hjemmebane: Grei kunstgress

Tilskuerkapasitet: 250

Sponsorer: HMK, Akers Avis Groruddalen og Linderud Senter

Budsjett: cirka 700.000 kroner

Hjemme på nett: www.grei-ke.no

Målsetting: Høyt på tabellen

Årets motstandere: Fart, Fløya, Fortuna Ålesund, Kaupanger, Kongsvinger, Lyn, Sandviken, Sarpsborg08, Urædd, ØHIL og Åsane.

To tøffe: Sandviken og Sarpsborg08

SPILLERSTALL (inkludert rekruttstall):

Keepere: Ida Nordstrøm, Silje-Helen Gusjås og Guro Lidseth.

Forsvar: Kaja Skare, Malene Tangen, Marie Bechmann Madsen, Marlene Young, Marte Vestermo Nesje, Oda Marie Buraas, Silje Henriksen, Silje Kvisvik Paulsen, Silje Olsen, Tawar Sarzali, Thea Sofie Dahlum Nilsen og Victoria Løkken Paulos.

Midtbane: Anne-Lill Kristiansen, Christina Paulos, Elisabeth Eide, Elisabeth Wessel Haddal, Lena Aanensen, Mari Kalmo, Sandra Christine Berg og Siderela Kadriaj.

Angrep: Aferdita Qibukqiu, Anna Kristina Ellingsen, Arlinda Fera, Eirin Sveen, Mia Marie Kinden Jensen, Sandra Paulos Syversen, Silje Clasby, Siri Midtskogseter Delviken og Tine Teigene Dalen.

Spillertilgang (gammel klubb i parentes): Silje Helen Gusjås (keeper, Øvrevoll/Hosle), Thea Sofie Dahlum Nilsen (LSK Kvinner jr), Christina Paulos Syversen (Skeid), Siri Midtskogseter Delviken (LSK Kvinner, utlån gjort permanent), Silje Clasby (Kolbotn rekrutt) og Anne-Lill Kristiansen (Bækkelaget).

Spilleravgang (ny klubb/årsak i parentes): Maja Maria Staubo Nordahl (Kolbotn), Eli Gulbrandsen (pause-reise), Amalie Ramadan Lein (lagt opp) og Siham Loulanti (lagt opp).

Trener: Eirik Tord Jensen

Støtteapparat: Petter Skogsletten Wold (hjelpetrener), Jeanette Stavsholt (keepertrener) og Bjørn Arild Lauritsen (materialforvalter).

Treningskamper i vinter: Kolbotn 1-1, Kongsvinger 1-3, Fart 3-0, Stabæk2 (Eliteturnering) 2-0, Urædd (Eliteturnering) 3-2, Sandviken (Eliteturnering) 1-2, Lyn (Eliteturnering) 3-1, Vålerenga2 (Rekruttkamp) 2-2, Kurland (Rekruttkamp) 4-0, Åsane 0-2.

– Det er lite utviklende å kun forsvare seg gjennom fotballkamper. Jeg er mer tilhenger av den offensive fotballen, og jeg kan love at Grei skal slå seg løs i år. Vi skal spille angrepsfotball, og vi har en filosofi om å score flere mål enn motstanderen - i hver eneste kamp. Så enkel er oppskriften.

– Vi frykter ingen, og vi vil mye. Det blir masse underholdning på Grei-banen denne sesongen, lover Eirik Jensen.

Bergenseren ble ansatt som ny hovedtrener for Grei Kvinner Elite i vinter, og håper å sette sitt stempel på laget fra starten av sesongen.

– Vi skal ikke være feige, men ha vilje og mot til å gå på og angripe mye. Slik vil vi framstå fra starten av, sier Jensen, som har holdt på med kvinnefotball både i forskjellige klubber og på kretsnivå i over ti år.

Mistet nøkkelspillere

Det er ikke bare Eirik Jensen som er ny i Grei Kvinner Elite. Fra fjorårets tropp er det mange utskiftninger. Verst er kanskje tapet av fjorårets nøkkelspillere Maja Nordahl (Årets spiller i Groruddalen 2013) og Eli Gulbrandsen (toppscorer), som forlot Grei-banen sammen med Ida Dåstøl, Cecilie Haukenes, Amalie Ramadan og Siham Loulanti. Eirik Jensen lar seg imidlertid ikke bekymre.

– Jeg føler vi ligger godt an. Det er alltid utfordrende for en klubb å miste gode spillere, men slik er gamet. Jeg er godt fornøyd med hvordan spillergruppa ser ut nå.

– Vi har et godt miljø med ivrige spillere som har gode ferdigheter, sier han.

Kollektiv samhandling

Inn i A-lagstroppen har Thea Sofie Dahlum Nilsen, Silje Clasby og Silje-Helen Gusjås kommet.

– Medregnet rekrutt-troppen har vi 32 tilgjengelige spillere som vi kan disponere.

– Jeg har tro på at vi får mye ut av de vi har tilgjengelig. Det er en spennende spillertropp, sier Eirik Jensen.

– Hva er lagets styrker og svakheter?

– Vår største styrke går på kollektiv samhandling. Vi er dyktige til å jobbe sammen og for hverandre. De taktiske styrkene foretrekker jeg å holde for meg selv. Det får motstanderne selv oppdage, sier han lurt.

Skal kjempe i toppen

I fjor endte Grei Kvinner Elite på fjerdeplass i 1. divisjon for damer. I år ønsker de å blande seg helt i toppstriden.

– Vi går på banen for å vinne hver kamp, og målet er helt klart å kjempe i toppen. Alt annet vil være en defensiv innstilling, sier Eirik Jensen.

– Hva tror du om årets motstandere?

– Jeg er ikke så interessert i de andre lagene, for å være ærlig. Mitt fokus er på hvordan vi skal spille vårt spill. Jeg legger ikke opp taktikken min etter andre lag. Det er vi som skal angripe og styre kampene.

– Når det er sagt vet jeg at det er flere gode motstandere i årets 1. divisjon, og det er mange dyktige trenere. Det er vanskelig å spå hvem som vil slåss i toppen, men Sandviken er et lag jeg forventer vil være med der oppe.

– De rykket ned i fjor og holder minst et lavt toppserienivå. Da skal de være høyt oppe i 1. divisjon.

– Sandviken er det eneste laget som forplikter å gjøre det bra, sier Jensen.

  • Grei-damene starter sesongen borte mot Sandviken på mandag.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg. Grete Horntvedt i Alna Høyre er lei av at hennes lokale ridesenter sliter år etter år.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

 
Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.

IKEA hjelper Asma (25) med fremtiden

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og ordfører Marianne Borgen fikk møte Asma (25) som har vært åtte måneder i Norge. Hun har akkurat hatt sin første arbeidsdag på IKEA Furuset som en del av det første pilotprosjektet i den nye Groruddals-satsingen.