Flyr høyt i 4. divisjon

Flyr høyt i 4. divisjon

HSIL 2014: Harald Ødegaard (bak til venstre), Svein Øvregård, Raymond Walther og Espen Andersen. Marcus Kveen (tredje rekke t.v.), Christoffer Østhagen, Even Kjensbekk, Øzkan Uymaz, Waris Asjad, Patrick Einarsen, Asher Yaseen Naseem, Kenneth Hermansen, Petter Tangerud og Peder Sunde Eriksen. Abdullah Umar Khan (andre rekke t.v.), Awais Chaudhry Asjad, Caner Usein, Adrian Silva, Mara Saffari, Pedro Alberti og Maths «Kusken» Kopland. Tor Andresen (foran), Sindre Mikkelsen, Aleksander Østhagen, Nilen Thurai, Daniel Bergli, Erik Øvregård og Daniel Ihle Andersen. FOTO: (FOTO: Yuksel Usein.)

Høybråten og Stovners fotballherrer har fått en fantastisk start på årets sesong. Fem strake seire har ført dem helt til topps i 4. divisjon, avd.2. Er dette året da HSIL endelig kan rykke opp?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.05.2014 kl 13:15

– Helt fantastisk hva vi har fått til. Det er en historisk bra start på fotballsesongen for HSIL. Gutta har spilt med en utrolig glød og jobbet steinhardt for hverandre. Vi i trenerteamet er veldig stolte over poengfangsten så langt, sier Svein Øvregård.

Sammen med Harald Ødegaard og Raymond Walther som makkere i et trenerteam, har han loset HSILs fotballherrer til fem strake seire og tabelltopp i 4. divisjon, avd.2.

Akkurat det er overraskende for mange. HSIL har «alltid» vært gode på å snakke om opprykk foran en ny sesong. Labert oppmøte på treningene har imidlertid alltid satt en tidlig stopp for opprykksdrømmene. I år ser det likevel annerledes ut på Høybråten kunstgress.

– Vi slo sammen A-laget med juniorlaget før denne sesongen, og har trent sammen hele vinteren. Det har gitt oss mange spillere på hver trening, og nå er vi en enhet med en fin blanding av erfaring og ungdommelig pågangsmot. Det er en fin kombinasjon som alle trives med, og en flott måte å gjennomføre et generasjonsskifte på, sier trenerteamet

Det å fordele trenergjerningen på tre er også en formel HSIL-gjengen kan anbefale.

– Samarbeidet mellom Harald, Svein og meg har vært veldig bra. Vi hjelper hverandre, og får brukt mer tid på hver enkelt spiller. Det er bare Vålerenga og HSIL som har tre trenere på ett og samme A-lag i dag, sier Raymond Walther.

– Hvem bestemmer om dere er uenige?

– Vi bøyer oss alltid for flertallet i trioen, ler trenerteamet.

Tar ikke av

De tror heller ikke HSIL har fått vist seg fram fra sin beste side ennå.

– Riktignok har vi vunnet hver kamp, men vi har ikke spilt fantastisk. Vi har kommet i en meget hard avdeling, og det har blitt mange knokkelkamper. Vi forsøker hele tiden å utvikle spillet vårt, men det har måttet vike i de fleste matchene. Heldigvis har vi slått alle på innsats og glød. Der er det ingen som slår oss. Vi spiller med et vanvittig trøkk.

– Likevel håper vi at finspillet vil komme utover. Vi vil ha flere strenger å spille på, sier Øvregård, Walther og Ødegaard.

De er også opptatt av at ingen i HSIL tar av etter den flotte seriestarten.

– Vi er fullstendig klar over at vi kommer til å gå på en smell før eller senere. Det er helt naturlig, men vi har ikke tenkt å la den smellen komme gratis.

– Foreløpig har vi hatt stang inn. Nå koser vi oss med tabellposisjonen vår og tar én kamp av gangen, sier trenerteamet.

Tenker ikke opprykk

– Er dette året da HSIL endelig skal ta steget opp i 3. divisjon igjen?

– Ikke nødvendigvis. Vi holder fast ved ambisjonene våre om å etablere oss i toppen denne sesongen, og kjempe om opprykk neste år. Ingen i HSIL har tatt av etter den fine starten. Vi har skruknottene godt stabla ned i garderobegulvet foreløpig, sier trenerteamet.

– Er ikke det en defensiv innstilling?

– Altså, vi sier jo ikke nei takk om vi klarer opprykket i år, men det er fremdeles lenge igjen av sesongen og ting vil skje underveis. Så får vi heller nyte disse dagene så godt som vi kan, sier de.

Målgarantist

En viktig faktor i HSILs spill for tiden er spissen Asher Yaseen Naseem. 95-modellen kom til HSIL som keeper fra Sterling, men han har hatt en fantastisk utvikling ute på banen etter overgangen.

I fjor scoret han over 20 mål på en halv sesong for HSILs A-lag. På juniorlaget scoret han over 40.

– Yaseen har en vanvittig avslutningskraft og hurtighet. Han har tatt helt av i utviklingen sin, og scorer utrolig mange mål. En viktig brikke for oss, sier trenerteamet.

I tillegg til fotballen er Asher Yaseen Naseem også kjent fra NRK-serien AF1 og Melodi Grand Prix hvor han deltok i 2012. Dette gjør ham til HSILs største kjendis siden Klaus Kristiansen skrev autografer oppover Linjeveien en gang tidlig på 90-tallet.

Solide bakover

Bakover på banen nyter også HSIL godt av Marcus Kveens ferdigheter. Den tidligere Vålerenga- og LSK-junioren har så langt vært «outstanding» etter at han valgte å trappe ned egen satsing. Til sommeren kommer også tidligere GBK- og Hasle/Løren-kaptein Ivar André Anderssen inn i rekkene.

– Det lukter både krutt og kort med det forsvaret, ler trenerteamet.

De liker likevel best å snakke om laget.

– Jeg synes alle gutta har levert varene så langt i år. Veteranene våre har blomstret, mens unggutta virkelig har tatt tak. Så langt i år har vi brukt tre 97-spillere, og flere av dem er i ferd med å etablere seg på laget. Det viser at vi sammen kan skape resultater. La oss håpe det fortsetter, avslutter trenerteamet.

Fotball, 4. div., avd.2, herrer:

Heggedal - HSIL 1-3 (0-2)

Gjellum stadion

Tilskuere: 50

Dommer: Jan Kåre Sørlie

Gule kort: Torbjørn Müller

Mål for HSIL: Waris Asjad, Torbjørn Müller og Asher Yaseen Naseem

HSILs lag (4-2-3-1): Theodor Bugge Østlie, Waris Asjad, Marcus Kveen, Daniel Bergli, Aleksander Østhagen, Torbjørn Müller (Øzkan Uymaz fra 65.), Even Nikolai Kjensbekk (Espen Eliasson Mikaelsen fra 46.), Nilen Thurai, Kenneth Hermansen (Jonas Olstad Semmerud fra 78.), Patrick Einarsen Ullern og Asher Yaseen Naseem.

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.