Flyr høyt i 4. divisjon

Flyr høyt i 4. divisjon

HSIL 2014: Harald Ødegaard (bak til venstre), Svein Øvregård, Raymond Walther og Espen Andersen. Marcus Kveen (tredje rekke t.v.), Christoffer Østhagen, Even Kjensbekk, Øzkan Uymaz, Waris Asjad, Patrick Einarsen, Asher Yaseen Naseem, Kenneth Hermansen, Petter Tangerud og Peder Sunde Eriksen. Abdullah Umar Khan (andre rekke t.v.), Awais Chaudhry Asjad, Caner Usein, Adrian Silva, Mara Saffari, Pedro Alberti og Maths «Kusken» Kopland. Tor Andresen (foran), Sindre Mikkelsen, Aleksander Østhagen, Nilen Thurai, Daniel Bergli, Erik Øvregård og Daniel Ihle Andersen. Foto: (FOTO: Yuksel Usein.)

Høybråten og Stovners fotballherrer har fått en fantastisk start på årets sesong. Fem strake seire har ført dem helt til topps i 4. divisjon, avd.2. Er dette året da HSIL endelig kan rykke opp?

Skrevet av:

Oppdatert:
23.05.2014 kl 13:15

– Helt fantastisk hva vi har fått til. Det er en historisk bra start på fotballsesongen for HSIL. Gutta har spilt med en utrolig glød og jobbet steinhardt for hverandre. Vi i trenerteamet er veldig stolte over poengfangsten så langt, sier Svein Øvregård.

Sammen med Harald Ødegaard og Raymond Walther som makkere i et trenerteam, har han loset HSILs fotballherrer til fem strake seire og tabelltopp i 4. divisjon, avd.2.

Akkurat det er overraskende for mange. HSIL har «alltid» vært gode på å snakke om opprykk foran en ny sesong. Labert oppmøte på treningene har imidlertid alltid satt en tidlig stopp for opprykksdrømmene. I år ser det likevel annerledes ut på Høybråten kunstgress.

– Vi slo sammen A-laget med juniorlaget før denne sesongen, og har trent sammen hele vinteren. Det har gitt oss mange spillere på hver trening, og nå er vi en enhet med en fin blanding av erfaring og ungdommelig pågangsmot. Det er en fin kombinasjon som alle trives med, og en flott måte å gjennomføre et generasjonsskifte på, sier trenerteamet

Det å fordele trenergjerningen på tre er også en formel HSIL-gjengen kan anbefale.

– Samarbeidet mellom Harald, Svein og meg har vært veldig bra. Vi hjelper hverandre, og får brukt mer tid på hver enkelt spiller. Det er bare Vålerenga og HSIL som har tre trenere på ett og samme A-lag i dag, sier Raymond Walther.

– Hvem bestemmer om dere er uenige?

– Vi bøyer oss alltid for flertallet i trioen, ler trenerteamet.

Tar ikke av

De tror heller ikke HSIL har fått vist seg fram fra sin beste side ennå.

– Riktignok har vi vunnet hver kamp, men vi har ikke spilt fantastisk. Vi har kommet i en meget hard avdeling, og det har blitt mange knokkelkamper. Vi forsøker hele tiden å utvikle spillet vårt, men det har måttet vike i de fleste matchene. Heldigvis har vi slått alle på innsats og glød. Der er det ingen som slår oss. Vi spiller med et vanvittig trøkk.

– Likevel håper vi at finspillet vil komme utover. Vi vil ha flere strenger å spille på, sier Øvregård, Walther og Ødegaard.

De er også opptatt av at ingen i HSIL tar av etter den flotte seriestarten.

– Vi er fullstendig klar over at vi kommer til å gå på en smell før eller senere. Det er helt naturlig, men vi har ikke tenkt å la den smellen komme gratis.

– Foreløpig har vi hatt stang inn. Nå koser vi oss med tabellposisjonen vår og tar én kamp av gangen, sier trenerteamet.

Tenker ikke opprykk

– Er dette året da HSIL endelig skal ta steget opp i 3. divisjon igjen?

– Ikke nødvendigvis. Vi holder fast ved ambisjonene våre om å etablere oss i toppen denne sesongen, og kjempe om opprykk neste år. Ingen i HSIL har tatt av etter den fine starten. Vi har skruknottene godt stabla ned i garderobegulvet foreløpig, sier trenerteamet.

– Er ikke det en defensiv innstilling?

– Altså, vi sier jo ikke nei takk om vi klarer opprykket i år, men det er fremdeles lenge igjen av sesongen og ting vil skje underveis. Så får vi heller nyte disse dagene så godt som vi kan, sier de.

Målgarantist

En viktig faktor i HSILs spill for tiden er spissen Asher Yaseen Naseem. 95-modellen kom til HSIL som keeper fra Sterling, men han har hatt en fantastisk utvikling ute på banen etter overgangen.

I fjor scoret han over 20 mål på en halv sesong for HSILs A-lag. På juniorlaget scoret han over 40.

– Yaseen har en vanvittig avslutningskraft og hurtighet. Han har tatt helt av i utviklingen sin, og scorer utrolig mange mål. En viktig brikke for oss, sier trenerteamet.

I tillegg til fotballen er Asher Yaseen Naseem også kjent fra NRK-serien AF1 og Melodi Grand Prix hvor han deltok i 2012. Dette gjør ham til HSILs største kjendis siden Klaus Kristiansen skrev autografer oppover Linjeveien en gang tidlig på 90-tallet.

Solide bakover

Bakover på banen nyter også HSIL godt av Marcus Kveens ferdigheter. Den tidligere Vålerenga- og LSK-junioren har så langt vært «outstanding» etter at han valgte å trappe ned egen satsing. Til sommeren kommer også tidligere GBK- og Hasle/Løren-kaptein Ivar André Anderssen inn i rekkene.

– Det lukter både krutt og kort med det forsvaret, ler trenerteamet.

De liker likevel best å snakke om laget.

– Jeg synes alle gutta har levert varene så langt i år. Veteranene våre har blomstret, mens unggutta virkelig har tatt tak. Så langt i år har vi brukt tre 97-spillere, og flere av dem er i ferd med å etablere seg på laget. Det viser at vi sammen kan skape resultater. La oss håpe det fortsetter, avslutter trenerteamet.

Fotball, 4. div., avd.2, herrer:

Heggedal - HSIL 1-3 (0-2)

Gjellum stadion

Tilskuere: 50

Dommer: Jan Kåre Sørlie

Gule kort: Torbjørn Müller

Mål for HSIL: Waris Asjad, Torbjørn Müller og Asher Yaseen Naseem

HSILs lag (4-2-3-1): Theodor Bugge Østlie, Waris Asjad, Marcus Kveen, Daniel Bergli, Aleksander Østhagen, Torbjørn Müller (Øzkan Uymaz fra 65.), Even Nikolai Kjensbekk (Espen Eliasson Mikaelsen fra 46.), Nilen Thurai, Kenneth Hermansen (Jonas Olstad Semmerud fra 78.), Patrick Einarsen Ullern og Asher Yaseen Naseem.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!