Jorda rundt på jakt etter stolper

Jorda rundt på jakt etter stolper

FORNØYDE: God stemning under evalueringsmøtet til «Stolpejakten» sist uke. Her ser vi Inger Wold (Bydel Bjerke), Caroline Rømming Varmbo (Bydel Stovner), Reidunn Myster Beier (Bydel Stovner), Vidar Benjaminsen (initiativtaker og prosjektleder), Ole-Jørgen Pettersen (Bydel Grorud), Jørn Linnerud (Bydel Grorud), Mari Tharaldsen (områdeløft Grorud) og Cecilie Kjølnes Skar (områdeløft Ammerud).

Gjennom sommeren og høsten har groruddøler jaktet på stolper i nærområdet. Nå er tallenes tale fra prosjektet klart, og årets stolpejakt i Groruddalen har vært en formidabel suksess.

Skrevet av:

Oppdatert:
01.12.2015 kl 20:19

- Interessen rundt prosjektet har vært mye større enn man hadde turt håpe på. Totalt har våre turmål blitt besøkt 56.000 ganger av 2432 unike brukere. Legger man sammen distansen for alle de registrerte besøkene har groruddøler i sommer gått jorda rundt - over 40.000 kilometer. Det er utrolig kult, og et skikkelig slag for folkehelsen, sier initiativtaker og prosjektleder for «Stolpejakten», Vidar Benjaminsen fra Lillomarka O-lag.

Evalueringsmøte

I forrige uke møtte han opp til evalueringsmøte for «Stolpejakten» med samarbeidspartnerne i de fire bydelene i Groruddalen (Alna, Bjerke, Grorud og Stovner) og Groruddals-satsingen på Kafé Steinbra i Grorudveien 5. Benjaminsen hadde med seg gode nyheter.

- Stolpejakten har vært en stor suksess, og gjennom sommeren har vi sett at flere og flere groruddøler har kommet seg ut på tur.

– Målet før vi startet opp var 1000 registrerte deltakere. Det antallet har vi mer enn doblet.

– I tillegg til de registrerte brukerne er vi også klar over at det er mange som har gått turene uten å registrere seg. Prosjektet har rett og slett fungert, og folk har oppdaget Groruddalen på en helt ny måte. Vi har fått tilbakemeldinger fra groruddøler som sier de ikke ante det var så mye fint å se i sin egen dal, sier Vidar Benjaminsen.

- Groruddalen er i ferd med å bli «turdalen».

Enkelt konsept

Konseptet «Stolpejakten» har fokus på helse, trim, kultur og naturopplevelser for alle. Den har sitt utspring fra Gjøvik by, der turkonseptet har blitt en populær aktivitet. Den har også spredd seg utover landet, og i dag er det 941 stolper i hele Norge. Målet for «Stolpejakten» i Groruddalen var å videreføre arven fra Gjøvik til våre trakter.

Prosjektet startet opp i mai, og gjennom sommeren og høsten har groruddølene besøkt 84 turmål spredd rundt i de fire bydelene. Stolpene har ofte blitt satt opp på steder i bydelene som har lokalhistorisk tilknytning. På denne måten har groruddølene blitt bedre kjent med egen dal samtidig som de har fått god mosjon. I år var det 2432 groruddøler (781 fra Grorud, 608 fra Stovner, 473 fra Alna og 572 fra Bjerke) som registrerte seg som stolpejegere, 357 av dem tok alle turmålene. Groruddalens versjon av «Stolpejakten» er også den eneste som har sin egen premieutdeling, og i år kom over 500 personer innom den på Linderud senter.

Jakten på stolpene har du kunnet loggføre via en egen app eller på nettstedet www.stolpejakten.no.

Blitt en snakkis

- Hva er grunnen til at dere har lykkes så godt med prosjektet?

- Det er flere ting. For det første har vi et enkelt opplegg. Alle som vil kan være med. Det er bare å ta på seg skoene og gå ut av døra. For det andre har vi satset stort på markedsføring. Totalt har vi trykket opp 25.000 kart og brosjyrer som ble delt ut. I tillegg har vi vært godt synlige - både i avisa, på sosiale medier og via vår egen hjemmeside. Det har blitt en «happening» og snakkis i Groruddalen. Det er også godt at alle fire bydelene har funnet hverandre og gått inn for prosjektet med hud og hår. Sammen har vi skapt noe fint, sier Vidar Benjaminsen.

Store planer for fortsettelsen

Men selv om «Stolpejakten» ble en mye større suksess enn det man hadde håpet på, hviles det ikke på laurbærene fra kreftene bak. Planene for «Stolpejakten 2016» er allerede i gang, og under evalueringslunsjen ble bydelene selv bedt om å komme opp med forslag for at neste års jakt skal bli enda større.

Her kom det mange gode forslag. Blant annet ble det foreslått å få flere barnehager til å bruke tilbudet, få Krigsskolen på Linderud til å ta det i bruk, legge det inn i gymtimer, få flere turmål, flottere premier, ta med stolper på bydelenes egne arrangementer og skaffe egne stolpejakt-ambassadører som skal promotere prosjektet i sine bydeler.

Les om ambisjonene for neste år i Akers Avis Groruddalen onsdag 2. desember eller i vår eAvis (tilgjengelig fra kl. 06.00) - Kanskje kommer vi til månen? Her får du også fullstendig oversikt over alle premievinnerne, og samtlige som deltok i årets stolpejakt. La deg inspirere til å delta neste år!

Siste nytt i Kultur

VM-fest på Ammerudhjemmet

VM-fest på Ammerudhjemmet

  • Ammerudhjemmet

I anledning starten på VM i ski og at Ammerudhjemmet har fått seg bålpanne, samlet de beboerne ute for en liten fest med toddy og kaffe rundt bålet.

– Viktig å rydde <BR>ellers blir det rotete

Ruskenturné på Ammerud:

– Viktig å rydde
ellers blir det rotete

  • Rusken

Rusken tok turen til Grorud bydel for en barnehageturné sammen med varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap). Der traff de super-rydderne fra Ammerud.

Feirer 20 år med teater

Feirer 20 år med teater

Tjernveien barnehage fylte 20 år sist fredag. Ved den anledning var det bursdagsfeiring fra start til slutt i barnehagen.

 
Høyt tempo på skøyteisen

Høyt tempo på skøyteisen

Youngslunden ble fort fylt opp da foreldrene ved 4. trinn på Bryn barneskole arrangerte skøytedisco.

Burger med gode råvarer!

Burger med gode råvarer!

Det er få kaféeiere som tør å satse på en ordentlig hjemmelaget meny på et kjøpesenter, men det har eieren av Café Aqua på Linderud turt å gjøre.

«Uten dekning» på Linderud

«Uten dekning» på Linderud

Tradisjoner er til for å holdes. Det viste elevene på Linderud skole da de nok en gang arrangerte Linderud fest i Dalen, med showet «Uten dekning»

 
Stas med filmpremiere

Stas med filmpremiere

I Norlandia Sørhellinga Barnehage på Tveita samlet på store og små seg foran lerret for å se på filmene som barna selv har laget.

Neha i Kakekrigen

Neha i Kakekrigen

Mandag 20. februar starter den åttende uken av Kakekrigen. Denne uken er Neha Nayyar fra Risløkka en av deltakerne nå som kakeklassikeren er tilbake på skjermen.

Meråpent hos Bjerke

Meråpent hos Bjerke

Deichmanske bibliotek har valgt, etter inspirasjon fra Danmark, å gjøre det lettere for deg å bruke biblioteket ved å gjøre filialene meråpne. Man kan nå oppgradere lånekortet sitt til et nøkkelkort og få fri tilgang til lokalene mellom klokken 07 og 23.

 
Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Kamzy saler opp

Kamzy saler opp

På selve Valentinsdagen var det klart for at varaordfører i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam, skulle sitte på en hest for første gang.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!