Jorda rundt på jakt etter stolper

Jorda rundt på jakt etter stolper

FORNØYDE: God stemning under evalueringsmøtet til «Stolpejakten» sist uke. Her ser vi Inger Wold (Bydel Bjerke), Caroline Rømming Varmbo (Bydel Stovner), Reidunn Myster Beier (Bydel Stovner), Vidar Benjaminsen (initiativtaker og prosjektleder), Ole-Jørgen Pettersen (Bydel Grorud), Jørn Linnerud (Bydel Grorud), Mari Tharaldsen (områdeløft Grorud) og Cecilie Kjølnes Skar (områdeløft Ammerud).

Gjennom sommeren og høsten har groruddøler jaktet på stolper i nærområdet. Nå er tallenes tale fra prosjektet klart, og årets stolpejakt i Groruddalen har vært en formidabel suksess.

Skrevet av:

Oppdatert:
01.12.2015 kl 20:19

- Interessen rundt prosjektet har vært mye større enn man hadde turt håpe på. Totalt har våre turmål blitt besøkt 56.000 ganger av 2432 unike brukere. Legger man sammen distansen for alle de registrerte besøkene har groruddøler i sommer gått jorda rundt - over 40.000 kilometer. Det er utrolig kult, og et skikkelig slag for folkehelsen, sier initiativtaker og prosjektleder for «Stolpejakten», Vidar Benjaminsen fra Lillomarka O-lag.

Evalueringsmøte

I forrige uke møtte han opp til evalueringsmøte for «Stolpejakten» med samarbeidspartnerne i de fire bydelene i Groruddalen (Alna, Bjerke, Grorud og Stovner) og Groruddals-satsingen på Kafé Steinbra i Grorudveien 5. Benjaminsen hadde med seg gode nyheter.

- Stolpejakten har vært en stor suksess, og gjennom sommeren har vi sett at flere og flere groruddøler har kommet seg ut på tur.

– Målet før vi startet opp var 1000 registrerte deltakere. Det antallet har vi mer enn doblet.

– I tillegg til de registrerte brukerne er vi også klar over at det er mange som har gått turene uten å registrere seg. Prosjektet har rett og slett fungert, og folk har oppdaget Groruddalen på en helt ny måte. Vi har fått tilbakemeldinger fra groruddøler som sier de ikke ante det var så mye fint å se i sin egen dal, sier Vidar Benjaminsen.

- Groruddalen er i ferd med å bli «turdalen».

Enkelt konsept

Konseptet «Stolpejakten» har fokus på helse, trim, kultur og naturopplevelser for alle. Den har sitt utspring fra Gjøvik by, der turkonseptet har blitt en populær aktivitet. Den har også spredd seg utover landet, og i dag er det 941 stolper i hele Norge. Målet for «Stolpejakten» i Groruddalen var å videreføre arven fra Gjøvik til våre trakter.

Prosjektet startet opp i mai, og gjennom sommeren og høsten har groruddølene besøkt 84 turmål spredd rundt i de fire bydelene. Stolpene har ofte blitt satt opp på steder i bydelene som har lokalhistorisk tilknytning. På denne måten har groruddølene blitt bedre kjent med egen dal samtidig som de har fått god mosjon. I år var det 2432 groruddøler (781 fra Grorud, 608 fra Stovner, 473 fra Alna og 572 fra Bjerke) som registrerte seg som stolpejegere, 357 av dem tok alle turmålene. Groruddalens versjon av «Stolpejakten» er også den eneste som har sin egen premieutdeling, og i år kom over 500 personer innom den på Linderud senter.

Jakten på stolpene har du kunnet loggføre via en egen app eller på nettstedet www.stolpejakten.no.

Blitt en snakkis

- Hva er grunnen til at dere har lykkes så godt med prosjektet?

- Det er flere ting. For det første har vi et enkelt opplegg. Alle som vil kan være med. Det er bare å ta på seg skoene og gå ut av døra. For det andre har vi satset stort på markedsføring. Totalt har vi trykket opp 25.000 kart og brosjyrer som ble delt ut. I tillegg har vi vært godt synlige - både i avisa, på sosiale medier og via vår egen hjemmeside. Det har blitt en «happening» og snakkis i Groruddalen. Det er også godt at alle fire bydelene har funnet hverandre og gått inn for prosjektet med hud og hår. Sammen har vi skapt noe fint, sier Vidar Benjaminsen.

Store planer for fortsettelsen

Men selv om «Stolpejakten» ble en mye større suksess enn det man hadde håpet på, hviles det ikke på laurbærene fra kreftene bak. Planene for «Stolpejakten 2016» er allerede i gang, og under evalueringslunsjen ble bydelene selv bedt om å komme opp med forslag for at neste års jakt skal bli enda større.

Her kom det mange gode forslag. Blant annet ble det foreslått å få flere barnehager til å bruke tilbudet, få Krigsskolen på Linderud til å ta det i bruk, legge det inn i gymtimer, få flere turmål, flottere premier, ta med stolper på bydelenes egne arrangementer og skaffe egne stolpejakt-ambassadører som skal promotere prosjektet i sine bydeler.

Les om ambisjonene for neste år i Akers Avis Groruddalen onsdag 2. desember eller i vår eAvis (tilgjengelig fra kl. 06.00) - Kanskje kommer vi til månen? Her får du også fullstendig oversikt over alle premievinnerne, og samtlige som deltok i årets stolpejakt. La deg inspirere til å delta neste år!

Siste nytt i Kultur

Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

  • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

  • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

  • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

  • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

  • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!