Jorda rundt på jakt etter stolper

Jorda rundt på jakt etter stolper

FORNØYDE: God stemning under evalueringsmøtet til «Stolpejakten» sist uke. Her ser vi Inger Wold (Bydel Bjerke), Caroline Rømming Varmbo (Bydel Stovner), Reidunn Myster Beier (Bydel Stovner), Vidar Benjaminsen (initiativtaker og prosjektleder), Ole-Jørgen Pettersen (Bydel Grorud), Jørn Linnerud (Bydel Grorud), Mari Tharaldsen (områdeløft Grorud) og Cecilie Kjølnes Skar (områdeløft Ammerud).

Gjennom sommeren og høsten har groruddøler jaktet på stolper i nærområdet. Nå er tallenes tale fra prosjektet klart, og årets stolpejakt i Groruddalen har vært en formidabel suksess.

Skrevet av:

Oppdatert:
01.12.2015 kl 20:19

- Interessen rundt prosjektet har vært mye større enn man hadde turt håpe på. Totalt har våre turmål blitt besøkt 56.000 ganger av 2432 unike brukere. Legger man sammen distansen for alle de registrerte besøkene har groruddøler i sommer gått jorda rundt - over 40.000 kilometer. Det er utrolig kult, og et skikkelig slag for folkehelsen, sier initiativtaker og prosjektleder for «Stolpejakten», Vidar Benjaminsen fra Lillomarka O-lag.

Evalueringsmøte

I forrige uke møtte han opp til evalueringsmøte for «Stolpejakten» med samarbeidspartnerne i de fire bydelene i Groruddalen (Alna, Bjerke, Grorud og Stovner) og Groruddals-satsingen på Kafé Steinbra i Grorudveien 5. Benjaminsen hadde med seg gode nyheter.

- Stolpejakten har vært en stor suksess, og gjennom sommeren har vi sett at flere og flere groruddøler har kommet seg ut på tur.

– Målet før vi startet opp var 1000 registrerte deltakere. Det antallet har vi mer enn doblet.

– I tillegg til de registrerte brukerne er vi også klar over at det er mange som har gått turene uten å registrere seg. Prosjektet har rett og slett fungert, og folk har oppdaget Groruddalen på en helt ny måte. Vi har fått tilbakemeldinger fra groruddøler som sier de ikke ante det var så mye fint å se i sin egen dal, sier Vidar Benjaminsen.

- Groruddalen er i ferd med å bli «turdalen».

Enkelt konsept

Konseptet «Stolpejakten» har fokus på helse, trim, kultur og naturopplevelser for alle. Den har sitt utspring fra Gjøvik by, der turkonseptet har blitt en populær aktivitet. Den har også spredd seg utover landet, og i dag er det 941 stolper i hele Norge. Målet for «Stolpejakten» i Groruddalen var å videreføre arven fra Gjøvik til våre trakter.

Prosjektet startet opp i mai, og gjennom sommeren og høsten har groruddølene besøkt 84 turmål spredd rundt i de fire bydelene. Stolpene har ofte blitt satt opp på steder i bydelene som har lokalhistorisk tilknytning. På denne måten har groruddølene blitt bedre kjent med egen dal samtidig som de har fått god mosjon. I år var det 2432 groruddøler (781 fra Grorud, 608 fra Stovner, 473 fra Alna og 572 fra Bjerke) som registrerte seg som stolpejegere, 357 av dem tok alle turmålene. Groruddalens versjon av «Stolpejakten» er også den eneste som har sin egen premieutdeling, og i år kom over 500 personer innom den på Linderud senter.

Jakten på stolpene har du kunnet loggføre via en egen app eller på nettstedet www.stolpejakten.no.

Blitt en snakkis

- Hva er grunnen til at dere har lykkes så godt med prosjektet?

- Det er flere ting. For det første har vi et enkelt opplegg. Alle som vil kan være med. Det er bare å ta på seg skoene og gå ut av døra. For det andre har vi satset stort på markedsføring. Totalt har vi trykket opp 25.000 kart og brosjyrer som ble delt ut. I tillegg har vi vært godt synlige - både i avisa, på sosiale medier og via vår egen hjemmeside. Det har blitt en «happening» og snakkis i Groruddalen. Det er også godt at alle fire bydelene har funnet hverandre og gått inn for prosjektet med hud og hår. Sammen har vi skapt noe fint, sier Vidar Benjaminsen.

Store planer for fortsettelsen

Men selv om «Stolpejakten» ble en mye større suksess enn det man hadde håpet på, hviles det ikke på laurbærene fra kreftene bak. Planene for «Stolpejakten 2016» er allerede i gang, og under evalueringslunsjen ble bydelene selv bedt om å komme opp med forslag for at neste års jakt skal bli enda større.

Her kom det mange gode forslag. Blant annet ble det foreslått å få flere barnehager til å bruke tilbudet, få Krigsskolen på Linderud til å ta det i bruk, legge det inn i gymtimer, få flere turmål, flottere premier, ta med stolper på bydelenes egne arrangementer og skaffe egne stolpejakt-ambassadører som skal promotere prosjektet i sine bydeler.

Les om ambisjonene for neste år i Akers Avis Groruddalen onsdag 2. desember eller i vår eAvis (tilgjengelig fra kl. 06.00) - Kanskje kommer vi til månen? Her får du også fullstendig oversikt over alle premievinnerne, og samtlige som deltok i årets stolpejakt. La deg inspirere til å delta neste år!

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

 
Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

 
Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!