Oppsal skal kjempe i toppen

Oppsal skal kjempe i toppen

 

Med seks gamle Vestli-spillere på laget - inklusive Jan Erik Braathen som har gjort comeback - vil Oppsal håndball være med å kjempe i toppen av 1. divisjon denne sesongen. Noe snakk om opprykk vil de ikke høre.

For to år siden rykket Vestli håndball ned fra eliteserien. Samtidig inngikk de en samarbeidsavtale med Oppsal håndball og et nytt lag (Oppsal/Vestli) ble dannet.

I dag heter laget kun Oppsal, men samarbeidet med Vestli lever i beste velgående. Ikke minst på satsingslaget i 1. divisjon som har seks tidligere Vestli-helter med. Nå har en ny sesong akkurat begynt, og Oppsal vil være med å kjempe i toppen.

- Ja, det er målsettingen. Vi fikk en femteplass i fjor, har beholdt en god kjerne i laget og har trent hardt videre. Da er det naturlig at vi legger lista litt høyere.  Vi skal være offensive, men vi skal ikke prate om opprykk. Det kan ta fokuset bort fra den jobben vi må gjøre.

- Det er 4-5 lag som er kapable til å kjempe der oppe, og vi jobber for å være der. Vi skal ta en kamp av gangen, sier trener Lars Abelsen.

Slo tilbake i kamp to

Etter en marerittstart mot Vålerenga (18-27) i seriepremieren, slo Oppsal godt fra seg hjemme mot Fram Larvik, og vant til slutt 29-21.

- Vi fikk en tøff serieåpning, og gikk på en skikkelig smell mot Vålerenga. Derfor var det viktig at vi klarte å snu det mot Fram Larvik.

- Det var en jevnt over god kamp. Vi var stabile og gode bakover, og fyllte på med hurtige kontringer. Vi slet litt i etablert angrep, brenner store sjanser, og har litt å gå på her, men suma sumarum er vi solide og fornøyde med det, sier Abelsen.

 

Fått treningskultur

Lars Abelsen mener han har en spennende spillergruppe å benytte seg av for øyeblikket.

- Vi har en meget fin gruppe med gode spillere som er flinke til å trene. I fjor var alt nytt. Både gruppa, treneren og administrasjonen. Derfor tok ting litt tid. Nå har vi jobbet et års tid, og ting starter å falle på plass. Vi har fått en sterk treningskultur. Det er viktig om vi skal ha utvikling, og jeg føler vi står betraktelig sterkere her i år, sier han.

I spillergruppa er det også seks spillere som før har vært i Vestli håndball. Jan-Erik Braathen, Vidar Braathen, Michael George, Arne Veum, Anders Jørgensen og Martin Haagensen er alle kjente navn i Groruddals-håndballen.

- Det er en stor og fin gjeng som tilfører dette laget mye. Jeg er spesielt fornøyd med å få Braathen-brødrene på plass. De tilfører mye erfaring, og er naturlige forbilder for våre yngre spillere. Dessuten er de godt skolerte, og holder et bra nivå, sier Abelsen.

- Blir det slik som i fjor at disse spillerne også kan spille for Vestlis herrelag i 2. divisjon?

- Nei, de skal nok bare spille for oss, sier Abelsen.

 

Klubb for dalen

- Kan groruddøler regne Oppsal for et groruddalslag nå? Det heter jo ikke Oppsal/Vestli lenger?

- Ja, absolutt. Vi har mange gamle Vestli-spillere, og vi er veldig opptatte av relasjonen vår med Vestli. Den er viktig å ta vare på. Jeg håper og tror at klubbene kan være flinke til å samarbeide videre. Det finnes mange muligheter i et slikt samarbeid, sier Lars Abelsen.

- Hvilke?

- Først og fremst på rekruttering. Vi vil hente unge, gode spillere i Groruddalen til Oppsal. Det bør være en fin mulighet til å spille håndball på et høyere nivå. Dessuten vil de komme til et miljø som er forankret med Vestli-spillere, sier Abelsen.

 

Ønsker publikum fra dalen

Lars Abelsen vil gjerne utvikle samarbeidet med Vestli. På tribunen ønsker han seg også fler groruddøler.

- Vi har en flott arena på Oppsal, og vi har alltid plass til flere tilskuere. Jeg kunne godt tenkt meg mange groruddøler som fulgte håndballen.

 

- Det er et stort potensiale for dem som er glade i å se håndball på et høyt nivå her, sier han.

Han tror også det blir mye moro i Oppsal arena denne sesongen.

- 1. divisjon i år er veldig tøff. Det er ikke bare å møte opp for å vinne kampene, men det blir mye slåssing og tette, spennende kamper.

- Likevel lover jeg mye artig håndball i hallen vår. Jeg gleder meg, og vi får se hvor langt det bærer, sier han.

 

Håndball, 1. divisjon, herrer:

Oppsal - Fram Larvik 29-21 (15-8)

Oppsal arena

Oppsals lag

med mål i parentes: Arne Veum, Michael George (6), Anders Jørgensen (2), Erik Skifjeld Alm (2), Erik Veum (5), Eivind Grabo (2), Martin Haagensen (4), Espen Wangen, Andre Kolstad (1), Espen Granli (1), Jan Erik Braathen (4), Vidar Braathen (2).

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!