Oppsal skal kjempe i toppen

Oppsal skal kjempe i toppen

 

Med seks gamle Vestli-spillere på laget - inklusive Jan Erik Braathen som har gjort comeback - vil Oppsal håndball være med å kjempe i toppen av 1. divisjon denne sesongen. Noe snakk om opprykk vil de ikke høre.

For to år siden rykket Vestli håndball ned fra eliteserien. Samtidig inngikk de en samarbeidsavtale med Oppsal håndball og et nytt lag (Oppsal/Vestli) ble dannet.

I dag heter laget kun Oppsal, men samarbeidet med Vestli lever i beste velgående. Ikke minst på satsingslaget i 1. divisjon som har seks tidligere Vestli-helter med. Nå har en ny sesong akkurat begynt, og Oppsal vil være med å kjempe i toppen.

- Ja, det er målsettingen. Vi fikk en femteplass i fjor, har beholdt en god kjerne i laget og har trent hardt videre. Da er det naturlig at vi legger lista litt høyere.  Vi skal være offensive, men vi skal ikke prate om opprykk. Det kan ta fokuset bort fra den jobben vi må gjøre.

- Det er 4-5 lag som er kapable til å kjempe der oppe, og vi jobber for å være der. Vi skal ta en kamp av gangen, sier trener Lars Abelsen.

Slo tilbake i kamp to

Etter en marerittstart mot Vålerenga (18-27) i seriepremieren, slo Oppsal godt fra seg hjemme mot Fram Larvik, og vant til slutt 29-21.

- Vi fikk en tøff serieåpning, og gikk på en skikkelig smell mot Vålerenga. Derfor var det viktig at vi klarte å snu det mot Fram Larvik.

- Det var en jevnt over god kamp. Vi var stabile og gode bakover, og fyllte på med hurtige kontringer. Vi slet litt i etablert angrep, brenner store sjanser, og har litt å gå på her, men suma sumarum er vi solide og fornøyde med det, sier Abelsen.

 

Fått treningskultur

Lars Abelsen mener han har en spennende spillergruppe å benytte seg av for øyeblikket.

- Vi har en meget fin gruppe med gode spillere som er flinke til å trene. I fjor var alt nytt. Både gruppa, treneren og administrasjonen. Derfor tok ting litt tid. Nå har vi jobbet et års tid, og ting starter å falle på plass. Vi har fått en sterk treningskultur. Det er viktig om vi skal ha utvikling, og jeg føler vi står betraktelig sterkere her i år, sier han.

I spillergruppa er det også seks spillere som før har vært i Vestli håndball. Jan-Erik Braathen, Vidar Braathen, Michael George, Arne Veum, Anders Jørgensen og Martin Haagensen er alle kjente navn i Groruddals-håndballen.

- Det er en stor og fin gjeng som tilfører dette laget mye. Jeg er spesielt fornøyd med å få Braathen-brødrene på plass. De tilfører mye erfaring, og er naturlige forbilder for våre yngre spillere. Dessuten er de godt skolerte, og holder et bra nivå, sier Abelsen.

- Blir det slik som i fjor at disse spillerne også kan spille for Vestlis herrelag i 2. divisjon?

- Nei, de skal nok bare spille for oss, sier Abelsen.

 

Klubb for dalen

- Kan groruddøler regne Oppsal for et groruddalslag nå? Det heter jo ikke Oppsal/Vestli lenger?

- Ja, absolutt. Vi har mange gamle Vestli-spillere, og vi er veldig opptatte av relasjonen vår med Vestli. Den er viktig å ta vare på. Jeg håper og tror at klubbene kan være flinke til å samarbeide videre. Det finnes mange muligheter i et slikt samarbeid, sier Lars Abelsen.

- Hvilke?

- Først og fremst på rekruttering. Vi vil hente unge, gode spillere i Groruddalen til Oppsal. Det bør være en fin mulighet til å spille håndball på et høyere nivå. Dessuten vil de komme til et miljø som er forankret med Vestli-spillere, sier Abelsen.

 

Ønsker publikum fra dalen

Lars Abelsen vil gjerne utvikle samarbeidet med Vestli. På tribunen ønsker han seg også fler groruddøler.

- Vi har en flott arena på Oppsal, og vi har alltid plass til flere tilskuere. Jeg kunne godt tenkt meg mange groruddøler som fulgte håndballen.

 

- Det er et stort potensiale for dem som er glade i å se håndball på et høyt nivå her, sier han.

Han tror også det blir mye moro i Oppsal arena denne sesongen.

- 1. divisjon i år er veldig tøff. Det er ikke bare å møte opp for å vinne kampene, men det blir mye slåssing og tette, spennende kamper.

- Likevel lover jeg mye artig håndball i hallen vår. Jeg gleder meg, og vi får se hvor langt det bærer, sier han.

 

Håndball, 1. divisjon, herrer:

Oppsal - Fram Larvik 29-21 (15-8)

Oppsal arena

Oppsals lag

med mål i parentes: Arne Veum, Michael George (6), Anders Jørgensen (2), Erik Skifjeld Alm (2), Erik Veum (5), Eivind Grabo (2), Martin Haagensen (4), Espen Wangen, Andre Kolstad (1), Espen Granli (1), Jan Erik Braathen (4), Vidar Braathen (2).

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.