Oppsal/Vestli er i førersetet

Oppsal/Vestli er i førersetet

 

Oppsal/Vestlis håndballherrer klinket til i den første kvalikkampen mot Sandefjord, og gikk av banen som ti-målsvinnere. Dermed har de halvannen fot i Postenligaen.

Skrevet av:

 

Håndballfeberen herjer i Groruddalen. Onsdag kveld møtte over 1200 supportere opp for å følge Opppsal/Vestlis første kvalikkamp til Postenligaen. Både de og bortelaget, Sandefjord, fikk seg en opplevelse de sent vil glemme.

Lagene var jevnspilt fram til 2-2. Deretter dro Oppsal/Vestli fra til 8-2, og så seg aldri tilbake. De var rett og slett en dimensjon bedre enn Sandefjord, og endte opp som timålsvinnere, 34-24.

- Dette var ordentlig morsomt. En stappfull hall av ivrige supportere heiet oss fram. Støynivået var slik at vi ikke hørte hverandre utpå banen. Da er det gøy å spille håndball.

- I tillegg gikk det jo veldig bra spillemessig. Vi hadde ikke drømt ett slikt resultat, innrømmer Jan Erik Braathen.

Det hadde heller ikke trener Lars Abelsen.

- Nei, jeg så for meg et tett oppgjør og håpa på å vinne med to eller tre mål. Det hadde jeg tatt for et kjemperesultat. At vi får full klaff og vinner med ti er i overkant, men det har vi ingen problemer med å ta med oss, sier han.

Abelsen føler Oppsal/Vestli fikk ut mye av potensialet sitt onsdag kveld.

- Vi har hele tiden følt at vi har hatt mer inne. I denne kampen spilte vi opp mot toppnivået vårt over lengre perioder. Det er utrolig gøy å se hvordan det løsnet for spillerne.

- Man skulle nesten tro alle hadde en rakett et visst sted. Det var full fyr hele veien, sier han.

 

Kjempeinnsats

Alle på Oppsal/Vestli gjorde en kjempeinnsats under kampen. Spesielt uthevet Anders Jørgensen og Arne Veum seg, men best av alle var Jan Erik Braathen.

Han ble kåret til kampens beste spiller, men vil gjerne dele æren.

 

- Det er veldig hyggelig, men det er flere som fortjente den prisen, sier han.

Sandefjord spilte en type forsvar som passet den to meter høye strekspilleren godt.

- Det ble et lite eldorado for meg. Med to meter på strømpelesten og 100 pluss funka det veldig bra, ler han.

 

Grundig forarbeid

- Hvordan er oppskriften på en så klar seier i en kvalikkamp?

- Vi hadde egentlig sett for oss en jevn kamp, men Sandefjord stilte med et relativt ungt lag. Forsvaret vårt ga mye grunnlag for enkle kontringer. I tillegg løste vi deres forsvar meget godt.

- Vi hadde mye stang inn i dette oppgjøret, men mye av æren for den store seieren ligger nok i at vi var godt forberedt. Trenerene våre har vært flinke til å analysere motstanderen i hele år, sier Jan Erik Braathen.

- Jeg bruker mye tid på å analysere motstanderen. Såpass mye at jeg ikke tør å si hvor mye, men det blir en del timer. Vi gjør en skikkelig jobb før kampene, og spillerne er flinke til å ta budskapet de får servert.

- I Oppsal er det mange smarte håndballspillere, og vi snakker samme språk. Dermed får vi noe igjen for alle timene med video, sier trener Lars Abelsen.

 

Ikke verdensmestere

Det skal nok holde hardt for vestfoldingene å ta igjen ti mål i returkampen, men Sandefjord har vist en utrolig stayerevne de siste sesongene og bør ikke avskrives for tidlig. Akkurat det er Oppsal/Vestli oppmerksom på.

- Alt kan snu i den siste kampen. Vi tar på ingen måter opprykket på forskudd nå. Plutselig børster Sandefjord støv av gamle helter, og hvis vi spiller dårlig kan vi fort ryke med både ti og 15 mål.

- Her gjelder det å ha fokus på hva vi skal gjøre, nullstille oss, og gå for å vinne i Sandefjord også. Det viktigste er at vi ikke tror vi er verdens beste etter denne kampen, sier Jan Erik Braathen.

 

- Men det er utvilsomt et godt utgangspunkt?

- Absolutt, vi har halvannen fot i Postenligaen, innrømmer han.

Såpass harde uttalelser vil ikke trener Lars Abelsen være med på.

- Jeg kan muligens strekke meg til én fot. Det blir et skikkelig slag der nede, og ti mål er ikke noe å legge seg bakpå for. Vi går ydmyke inn til det oppgjøret, og vi skal jobbe hardt for å nullstille oss.

- Vi er bare halvveis i kvaliken. Det gjenstår 60 minutter, og vi må ha lyst til å vinne der nede også, minner han om.

 

God stemning

Jan Erik Braathen er likevel fornøyd med hvordan laget har taklet presset i de siste kampene.

- Gutta har hevet seg skikkelig. De har vi merket i de to siste storkampene. Både mot Herulf og Sandefjord har det vært en skikkelig trøkk.

Han mener også at Oppsal/Vestli hører hjemme på Norges øverste nivå.

- Vi er den største klubben i Oslo. Da hører vi hjemme i Postenligaen. Det som også er artig er at det er mange unge gutter som kommer opp etter hvert i klubben, sier han.

Også trener Lars Abelsen drømmer om Postenligaen neste år.

- Det hadde vært utrolig moro om vi fikk oppleve det til neste år. Stemningen i Oppsal Arena mot Sandefjord var fantastisk. Jeg har ikke opplevd maken til unik stemning. Det viser at det er noe på gang i klubben, og hvis vi kan gjenskape dette i vår øverste liga med full fest til neste år ville det vært enormt, sier han.

 

  • Den andre og avgjørende kvalikampen spilles i Sandefjord neste onsdag.

 

Håndball, kvalik til Postenligaen, kamp 1:

Oppsal - Sandefjord 34-24 (15-11)

Oppsal Arena

Tilskuere: 1243

Dommere: Kjersti Arntsen og Ida Cecilie Gullaksen

Oppsals lag (mål i parentes): Arne Veum, Michael George (5), Ørjan Gabrielsen, Anders Jørgensen (9), Erik Skifjeld Alm (1), Erik Veum, Eivind Grabo, Martin Haagensen, Espen Wangen, Steven Larsson (9), André Kolstad (1), Espen Granli, Jan Erik Braathen (6), Vidar Braathen (3).

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

 
Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

 
Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!