Oppsal/Vestli er i førersetet

Oppsal/Vestli er i førersetet

 

Oppsal/Vestlis håndballherrer klinket til i den første kvalikkampen mot Sandefjord, og gikk av banen som ti-målsvinnere. Dermed har de halvannen fot i Postenligaen.

 

Håndballfeberen herjer i Groruddalen. Onsdag kveld møtte over 1200 supportere opp for å følge Opppsal/Vestlis første kvalikkamp til Postenligaen. Både de og bortelaget, Sandefjord, fikk seg en opplevelse de sent vil glemme.

Lagene var jevnspilt fram til 2-2. Deretter dro Oppsal/Vestli fra til 8-2, og så seg aldri tilbake. De var rett og slett en dimensjon bedre enn Sandefjord, og endte opp som timålsvinnere, 34-24.

- Dette var ordentlig morsomt. En stappfull hall av ivrige supportere heiet oss fram. Støynivået var slik at vi ikke hørte hverandre utpå banen. Da er det gøy å spille håndball.

- I tillegg gikk det jo veldig bra spillemessig. Vi hadde ikke drømt ett slikt resultat, innrømmer Jan Erik Braathen.

Det hadde heller ikke trener Lars Abelsen.

- Nei, jeg så for meg et tett oppgjør og håpa på å vinne med to eller tre mål. Det hadde jeg tatt for et kjemperesultat. At vi får full klaff og vinner med ti er i overkant, men det har vi ingen problemer med å ta med oss, sier han.

Abelsen føler Oppsal/Vestli fikk ut mye av potensialet sitt onsdag kveld.

- Vi har hele tiden følt at vi har hatt mer inne. I denne kampen spilte vi opp mot toppnivået vårt over lengre perioder. Det er utrolig gøy å se hvordan det løsnet for spillerne.

- Man skulle nesten tro alle hadde en rakett et visst sted. Det var full fyr hele veien, sier han.

 

Kjempeinnsats

Alle på Oppsal/Vestli gjorde en kjempeinnsats under kampen. Spesielt uthevet Anders Jørgensen og Arne Veum seg, men best av alle var Jan Erik Braathen.

Han ble kåret til kampens beste spiller, men vil gjerne dele æren.

 

- Det er veldig hyggelig, men det er flere som fortjente den prisen, sier han.

Sandefjord spilte en type forsvar som passet den to meter høye strekspilleren godt.

- Det ble et lite eldorado for meg. Med to meter på strømpelesten og 100 pluss funka det veldig bra, ler han.

 

Grundig forarbeid

- Hvordan er oppskriften på en så klar seier i en kvalikkamp?

- Vi hadde egentlig sett for oss en jevn kamp, men Sandefjord stilte med et relativt ungt lag. Forsvaret vårt ga mye grunnlag for enkle kontringer. I tillegg løste vi deres forsvar meget godt.

- Vi hadde mye stang inn i dette oppgjøret, men mye av æren for den store seieren ligger nok i at vi var godt forberedt. Trenerene våre har vært flinke til å analysere motstanderen i hele år, sier Jan Erik Braathen.

- Jeg bruker mye tid på å analysere motstanderen. Såpass mye at jeg ikke tør å si hvor mye, men det blir en del timer. Vi gjør en skikkelig jobb før kampene, og spillerne er flinke til å ta budskapet de får servert.

- I Oppsal er det mange smarte håndballspillere, og vi snakker samme språk. Dermed får vi noe igjen for alle timene med video, sier trener Lars Abelsen.

 

Ikke verdensmestere

Det skal nok holde hardt for vestfoldingene å ta igjen ti mål i returkampen, men Sandefjord har vist en utrolig stayerevne de siste sesongene og bør ikke avskrives for tidlig. Akkurat det er Oppsal/Vestli oppmerksom på.

- Alt kan snu i den siste kampen. Vi tar på ingen måter opprykket på forskudd nå. Plutselig børster Sandefjord støv av gamle helter, og hvis vi spiller dårlig kan vi fort ryke med både ti og 15 mål.

- Her gjelder det å ha fokus på hva vi skal gjøre, nullstille oss, og gå for å vinne i Sandefjord også. Det viktigste er at vi ikke tror vi er verdens beste etter denne kampen, sier Jan Erik Braathen.

 

- Men det er utvilsomt et godt utgangspunkt?

- Absolutt, vi har halvannen fot i Postenligaen, innrømmer han.

Såpass harde uttalelser vil ikke trener Lars Abelsen være med på.

- Jeg kan muligens strekke meg til én fot. Det blir et skikkelig slag der nede, og ti mål er ikke noe å legge seg bakpå for. Vi går ydmyke inn til det oppgjøret, og vi skal jobbe hardt for å nullstille oss.

- Vi er bare halvveis i kvaliken. Det gjenstår 60 minutter, og vi må ha lyst til å vinne der nede også, minner han om.

 

God stemning

Jan Erik Braathen er likevel fornøyd med hvordan laget har taklet presset i de siste kampene.

- Gutta har hevet seg skikkelig. De har vi merket i de to siste storkampene. Både mot Herulf og Sandefjord har det vært en skikkelig trøkk.

Han mener også at Oppsal/Vestli hører hjemme på Norges øverste nivå.

- Vi er den største klubben i Oslo. Da hører vi hjemme i Postenligaen. Det som også er artig er at det er mange unge gutter som kommer opp etter hvert i klubben, sier han.

Også trener Lars Abelsen drømmer om Postenligaen neste år.

- Det hadde vært utrolig moro om vi fikk oppleve det til neste år. Stemningen i Oppsal Arena mot Sandefjord var fantastisk. Jeg har ikke opplevd maken til unik stemning. Det viser at det er noe på gang i klubben, og hvis vi kan gjenskape dette i vår øverste liga med full fest til neste år ville det vært enormt, sier han.

 

  • Den andre og avgjørende kvalikampen spilles i Sandefjord neste onsdag.

 

Håndball, kvalik til Postenligaen, kamp 1:

Oppsal - Sandefjord 34-24 (15-11)

Oppsal Arena

Tilskuere: 1243

Dommere: Kjersti Arntsen og Ida Cecilie Gullaksen

Oppsals lag (mål i parentes): Arne Veum, Michael George (5), Ørjan Gabrielsen, Anders Jørgensen (9), Erik Skifjeld Alm (1), Erik Veum, Eivind Grabo, Martin Haagensen, Espen Wangen, Steven Larsson (9), André Kolstad (1), Espen Granli, Jan Erik Braathen (6), Vidar Braathen (3).

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.