Oppsal/Vestli rykker opp

Oppsal/Vestli rykker opp

 

Oppsal/Vestli hadde 10 måls forsprang på Sandefjord før returoppgjøret på onsdag. I Jotunhallen gikk Oppsal/Vestli i krigen og vant 27-26. Nå er de klare for Postenligaen 2010/2011.

Tekst:

Publisert:

- Dette er en fantastisk stor dag for håndballklubben og det er sykt gøy å få lov til å være med på et opprykk, sier firemålsscorer Michael George bare sekunder etter at hornet i hallen har gått for siste gang. 

- Helt utrolig deilig, endelig er vi der, sier Vidar Braathen, rett etter kampslutt.

Selv med ti måls forsprang etter den første kampen, var fortsatt usikkerheten der - for ingen turte å undervurdere Sandefjords unge mannskap.

Det var en nervøs, men fryktelig tent Oppsal/Vestli-gjeng som entret parketten i første omgang. Et hundretalls supportere fra dalen hadde tatt turen til Vestfold for å støtte sine helter, og de ga virkelig lyd fra seg da Michael George oppskrifsmessig ga de blå ledelsen 1-0.

Lagene fulgte hverandre tett fram til det sto 8-7 til hjemmelaget etter 20 minutter. Da bestemte Sandefjord seg for å skru opp tempoet. Heldigvis sto Steven Larsson fram og scoret fem på rappen, men Sandefjord gikk til pause med tre måls ledelse, 15-12.

Ubehagelig

Med tre mål bak, men fremdeles syv foran sammenlagt, var det et forholdsvis rolig Oppsal/Vestli-lag som gikk til pause.

Etter hvilen var det dog grunn til bekymring. Etter fire minutter av omgangen var Oppsal/Vestli plutselig bak med fem, og alle som kan litt om håndball vet at fem mål er fort å gjort score både den ene og andre veien.

Heldigvis disponerer trener Lars Abelsen et særdeles rutinert mannskap som aldri flakket med blikket da det begynte å bli ubehagelig. 17-12 til Sandefjord ble fort til 17-15. Først da Michael George scoret 19-21-målet eksploderte den «blå horde» på ståtribunen. Sandefjord var stadig to og tre mål foran, men fortsatt på betryggende avstand.

Klokka jobbet Oppsal/Vestlis vei og etter 25 minutter var det likt 25-25. Sandefjord hadde gitt opp og Oppsal/Vestli fikk til slutt en grei oppgave med å vinne 27-26.

- Var nervøsDa signalet i hallen gikk for siste gang ble fantastiske jubelscener sluppet løs. Det var ikke den minste tvil om at Oppsal/Vestli unnet sitt publikum dette opprykket, og omvendt. De gikk ut på parketten, jobbet som løver og ga seg ikke før seieren var sikret og et Postenligalag var slått med 11 mål over to oppgjør - det er sterkt. Trener Lars Abelsen nekter likevel ikke for at han svettet litt ekstra i minuttene etter pause.

- Det var mye nerve og jeg var redd for at de skulle spise seg innpå. Når de får fem, så vet man at det er fort gjort. Det kunne blitt riktig stygt, men guttene beholder roen samtidig som lufta etter hvert  går ut av Sandefjord.

- Vi får noen trøkker etter hvert, men vi er en rutinert gjeng og ingen mister hodet. Det var aldri noen tvil. 10 minutter før slutt ble vi enige om å vinne kampen og ikke spille på resultat, forteller Vidar Braathen, som mente at dommerne la seg på en tøff linje i kampen.

En av årsakene til at det ble så spennende var at Oppsal/Vestli misset på utrolige syv straffekast.

- Vi er kanskje litt nervøse, men vi rister det av oss, mener Braathen.

Michael George var en av dem som hadde litt gele i knærne dagene før kampen.

- Jeg skalv litt på forhånd, men da vi kom utpå her så var det bare fullt fokus som gjaldt, sier han.

Hyller publikum

Som nevnt hadde et hundretalls supportere fra Oppsal/Vestli tatt turen til Vestfold og Sandefjord for å se sine menn krige seg til plass i Postenligaen.

Til tross for at det var stappfullt og omkring 1000 tilskuere i Jotunhallen var det ingen tvil om hvem som vant festen på tribunen: Det var den blå horde på ståtribunen.

- Det var en tøff kamp og da er det viktig å ha noen i ryggen.

- I dag, som forrige gang, var vårt publikum sykt bra. De var Sandefjord overlegne på tribunen, sier Vidar Braathen.

Lars Abelsen var glad, beveget og litt rørt for støtten laget hans hadde fått gjennom 60 blytunge minutter - to timer unna Oslo, midt i uka.

- Det er helt utrolig at de mobiliserer og organiserer flere busslass på denne måten som de gjorde.

- De var en fantastisk støtte i dag, og det hadde vært veldig vanskelig å komme hit uten å ha dem i ryggen, sier trener Abelsen som innrømmer at han hadde hjemmebanefølelse.

Ikke vårt beste

I det første oppgjøret der Oppsal/Vestli vant 34-24 klaffet alt. Vidar Braathen mener at laget ikke hadde sin beste dag på jobben i Sandefjord.

- Nei, vi har et høyere toppnivå enn dette, men det viser at vi kan vinne håndballkamper på dårlige dager og det er en styrke, mener han.

Steven Larsson var kanskje kampens største profil offensivt. Han laget 10 av Oppsal/Vestlis 27 mål.

- Steven er en viktig spiller. Ikke bare fordi han er veldig god, men også fordi han drar med seg resten av laget. Et skikkelig forbilde, konkluderer Lars Abelsen.

Han mener at Oppsal/Vestli-laget er usedvanlig godt trent, og at det er grunnen til at de vant mot Sandefjord.

- Det er en trygghet å ha i bunnen at vi orker å stå hele kamper. Jeg har aldri vært borti en mer treningsvillig gruppe enn dette her. De ønsker utvikling hele tiden og blir bare bedre og bedre, mener Abelsen.

Hvem som trener Oppsal/Vestli neste år er ennå ikke avklart. Lars Abelsen innrømmer at smaken på Postenligaen frister.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.