Oppsal/Vestli rykker opp

Oppsal/Vestli rykker opp

 

Oppsal/Vestli hadde 10 måls forsprang på Sandefjord før returoppgjøret på onsdag. I Jotunhallen gikk Oppsal/Vestli i krigen og vant 27-26. Nå er de klare for Postenligaen 2010/2011.

Skrevet av:

- Dette er en fantastisk stor dag for håndballklubben og det er sykt gøy å få lov til å være med på et opprykk, sier firemålsscorer Michael George bare sekunder etter at hornet i hallen har gått for siste gang. 

- Helt utrolig deilig, endelig er vi der, sier Vidar Braathen, rett etter kampslutt.

Selv med ti måls forsprang etter den første kampen, var fortsatt usikkerheten der - for ingen turte å undervurdere Sandefjords unge mannskap.

Det var en nervøs, men fryktelig tent Oppsal/Vestli-gjeng som entret parketten i første omgang. Et hundretalls supportere fra dalen hadde tatt turen til Vestfold for å støtte sine helter, og de ga virkelig lyd fra seg da Michael George oppskrifsmessig ga de blå ledelsen 1-0.

Lagene fulgte hverandre tett fram til det sto 8-7 til hjemmelaget etter 20 minutter. Da bestemte Sandefjord seg for å skru opp tempoet. Heldigvis sto Steven Larsson fram og scoret fem på rappen, men Sandefjord gikk til pause med tre måls ledelse, 15-12.

Ubehagelig

Med tre mål bak, men fremdeles syv foran sammenlagt, var det et forholdsvis rolig Oppsal/Vestli-lag som gikk til pause.

Etter hvilen var det dog grunn til bekymring. Etter fire minutter av omgangen var Oppsal/Vestli plutselig bak med fem, og alle som kan litt om håndball vet at fem mål er fort å gjort score både den ene og andre veien.

Heldigvis disponerer trener Lars Abelsen et særdeles rutinert mannskap som aldri flakket med blikket da det begynte å bli ubehagelig. 17-12 til Sandefjord ble fort til 17-15. Først da Michael George scoret 19-21-målet eksploderte den «blå horde» på ståtribunen. Sandefjord var stadig to og tre mål foran, men fortsatt på betryggende avstand.

Klokka jobbet Oppsal/Vestlis vei og etter 25 minutter var det likt 25-25. Sandefjord hadde gitt opp og Oppsal/Vestli fikk til slutt en grei oppgave med å vinne 27-26.

- Var nervøsDa signalet i hallen gikk for siste gang ble fantastiske jubelscener sluppet løs. Det var ikke den minste tvil om at Oppsal/Vestli unnet sitt publikum dette opprykket, og omvendt. De gikk ut på parketten, jobbet som løver og ga seg ikke før seieren var sikret og et Postenligalag var slått med 11 mål over to oppgjør - det er sterkt. Trener Lars Abelsen nekter likevel ikke for at han svettet litt ekstra i minuttene etter pause.

- Det var mye nerve og jeg var redd for at de skulle spise seg innpå. Når de får fem, så vet man at det er fort gjort. Det kunne blitt riktig stygt, men guttene beholder roen samtidig som lufta etter hvert  går ut av Sandefjord.

- Vi får noen trøkker etter hvert, men vi er en rutinert gjeng og ingen mister hodet. Det var aldri noen tvil. 10 minutter før slutt ble vi enige om å vinne kampen og ikke spille på resultat, forteller Vidar Braathen, som mente at dommerne la seg på en tøff linje i kampen.

En av årsakene til at det ble så spennende var at Oppsal/Vestli misset på utrolige syv straffekast.

- Vi er kanskje litt nervøse, men vi rister det av oss, mener Braathen.

Michael George var en av dem som hadde litt gele i knærne dagene før kampen.

- Jeg skalv litt på forhånd, men da vi kom utpå her så var det bare fullt fokus som gjaldt, sier han.

Hyller publikum

Som nevnt hadde et hundretalls supportere fra Oppsal/Vestli tatt turen til Vestfold og Sandefjord for å se sine menn krige seg til plass i Postenligaen.

Til tross for at det var stappfullt og omkring 1000 tilskuere i Jotunhallen var det ingen tvil om hvem som vant festen på tribunen: Det var den blå horde på ståtribunen.

- Det var en tøff kamp og da er det viktig å ha noen i ryggen.

- I dag, som forrige gang, var vårt publikum sykt bra. De var Sandefjord overlegne på tribunen, sier Vidar Braathen.

Lars Abelsen var glad, beveget og litt rørt for støtten laget hans hadde fått gjennom 60 blytunge minutter - to timer unna Oslo, midt i uka.

- Det er helt utrolig at de mobiliserer og organiserer flere busslass på denne måten som de gjorde.

- De var en fantastisk støtte i dag, og det hadde vært veldig vanskelig å komme hit uten å ha dem i ryggen, sier trener Abelsen som innrømmer at han hadde hjemmebanefølelse.

Ikke vårt beste

I det første oppgjøret der Oppsal/Vestli vant 34-24 klaffet alt. Vidar Braathen mener at laget ikke hadde sin beste dag på jobben i Sandefjord.

- Nei, vi har et høyere toppnivå enn dette, men det viser at vi kan vinne håndballkamper på dårlige dager og det er en styrke, mener han.

Steven Larsson var kanskje kampens største profil offensivt. Han laget 10 av Oppsal/Vestlis 27 mål.

- Steven er en viktig spiller. Ikke bare fordi han er veldig god, men også fordi han drar med seg resten av laget. Et skikkelig forbilde, konkluderer Lars Abelsen.

Han mener at Oppsal/Vestli-laget er usedvanlig godt trent, og at det er grunnen til at de vant mot Sandefjord.

- Det er en trygghet å ha i bunnen at vi orker å stå hele kamper. Jeg har aldri vært borti en mer treningsvillig gruppe enn dette her. De ønsker utvikling hele tiden og blir bare bedre og bedre, mener Abelsen.

Hvem som trener Oppsal/Vestli neste år er ennå ikke avklart. Lars Abelsen innrømmer at smaken på Postenligaen frister.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!