Opptur og VM-bronse

Opptur og VM-bronse

 

Kine Hallan Steiwer måtte vente til VMs siste dag før hun kunne hente fram det store smilet. Bronsemedaljen på stafetten var finalen 20-åringen fra Lillomarka Orienteringslag trengte.

Skrevet av:

- Det var gøy å avslutte med bronse. På forhånd hadde jeg håp om å gjøre fire gode løp, det ble vel egentlig bare to.

 

Niende på sprinten

Kine - med stafettgull og individuelt sølv fra fjorårets mesterskap å forsvare, åpnet verdensmesterskapet i Göteborg med niendeplass på sprinten - bare 20 sekunder bak vinneren. Det ga grunn til optimisme for resten av mesterskapet.

- Men både på mellomdistansen og langdistansen gikk det tungt. At det var nesten 30 grader gjorde det ikke lettere i det krevende terrenget, sier hun. 21. og 27. plass var slett ikke hva hun håpet.

Oppturen kom siste dag. For mens jentenes førstelag sviktet fra start, sto andrelaget med Anette Baklid, Kine og Mariann Ulvestad fram i nasjonskampen.

- På forhånd var vi enige om at vi skulle være happy dersom alle tre var fornøyde med egne løp - uavhengig av plassering. Da jeg hørte at førstelaget hadde bommet på åpningsetappen og Anette kom smilende inn som sjette lag med god kontakt til lagene foran, ble jeg ekstra tent. Jeg fant roen og flyten og fikk etter hvert kontakt med Danmark og Sverige i teten.

Avtalte smil

På siste meldepost, en liten kolle Kine hadde passert på vei mot tredjeposten, ble det imidlertid en liten sving - og da hun igjen mistet sekunder rett før mål, var spranget fram til Danmark og Sverige igjen blitt nesten to minutter.

- Da jeg løp mot veksling var jeg forbannet over disse feilene, men hadde ingen problemer med å gjøre slik vi var blitt enige om på forhånd - å overlevere kartet til Mariann med et stort smil.

Smilene ble større og ropene høyere etter hvert som meldingene kom ute fra skogen. For selv om Sverige og Danmark var alene i gullkampen, ble avstandene til lagene bak også større. Da Mariann Ulvestad svingte inn på oppløpet, var lagvenninnene på plass med norske flagg og stolte smil. Sammen løp de Norges andrelag inn til VM-bronse.

 

Siste nytt i Sport

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

 
Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

 
Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!