Opptur og VM-bronse

Opptur og VM-bronse

 

Kine Hallan Steiwer måtte vente til VMs siste dag før hun kunne hente fram det store smilet. Bronsemedaljen på stafetten var finalen 20-åringen fra Lillomarka Orienteringslag trengte.

Skrevet av:

- Det var gøy å avslutte med bronse. På forhånd hadde jeg håp om å gjøre fire gode løp, det ble vel egentlig bare to.

 

Niende på sprinten

Kine - med stafettgull og individuelt sølv fra fjorårets mesterskap å forsvare, åpnet verdensmesterskapet i Göteborg med niendeplass på sprinten - bare 20 sekunder bak vinneren. Det ga grunn til optimisme for resten av mesterskapet.

- Men både på mellomdistansen og langdistansen gikk det tungt. At det var nesten 30 grader gjorde det ikke lettere i det krevende terrenget, sier hun. 21. og 27. plass var slett ikke hva hun håpet.

Oppturen kom siste dag. For mens jentenes førstelag sviktet fra start, sto andrelaget med Anette Baklid, Kine og Mariann Ulvestad fram i nasjonskampen.

- På forhånd var vi enige om at vi skulle være happy dersom alle tre var fornøyde med egne løp - uavhengig av plassering. Da jeg hørte at førstelaget hadde bommet på åpningsetappen og Anette kom smilende inn som sjette lag med god kontakt til lagene foran, ble jeg ekstra tent. Jeg fant roen og flyten og fikk etter hvert kontakt med Danmark og Sverige i teten.

Avtalte smil

På siste meldepost, en liten kolle Kine hadde passert på vei mot tredjeposten, ble det imidlertid en liten sving - og da hun igjen mistet sekunder rett før mål, var spranget fram til Danmark og Sverige igjen blitt nesten to minutter.

- Da jeg løp mot veksling var jeg forbannet over disse feilene, men hadde ingen problemer med å gjøre slik vi var blitt enige om på forhånd - å overlevere kartet til Mariann med et stort smil.

Smilene ble større og ropene høyere etter hvert som meldingene kom ute fra skogen. For selv om Sverige og Danmark var alene i gullkampen, ble avstandene til lagene bak også større. Da Mariann Ulvestad svingte inn på oppløpet, var lagvenninnene på plass med norske flagg og stolte smil. Sammen løp de Norges andrelag inn til VM-bronse.

 

Siste nytt i Sport

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

 
Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

 
Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!