Opptur og VM-bronse

Opptur og VM-bronse

 

Kine Hallan Steiwer måtte vente til VMs siste dag før hun kunne hente fram det store smilet. Bronsemedaljen på stafetten var finalen 20-åringen fra Lillomarka Orienteringslag trengte.

- Det var gøy å avslutte med bronse. På forhånd hadde jeg håp om å gjøre fire gode løp, det ble vel egentlig bare to.

 

Niende på sprinten

Kine - med stafettgull og individuelt sølv fra fjorårets mesterskap å forsvare, åpnet verdensmesterskapet i Göteborg med niendeplass på sprinten - bare 20 sekunder bak vinneren. Det ga grunn til optimisme for resten av mesterskapet.

- Men både på mellomdistansen og langdistansen gikk det tungt. At det var nesten 30 grader gjorde det ikke lettere i det krevende terrenget, sier hun. 21. og 27. plass var slett ikke hva hun håpet.

Oppturen kom siste dag. For mens jentenes førstelag sviktet fra start, sto andrelaget med Anette Baklid, Kine og Mariann Ulvestad fram i nasjonskampen.

- På forhånd var vi enige om at vi skulle være happy dersom alle tre var fornøyde med egne løp - uavhengig av plassering. Da jeg hørte at førstelaget hadde bommet på åpningsetappen og Anette kom smilende inn som sjette lag med god kontakt til lagene foran, ble jeg ekstra tent. Jeg fant roen og flyten og fikk etter hvert kontakt med Danmark og Sverige i teten.

Avtalte smil

På siste meldepost, en liten kolle Kine hadde passert på vei mot tredjeposten, ble det imidlertid en liten sving - og da hun igjen mistet sekunder rett før mål, var spranget fram til Danmark og Sverige igjen blitt nesten to minutter.

- Da jeg løp mot veksling var jeg forbannet over disse feilene, men hadde ingen problemer med å gjøre slik vi var blitt enige om på forhånd - å overlevere kartet til Mariann med et stort smil.

Smilene ble større og ropene høyere etter hvert som meldingene kom ute fra skogen. For selv om Sverige og Danmark var alene i gullkampen, ble avstandene til lagene bak også større. Da Mariann Ulvestad svingte inn på oppløpet, var lagvenninnene på plass med norske flagg og stolte smil. Sammen løp de Norges andrelag inn til VM-bronse.

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!