Opptur og VM-bronse

Opptur og VM-bronse

 

Kine Hallan Steiwer måtte vente til VMs siste dag før hun kunne hente fram det store smilet. Bronsemedaljen på stafetten var finalen 20-åringen fra Lillomarka Orienteringslag trengte.

- Det var gøy å avslutte med bronse. På forhånd hadde jeg håp om å gjøre fire gode løp, det ble vel egentlig bare to.

 

Niende på sprinten

Kine - med stafettgull og individuelt sølv fra fjorårets mesterskap å forsvare, åpnet verdensmesterskapet i Göteborg med niendeplass på sprinten - bare 20 sekunder bak vinneren. Det ga grunn til optimisme for resten av mesterskapet.

- Men både på mellomdistansen og langdistansen gikk det tungt. At det var nesten 30 grader gjorde det ikke lettere i det krevende terrenget, sier hun. 21. og 27. plass var slett ikke hva hun håpet.

Oppturen kom siste dag. For mens jentenes førstelag sviktet fra start, sto andrelaget med Anette Baklid, Kine og Mariann Ulvestad fram i nasjonskampen.

- På forhånd var vi enige om at vi skulle være happy dersom alle tre var fornøyde med egne løp - uavhengig av plassering. Da jeg hørte at førstelaget hadde bommet på åpningsetappen og Anette kom smilende inn som sjette lag med god kontakt til lagene foran, ble jeg ekstra tent. Jeg fant roen og flyten og fikk etter hvert kontakt med Danmark og Sverige i teten.

Avtalte smil

På siste meldepost, en liten kolle Kine hadde passert på vei mot tredjeposten, ble det imidlertid en liten sving - og da hun igjen mistet sekunder rett før mål, var spranget fram til Danmark og Sverige igjen blitt nesten to minutter.

- Da jeg løp mot veksling var jeg forbannet over disse feilene, men hadde ingen problemer med å gjøre slik vi var blitt enige om på forhånd - å overlevere kartet til Mariann med et stort smil.

Smilene ble større og ropene høyere etter hvert som meldingene kom ute fra skogen. For selv om Sverige og Danmark var alene i gullkampen, ble avstandene til lagene bak også større. Da Mariann Ulvestad svingte inn på oppløpet, var lagvenninnene på plass med norske flagg og stolte smil. Sammen løp de Norges andrelag inn til VM-bronse.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.