Opptur og VM-bronse

Opptur og VM-bronse

 

Kine Hallan Steiwer måtte vente til VMs siste dag før hun kunne hente fram det store smilet. Bronsemedaljen på stafetten var finalen 20-åringen fra Lillomarka Orienteringslag trengte.

Skrevet av:

- Det var gøy å avslutte med bronse. På forhånd hadde jeg håp om å gjøre fire gode løp, det ble vel egentlig bare to.

 

Niende på sprinten

Kine - med stafettgull og individuelt sølv fra fjorårets mesterskap å forsvare, åpnet verdensmesterskapet i Göteborg med niendeplass på sprinten - bare 20 sekunder bak vinneren. Det ga grunn til optimisme for resten av mesterskapet.

- Men både på mellomdistansen og langdistansen gikk det tungt. At det var nesten 30 grader gjorde det ikke lettere i det krevende terrenget, sier hun. 21. og 27. plass var slett ikke hva hun håpet.

Oppturen kom siste dag. For mens jentenes førstelag sviktet fra start, sto andrelaget med Anette Baklid, Kine og Mariann Ulvestad fram i nasjonskampen.

- På forhånd var vi enige om at vi skulle være happy dersom alle tre var fornøyde med egne løp - uavhengig av plassering. Da jeg hørte at førstelaget hadde bommet på åpningsetappen og Anette kom smilende inn som sjette lag med god kontakt til lagene foran, ble jeg ekstra tent. Jeg fant roen og flyten og fikk etter hvert kontakt med Danmark og Sverige i teten.

Avtalte smil

På siste meldepost, en liten kolle Kine hadde passert på vei mot tredjeposten, ble det imidlertid en liten sving - og da hun igjen mistet sekunder rett før mål, var spranget fram til Danmark og Sverige igjen blitt nesten to minutter.

- Da jeg løp mot veksling var jeg forbannet over disse feilene, men hadde ingen problemer med å gjøre slik vi var blitt enige om på forhånd - å overlevere kartet til Mariann med et stort smil.

Smilene ble større og ropene høyere etter hvert som meldingene kom ute fra skogen. For selv om Sverige og Danmark var alene i gullkampen, ble avstandene til lagene bak også større. Da Mariann Ulvestad svingte inn på oppløpet, var lagvenninnene på plass med norske flagg og stolte smil. Sammen løp de Norges andrelag inn til VM-bronse.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!