Oslo City + GBK kan bli sant

Oslo City + GBK kan bli sant

 

Etter at Groruddalen Ballklubb rykket ned til 3. divisjon har de gått en lang og bratt motbakke. Nå kan samarbeidsklubben være historie, mens Oslo City Groruddalen kan bli et faktum.

Etter at satsingsklubben GBK rykket ned har klubben høstet kritikk fra dalens fotballmiljø. Selv ikke klubbens moderklubber (Rommen, Romsås, Vestli, HSIL, Furuset, Grei, Årvoll og Grorud) har virket spesielt begeistret for prosjektet det siste året.

Akers Avis Groruddalen vet at den økonomiske situasjonen i klubben har vært vanskelig, og avisen vet også at flere av årets spillere er på vei bort.

Mange har stilt seg spørsmålet om hva som vil skje med GBK, som satsingslag i Groruddalen. Om fotballaget Groruddalen Ballklubb noensinne får spilt en 3. divisjonskamp til neste år?

Nå kan det likevel se ut som Groruddals-navnet har fått en sjanse til å overleve i fotballverden gjennom Oslo City.

Akers Avis Groruddalen erfarer at representanter fra GBK på onsdag satt i et uformellt møte med Oslo City.

På det møtet ble det innledet en dialog rundt et samarbeid mellom de to klubbene.

- Ja, vi hadde et uformellt møte, men det er overhodet ingen ting som er klart. Vi ser at det er plass til et satsingslag i Groruddalen, og vi ser også at vi har mye til felles med City. Vi tenker da spesielt på integrering og mangfold. Både City og GBK ønsker å lage tilbud for barn og unge som ikke har noe tilbud, og begge ønsker å starte opp jentefotball.

- Uansett om det blir noe av disse planene vil samfunnsprosjektene til GBK leve videre, sier Glenn Andersen.

Akers Avis Groruddalen vet også at planene går ut på å beholde Oslo City som et opprykkslag og satsningslag. All kompetanse og erfaring som sitter i GBK vil overføres til Oslo City. Avisen fremhever også at det foreløpig ikke har kommet noen modell, men at tanken kun har blitt løftet på et møte.

Hvis det eventuelt skulle bli noe av planene blir det ingen Groruddalen Ballklubb i 3. divisjon. Da vil alle kreftene bli samlet rundt Oslo City.

- Det er egentlig en kjempematch for GBK. Da kan vi samarbeide med Oslo City og Atta Aneke som har mange kontakter, er en ildsjel og er unikt fotballinteressert, avslører Andersen.

- Så Groruddalen Ballklubb er historie?

- Alt avhenger av hva vi kommer til enighet med City om. Vi vet faktisk ikke mer, sier han.

Behov og navn

Glenn Andersen mener definitvt det er behov for et satsingslag i Groruddalen, og har ikke noe i mot at det blir Oslo City.

- Vi har behov for en Adeccoligaklubb i dalen på lang sikt, og det skal vi få til, selv om det vil ta tid. Om laget blir hetende Oslo City Groruddalen eller ikke er alt for tidlig å si, men at man kan gå sammen og skape noe er det viktigste, sier han.

Hvis de to klubbene slår seg sammen og satser som en enhet er det ingen tvil om at navnet Groruddalen burde være en del av laget.

Navnet Groruddalen er kjent landet over, og det ville vært synd om GBKs og moderklubbenes flotte arbeid gjennom alle år ikke hadde blitt tatt nytte av videre i fotballens landskap. Oslo City ville også tjene på å ta til seg navnet Groruddalen. Da ville laget fått en enda sterkere forankring i lokalmiljøet. Om man slår seg sammen kunne man kanskje lagd det nye navnet Groruddalen City?

Hva med moderklubbene?

I og med at forslaget om samarbeid med Oslo City er såpass ferskt, er det ingen av moderklubbene som har rukket å tenke gjennom saken.

Andersen forteller likevel en ting fra evalueringsmøtene med moderklubbene til GBK.

- De har ikke noe imot at GBK fortsetter som før, men vi så vel heller ingen unison jubel bak A-laget til GBK for øyeblikket, sier han.

Forsiktig fra Aneke

Akers Avis Groruddalen kontaktet Atta Aneke for å høre om planene, men Aneke var veldig forsiktig i sine uttalelser. Han bekreftet at han hadde deltatt på møte med GBK, og sa følgende.

- Jeg har hørt litt på planene til GBKs representanter. Jeg tar med meg forslaget til styret i Oslo City. En slik avgjørelse må tas gjennom klubben, og ikke gjennom meg som en person. Vi skal ha et møte sammen de neste dagene, og der vil vi diskutere dette. Foreløpig er vi ikke enige om noe annet en at jeg tar med meg forslaget tilbake til Oslo City, sier han.

Da gjenstår det å se om klubbene kan forme et fruktbart samarbeid videre. Akers Avis Groruddalen vil holde deg oppdatert med saken utover.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!