Oslo City + GBK kan bli sant

Oslo City + GBK kan bli sant

 

Etter at Groruddalen Ballklubb rykket ned til 3. divisjon har de gått en lang og bratt motbakke. Nå kan samarbeidsklubben være historie, mens Oslo City Groruddalen kan bli et faktum.

Skrevet av:

Etter at satsingsklubben GBK rykket ned har klubben høstet kritikk fra dalens fotballmiljø. Selv ikke klubbens moderklubber (Rommen, Romsås, Vestli, HSIL, Furuset, Grei, Årvoll og Grorud) har virket spesielt begeistret for prosjektet det siste året.

Akers Avis Groruddalen vet at den økonomiske situasjonen i klubben har vært vanskelig, og avisen vet også at flere av årets spillere er på vei bort.

Mange har stilt seg spørsmålet om hva som vil skje med GBK, som satsingslag i Groruddalen. Om fotballaget Groruddalen Ballklubb noensinne får spilt en 3. divisjonskamp til neste år?

Nå kan det likevel se ut som Groruddals-navnet har fått en sjanse til å overleve i fotballverden gjennom Oslo City.

Akers Avis Groruddalen erfarer at representanter fra GBK på onsdag satt i et uformellt møte med Oslo City.

På det møtet ble det innledet en dialog rundt et samarbeid mellom de to klubbene.

- Ja, vi hadde et uformellt møte, men det er overhodet ingen ting som er klart. Vi ser at det er plass til et satsingslag i Groruddalen, og vi ser også at vi har mye til felles med City. Vi tenker da spesielt på integrering og mangfold. Både City og GBK ønsker å lage tilbud for barn og unge som ikke har noe tilbud, og begge ønsker å starte opp jentefotball.

- Uansett om det blir noe av disse planene vil samfunnsprosjektene til GBK leve videre, sier Glenn Andersen.

Akers Avis Groruddalen vet også at planene går ut på å beholde Oslo City som et opprykkslag og satsningslag. All kompetanse og erfaring som sitter i GBK vil overføres til Oslo City. Avisen fremhever også at det foreløpig ikke har kommet noen modell, men at tanken kun har blitt løftet på et møte.

Hvis det eventuelt skulle bli noe av planene blir det ingen Groruddalen Ballklubb i 3. divisjon. Da vil alle kreftene bli samlet rundt Oslo City.

- Det er egentlig en kjempematch for GBK. Da kan vi samarbeide med Oslo City og Atta Aneke som har mange kontakter, er en ildsjel og er unikt fotballinteressert, avslører Andersen.

- Så Groruddalen Ballklubb er historie?

- Alt avhenger av hva vi kommer til enighet med City om. Vi vet faktisk ikke mer, sier han.

Behov og navn

Glenn Andersen mener definitvt det er behov for et satsingslag i Groruddalen, og har ikke noe i mot at det blir Oslo City.

- Vi har behov for en Adeccoligaklubb i dalen på lang sikt, og det skal vi få til, selv om det vil ta tid. Om laget blir hetende Oslo City Groruddalen eller ikke er alt for tidlig å si, men at man kan gå sammen og skape noe er det viktigste, sier han.

Hvis de to klubbene slår seg sammen og satser som en enhet er det ingen tvil om at navnet Groruddalen burde være en del av laget.

Navnet Groruddalen er kjent landet over, og det ville vært synd om GBKs og moderklubbenes flotte arbeid gjennom alle år ikke hadde blitt tatt nytte av videre i fotballens landskap. Oslo City ville også tjene på å ta til seg navnet Groruddalen. Da ville laget fått en enda sterkere forankring i lokalmiljøet. Om man slår seg sammen kunne man kanskje lagd det nye navnet Groruddalen City?

Hva med moderklubbene?

I og med at forslaget om samarbeid med Oslo City er såpass ferskt, er det ingen av moderklubbene som har rukket å tenke gjennom saken.

Andersen forteller likevel en ting fra evalueringsmøtene med moderklubbene til GBK.

- De har ikke noe imot at GBK fortsetter som før, men vi så vel heller ingen unison jubel bak A-laget til GBK for øyeblikket, sier han.

Forsiktig fra Aneke

Akers Avis Groruddalen kontaktet Atta Aneke for å høre om planene, men Aneke var veldig forsiktig i sine uttalelser. Han bekreftet at han hadde deltatt på møte med GBK, og sa følgende.

- Jeg har hørt litt på planene til GBKs representanter. Jeg tar med meg forslaget til styret i Oslo City. En slik avgjørelse må tas gjennom klubben, og ikke gjennom meg som en person. Vi skal ha et møte sammen de neste dagene, og der vil vi diskutere dette. Foreløpig er vi ikke enige om noe annet en at jeg tar med meg forslaget tilbake til Oslo City, sier han.

Da gjenstår det å se om klubbene kan forme et fruktbart samarbeid videre. Akers Avis Groruddalen vil holde deg oppdatert med saken utover.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!