ANNONSE

Oslo City + GBK kan bli sant

Oslo City + GBK kan bli sant

 

Etter at Groruddalen Ballklubb rykket ned til 3. divisjon har de gått en lang og bratt motbakke. Nå kan samarbeidsklubben være historie, mens Oslo City Groruddalen kan bli et faktum.

Etter at satsingsklubben GBK rykket ned har klubben høstet kritikk fra dalens fotballmiljø. Selv ikke klubbens moderklubber (Rommen, Romsås, Vestli, HSIL, Furuset, Grei, Årvoll og Grorud) har virket spesielt begeistret for prosjektet det siste året.

Akers Avis Groruddalen vet at den økonomiske situasjonen i klubben har vært vanskelig, og avisen vet også at flere av årets spillere er på vei bort.

Mange har stilt seg spørsmålet om hva som vil skje med GBK, som satsingslag i Groruddalen. Om fotballaget Groruddalen Ballklubb noensinne får spilt en 3. divisjonskamp til neste år?

Nå kan det likevel se ut som Groruddals-navnet har fått en sjanse til å overleve i fotballverden gjennom Oslo City.

Akers Avis Groruddalen erfarer at representanter fra GBK på onsdag satt i et uformellt møte med Oslo City.

På det møtet ble det innledet en dialog rundt et samarbeid mellom de to klubbene.

- Ja, vi hadde et uformellt møte, men det er overhodet ingen ting som er klart. Vi ser at det er plass til et satsingslag i Groruddalen, og vi ser også at vi har mye til felles med City. Vi tenker da spesielt på integrering og mangfold. Både City og GBK ønsker å lage tilbud for barn og unge som ikke har noe tilbud, og begge ønsker å starte opp jentefotball.

- Uansett om det blir noe av disse planene vil samfunnsprosjektene til GBK leve videre, sier Glenn Andersen.

Akers Avis Groruddalen vet også at planene går ut på å beholde Oslo City som et opprykkslag og satsningslag. All kompetanse og erfaring som sitter i GBK vil overføres til Oslo City. Avisen fremhever også at det foreløpig ikke har kommet noen modell, men at tanken kun har blitt løftet på et møte.

Hvis det eventuelt skulle bli noe av planene blir det ingen Groruddalen Ballklubb i 3. divisjon. Da vil alle kreftene bli samlet rundt Oslo City.

- Det er egentlig en kjempematch for GBK. Da kan vi samarbeide med Oslo City og Atta Aneke som har mange kontakter, er en ildsjel og er unikt fotballinteressert, avslører Andersen.

- Så Groruddalen Ballklubb er historie?

- Alt avhenger av hva vi kommer til enighet med City om. Vi vet faktisk ikke mer, sier han.

Behov og navn

Glenn Andersen mener definitvt det er behov for et satsingslag i Groruddalen, og har ikke noe i mot at det blir Oslo City.

- Vi har behov for en Adeccoligaklubb i dalen på lang sikt, og det skal vi få til, selv om det vil ta tid. Om laget blir hetende Oslo City Groruddalen eller ikke er alt for tidlig å si, men at man kan gå sammen og skape noe er det viktigste, sier han.

Hvis de to klubbene slår seg sammen og satser som en enhet er det ingen tvil om at navnet Groruddalen burde være en del av laget.

Navnet Groruddalen er kjent landet over, og det ville vært synd om GBKs og moderklubbenes flotte arbeid gjennom alle år ikke hadde blitt tatt nytte av videre i fotballens landskap. Oslo City ville også tjene på å ta til seg navnet Groruddalen. Da ville laget fått en enda sterkere forankring i lokalmiljøet. Om man slår seg sammen kunne man kanskje lagd det nye navnet Groruddalen City?

Hva med moderklubbene?

I og med at forslaget om samarbeid med Oslo City er såpass ferskt, er det ingen av moderklubbene som har rukket å tenke gjennom saken.

Andersen forteller likevel en ting fra evalueringsmøtene med moderklubbene til GBK.

- De har ikke noe imot at GBK fortsetter som før, men vi så vel heller ingen unison jubel bak A-laget til GBK for øyeblikket, sier han.

Forsiktig fra Aneke

Akers Avis Groruddalen kontaktet Atta Aneke for å høre om planene, men Aneke var veldig forsiktig i sine uttalelser. Han bekreftet at han hadde deltatt på møte med GBK, og sa følgende.

- Jeg har hørt litt på planene til GBKs representanter. Jeg tar med meg forslaget til styret i Oslo City. En slik avgjørelse må tas gjennom klubben, og ikke gjennom meg som en person. Vi skal ha et møte sammen de neste dagene, og der vil vi diskutere dette. Foreløpig er vi ikke enige om noe annet en at jeg tar med meg forslaget tilbake til Oslo City, sier han.

Da gjenstår det å se om klubbene kan forme et fruktbart samarbeid videre. Akers Avis Groruddalen vil holde deg oppdatert med saken utover.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE