Oslo City jublet for opprykk

Oslo City jublet for opprykk

 

Oslo Citys returkamp i kvaliken endte med 4-2-seier (6-2 på to kamper) og enorme jubelscener. Groruddalen har igjen et flaggskip i 2. divisjon, og Oslo City er klare til å ta utfordringen.

Da dommeren blåste av returkampen mellom Høland og Oslo City utspant det seg enorme jubelscener. Fansen fra Groruddalen stormet banen for å hylle sine rødkledde helter. Godt akkompagnert av afrikanske rytmer, sang og champagneskåling kunne endelig Oslo City slå seg på brystet og bekrefte at jobben var gjort. De er nå et 2. divisjonslag. Lettelsen over at målet var oppnådd var også stor.

Midt i hurrabevegelsen tok talsperson Atta Aneke seg noen ord med Akers Avis Groruddalens reportere.

- Dette er helt fantastisk og en utrolig deilig opplevelse. Oslo City har i dag skapt historie.

- Vi har lagt ned så mye arbeid og tid i dette. Jeg husker godt når min far startet klubben i 8. divisjon, og nå har vi endelig lykkes. Det er rett og slett herlig, sa han.

 

Tok kontroll etter hvert

Oslo City kom til Høland med en

2-0-ledelse fra det første oppgjøret i Valhall, men de fikk den verst tenkelige starten på Hølands naturgress.

Kun få minutter ut i første omgang gikk nemlig hjemmelaget opp i 1-0. Etter scoringen hadde Oslo City mer enn nok arbeid med å holde seg på beina på det glatte underlaget, mens Høland fortsatte presset og var farlige på dødballer.

Etter en halvtimes spill kom det så en uventet scoring til City å være. De fikk en corner hvor ex-Hølands Joe Nusa vant duellen mot både Hølands keeper og forsvarsspiller. Ballen datt ned i krysset, og Oslo City hadde scoret det viktige bortemålet som betydde at Høland måtte score tre ganger til for å danke ut City. Resten av omgangen ble en jevn affære, med sporadiske forsøk begge veier.

Andre omgang fortsatte i samme stil helt til det 52. minutt hvor Høland fikk en ny scoring på retur fra et frispark.

På tross av ny energi klarte de ikke å utmanøvrere City som stadig kom mer inn i kampen. Etter 73 minutter fikk Erwin Agustin et soleklart straffespark etter å ha blitt revet ned foran et tomt Høland-mål.

Saif «Zidane» Haydar sendte Hølands keeper til det ene hjørnet, la ballen i det andre og knuste hjemmelagets drøm om opprykk.

Etter dette slapp Oslo City seg løs. Angelo Santos forsøkte å filme seg til en ny straffe, og havnet i en morsom disputt med Hølands keeper.

- Hei, kom deg opp'a. Er'u norgesmester i filming eller, var keeperens reaksjon.

- Nei, men jeg spiller 2. divisjon til neste år. Det gjør ikke du, var den raske replikken til Santos.

- Jeg har bedre ting å bedrive tiden min med, kontret en noe flau Høland-keeper tilbake.

Tre minutter før slutt la Joe Nusa på til 3-2 for City, mens Saif Haydar satte et herlig punktum med sin 4-2- scoring fra død vinkel på overtid.

 #Norges første

Oslo City er med opprykket det første «utlendingslaget» i Norge som er klare for toppfotballen. Atta Aneke vil likevel ikke at Oslo City skal være et «innvandrerlag».

- Vi tenker ikke på oss selv som et innvandrerlag. Vi representerer Groruddalen, og vi vil gjerne være et lag og et flaggskip for Groruddalen. Oslo City er ikke utelukkende et lag for spillere som ikke er etnisk norske, men vi vil ha med alle.

- Mange har hatt fordommer og vært skeptiske til oss, men vi har nå motbevist alle. Vi er nødt til å takke hele Groruddalen for at de har trodd på oss, og støttet oss. Det har betydd enormt mye, sier han.

 

Ambisjoner

Selv om Oslo City fra neste år er nye i toppfotballen, mangler det ikke på ambisjoner og drømmer.

- Vi må tørre å tro på oss selv, og ha ambisjoner. Vi har vist at det går å få et toppfotball lag fra dalen, og vi vil vise folket at vi kan eksistere her over tid. Vi vil få vist fram goruddalsfotballen på en god måte i 2. divisjon, sier Atta Aneke.

- Dere snakker ikke om opprykk fra 2. divisjon allerede?

- Nei, langt ifra. Vi har en treårsplan. Det første året skal vi holde plassen, mens vi skal kjempe i

toppen det andre året. Det siste året skal vi gå for å vinne avdelingen. Det er en tøff plan, men vi må ha noe å strekke oss etter. Så får vi se hvor langt vi klarer å gjennomføre det.

- Uansett er vi ekstra tente og motiverte nå. Vi føler at vi har en del å bevise ovenfor de lagene som har rakket ned på oss.

- Vi skal vise at vi ikke er en kompisgjeng uten ressurser fra løkka, men at vi er en klubb med potensiale og sjarm. Vi vil vise fram Groruddalen på et forbilledlig måte, forteller Aneke.

 

Utfordringer

Å ta skrittet fra «t-baneligaen» i

3. divisjon til toppfotballen i 2. divisjon er ensbetydende med store utfordringer. Oslo City er klar over dette, og ligger på ingen måter på latsiden.

- Vi har allerede startet jobben med å få lagt til rette for spill i 2. divisjon. Vi vet at det er en helt annen verden, og en helt annen proffesjonell innstilling som må til, men vi har innarbeidet mye av dette fra før.

- Budsjettet må økes, vi må få med flere personer i klubben. Sponsorer og samarbeidspartnere må på plass, og vi er allerede i dialog med Haugerud idrettslag om å lage tribuneplass på stadion.

- Vi har mye jobb å gjøre, men alle har nå en enorm glød og lyst til å bidra. Sammen skal vi stå godt forberedt til neste sesong, lover han.

Aneke lover også at Oslo City ikke vil ta seg vann over hodet.

- På ingen måte. Vi vil bruke de pengene vi har og sette tæring etter næring.

- Vi har også kontakt med flere andre 2. divisjonsklubber for å lære litt av hvordan de gjør dette. Vi skal ha full kontroll, sier han.

 

Han håper imidlertid at dalens forretninger og firmaer får øynene opp for dalens nye flaggskip.

- Vi vil skape noe positivt i Groruddalen, og vi håper selvfølgelig det appelerer til bedrifter som kan være interessert i å sponse et lag med mye oppmerksomhet.

- Dessuten vil vi også ha gode samarbeider med de øvrige klubbene i dalen, og dele erfaringer med resten av fotballfamilien her oppe, sier han.

 

Fotball, kvalik til 2. divisjon (kamp 2)

Høland - Oslo City F.C. 2-4 (1-1) (2-6 sammenlagt)

Høland stadion

Tilskuere: ca. 500

Dommer: Anders Gjermshus (Hamar)

Røde kort: Tore Holm (Høland)

Mål for Oslo City: Joe Nusa 2 og Saif Haydar 2

Oslo Citys lag (4-3-3): Samsu Lowe, Khadar Hashi, Kenneth Anizor, Pape Formose Mendy, Abdulai Bah, Eddie Darko, Faisal Sharif (Saif Haydar fra 54.), Dauda Dumboya, Joe Nusa, Angelo Santos (Mohammed El Amrani fra 90.), Erwin Agustin (Omar Fonstad El-Gharoutti fra 73.).

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.