Oslo City jublet for opprykk

Oslo City jublet for opprykk

 

Oslo Citys returkamp i kvaliken endte med 4-2-seier (6-2 på to kamper) og enorme jubelscener. Groruddalen har igjen et flaggskip i 2. divisjon, og Oslo City er klare til å ta utfordringen.

Skrevet av:

Da dommeren blåste av returkampen mellom Høland og Oslo City utspant det seg enorme jubelscener. Fansen fra Groruddalen stormet banen for å hylle sine rødkledde helter. Godt akkompagnert av afrikanske rytmer, sang og champagneskåling kunne endelig Oslo City slå seg på brystet og bekrefte at jobben var gjort. De er nå et 2. divisjonslag. Lettelsen over at målet var oppnådd var også stor.

Midt i hurrabevegelsen tok talsperson Atta Aneke seg noen ord med Akers Avis Groruddalens reportere.

- Dette er helt fantastisk og en utrolig deilig opplevelse. Oslo City har i dag skapt historie.

- Vi har lagt ned så mye arbeid og tid i dette. Jeg husker godt når min far startet klubben i 8. divisjon, og nå har vi endelig lykkes. Det er rett og slett herlig, sa han.

 

Tok kontroll etter hvert

Oslo City kom til Høland med en

2-0-ledelse fra det første oppgjøret i Valhall, men de fikk den verst tenkelige starten på Hølands naturgress.

Kun få minutter ut i første omgang gikk nemlig hjemmelaget opp i 1-0. Etter scoringen hadde Oslo City mer enn nok arbeid med å holde seg på beina på det glatte underlaget, mens Høland fortsatte presset og var farlige på dødballer.

Etter en halvtimes spill kom det så en uventet scoring til City å være. De fikk en corner hvor ex-Hølands Joe Nusa vant duellen mot både Hølands keeper og forsvarsspiller. Ballen datt ned i krysset, og Oslo City hadde scoret det viktige bortemålet som betydde at Høland måtte score tre ganger til for å danke ut City. Resten av omgangen ble en jevn affære, med sporadiske forsøk begge veier.

Andre omgang fortsatte i samme stil helt til det 52. minutt hvor Høland fikk en ny scoring på retur fra et frispark.

På tross av ny energi klarte de ikke å utmanøvrere City som stadig kom mer inn i kampen. Etter 73 minutter fikk Erwin Agustin et soleklart straffespark etter å ha blitt revet ned foran et tomt Høland-mål.

Saif «Zidane» Haydar sendte Hølands keeper til det ene hjørnet, la ballen i det andre og knuste hjemmelagets drøm om opprykk.

Etter dette slapp Oslo City seg løs. Angelo Santos forsøkte å filme seg til en ny straffe, og havnet i en morsom disputt med Hølands keeper.

- Hei, kom deg opp'a. Er'u norgesmester i filming eller, var keeperens reaksjon.

- Nei, men jeg spiller 2. divisjon til neste år. Det gjør ikke du, var den raske replikken til Santos.

- Jeg har bedre ting å bedrive tiden min med, kontret en noe flau Høland-keeper tilbake.

Tre minutter før slutt la Joe Nusa på til 3-2 for City, mens Saif Haydar satte et herlig punktum med sin 4-2- scoring fra død vinkel på overtid.

 

#Norges første

Oslo City er med opprykket det første «utlendingslaget» i Norge som er klare for toppfotballen. Atta Aneke vil likevel ikke at Oslo City skal være et «innvandrerlag».

- Vi tenker ikke på oss selv som et innvandrerlag. Vi representerer Groruddalen, og vi vil gjerne være et lag og et flaggskip for Groruddalen. Oslo City er ikke utelukkende et lag for spillere som ikke er etnisk norske, men vi vil ha med alle.

- Mange har hatt fordommer og vært skeptiske til oss, men vi har nå motbevist alle. Vi er nødt til å takke hele Groruddalen for at de har trodd på oss, og støttet oss. Det har betydd enormt mye, sier han.

 

Ambisjoner

Selv om Oslo City fra neste år er nye i toppfotballen, mangler det ikke på ambisjoner og drømmer.

- Vi må tørre å tro på oss selv, og ha ambisjoner. Vi har vist at det går å få et toppfotball lag fra dalen, og vi vil vise folket at vi kan eksistere her over tid. Vi vil få vist fram goruddalsfotballen på en god måte i 2. divisjon, sier Atta Aneke.

- Dere snakker ikke om opprykk fra 2. divisjon allerede?

- Nei, langt ifra. Vi har en treårsplan. Det første året skal vi holde plassen, mens vi skal kjempe i

toppen det andre året. Det siste året skal vi gå for å vinne avdelingen. Det er en tøff plan, men vi må ha noe å strekke oss etter. Så får vi se hvor langt vi klarer å gjennomføre det.

- Uansett er vi ekstra tente og motiverte nå. Vi føler at vi har en del å bevise ovenfor de lagene som har rakket ned på oss.

- Vi skal vise at vi ikke er en kompisgjeng uten ressurser fra løkka, men at vi er en klubb med potensiale og sjarm. Vi vil vise fram Groruddalen på et forbilledlig måte, forteller Aneke.

 

Utfordringer

Å ta skrittet fra «t-baneligaen» i

3. divisjon til toppfotballen i 2. divisjon er ensbetydende med store utfordringer. Oslo City er klar over dette, og ligger på ingen måter på latsiden.

- Vi har allerede startet jobben med å få lagt til rette for spill i 2. divisjon. Vi vet at det er en helt annen verden, og en helt annen proffesjonell innstilling som må til, men vi har innarbeidet mye av dette fra før.

- Budsjettet må økes, vi må få med flere personer i klubben. Sponsorer og samarbeidspartnere må på plass, og vi er allerede i dialog med Haugerud idrettslag om å lage tribuneplass på stadion.

- Vi har mye jobb å gjøre, men alle har nå en enorm glød og lyst til å bidra. Sammen skal vi stå godt forberedt til neste sesong, lover han.

Aneke lover også at Oslo City ikke vil ta seg vann over hodet.

- På ingen måte. Vi vil bruke de pengene vi har og sette tæring etter næring.

- Vi har også kontakt med flere andre 2. divisjonsklubber for å lære litt av hvordan de gjør dette. Vi skal ha full kontroll, sier han.

 

Han håper imidlertid at dalens forretninger og firmaer får øynene opp for dalens nye flaggskip.

- Vi vil skape noe positivt i Groruddalen, og vi håper selvfølgelig det appelerer til bedrifter som kan være interessert i å sponse et lag med mye oppmerksomhet.

- Dessuten vil vi også ha gode samarbeider med de øvrige klubbene i dalen, og dele erfaringer med resten av fotballfamilien her oppe, sier han.

 

Fotball, kvalik til 2. divisjon (kamp 2)

Høland - Oslo City F.C. 2-4 (1-1) (2-6 sammenlagt)

Høland stadion

Tilskuere: ca. 500

Dommer: Anders Gjermshus (Hamar)

Røde kort: Tore Holm (Høland)

Mål for Oslo City: Joe Nusa 2 og Saif Haydar 2

Oslo Citys lag (4-3-3): Samsu Lowe, Khadar Hashi, Kenneth Anizor, Pape Formose Mendy, Abdulai Bah, Eddie Darko, Faisal Sharif (Saif Haydar fra 54.), Dauda Dumboya, Joe Nusa, Angelo Santos (Mohammed El Amrani fra 90.), Erwin Agustin (Omar Fonstad El-Gharoutti fra 73.).

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!