Oslo City jublet igjen

Oslo City jublet igjen

 

Lokaloppgjøret mellom Oslo City og Grei bød på alt det man kan håpe på når rivaliserende naboer møtes til dyst. Som i vårsesongens match var det City-boys som jublet høyest da seiren ble sikret på overtid.

Skrevet av:

Grei hadde satt seg som mål å påføre Oslo City deres første tap for året. Tenningen, innsatsen og spenningen var meget høy fra start, og det bidro nok til at førsteomgangen ble en omgang uten de altfor store sjansene. Men de største sjansene i denne omgangen var det likevel Grei som sto for, og Oslo City slet virkelig med å få igang spillet sitt fordi Grei lå meget dypt defensivt, nektet bakrom, og satset på kontringer.

I andreomgang fortsatte Grei i samme spor, og det virket som City ble mer og mer frustrerte. Etter 54 minutter blir det endelig scoring for de mange fremmøtte. Grei får et frispark fra 25 meter som Eren Cenar smadrer opp i krysset. Dette skuddet smalt seg rett inn på lista som en kandidat til årets mål.

Med den scoringen våkner City som pusher på for en utlikning. De maler og maler mot et Grei-lag som etter hvert blir slitne og trøtte. Heldigvis for Grei var keeper Finn-Tore Bjørnsand i det umulige hjørnet denne perioden og holdt unna.

I det nittiende minutt skjer så det som ofte skjer når et lag går tom for krefter. Det blir småkollapser. Etter mye klabb og babb i feltet hopper Ousman Touray opp på fem meter, klinker til et brassespark og dermed står det 1-1.

Den scoringen ble så grundig feiret at reservekeeper Michel Foyet pådro seg rødt kort. Dommeren legger til hele syv minutter, og kun to minutter senere utløser Jonas Tekle ville jubelscener blant Citys trofaste da han headet inn scoring som sikret en 2-1 seier.

Grei måtte dermed se seg slått av kondisjonssterke Oslo City på overtid for andre gang denne sesongen. Det likte de dårlig.

- Det er bittert å tape denne kampen. Jeg er skikkelig skuffa, for jeg følte at vi var fullt på høyde med Oslo City. Vi har vist det i begge kampene, det er kun små marginer som skiller.

- Nå er det bare for oss å brette opp ermene til neste kamp. Vi er inne i en fin periode, og vi skal slå Lille Tøyen i neste kamp, lover venstreback Salar Abdulgani som forøvrig debuterte for Grei i vårsesongens kamp mot Oslo City.

Oslo City på sin side gliste etter kamp.

- Vi var klar over at Grei var ute etter å ta oss, og vi visste hvilken

taktikk de satset på. De var muligens best i førsteomgang, og vi slet med å finne rytmen mot dem.

Etter hvert i andreomgang gikk de litt tom for krefter, og vi avgjorde igjen.

- Grei har et bra lag og de har vært nære ved å ta oss to ganger nå, men jeg vil likevel si at denne seieren var fortjent sett i lys av det enorme presset vi hadde på slutten.

- Hadde ikke Grei lagt seg så defensivt mot oss tror jeg sjansene hadde vært større for at de hadde klart det, sier Atta Aneke.

Fotball, 3. divisjon, avd. 3:

Grei - Oslo City 1-2 (0-0)

Greibanen

Tilskuere: ca. 150

Gule kort: Henning Bunæs og Mats Hjelle 2 (Grei), Baboucarr Nyan (OC)

Røde kort: Mats Hjelle (Grei), Michel Foyet (Oslo City)

Mål for Grei: Eren Cenar.

Mål for OC: Ousman Touray, Jonas Tekle.

Greis lag (4-5-1): Finn-Tore Bjørnsand, Lars Strypet, Thomas Elverum, Thomas Setermoen, Salar Abdulgani, Josef El-Mazari, Eren Cenar («Cisai» fra 85.), Henning Bunæs (Rolf Børresen fra 30.), Lars Fjelddalen, Mats Hjelle, Ali Reza.

OCs lag (4-4-2): Aron Tekle, Mustafa Vahabzadeh (Rashid Kwarasey fra 35.), Salomon Hantal, Atta Aneke, Kevin David, Michael Thompson, Baboucarr Nyan (William Jarbee fra 60.), Saif Haydar, Eddie Darko, Ousman Touray, Jonas Tekle.

Stjernene:

 • ** Thomas Elverum (Grei), 

      Ousman Touray (OC)

 • *   Ali Reza (Grei),

       Kevin David (OC)

 •      Salar Adulgani (Grei), 

       Aron Tekle (OC)

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

 • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

 • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

 • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

 • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

 • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

 • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

 • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

 • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

 • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!