Oslo City møter stengte dører

Oslo City møter stengte dører

 

Groruddalens beste fotballag, Oslo City, skal om litt ta fatt på sin første sesong i 2. divisjon. Det gjør de uten å ha fått ei krone i sponsorpenger fra Groruddalen.

Skrevet av:

 

Om ikke altfor lenge skal Oslo City i aksjon mot lag som Skeid, Molde 2, Aalesund 2 og Rosenborg 2. Etter at opprykket ble sikret i kvaliken mot Høland i høst, har klubben tatt solide steg mot å få en mer profesjonell tilværelse. Spill i toppfotballen krever som kjent også mer penger, og Oslo City har siden opprykket henvendt seg til det lokale næringslivet i Groruddalen. Der har de møtt stengte dører.

- Vi vet at alle andre klubbene i avdelingen får enorm oppslutning fra sitt lokale næringsliv og blir foret med penger. Vi har henvendt oss til en rekke av bedriftene her i Groruddalen. Ingen har sagt ja, og de fleste gidder ikke å svare oss engang.

 

- Alle snakker om hvor moro det er å ha et topplag fra Groruddalen, men få firmaer er villige til å bidra for å få det til. Det er synd, for vi garanterer å sette farge på fotballkartet, sukker Stian Exi Skog­ly, sponsoransvarlig i Oslo City.

Han har også vært på 2. divisjons-seminar sammen resten av lagene i Oslo Citys avdeling.

- For det første ble vi utrolig godt mottatt av de andre lagene. De gleder seg til å møte oss ettersom de har hørt så mye om oss. Uansett skjønte de fint lite av at vi slet med å få inn sponsorpenger ettersom vi er Groruddalens øverste lag. De, i likhet med oss, trodde ikke det ville være noen problemer å få med seg næringslivet i en «by» med 120.000 innbyggere, sier Exi Skogly.

 

Mye å tilby

Oslo City har skaffet seg litt sponsormidler fra OBOS. I tillegg er fjorårets sponsorer Lebara, Legea og Forex fremdeles med. Oslo City syntes det er merkelig at ikke flere lokale firmaer vil være med å støtte opp om Groruddalens fotballambassadører.

- Det er ikke slik at vi bare tigger penger. Vi har faktisk noe å tilby tilbake til sponsorene. Vi er et lag som blir lagt merke til. Vi skiller oss ut fra mengden, og vi kommer i hvert fall til å bli lagt merke til denne sesongen når vi skal ut å spille rundt hele landet. Her hjemme i dalen er vi så heldige at vi har god mediadekning i Akers Avis Groruddalen, men også TV2 og andre medier har fattet interesse for oss, opplyser Stian Exi Skogly.

Han påpeker også at et sponsorsamarbeid med Oslo City ikke bare innebærer å skrive under på en avtale og møtes igjen til neste år.

- Vi er opptatt av å skape relasjoner og dialoger med våre sponsorer, og vi stiller gjerne opp på arrangementer og happenings når det skulle trenges, sier Exi Skogly.

 

Har ikke treningsbane

Mens mange av de andre 2. divisjonsklubbene skraper sammen flere millioner hvert år, er ståa helt annerledes i Oslo City. På tross av at laget ikke eier egen bane, og må trene på «løkka» under hver sesong, har de klart å komme seg opp i toppfotballen i Norge.

- Vi vil aldri bli det laget som konkurrerer med penger, men på banen har vi sjansen. Vi ber ikke om mange millioner heller, men hadde vi fått inn 2-300.000 kroner hadde vi i hvert fall nådd vårt nøkterne budsjett. De pengene kan være forskjellen på en femteplass eller nedrykk, slår talsmann Atta Aneke fra klubben fast.

- På hvilken måte?

- Det går på treningstid. Vi har ikke noen bane å trene på, og må derfor bruke baner som ingen organiserte lag bruker. Det er en hard kabal å få til å gå opp. Hadde vi fått penger kunne vi fått leid treningstider.

- Det går også på reising. Hvis vi ikke har råd til å reise med innbyttere vil det gå utover prestasjonen i bortekampene våre. Hvis vi ikke får inn penger vil det gå utover satsningen vår på en eller annen måte, slår han fast.

 

Må vente med bredden

Gjennom de siste årene har Oslo City fått massevis av henvendelser fra unge fotballtalenter som lurer på om klubben har noen breddelag de kan starte på. Atta Aneke må dessverre fortelle at det må vente.

- Vi er historiske som det første laget i toppfotballen uten noen bredde bak oss, men vi vil gjerne bli en breddeklubb med flere aldersbestemte lag. Problemet er som sagt at vi ikke har vår egen bane eller penger til å få leid treningstid. Vi jobber likevel med saken, og ambisjonen er at vi skal ha et guttelag og et juniorlag, i tillegg til A-laget, damelaget og andrelaget, til neste sesong, slår han fast.

 

Suksesshistorie

Atta Aneke har vært med i Oslo City siden oppstarten, og med på den lange veien fra 8. divisjon til 2. divisjon og toppfotballen. Han er, uansett hvordan det står til med økonomien, optimistisk på klubbens vegne.

- Vi er drømmere, og vi lar oss ikke knekke. Vi har en treårsplan om å få spille i Adeccoligaen, og vi skal klare det. For oss er det viktig å få vist fram Groruddalen på en positiv måte rundt om i landet.

- Folk prater mye om integrering, og hvor mye feil som gjøres på det området. Se på klubben vår som i hovedsak består av spillere og støtteapparat som ikke er etnisk norske. Større suksesshistorie finner du ikke. Her ligger det meste til rette for at vi fra Groruddalen sammen kan oppnå noe stort. Vi har alt å vinne, og ingen ting å tape, sier han.

Han gleder seg også til å ta fatt på kommende sesong.

- Vi vil skape liv og blest. Ikke minst på våre hjemmekamper. Her kan også den enkelte groruddøl komme å støtte oss med å løse inn billett. Groruddølene kan også melde opp vår klubb på grasrotandelen. Det hadde vi satt meget stor pris på, sier han.

Siste nytt i Sport

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

 
– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!