Oslo City møter stengte dører

Oslo City møter stengte dører

 

Groruddalens beste fotballag, Oslo City, skal om litt ta fatt på sin første sesong i 2. divisjon. Det gjør de uten å ha fått ei krone i sponsorpenger fra Groruddalen.

Skrevet av:

 

Om ikke altfor lenge skal Oslo City i aksjon mot lag som Skeid, Molde 2, Aalesund 2 og Rosenborg 2. Etter at opprykket ble sikret i kvaliken mot Høland i høst, har klubben tatt solide steg mot å få en mer profesjonell tilværelse. Spill i toppfotballen krever som kjent også mer penger, og Oslo City har siden opprykket henvendt seg til det lokale næringslivet i Groruddalen. Der har de møtt stengte dører.

- Vi vet at alle andre klubbene i avdelingen får enorm oppslutning fra sitt lokale næringsliv og blir foret med penger. Vi har henvendt oss til en rekke av bedriftene her i Groruddalen. Ingen har sagt ja, og de fleste gidder ikke å svare oss engang.

 

- Alle snakker om hvor moro det er å ha et topplag fra Groruddalen, men få firmaer er villige til å bidra for å få det til. Det er synd, for vi garanterer å sette farge på fotballkartet, sukker Stian Exi Skog­ly, sponsoransvarlig i Oslo City.

Han har også vært på 2. divisjons-seminar sammen resten av lagene i Oslo Citys avdeling.

- For det første ble vi utrolig godt mottatt av de andre lagene. De gleder seg til å møte oss ettersom de har hørt så mye om oss. Uansett skjønte de fint lite av at vi slet med å få inn sponsorpenger ettersom vi er Groruddalens øverste lag. De, i likhet med oss, trodde ikke det ville være noen problemer å få med seg næringslivet i en «by» med 120.000 innbyggere, sier Exi Skogly.

 

Mye å tilby

Oslo City har skaffet seg litt sponsormidler fra OBOS. I tillegg er fjorårets sponsorer Lebara, Legea og Forex fremdeles med. Oslo City syntes det er merkelig at ikke flere lokale firmaer vil være med å støtte opp om Groruddalens fotballambassadører.

- Det er ikke slik at vi bare tigger penger. Vi har faktisk noe å tilby tilbake til sponsorene. Vi er et lag som blir lagt merke til. Vi skiller oss ut fra mengden, og vi kommer i hvert fall til å bli lagt merke til denne sesongen når vi skal ut å spille rundt hele landet. Her hjemme i dalen er vi så heldige at vi har god mediadekning i Akers Avis Groruddalen, men også TV2 og andre medier har fattet interesse for oss, opplyser Stian Exi Skogly.

Han påpeker også at et sponsorsamarbeid med Oslo City ikke bare innebærer å skrive under på en avtale og møtes igjen til neste år.

- Vi er opptatt av å skape relasjoner og dialoger med våre sponsorer, og vi stiller gjerne opp på arrangementer og happenings når det skulle trenges, sier Exi Skogly.

 

Har ikke treningsbane

Mens mange av de andre 2. divisjonsklubbene skraper sammen flere millioner hvert år, er ståa helt annerledes i Oslo City. På tross av at laget ikke eier egen bane, og må trene på «løkka» under hver sesong, har de klart å komme seg opp i toppfotballen i Norge.

- Vi vil aldri bli det laget som konkurrerer med penger, men på banen har vi sjansen. Vi ber ikke om mange millioner heller, men hadde vi fått inn 2-300.000 kroner hadde vi i hvert fall nådd vårt nøkterne budsjett. De pengene kan være forskjellen på en femteplass eller nedrykk, slår talsmann Atta Aneke fra klubben fast.

- På hvilken måte?

- Det går på treningstid. Vi har ikke noen bane å trene på, og må derfor bruke baner som ingen organiserte lag bruker. Det er en hard kabal å få til å gå opp. Hadde vi fått penger kunne vi fått leid treningstider.

- Det går også på reising. Hvis vi ikke har råd til å reise med innbyttere vil det gå utover prestasjonen i bortekampene våre. Hvis vi ikke får inn penger vil det gå utover satsningen vår på en eller annen måte, slår han fast.

 

Må vente med bredden

Gjennom de siste årene har Oslo City fått massevis av henvendelser fra unge fotballtalenter som lurer på om klubben har noen breddelag de kan starte på. Atta Aneke må dessverre fortelle at det må vente.

- Vi er historiske som det første laget i toppfotballen uten noen bredde bak oss, men vi vil gjerne bli en breddeklubb med flere aldersbestemte lag. Problemet er som sagt at vi ikke har vår egen bane eller penger til å få leid treningstid. Vi jobber likevel med saken, og ambisjonen er at vi skal ha et guttelag og et juniorlag, i tillegg til A-laget, damelaget og andrelaget, til neste sesong, slår han fast.

 

Suksesshistorie

Atta Aneke har vært med i Oslo City siden oppstarten, og med på den lange veien fra 8. divisjon til 2. divisjon og toppfotballen. Han er, uansett hvordan det står til med økonomien, optimistisk på klubbens vegne.

- Vi er drømmere, og vi lar oss ikke knekke. Vi har en treårsplan om å få spille i Adeccoligaen, og vi skal klare det. For oss er det viktig å få vist fram Groruddalen på en positiv måte rundt om i landet.

- Folk prater mye om integrering, og hvor mye feil som gjøres på det området. Se på klubben vår som i hovedsak består av spillere og støtteapparat som ikke er etnisk norske. Større suksesshistorie finner du ikke. Her ligger det meste til rette for at vi fra Groruddalen sammen kan oppnå noe stort. Vi har alt å vinne, og ingen ting å tape, sier han.

Han gleder seg også til å ta fatt på kommende sesong.

- Vi vil skape liv og blest. Ikke minst på våre hjemmekamper. Her kan også den enkelte groruddøl komme å støtte oss med å løse inn billett. Groruddølene kan også melde opp vår klubb på grasrotandelen. Det hadde vi satt meget stor pris på, sier han.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!