Overrasket med to sølv

Overrasket med to sølv

 

Orienteringstalentet Britt Ingunn Moian Nydal gjorde et fantastisk løp på mellomdistansen under junior-VM og ble belønnet med en sølvmedalje i de italienske alper på fredag. Lørdag fulgte hun opp med stafettsølv for Norges førstelag.

Britt Ingunn Moian Nydal er Lillomarka O-lags store stjerne for øyeblikket. For en måned siden løp hun inn til sprintgull under det nordiske mesterskapet. I helgen tok hun individuelt sølv på mellomdistansen, samt ett staffettsølv med det norske laget under junior-VM som gikk i de italienske alper.

Selv er hun overrasket over  sølvet på mellomdistansen.

- Etter nordisk mesterskap hvor jeg tok gull på sprinten, satt jeg med følelsen av at det skulle være min distanse. Jeg hadde ikke tro på medalje på mellomdistansen i det hele tatt, avslører hun.

Likevel ble det sølv, og Moian Nydal forteller hvordan planen ble lagt opp.

- Jeg fokuserte kun på å komme inn i det O-tekniske fra start. For meg var det viktig å finne flyten og postene. Tempoet regnet jeg med ville være bra uansett, sier hun.

Gullet gikk til det svenske stortalentet Tove Alexandersson. Hun vant med 18 sekunder.

Sølvet til Moian Nydal betyr også at Lillomarka har tatt tre medaljer i de tre siste junior-VM. Moian Nydal fulgte nemlig opp Kine Hallan Steiwers medaljer i de to foregående mesterskapene.

Som sagt så gjort

At det norske laget med Moian Nydal tok sølvmedalje på stafetten kom ikke som noe sjokk. Det var et uttalt mål at det norske laget skulle ta en medalje.

- Ja, medalje var målet, men det ble utrolig spennende. Jeg var supernervøs før starten. Når man løper for det norske førstelaget har man et visst press på seg.

- Likevel var jeg i god form, og også på stafetten klaffet det godt o-teknisk, sier hun.

Med to sølvmedaljer på et mesterskap, er det bare fryd og gammen å spore hos Moian Nydal.

- Det er utrolig bra, og jeg er meget fornøyd. Jeg bare smiler, sier hun

Moian Nydal løp på lag med Elen Katrine Skjerve og Mari Jevne Arnesen.

Jonas nummer 19

Britt Ingunn Moian Nydal var ikke den eneste utøveren som Lillomarka hadde med i junior-VM. Også Jonas Juveli var med. Han fikk en 19. plass på langdistansen og en 43. plass på sprinten. I kvaliken til mellomdistansen løp han et kjempeløp, og fikk tredje beste tid i sitt heat. I finalen gikk det ikke like bra, men han endte på 25. plass. I stafetten løp han på det norske andrelaget, og kom som nummer ni av totalt 60 stafettlag.

Stolt sportslig leder

Vidar Benjaminsen er sportslig leder i Lillomarka Orienteringslag. Han strålte gjennom telefonen fra Italia til Akers Avis Groruddalen.

- Dette har vært et kjempeflott mesterskap. Spesielt moro var det så klart at Britt Ingunn fikk det ordentlig bra til. I junior-VM var det 37 nasjoner med. Det var 133 dameløpere og 172 herreløpere fra fem kontinenter, sier han.

- Hva betyr det for klubben at deres utøvere markerer seg på denne måten?

- Det er supert! Det er ikke mange klubber som kan skilte med å ta medalje i junior-VM tre år på rad. Det er relativt unikt, og jeg må si vi er utrolig stolte over det.

- Som klubb er det fantastisk, og det viser at vi driver godt. Vi er en av de beste klubbene på landsbasis, og juniorsiden vår er kanskje noe av det beste i hele verden, sier Benjaminsen.

- Med så gode resultater lover det godt for fremtiden også?

- Absolutt. Kine Hallan Steiwer er allerede seniorløper, mens Britt Ingunn og Jonas blir det nå. De kan alle komme opp på toppnivået, og kjempe om de gjeveste mesterskapene. Selv om det kan ta noen år, sier han.

Talent også i sporet

Det er ikke bare i orientering hvor Britt Ingunn Moian Nydal markerer seg. Også i langrennssporet er hun blant Norges største talenter. Selv vil hun ikke velge bort noen av idrettene.

- Jeg skal hvertfall ikke gi meg med orientering nå. Jeg har lyst til å prøve å satse dobbelt. Så får jeg se hvordan det går, eventuellt hvor lenge jeg kan gjøre det, sier hun.

Sportslig leder i Lillomarka, Vidar Benjaminsen, tror fremdeles at idrettene kan kombineres.

- Ja, det kan hun kombinere med i noen år videre. Tidligere har hun nok vært mer fokusert på ski, men jeg tror hun har blitt mer engasjert i orientering nå.

- Hvis hun må velge mellom disse to idrettene har jeg forståelse for at det blir et kinkig valg. Hun er jo i norgestoppen i begge idrettene, men i orientering er hun jo også i verdenstoppen. Likevel står vel langrennssporten med høyere status, sier Benjaminsen.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.