Overrasket med to sølv

Overrasket med to sølv

 

Orienteringstalentet Britt Ingunn Moian Nydal gjorde et fantastisk løp på mellomdistansen under junior-VM og ble belønnet med en sølvmedalje i de italienske alper på fredag. Lørdag fulgte hun opp med stafettsølv for Norges førstelag.

Britt Ingunn Moian Nydal er Lillomarka O-lags store stjerne for øyeblikket. For en måned siden løp hun inn til sprintgull under det nordiske mesterskapet. I helgen tok hun individuelt sølv på mellomdistansen, samt ett staffettsølv med det norske laget under junior-VM som gikk i de italienske alper.

Selv er hun overrasket over  sølvet på mellomdistansen.

- Etter nordisk mesterskap hvor jeg tok gull på sprinten, satt jeg med følelsen av at det skulle være min distanse. Jeg hadde ikke tro på medalje på mellomdistansen i det hele tatt, avslører hun.

Likevel ble det sølv, og Moian Nydal forteller hvordan planen ble lagt opp.

- Jeg fokuserte kun på å komme inn i det O-tekniske fra start. For meg var det viktig å finne flyten og postene. Tempoet regnet jeg med ville være bra uansett, sier hun.

Gullet gikk til det svenske stortalentet Tove Alexandersson. Hun vant med 18 sekunder.

Sølvet til Moian Nydal betyr også at Lillomarka har tatt tre medaljer i de tre siste junior-VM. Moian Nydal fulgte nemlig opp Kine Hallan Steiwers medaljer i de to foregående mesterskapene.

Som sagt så gjort

At det norske laget med Moian Nydal tok sølvmedalje på stafetten kom ikke som noe sjokk. Det var et uttalt mål at det norske laget skulle ta en medalje.

- Ja, medalje var målet, men det ble utrolig spennende. Jeg var supernervøs før starten. Når man løper for det norske førstelaget har man et visst press på seg.

- Likevel var jeg i god form, og også på stafetten klaffet det godt o-teknisk, sier hun.

Med to sølvmedaljer på et mesterskap, er det bare fryd og gammen å spore hos Moian Nydal.

- Det er utrolig bra, og jeg er meget fornøyd. Jeg bare smiler, sier hun

Moian Nydal løp på lag med Elen Katrine Skjerve og Mari Jevne Arnesen.Jonas nummer 19


Britt Ingunn Moian Nydal var ikke den eneste utøveren som Lillomarka hadde med i junior-VM. Også Jonas Juveli var med. Han fikk en 19. plass på langdistansen og en 43. plass på sprinten. I kvaliken til mellomdistansen løp han et kjempeløp, og fikk tredje beste tid i sitt heat. I finalen gikk det ikke like bra, men han endte på 25. plass. I stafetten løp han på det norske andrelaget, og kom som nummer ni av totalt 60 stafettlag.

Stolt sportslig leder

Vidar Benjaminsen er sportslig leder i Lillomarka Orienteringslag. Han strålte gjennom telefonen fra Italia til Akers Avis Groruddalen.

- Dette har vært et kjempeflott mesterskap. Spesielt moro var det så klart at Britt Ingunn fikk det ordentlig bra til. I junior-VM var det 37 nasjoner med. Det var 133 dameløpere og 172 herreløpere fra fem kontinenter, sier han.

- Hva betyr det for klubben at deres utøvere markerer seg på denne måten?

- Det er supert! Det er ikke mange klubber som kan skilte med å ta medalje i junior-VM tre år på rad. Det er relativt unikt, og jeg må si vi er utrolig stolte over det.

- Som klubb er det fantastisk, og det viser at vi driver godt. Vi er en av de beste klubbene på landsbasis, og juniorsiden vår er kanskje noe av det beste i hele verden, sier Benjaminsen.

- Med så gode resultater lover det godt for fremtiden også?

- Absolutt. Kine Hallan Steiwer er allerede seniorløper, mens Britt Ingunn og Jonas blir det nå. De kan alle komme opp på toppnivået, og kjempe om de gjeveste mesterskapene. Selv om det kan ta noen år, sier han.

Talent også i sporet

Det er ikke bare i orientering hvor Britt Ingunn Moian Nydal markerer seg. Også i langrennssporet er hun blant Norges største talenter. Selv vil hun ikke velge bort noen av idrettene.

- Jeg skal hvertfall ikke gi meg med orientering nå. Jeg har lyst til å prøve å satse dobbelt. Så får jeg se hvordan det går, eventuellt hvor lenge jeg kan gjøre det, sier hun.

Sportslig leder i Lillomarka, Vidar Benjaminsen, tror fremdeles at idrettene kan kombineres.

- Ja, det kan hun kombinere med i noen år videre. Tidligere har hun nok vært mer fokusert på ski, men jeg tror hun har blitt mer engasjert i orientering nå.

- Hvis hun må velge mellom disse to idrettene har jeg forståelse for at det blir et kinkig valg. Hun er jo i norgestoppen i begge idrettene, men i orientering er hun jo også i verdenstoppen. Likevel står vel langrennssporten med høyere status, sier Benjaminsen.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!