På glattisen i Forum

På glattisen i Forum

 

Nok en gang ble den tradisjonsrike Furuset Cup gjennomført i Forum. Og gutta, de storkoste seg.

Furuset Cup er blitt en sterk tradisjon i Furuset hockey. Ivrige hockeyspillere samlet seg i Furuset Forum for å delta i tre-dagers cupen, og nok en gang ble arrangementet en stor suksess.

- Furuset Cup er et lite høydepunkt for oss. Det er kjempeartig å være med, fordi vi møter mange nye lag, får nye venner og fordi vi får spille mye hockey, sier Furuset-gutta.

Akers Avis Groruddalen møter 97-laget i A-lags garderoben etter en uavgjort kamp mot Skedsmo, men poengtapet ser ikke ut til å ha satt en demper på humøret.

- Etter en kamp som ikke er vunnet er selvsagt spillerne litt skuffet, men etter å ha pratet litt om det i garderoben og spist en baguette er plutselig alt fokuset på neste kamp igjen, ler lagleder Kjetil Evensen.

- Hvorfor tror du gutta trives så godt i denne cupen?

- For det første er det blitt en tradisjon. Furuset Cup er blitt en turnering spillere ser fram til hvert år, og man får spille mange kamper på kort tid. I tillegg får man muligheten til å knytte laget tettere sammen. Det er veldig sosialt, sier laglederen, som selv har spilt hockey i mange år.

Med åtte lag påmeldt til cupen, inkludert tilreisende helt fra Stavanger - som sov i Forum - er det ingen tvil om at cupen står høyt hos flere hockey-lag, og innsatsen var høy fra alle som var på isen lørdag formiddag.

- Det er flott å se den store gleden ungene finner i denne sporten, og engasjementet smitter selvsagt også over på publikum, trenere og arrangørene som gjør en strålende jobb her hvert år, avslutter Evensen.

Gretzky og Crosby?

Furuset-spillerne Zakarias Sjue og Axel Rønold er storfornøyde over å få være med på Furuset Cup, og skryter av turneringen:

- Vi er sammen som et lag, vi spiller mye hockey og vi har det gøy. Med andre ord en kjempebra helg, gliser de.

Gutta avslører at de to største grunnene til at de startet med hockey i utgangspunktet var sportens tøffhet og det tette miljøet man har i hockeyen.

- Det kuleste med hockeyen er at du kan takle hardt, og være en tøffing, sier Zakarias, før Axel irettesetter: Tøff, men fair selvfølgelig. Samtidig som man kan være tøff, synes jeg det er flott at det er så bra miljø i sporten. Her på Furuset er det for eksempel mange på min alder som kjenner A-lagsspillere.

- Hvem er det største forbildet?

Wayne Gretzky og Sidney Crosby, sier gutta i kor, før de på spørsmål om de har planer om å bli like gode, nikker bestemt med hodet.

Kanskje en fremtidlig Gretzky var å finne på isen i helga?

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!