På glattisen i Forum

På glattisen i Forum

 

Nok en gang ble den tradisjonsrike Furuset Cup gjennomført i Forum. Og gutta, de storkoste seg.

Furuset Cup er blitt en sterk tradisjon i Furuset hockey. Ivrige hockeyspillere samlet seg i Furuset Forum for å delta i tre-dagers cupen, og nok en gang ble arrangementet en stor suksess.

- Furuset Cup er et lite høydepunkt for oss. Det er kjempeartig å være med, fordi vi møter mange nye lag, får nye venner og fordi vi får spille mye hockey, sier Furuset-gutta.

Akers Avis Groruddalen møter 97-laget i A-lags garderoben etter en uavgjort kamp mot Skedsmo, men poengtapet ser ikke ut til å ha satt en demper på humøret.

- Etter en kamp som ikke er vunnet er selvsagt spillerne litt skuffet, men etter å ha pratet litt om det i garderoben og spist en baguette er plutselig alt fokuset på neste kamp igjen, ler lagleder Kjetil Evensen.

- Hvorfor tror du gutta trives så godt i denne cupen?

- For det første er det blitt en tradisjon. Furuset Cup er blitt en turnering spillere ser fram til hvert år, og man får spille mange kamper på kort tid. I tillegg får man muligheten til å knytte laget tettere sammen. Det er veldig sosialt, sier laglederen, som selv har spilt hockey i mange år.

Med åtte lag påmeldt til cupen, inkludert tilreisende helt fra Stavanger - som sov i Forum - er det ingen tvil om at cupen står høyt hos flere hockey-lag, og innsatsen var høy fra alle som var på isen lørdag formiddag.

- Det er flott å se den store gleden ungene finner i denne sporten, og engasjementet smitter selvsagt også over på publikum, trenere og arrangørene som gjør en strålende jobb her hvert år, avslutter Evensen.

Gretzky og Crosby?

Furuset-spillerne Zakarias Sjue og Axel Rønold er storfornøyde over å få være med på Furuset Cup, og skryter av turneringen:

- Vi er sammen som et lag, vi spiller mye hockey og vi har det gøy. Med andre ord en kjempebra helg, gliser de.

Gutta avslører at de to største grunnene til at de startet med hockey i utgangspunktet var sportens tøffhet og det tette miljøet man har i hockeyen.

- Det kuleste med hockeyen er at du kan takle hardt, og være en tøffing, sier Zakarias, før Axel irettesetter: Tøff, men fair selvfølgelig. Samtidig som man kan være tøff, synes jeg det er flott at det er så bra miljø i sporten. Her på Furuset er det for eksempel mange på min alder som kjenner A-lagsspillere.

- Hvem er det største forbildet?

Wayne Gretzky og Sidney Crosby, sier gutta i kor, før de på spørsmål om de har planer om å bli like gode, nikker bestemt med hodet.

Kanskje en fremtidlig Gretzky var å finne på isen i helga?

 

Siste nytt i Sport

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.