På glattisen i Forum

På glattisen i Forum

 

Nok en gang ble den tradisjonsrike Furuset Cup gjennomført i Forum. Og gutta, de storkoste seg.

Skrevet av:

Furuset Cup er blitt en sterk tradisjon i Furuset hockey. Ivrige hockeyspillere samlet seg i Furuset Forum for å delta i tre-dagers cupen, og nok en gang ble arrangementet en stor suksess.

- Furuset Cup er et lite høydepunkt for oss. Det er kjempeartig å være med, fordi vi møter mange nye lag, får nye venner og fordi vi får spille mye hockey, sier Furuset-gutta.

Akers Avis Groruddalen møter 97-laget i A-lags garderoben etter en uavgjort kamp mot Skedsmo, men poengtapet ser ikke ut til å ha satt en demper på humøret.

- Etter en kamp som ikke er vunnet er selvsagt spillerne litt skuffet, men etter å ha pratet litt om det i garderoben og spist en baguette er plutselig alt fokuset på neste kamp igjen, ler lagleder Kjetil Evensen.

- Hvorfor tror du gutta trives så godt i denne cupen?

- For det første er det blitt en tradisjon. Furuset Cup er blitt en turnering spillere ser fram til hvert år, og man får spille mange kamper på kort tid. I tillegg får man muligheten til å knytte laget tettere sammen. Det er veldig sosialt, sier laglederen, som selv har spilt hockey i mange år.

Med åtte lag påmeldt til cupen, inkludert tilreisende helt fra Stavanger - som sov i Forum - er det ingen tvil om at cupen står høyt hos flere hockey-lag, og innsatsen var høy fra alle som var på isen lørdag formiddag.

- Det er flott å se den store gleden ungene finner i denne sporten, og engasjementet smitter selvsagt også over på publikum, trenere og arrangørene som gjør en strålende jobb her hvert år, avslutter Evensen.

Gretzky og Crosby?

Furuset-spillerne Zakarias Sjue og Axel Rønold er storfornøyde over å få være med på Furuset Cup, og skryter av turneringen:

- Vi er sammen som et lag, vi spiller mye hockey og vi har det gøy. Med andre ord en kjempebra helg, gliser de.

Gutta avslører at de to største grunnene til at de startet med hockey i utgangspunktet var sportens tøffhet og det tette miljøet man har i hockeyen.

- Det kuleste med hockeyen er at du kan takle hardt, og være en tøffing, sier Zakarias, før Axel irettesetter: Tøff, men fair selvfølgelig. Samtidig som man kan være tøff, synes jeg det er flott at det er så bra miljø i sporten. Her på Furuset er det for eksempel mange på min alder som kjenner A-lagsspillere.

- Hvem er det største forbildet?

Wayne Gretzky og Sidney Crosby, sier gutta i kor, før de på spørsmål om de har planer om å bli like gode, nikker bestemt med hodet.

Kanskje en fremtidlig Gretzky var å finne på isen i helga?

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!