På gulljakt i nord

På gulljakt i nord

GULLTOKT: (F.v) Mohammed Abdi Hussein (trener), Terje Kirsebom, Mustapha Achriff, Arib Maazouzi, Faysal Ahmed, Abdurahim Lajaab og Richard Pedersen (leder Grorud) nyter glade dager og tabelltopp.

Grorud svever høyt og troner øverst i futsal-serien. Nå vil serielederne bruke helgen til å koble et jerngrep om ligagullet.

Skrevet av:

– Sesongstarten har vært bra for vår del, men det gjenstår mange kamper. Det er for tidlig å begynne å snakke om gull, det sparer vi til sesongavslutningen, sier Grorud-trener Mohammed «Moa» Abdi Hussein.

Etter seks kamper står de gule og blå fra Grorud med fem seiere, kun ett tap har det blitt så langt. I Tromsø venter Sandefjord og fjorårets seriemestere, Vegakameratene. To nye seiere kan bli gull verdt når sesongen skal oppsummeres.

Flytsonen

Ingen scorer flere mål enn Grorud, på seks oppgjør har laget notert seg for utrolige 36 fulltreffere. Ingen av konkurrentene er i nærheten av den samme målfrekvensen, og treneren innrømmer at det ser lovende ut.

– Vi er virkelig gode for tiden, det er moro å være i flytsonen. Samtidig er det viktig at vi ikke begynner å ta lett på oppgavene. Begge oppgjørene som venter oss blir tøffe, sier «Moa».

Sandefjord ligger på 3. plass, mens Vegakameratene ligger på plassen bak med én kamp mindre spilt. Med en luke på fem poeng ned til Tiller, som er nærmeste utfordrer, betyr det at presset hviler på konkurrentene, mener Grorud-treneren.

– Klarer vi å spille vårt spill, så står vi med full pott etter helgen. Men vi skal ha respekt for motstanderne. Sandefjord ligger på en 3. plass, og vi vet at Vegakameratene vil kjempe i toppen.

– Derfor ligger presset på dem, vi har ingenting å tape. Vi reiser til Tromsø med lave skuldre og alle våre beste spillere tilgjengelig. Så får vi se om forspranget har økt, eller om det har krympet, mener han.

Brennhet

Før sesongen har Grorud tatt grep for å kjempe om seriemesterskapet. Olegs Matvejes har kommet inn som spillende trener, og flere nykommere har vist lovende takter. Bodø/Glimts målfarlige spiss, Abdurahim Lajaab, har banket inn scoringer for Grorud. Og «Ibba» trives i nord.

– Det har gått bra så langt, men uttellingen min burde vært bedre. Jeg har kommet til mange sjanser og scoret noen mål, men jeg har mer å gå på. Det viktigste er at vi som lag gjør det bra, og det ser bra ut, sier spissen, som ikke er ukjent med turer til nord.

– Jeg trives godt i nord, det blir fint med en tur oppover igjen. Og får vi med oss to seiere så skal vi være fornøyde, legger han til.

Best i nord

«Ibba» er imidlertid ikke like forsiktig som treneren før den kommende fotballrunden. Etter suksess med Grorud i Sverige, sparer ikke den nybakte groruddølen på superlativene.

– Det er ingen som slår oss i serien når vi er påskrudd. Vi knuste nylig Sveriges beste futsallag, og jeg mener at vi uten tvil er det beste laget i Skandinavia. Og vi kommer bare til å bli bedre, sier han.

Til tross for skussmålene, erkjenner Bodø/Glimts toppscorer at laget har noen utfordringer.

– Fortsatt har vi mye å gå på taktisk, selv om vi har blitt bedre med Olegs som trener. Vi er en gjeng artister som har det veldig gøy sammen, og det må vi opprettholde når vi møter motgang også.

– Men fortsetter vi å score mål og vinne kamper, så blir ikke det en problemstilling, påpeker «Ibba».

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!