På gulljakt i nord

På gulljakt i nord

GULLTOKT: (F.v) Mohammed Abdi Hussein (trener), Terje Kirsebom, Mustapha Achriff, Arib Maazouzi, Faysal Ahmed, Abdurahim Lajaab og Richard Pedersen (leder Grorud) nyter glade dager og tabelltopp.

Grorud svever høyt og troner øverst i futsal-serien. Nå vil serielederne bruke helgen til å koble et jerngrep om ligagullet.

Tekst:

Publisert:

– Sesongstarten har vært bra for vår del, men det gjenstår mange kamper. Det er for tidlig å begynne å snakke om gull, det sparer vi til sesongavslutningen, sier Grorud-trener Mohammed «Moa» Abdi Hussein.

Etter seks kamper står de gule og blå fra Grorud med fem seiere, kun ett tap har det blitt så langt. I Tromsø venter Sandefjord og fjorårets seriemestere, Vegakameratene. To nye seiere kan bli gull verdt når sesongen skal oppsummeres.

Flytsonen

Ingen scorer flere mål enn Grorud, på seks oppgjør har laget notert seg for utrolige 36 fulltreffere. Ingen av konkurrentene er i nærheten av den samme målfrekvensen, og treneren innrømmer at det ser lovende ut.

– Vi er virkelig gode for tiden, det er moro å være i flytsonen. Samtidig er det viktig at vi ikke begynner å ta lett på oppgavene. Begge oppgjørene som venter oss blir tøffe, sier «Moa».

Sandefjord ligger på 3. plass, mens Vegakameratene ligger på plassen bak med én kamp mindre spilt. Med en luke på fem poeng ned til Tiller, som er nærmeste utfordrer, betyr det at presset hviler på konkurrentene, mener Grorud-treneren.

– Klarer vi å spille vårt spill, så står vi med full pott etter helgen. Men vi skal ha respekt for motstanderne. Sandefjord ligger på en 3. plass, og vi vet at Vegakameratene vil kjempe i toppen.

– Derfor ligger presset på dem, vi har ingenting å tape. Vi reiser til Tromsø med lave skuldre og alle våre beste spillere tilgjengelig. Så får vi se om forspranget har økt, eller om det har krympet, mener han.

Brennhet

Før sesongen har Grorud tatt grep for å kjempe om seriemesterskapet. Olegs Matvejes har kommet inn som spillende trener, og flere nykommere har vist lovende takter. Bodø/Glimts målfarlige spiss, Abdurahim Lajaab, har banket inn scoringer for Grorud. Og «Ibba» trives i nord.

– Det har gått bra så langt, men uttellingen min burde vært bedre. Jeg har kommet til mange sjanser og scoret noen mål, men jeg har mer å gå på. Det viktigste er at vi som lag gjør det bra, og det ser bra ut, sier spissen, som ikke er ukjent med turer til nord.

– Jeg trives godt i nord, det blir fint med en tur oppover igjen. Og får vi med oss to seiere så skal vi være fornøyde, legger han til.

Best i nord

«Ibba» er imidlertid ikke like forsiktig som treneren før den kommende fotballrunden. Etter suksess med Grorud i Sverige, sparer ikke den nybakte groruddølen på superlativene.

– Det er ingen som slår oss i serien når vi er påskrudd. Vi knuste nylig Sveriges beste futsallag, og jeg mener at vi uten tvil er det beste laget i Skandinavia. Og vi kommer bare til å bli bedre, sier han.

Til tross for skussmålene, erkjenner Bodø/Glimts toppscorer at laget har noen utfordringer.

– Fortsatt har vi mye å gå på taktisk, selv om vi har blitt bedre med Olegs som trener. Vi er en gjeng artister som har det veldig gøy sammen, og det må vi opprettholde når vi møter motgang også.

– Men fortsetter vi å score mål og vinne kamper, så blir ikke det en problemstilling, påpeker «Ibba».

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.