På gulljakt i nord

På gulljakt i nord

GULLTOKT: (F.v) Mohammed Abdi Hussein (trener), Terje Kirsebom, Mustapha Achriff, Arib Maazouzi, Faysal Ahmed, Abdurahim Lajaab og Richard Pedersen (leder Grorud) nyter glade dager og tabelltopp.

Grorud svever høyt og troner øverst i futsal-serien. Nå vil serielederne bruke helgen til å koble et jerngrep om ligagullet.

Skrevet av:

– Sesongstarten har vært bra for vår del, men det gjenstår mange kamper. Det er for tidlig å begynne å snakke om gull, det sparer vi til sesongavslutningen, sier Grorud-trener Mohammed «Moa» Abdi Hussein.

Etter seks kamper står de gule og blå fra Grorud med fem seiere, kun ett tap har det blitt så langt. I Tromsø venter Sandefjord og fjorårets seriemestere, Vegakameratene. To nye seiere kan bli gull verdt når sesongen skal oppsummeres.

Flytsonen

Ingen scorer flere mål enn Grorud, på seks oppgjør har laget notert seg for utrolige 36 fulltreffere. Ingen av konkurrentene er i nærheten av den samme målfrekvensen, og treneren innrømmer at det ser lovende ut.

– Vi er virkelig gode for tiden, det er moro å være i flytsonen. Samtidig er det viktig at vi ikke begynner å ta lett på oppgavene. Begge oppgjørene som venter oss blir tøffe, sier «Moa».

Sandefjord ligger på 3. plass, mens Vegakameratene ligger på plassen bak med én kamp mindre spilt. Med en luke på fem poeng ned til Tiller, som er nærmeste utfordrer, betyr det at presset hviler på konkurrentene, mener Grorud-treneren.

– Klarer vi å spille vårt spill, så står vi med full pott etter helgen. Men vi skal ha respekt for motstanderne. Sandefjord ligger på en 3. plass, og vi vet at Vegakameratene vil kjempe i toppen.

– Derfor ligger presset på dem, vi har ingenting å tape. Vi reiser til Tromsø med lave skuldre og alle våre beste spillere tilgjengelig. Så får vi se om forspranget har økt, eller om det har krympet, mener han.

Brennhet

Før sesongen har Grorud tatt grep for å kjempe om seriemesterskapet. Olegs Matvejes har kommet inn som spillende trener, og flere nykommere har vist lovende takter. Bodø/Glimts målfarlige spiss, Abdurahim Lajaab, har banket inn scoringer for Grorud. Og «Ibba» trives i nord.

– Det har gått bra så langt, men uttellingen min burde vært bedre. Jeg har kommet til mange sjanser og scoret noen mål, men jeg har mer å gå på. Det viktigste er at vi som lag gjør det bra, og det ser bra ut, sier spissen, som ikke er ukjent med turer til nord.

– Jeg trives godt i nord, det blir fint med en tur oppover igjen. Og får vi med oss to seiere så skal vi være fornøyde, legger han til.

Best i nord

«Ibba» er imidlertid ikke like forsiktig som treneren før den kommende fotballrunden. Etter suksess med Grorud i Sverige, sparer ikke den nybakte groruddølen på superlativene.

– Det er ingen som slår oss i serien når vi er påskrudd. Vi knuste nylig Sveriges beste futsallag, og jeg mener at vi uten tvil er det beste laget i Skandinavia. Og vi kommer bare til å bli bedre, sier han.

Til tross for skussmålene, erkjenner Bodø/Glimts toppscorer at laget har noen utfordringer.

– Fortsatt har vi mye å gå på taktisk, selv om vi har blitt bedre med Olegs som trener. Vi er en gjeng artister som har det veldig gøy sammen, og det må vi opprettholde når vi møter motgang også.

– Men fortsetter vi å score mål og vinne kamper, så blir ikke det en problemstilling, påpeker «Ibba».

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!