Parkerte seriefavoritt

Parkerte seriefavoritt

 

Med innsats og tæl satte Sveiva seriefavoritt Fjerdingby på plass i Stovnerhallen. At Fjerdingby stilte med to ex-sveivere på laget gjorde smaken av seier ekstra søt.

Sveiva tok imot Fjerdingby til årets første eliteseriekamp i Stovnerhallen på fredag. Oppgjørene mot Fjerdingby bringer alltid litt ekstra med seg, og i dette oppgjøret ble det ekstra moro for Sveivas del. Etter å ha kjempet og kriget gjennom hele kampen var stemningen enorm da de gikk i garderoben som seierherrer med 8-4.

- Dette var over all forventning. Vi fortsatte den gode trenden fra kampen mot Sarpsborg, og fikk en maks uttelling i form av to poeng og et herlig resultat. Det skal sies at vi ikke møtte et Fjerdingby som var helt i slag, men vi gjorde det uansett ikke lettere for dem.

- Vi kjempet hardt, og ødela spillet deres. De har kanskje det beste laget på papiret, men vi hadde innsatsen, stråler en fornøyd kaptein, Andreas Femtegjeld Sletten.

- Deilig å jekke ned ex-Sveiverne Lars Harald Eide og Eivind Bjørnseth?

- Ja, selvfølgelig. Vi tenkte ikke på dem under kampen, men i etterkant gjør det ikke noe at vi peker nese til de gutta som stakk for å vinne medaljer med andre lag.

- Fjerdingby kan fremdeles vinne medaljer, men vi fikk uansett bremset dem ned litt, og vist at Sveiva fremdeles er å regne med. Det er deilig.

- Det må jo være litt bittert for Eide og Bjørnseth. Jeg er sikker på at dette var denne kampen de aller helst ville ha vunnet denne sesongen, sier Femtegjeld Sletten.

Fjorårets Sveiva-kaptein Lars Harald Eide, innrømmer at det var spesielt å være tilbake i Stovnerhallen for et annet lag.

- Det er alltid tøft å spille kamper i Stovnerhallen. Vi visste at vi gikk til en krig, og Sveiva kriget oss rett og slett i senk. Det de er gode på gjorde de perfekt i denne kampen, og de vant fortjent, sier han.

- Angrer du litt på at du ikke er Sveiva-spiller nå?

- Hehe, nei. Jeg har fått nye utfordringer. I Fjerdingby får jeg et bra treningsgrunnlag, så får vi se om det gjør seg gjeldende i år. Jeg tror dette er et steg i riktig retning for meg, sier han.

- Var det bittert å tape mot Sveiva?

- Det er klart det er spesielt å møte gamleklubben, men det var overraskende lite fokus på det. Vi skal møte dem en gang til, så får vi se om vi ikke kan benytte sjansene våre bedre da. Alle kamper er uansett like viktige om vi skal kjempe i toppen, sier han.

- Hva tror du om Sveiva etter denne kampen?

- Det er vanskelig å bedømme dem når du spiller selv. Du får ikke noe oversikt over laget da. Jeg tror likevel at Sletten er toneangivende i laget sammen med Jesper, Robin og Martin, sier han.

Sterkt samhold

Også Sveivas trener, Tobias Härnlund, var en glad mann etter triumfen.

- Dette er moro. Vi gjennomførte kampen utrolig godt. Alle gutta gjør det vi ble enige om. Vi hadde seks spillere borte, men gjør likevel en knallgod kamp. Det viser at vi har en skikkelig moral i laget, sier han.

- Alle jobber for hverandre i år. Uansett hvilke spillere vi mangler så står vi på for laget. Det er herlig, skyter Femtegjeld Sletten inn.

- Vi har et lag i år, det hadde vi ikke i fjor. Alle drar i samme retning nå, avslutter Härnlund.

Tøff utfordring

Sveivas neste kamp er mot et Bærums Verk lag som har imponert alle med 17 - 4-seier over Nornen, mens de spilte jevnt mot nettopp Fjerdingby.

- Det blir absolutt ingen walkover. Vi må ha innsatsen og gløden som vi hadde i denne kampen, samtidig som fightingfjeset må være på plass. Vi håper at det går veien, men vi vet også at ingenting kommer av seg selv, sier Femtegjeld Sletten.

 - Vi vil bygge videre på denne seieren. Ingenting er umulig, og den innstillingen forsøker vi å tro på hele tiden, sier Härnlund.

Innebandy, herrer, eliteserie

Sveiva - Fjerdingby 8-4

(2-1, 4-1, 2-2)

Stovnerhallen

Tilskuere: 197

Dommere: Haug/Rønningen

Mål Sveiva: Linus Svensson 3, Fredrik Bergstrøm, Andreas Sletten, Robin Larsen, Steffen Isaksen, Stig Øyen.

Utv.: Sveiva 6x2 min., Fjerdingby 3x2 min.

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!