Parkerte seriefavoritt

Parkerte seriefavoritt

 

Med innsats og tæl satte Sveiva seriefavoritt Fjerdingby på plass i Stovnerhallen. At Fjerdingby stilte med to ex-sveivere på laget gjorde smaken av seier ekstra søt.

Skrevet av:

Sveiva tok imot Fjerdingby til årets første eliteseriekamp i Stovnerhallen på fredag. Oppgjørene mot Fjerdingby bringer alltid litt ekstra med seg, og i dette oppgjøret ble det ekstra moro for Sveivas del. Etter å ha kjempet og kriget gjennom hele kampen var stemningen enorm da de gikk i garderoben som seierherrer med 8-4.

- Dette var over all forventning. Vi fortsatte den gode trenden fra kampen mot Sarpsborg, og fikk en maks uttelling i form av to poeng og et herlig resultat. Det skal sies at vi ikke møtte et Fjerdingby som var helt i slag, men vi gjorde det uansett ikke lettere for dem.

- Vi kjempet hardt, og ødela spillet deres. De har kanskje det beste laget på papiret, men vi hadde innsatsen, stråler en fornøyd kaptein, Andreas Femtegjeld Sletten.

- Deilig å jekke ned ex-Sveiverne Lars Harald Eide og Eivind Bjørnseth?

- Ja, selvfølgelig. Vi tenkte ikke på dem under kampen, men i etterkant gjør det ikke noe at vi peker nese til de gutta som stakk for å vinne medaljer med andre lag.

- Fjerdingby kan fremdeles vinne medaljer, men vi fikk uansett bremset dem ned litt, og vist at Sveiva fremdeles er å regne med. Det er deilig.

- Det må jo være litt bittert for Eide og Bjørnseth. Jeg er sikker på at dette var denne kampen de aller helst ville ha vunnet denne sesongen, sier Femtegjeld Sletten.

Fjorårets Sveiva-kaptein Lars Harald Eide, innrømmer at det var spesielt å være tilbake i Stovnerhallen for et annet lag.

- Det er alltid tøft å spille kamper i Stovnerhallen. Vi visste at vi gikk til en krig, og Sveiva kriget oss rett og slett i senk. Det de er gode på gjorde de perfekt i denne kampen, og de vant fortjent, sier han.

- Angrer du litt på at du ikke er Sveiva-spiller nå?

- Hehe, nei. Jeg har fått nye utfordringer. I Fjerdingby får jeg et bra treningsgrunnlag, så får vi se om det gjør seg gjeldende i år. Jeg tror dette er et steg i riktig retning for meg, sier han.

- Var det bittert å tape mot Sveiva?

- Det er klart det er spesielt å møte gamleklubben, men det var overraskende lite fokus på det. Vi skal møte dem en gang til, så får vi se om vi ikke kan benytte sjansene våre bedre da. Alle kamper er uansett like viktige om vi skal kjempe i toppen, sier han.

- Hva tror du om Sveiva etter denne kampen?

- Det er vanskelig å bedømme dem når du spiller selv. Du får ikke noe oversikt over laget da. Jeg tror likevel at Sletten er toneangivende i laget sammen med Jesper, Robin og Martin, sier han.

Sterkt samhold

Også Sveivas trener, Tobias Härnlund, var en glad mann etter triumfen.

- Dette er moro. Vi gjennomførte kampen utrolig godt. Alle gutta gjør det vi ble enige om. Vi hadde seks spillere borte, men gjør likevel en knallgod kamp. Det viser at vi har en skikkelig moral i laget, sier han.

- Alle jobber for hverandre i år. Uansett hvilke spillere vi mangler så står vi på for laget. Det er herlig, skyter Femtegjeld Sletten inn.

- Vi har et lag i år, det hadde vi ikke i fjor. Alle drar i samme retning nå, avslutter Härnlund.

Tøff utfordring

Sveivas neste kamp er mot et Bærums Verk lag som har imponert alle med 17 - 4-seier over Nornen, mens de spilte jevnt mot nettopp Fjerdingby.

- Det blir absolutt ingen walkover. Vi må ha innsatsen og gløden som vi hadde i denne kampen, samtidig som fightingfjeset må være på plass. Vi håper at det går veien, men vi vet også at ingenting kommer av seg selv, sier Femtegjeld Sletten.

 - Vi vil bygge videre på denne seieren. Ingenting er umulig, og den innstillingen forsøker vi å tro på hele tiden, sier Härnlund.

Innebandy, herrer, eliteserie

Sveiva - Fjerdingby 8-4

(2-1, 4-1, 2-2)

Stovnerhallen

Tilskuere: 197

Dommere: Haug/Rønningen

Mål Sveiva: Linus Svensson 3, Fredrik Bergstrøm, Andreas Sletten, Robin Larsen, Steffen Isaksen, Stig Øyen.

Utv.: Sveiva 6x2 min., Fjerdingby 3x2 min.

 

Siste nytt i Sport

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

 
Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

 
Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!