ANNONSE

Parkerte seriefavoritt

Parkerte seriefavoritt

 

Med innsats og tæl satte Sveiva seriefavoritt Fjerdingby på plass i Stovnerhallen. At Fjerdingby stilte med to ex-sveivere på laget gjorde smaken av seier ekstra søt.

Sveiva tok imot Fjerdingby til årets første eliteseriekamp i Stovnerhallen på fredag. Oppgjørene mot Fjerdingby bringer alltid litt ekstra med seg, og i dette oppgjøret ble det ekstra moro for Sveivas del. Etter å ha kjempet og kriget gjennom hele kampen var stemningen enorm da de gikk i garderoben som seierherrer med 8-4.

- Dette var over all forventning. Vi fortsatte den gode trenden fra kampen mot Sarpsborg, og fikk en maks uttelling i form av to poeng og et herlig resultat. Det skal sies at vi ikke møtte et Fjerdingby som var helt i slag, men vi gjorde det uansett ikke lettere for dem.

- Vi kjempet hardt, og ødela spillet deres. De har kanskje det beste laget på papiret, men vi hadde innsatsen, stråler en fornøyd kaptein, Andreas Femtegjeld Sletten.

- Deilig å jekke ned ex-Sveiverne Lars Harald Eide og Eivind Bjørnseth?

- Ja, selvfølgelig. Vi tenkte ikke på dem under kampen, men i etterkant gjør det ikke noe at vi peker nese til de gutta som stakk for å vinne medaljer med andre lag.

- Fjerdingby kan fremdeles vinne medaljer, men vi fikk uansett bremset dem ned litt, og vist at Sveiva fremdeles er å regne med. Det er deilig.

- Det må jo være litt bittert for Eide og Bjørnseth. Jeg er sikker på at dette var denne kampen de aller helst ville ha vunnet denne sesongen, sier Femtegjeld Sletten.

Fjorårets Sveiva-kaptein Lars Harald Eide, innrømmer at det var spesielt å være tilbake i Stovnerhallen for et annet lag.

- Det er alltid tøft å spille kamper i Stovnerhallen. Vi visste at vi gikk til en krig, og Sveiva kriget oss rett og slett i senk. Det de er gode på gjorde de perfekt i denne kampen, og de vant fortjent, sier han.

- Angrer du litt på at du ikke er Sveiva-spiller nå?

- Hehe, nei. Jeg har fått nye utfordringer. I Fjerdingby får jeg et bra treningsgrunnlag, så får vi se om det gjør seg gjeldende i år. Jeg tror dette er et steg i riktig retning for meg, sier han.

- Var det bittert å tape mot Sveiva?

- Det er klart det er spesielt å møte gamleklubben, men det var overraskende lite fokus på det. Vi skal møte dem en gang til, så får vi se om vi ikke kan benytte sjansene våre bedre da. Alle kamper er uansett like viktige om vi skal kjempe i toppen, sier han.

- Hva tror du om Sveiva etter denne kampen?

- Det er vanskelig å bedømme dem når du spiller selv. Du får ikke noe oversikt over laget da. Jeg tror likevel at Sletten er toneangivende i laget sammen med Jesper, Robin og Martin, sier han.

Sterkt samhold

Også Sveivas trener, Tobias Härnlund, var en glad mann etter triumfen.

- Dette er moro. Vi gjennomførte kampen utrolig godt. Alle gutta gjør det vi ble enige om. Vi hadde seks spillere borte, men gjør likevel en knallgod kamp. Det viser at vi har en skikkelig moral i laget, sier han.

- Alle jobber for hverandre i år. Uansett hvilke spillere vi mangler så står vi på for laget. Det er herlig, skyter Femtegjeld Sletten inn.

- Vi har et lag i år, det hadde vi ikke i fjor. Alle drar i samme retning nå, avslutter Härnlund.

Tøff utfordring

Sveivas neste kamp er mot et Bærums Verk lag som har imponert alle med 17 - 4-seier over Nornen, mens de spilte jevnt mot nettopp Fjerdingby.

- Det blir absolutt ingen walkover. Vi må ha innsatsen og gløden som vi hadde i denne kampen, samtidig som fightingfjeset må være på plass. Vi håper at det går veien, men vi vet også at ingenting kommer av seg selv, sier Femtegjeld Sletten.

 - Vi vil bygge videre på denne seieren. Ingenting er umulig, og den innstillingen forsøker vi å tro på hele tiden, sier Härnlund.

Innebandy, herrer, eliteserie

Sveiva - Fjerdingby 8-4

(2-1, 4-1, 2-2)

Stovnerhallen

Tilskuere: 197

Dommere: Haug/Rønningen

Mål Sveiva: Linus Svensson 3, Fredrik Bergstrøm, Andreas Sletten, Robin Larsen, Steffen Isaksen, Stig Øyen.

Utv.: Sveiva 6x2 min., Fjerdingby 3x2 min.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE