Plankekjøring mot Kragerø

Plankekjøring mot Kragerø

 

Oppsal hadde få problemer med å knuse Kragerø søndag kveld. Nå ser laget fram til tre uker pause før det som trolig blir en thrilleravslutning av de sjeldne.

Oppsal og Kragerø kjemper i hver sin ende av tabellen. Oppsal kjemper for et opprykk til Postenligaen mens Kragerø ligger på bunn i 1. divisjon. Gjestene gikk likevel respektløs til verks i Oppsal Arena og yppet seg. 

- Det tok litt tid å komme i gang. Kragerø gjorde en god innsats og viser at de har noe å spille for, sier Oppsal-trener Lars Abelsen.

Etter hvert tok hjemmelaget kommandoen i kampen og førte an. Da mistet Kragerø troen på seier.

- Det var kamp i 15-20 minutter der de yter god motstand før lufta går ut av dem like før pause, sier Abelsen.

Etter pause ble ikke ting bedre for sørlendingene og Oppsal styrte enkelt inn til en solid 46-26-seier.

Thriller?

I skrivende stund leder Viking herrenes 1.-divisjon med 34 poeng - fire foran Vålerenga og fem foran Oppsal. De to øverste plassene gir direkte opprykk til Postenligaen mens tredjeplassen må ut i kvalifisering mot det tredje dårligste laget fra Postenligaen. Ett poeng bak Oppsal ligger Herulf Moss som også har mulighet på kvalikplassen. Oppsals to gjenstående kamper er mot Kristiansand, som ligger nest nederst i 1. divisjon, før de tar i mot nettopp Herulf Moss i siste serierunde. Alt ligger til rette for en ordentlig thriller, men før den tid venter altså en tre ukers pause uten kamper

- Stemningen i troppen er god og vi trener bra for tiden. Nå gjelder det å holde det oppe i de tre neste ukene. Vi har kontroll på skader og sykdom nå så vi må bare holde formen ved like, sier Abelsen.

- Skulle du helst vært pausen foruten og avsluttet sesongen de neste helgene?

- Egentlig kunne det vært greit å fullføre sesongen med en gang, men vi er forberedt på oppsettet og bruker ikke noe mer energi på det, svarer han.

- Må vinne

Det eneste Lars Abelsen og Oppsal har i tankene nå er den neste kampen hjemme mot Kristiansand. Selv om de ligger plassert nest sist på tabellen forventer han fullt fokus.

- Vi skal opp mot vårt maksnivå mot Kristiansand for å bruke den kampen som en inngang til den siste matchen mot Herulf Moss. Vi skal ta med oss den gode følelsen, men det viktigste nå er kampen mot Kristiansand.

Skal vi tro Abelsen, er det ikke et tema at klubben ligger an til opprykk.

- Vi snakker lite om den situasjonen. Vi må bare vinne de kampene som gjenstår. Andre ting som skjer på tabellen får vi ikke gjort noe med. Vi må håpe og tro at ting går vår vei i de andre kampene, sier han.

Bunn mot topp

Abelsen er sikker på at seier mot Herulf Moss og Kristiansand vil gi kvalikplass, men han håper at det kan gi en direktebillett til neste års Postenliga. Dersom det ikke skjer er Sandefjord, Haugaland og Bodø de tre lagene som kjemper i bunnen av årets Postenliga - og blir dermed ett av lagene som Oppsal møter dersom de greier kvalikplassen.

- Vi har matchet oss mot mange av lagene der oppe før gjennom treningskamper om sommeren og vi har en følelse av at vi ikke står så mye tilbake i forhold til de lagene. Går vi ut der, fulle av respekt og med lua i hånda har vi ikke sjans uansett. Vi håper helst på direkte opprykk, men vi må ta sjansen om vi får den i kvalik. Vi må ha en veldig god dag, mens laget fra Postenligaen ikke behøver å være på sitt maksnivå. Forskjellen mellom bunnen av eliten og toppen av 1. divisjon er ikke så stor, mener Abelsen.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!