Plankekjøring mot Kragerø

Plankekjøring mot Kragerø

 

Oppsal hadde få problemer med å knuse Kragerø søndag kveld. Nå ser laget fram til tre uker pause før det som trolig blir en thrilleravslutning av de sjeldne.

Skrevet av:

Oppsal og Kragerø kjemper i hver sin ende av tabellen. Oppsal kjemper for et opprykk til Postenligaen mens Kragerø ligger på bunn i 1. divisjon. Gjestene gikk likevel respektløs til verks i Oppsal Arena og yppet seg. 

- Det tok litt tid å komme i gang. Kragerø gjorde en god innsats og viser at de har noe å spille for, sier Oppsal-trener Lars Abelsen.

Etter hvert tok hjemmelaget kommandoen i kampen og førte an. Da mistet Kragerø troen på seier.

- Det var kamp i 15-20 minutter der de yter god motstand før lufta går ut av dem like før pause, sier Abelsen.

Etter pause ble ikke ting bedre for sørlendingene og Oppsal styrte enkelt inn til en solid 46-26-seier.

Thriller?

I skrivende stund leder Viking herrenes 1.-divisjon med 34 poeng - fire foran Vålerenga og fem foran Oppsal. De to øverste plassene gir direkte opprykk til Postenligaen mens tredjeplassen må ut i kvalifisering mot det tredje dårligste laget fra Postenligaen. Ett poeng bak Oppsal ligger Herulf Moss som også har mulighet på kvalikplassen. Oppsals to gjenstående kamper er mot Kristiansand, som ligger nest nederst i 1. divisjon, før de tar i mot nettopp Herulf Moss i siste serierunde. Alt ligger til rette for en ordentlig thriller, men før den tid venter altså en tre ukers pause uten kamper

- Stemningen i troppen er god og vi trener bra for tiden. Nå gjelder det å holde det oppe i de tre neste ukene. Vi har kontroll på skader og sykdom nå så vi må bare holde formen ved like, sier Abelsen.

- Skulle du helst vært pausen foruten og avsluttet sesongen de neste helgene?

- Egentlig kunne det vært greit å fullføre sesongen med en gang, men vi er forberedt på oppsettet og bruker ikke noe mer energi på det, svarer han.

- Må vinne

Det eneste Lars Abelsen og Oppsal har i tankene nå er den neste kampen hjemme mot Kristiansand. Selv om de ligger plassert nest sist på tabellen forventer han fullt fokus.

- Vi skal opp mot vårt maksnivå mot Kristiansand for å bruke den kampen som en inngang til den siste matchen mot Herulf Moss. Vi skal ta med oss den gode følelsen, men det viktigste nå er kampen mot Kristiansand.

Skal vi tro Abelsen, er det ikke et tema at klubben ligger an til opprykk.

- Vi snakker lite om den situasjonen. Vi må bare vinne de kampene som gjenstår. Andre ting som skjer på tabellen får vi ikke gjort noe med. Vi må håpe og tro at ting går vår vei i de andre kampene, sier han.

Bunn mot topp

Abelsen er sikker på at seier mot Herulf Moss og Kristiansand vil gi kvalikplass, men han håper at det kan gi en direktebillett til neste års Postenliga. Dersom det ikke skjer er Sandefjord, Haugaland og Bodø de tre lagene som kjemper i bunnen av årets Postenliga - og blir dermed ett av lagene som Oppsal møter dersom de greier kvalikplassen.

- Vi har matchet oss mot mange av lagene der oppe før gjennom treningskamper om sommeren og vi har en følelse av at vi ikke står så mye tilbake i forhold til de lagene. Går vi ut der, fulle av respekt og med lua i hånda har vi ikke sjans uansett. Vi håper helst på direkte opprykk, men vi må ta sjansen om vi får den i kvalik. Vi må ha en veldig god dag, mens laget fra Postenligaen ikke behøver å være på sitt maksnivå. Forskjellen mellom bunnen av eliten og toppen av 1. divisjon er ikke så stor, mener Abelsen.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!