«Pølsa» kommer tilbake til dalen

«Pølsa» kommer tilbake til dalen

 

Langrennsløperen Øystein «Pølsa» Pettersen er ferdig med gjesteoppholdet i Bækkelaget. Nå vender han hjem igjen til Lillomarka, og går for å ta OL-medalje med Groruddalen i ryggen.

Skrevet av:

Groruddalens beste herrelangrennsløper, Øystein «Pølsa» Pettersen, var i strålende humør da han fortalte nyheten om at han forlater Bækkelaget, som han har gått for i flere år, og vender hjem til gamle trakter.

- Jeg fant ut at jeg måtte komme meg tilbake til Groruddalen. Jeg har alltid vært klar på at jeg er en Groruddals-gutt, og at jeg mer enn gjerne dro tilbake hit om en klubb kunne tilby det jeg trenger for å kunne ha et godt sportslig opplegg. Når Lillomarka klarer å tilby det, var ikke valget spesielt vanskelig. Det er riktig å vende hjem nå, sier han.

Linderud-gutten legger ikke skjul på at han gleder seg til å representere Groruddalen i ski-sirkuset.

- Det blir dritmoro å representere dalen. Vi har ikke så mange løpere med, og selv om jeg ofte går for Norge, blir det ekstra stas å gå som en utøver fra en Groruddals-klubb, sier han.

Han mener også det er viktig at han som en toppidrettsutøver gir noe tilbake til det miljøet han vokste opp i.

- Å komme tilbake til mine røtter gir meg mulighet til å gi noe tilbake. Jeg håper jeg kan være en inspirasjon for andre som vil gå den samme veien, sier han.

Liker utviklingen

Sprinteren lar superlativene flyte når han snakker om satsningen i Lillomarka.

- Jeg synes det ser meget bra ut. Klubben drar lasset sammen, og ordner opp på ordentlig Groruddals-vis. Jeg synes det er positivt å se. I tillegg mener jeg at arbeidet til Øyvind Mobakken og Vidar Benjaminsen, som har fått massevis av ungdom i aktivitet, er fantastisk. Her er det masse gode krefter som drar i samme retning. Jeg håper å ta del i den bølgen, og bidra på min egen måte, sier han.

Og med det mener muligens «Pølsa» en OL-medalje?

- Drømmen er jo å vinne både OL og VM med Groruddalen i ryggen. Nå har jeg to år, og to sjanser for å oppnå det. Jeg skal love dere at jeg skal gi alt, sier han.

- Kjempemessig

Leder i Lillomarka Skiklubb, Øyvind Mobakken, var naturligvis fornøyd med at «Pølsa» valgte dem.

- Det var kjempemessig, men ikke unaturlig. Han er en ekte groruddøl, og hører hjemme her, sier Mobakken.

- Hva betyr det for klubben å få en så profilert utøver?

- Vi tror det vil bety mye for langrennssporten i dalen, og det vil sette både Lillomarka Skiklubb og Groruddalen på kartet. Dessuten vil det ha mye å si for rekrutteringen, sier Mobakken.

Han gleder seg til å komme i gang med «Pølsa» på laget.

- Han lager jo show, og det er en stor inspirasjon for oss å få ham hjem også. Det viser at vi klarer å få til ting lokalt i Groruddalen, forteller Mobakken.

For å skaffe økonomi til å få med «Pølsa» på laget fikk Mobakken og Lillomarka Skiklubb en hjelpende hånd. Den gamle Grei-formannen Per Bull Schou fikk nemlig ordnet opp sponsorpenger som sikret at en to-årsavtale var i boks.

- Det er kjempemoro at Per klarte å ordne opp i dette. Nok en gang viser det at vi i Groruddalen får til ting om vi står sammen, sier Mobakken.

 

Siste nytt i Sport

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

 
Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

 
Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!