«Pølsa» kommer tilbake til dalen

«Pølsa» kommer tilbake til dalen

 

Langrennsløperen Øystein «Pølsa» Pettersen er ferdig med gjesteoppholdet i Bækkelaget. Nå vender han hjem igjen til Lillomarka, og går for å ta OL-medalje med Groruddalen i ryggen.

Groruddalens beste herrelangrennsløper, Øystein «Pølsa» Pettersen, var i strålende humør da han fortalte nyheten om at han forlater Bækkelaget, som han har gått for i flere år, og vender hjem til gamle trakter.

- Jeg fant ut at jeg måtte komme meg tilbake til Groruddalen. Jeg har alltid vært klar på at jeg er en Groruddals-gutt, og at jeg mer enn gjerne dro tilbake hit om en klubb kunne tilby det jeg trenger for å kunne ha et godt sportslig opplegg. Når Lillomarka klarer å tilby det, var ikke valget spesielt vanskelig. Det er riktig å vende hjem nå, sier han.

Linderud-gutten legger ikke skjul på at han gleder seg til å representere Groruddalen i ski-sirkuset.

- Det blir dritmoro å representere dalen. Vi har ikke så mange løpere med, og selv om jeg ofte går for Norge, blir det ekstra stas å gå som en utøver fra en Groruddals-klubb, sier han.

Han mener også det er viktig at han som en toppidrettsutøver gir noe tilbake til det miljøet han vokste opp i.

- Å komme tilbake til mine røtter gir meg mulighet til å gi noe tilbake. Jeg håper jeg kan være en inspirasjon for andre som vil gå den samme veien, sier han.

Liker utviklingen

Sprinteren lar superlativene flyte når han snakker om satsningen i Lillomarka.

- Jeg synes det ser meget bra ut. Klubben drar lasset sammen, og ordner opp på ordentlig Groruddals-vis. Jeg synes det er positivt å se. I tillegg mener jeg at arbeidet til Øyvind Mobakken og Vidar Benjaminsen, som har fått massevis av ungdom i aktivitet, er fantastisk. Her er det masse gode krefter som drar i samme retning. Jeg håper å ta del i den bølgen, og bidra på min egen måte, sier han.

Og med det mener muligens «Pølsa» en OL-medalje?

- Drømmen er jo å vinne både OL og VM med Groruddalen i ryggen. Nå har jeg to år, og to sjanser for å oppnå det. Jeg skal love dere at jeg skal gi alt, sier han.

- Kjempemessig

Leder i Lillomarka Skiklubb, Øyvind Mobakken, var naturligvis fornøyd med at «Pølsa» valgte dem.

- Det var kjempemessig, men ikke unaturlig. Han er en ekte groruddøl, og hører hjemme her, sier Mobakken.

- Hva betyr det for klubben å få en så profilert utøver?

- Vi tror det vil bety mye for langrennssporten i dalen, og det vil sette både Lillomarka Skiklubb og Groruddalen på kartet. Dessuten vil det ha mye å si for rekrutteringen, sier Mobakken.

Han gleder seg til å komme i gang med «Pølsa» på laget.

- Han lager jo show, og det er en stor inspirasjon for oss å få ham hjem også. Det viser at vi klarer å få til ting lokalt i Groruddalen, forteller Mobakken.

For å skaffe økonomi til å få med «Pølsa» på laget fikk Mobakken og Lillomarka Skiklubb en hjelpende hånd. Den gamle Grei-formannen Per Bull Schou fikk nemlig ordnet opp sponsorpenger som sikret at en to-årsavtale var i boks.

- Det er kjempemoro at Per klarte å ordne opp i dette. Nok en gang viser det at vi i Groruddalen får til ting om vi står sammen, sier Mobakken.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.