«Pølsa» kommer tilbake til dalen

«Pølsa» kommer tilbake til dalen

 

Langrennsløperen Øystein «Pølsa» Pettersen er ferdig med gjesteoppholdet i Bækkelaget. Nå vender han hjem igjen til Lillomarka, og går for å ta OL-medalje med Groruddalen i ryggen.

Groruddalens beste herrelangrennsløper, Øystein «Pølsa» Pettersen, var i strålende humør da han fortalte nyheten om at han forlater Bækkelaget, som han har gått for i flere år, og vender hjem til gamle trakter.

- Jeg fant ut at jeg måtte komme meg tilbake til Groruddalen. Jeg har alltid vært klar på at jeg er en Groruddals-gutt, og at jeg mer enn gjerne dro tilbake hit om en klubb kunne tilby det jeg trenger for å kunne ha et godt sportslig opplegg. Når Lillomarka klarer å tilby det, var ikke valget spesielt vanskelig. Det er riktig å vende hjem nå, sier han.

Linderud-gutten legger ikke skjul på at han gleder seg til å representere Groruddalen i ski-sirkuset.

- Det blir dritmoro å representere dalen. Vi har ikke så mange løpere med, og selv om jeg ofte går for Norge, blir det ekstra stas å gå som en utøver fra en Groruddals-klubb, sier han.

Han mener også det er viktig at han som en toppidrettsutøver gir noe tilbake til det miljøet han vokste opp i.

- Å komme tilbake til mine røtter gir meg mulighet til å gi noe tilbake. Jeg håper jeg kan være en inspirasjon for andre som vil gå den samme veien, sier han.

Liker utviklingen

Sprinteren lar superlativene flyte når han snakker om satsningen i Lillomarka.

- Jeg synes det ser meget bra ut. Klubben drar lasset sammen, og ordner opp på ordentlig Groruddals-vis. Jeg synes det er positivt å se. I tillegg mener jeg at arbeidet til Øyvind Mobakken og Vidar Benjaminsen, som har fått massevis av ungdom i aktivitet, er fantastisk. Her er det masse gode krefter som drar i samme retning. Jeg håper å ta del i den bølgen, og bidra på min egen måte, sier han.

Og med det mener muligens «Pølsa» en OL-medalje?

- Drømmen er jo å vinne både OL og VM med Groruddalen i ryggen. Nå har jeg to år, og to sjanser for å oppnå det. Jeg skal love dere at jeg skal gi alt, sier han.

- Kjempemessig

Leder i Lillomarka Skiklubb, Øyvind Mobakken, var naturligvis fornøyd med at «Pølsa» valgte dem.

- Det var kjempemessig, men ikke unaturlig. Han er en ekte groruddøl, og hører hjemme her, sier Mobakken.

- Hva betyr det for klubben å få en så profilert utøver?

- Vi tror det vil bety mye for langrennssporten i dalen, og det vil sette både Lillomarka Skiklubb og Groruddalen på kartet. Dessuten vil det ha mye å si for rekrutteringen, sier Mobakken.

Han gleder seg til å komme i gang med «Pølsa» på laget.

- Han lager jo show, og det er en stor inspirasjon for oss å få ham hjem også. Det viser at vi klarer å få til ting lokalt i Groruddalen, forteller Mobakken.

For å skaffe økonomi til å få med «Pølsa» på laget fikk Mobakken og Lillomarka Skiklubb en hjelpende hånd. Den gamle Grei-formannen Per Bull Schou fikk nemlig ordnet opp sponsorpenger som sikret at en to-årsavtale var i boks.

- Det er kjempemoro at Per klarte å ordne opp i dette. Nok en gang viser det at vi i Groruddalen får til ting om vi står sammen, sier Mobakken.

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!