«Pølsa» kommer tilbake til dalen

«Pølsa» kommer tilbake til dalen

 

Langrennsløperen Øystein «Pølsa» Pettersen er ferdig med gjesteoppholdet i Bækkelaget. Nå vender han hjem igjen til Lillomarka, og går for å ta OL-medalje med Groruddalen i ryggen.

Skrevet av:

Groruddalens beste herrelangrennsløper, Øystein «Pølsa» Pettersen, var i strålende humør da han fortalte nyheten om at han forlater Bækkelaget, som han har gått for i flere år, og vender hjem til gamle trakter.

- Jeg fant ut at jeg måtte komme meg tilbake til Groruddalen. Jeg har alltid vært klar på at jeg er en Groruddals-gutt, og at jeg mer enn gjerne dro tilbake hit om en klubb kunne tilby det jeg trenger for å kunne ha et godt sportslig opplegg. Når Lillomarka klarer å tilby det, var ikke valget spesielt vanskelig. Det er riktig å vende hjem nå, sier han.

Linderud-gutten legger ikke skjul på at han gleder seg til å representere Groruddalen i ski-sirkuset.

- Det blir dritmoro å representere dalen. Vi har ikke så mange løpere med, og selv om jeg ofte går for Norge, blir det ekstra stas å gå som en utøver fra en Groruddals-klubb, sier han.

Han mener også det er viktig at han som en toppidrettsutøver gir noe tilbake til det miljøet han vokste opp i.

- Å komme tilbake til mine røtter gir meg mulighet til å gi noe tilbake. Jeg håper jeg kan være en inspirasjon for andre som vil gå den samme veien, sier han.

Liker utviklingen

Sprinteren lar superlativene flyte når han snakker om satsningen i Lillomarka.

- Jeg synes det ser meget bra ut. Klubben drar lasset sammen, og ordner opp på ordentlig Groruddals-vis. Jeg synes det er positivt å se. I tillegg mener jeg at arbeidet til Øyvind Mobakken og Vidar Benjaminsen, som har fått massevis av ungdom i aktivitet, er fantastisk. Her er det masse gode krefter som drar i samme retning. Jeg håper å ta del i den bølgen, og bidra på min egen måte, sier han.

Og med det mener muligens «Pølsa» en OL-medalje?

- Drømmen er jo å vinne både OL og VM med Groruddalen i ryggen. Nå har jeg to år, og to sjanser for å oppnå det. Jeg skal love dere at jeg skal gi alt, sier han.

- Kjempemessig

Leder i Lillomarka Skiklubb, Øyvind Mobakken, var naturligvis fornøyd med at «Pølsa» valgte dem.

- Det var kjempemessig, men ikke unaturlig. Han er en ekte groruddøl, og hører hjemme her, sier Mobakken.

- Hva betyr det for klubben å få en så profilert utøver?

- Vi tror det vil bety mye for langrennssporten i dalen, og det vil sette både Lillomarka Skiklubb og Groruddalen på kartet. Dessuten vil det ha mye å si for rekrutteringen, sier Mobakken.

Han gleder seg til å komme i gang med «Pølsa» på laget.

- Han lager jo show, og det er en stor inspirasjon for oss å få ham hjem også. Det viser at vi klarer å få til ting lokalt i Groruddalen, forteller Mobakken.

For å skaffe økonomi til å få med «Pølsa» på laget fikk Mobakken og Lillomarka Skiklubb en hjelpende hånd. Den gamle Grei-formannen Per Bull Schou fikk nemlig ordnet opp sponsorpenger som sikret at en to-årsavtale var i boks.

- Det er kjempemoro at Per klarte å ordne opp i dette. Nok en gang viser det at vi i Groruddalen får til ting om vi står sammen, sier Mobakken.

 

Siste nytt i Sport

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

 
Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

 
Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!