«Pølsa» kommer tilbake til dalen

«Pølsa» kommer tilbake til dalen

 

Langrennsløperen Øystein «Pølsa» Pettersen er ferdig med gjesteoppholdet i Bækkelaget. Nå vender han hjem igjen til Lillomarka, og går for å ta OL-medalje med Groruddalen i ryggen.

Skrevet av:

Groruddalens beste herrelangrennsløper, Øystein «Pølsa» Pettersen, var i strålende humør da han fortalte nyheten om at han forlater Bækkelaget, som han har gått for i flere år, og vender hjem til gamle trakter.

- Jeg fant ut at jeg måtte komme meg tilbake til Groruddalen. Jeg har alltid vært klar på at jeg er en Groruddals-gutt, og at jeg mer enn gjerne dro tilbake hit om en klubb kunne tilby det jeg trenger for å kunne ha et godt sportslig opplegg. Når Lillomarka klarer å tilby det, var ikke valget spesielt vanskelig. Det er riktig å vende hjem nå, sier han.

Linderud-gutten legger ikke skjul på at han gleder seg til å representere Groruddalen i ski-sirkuset.

- Det blir dritmoro å representere dalen. Vi har ikke så mange løpere med, og selv om jeg ofte går for Norge, blir det ekstra stas å gå som en utøver fra en Groruddals-klubb, sier han.

Han mener også det er viktig at han som en toppidrettsutøver gir noe tilbake til det miljøet han vokste opp i.

- Å komme tilbake til mine røtter gir meg mulighet til å gi noe tilbake. Jeg håper jeg kan være en inspirasjon for andre som vil gå den samme veien, sier han.

Liker utviklingen

Sprinteren lar superlativene flyte når han snakker om satsningen i Lillomarka.

- Jeg synes det ser meget bra ut. Klubben drar lasset sammen, og ordner opp på ordentlig Groruddals-vis. Jeg synes det er positivt å se. I tillegg mener jeg at arbeidet til Øyvind Mobakken og Vidar Benjaminsen, som har fått massevis av ungdom i aktivitet, er fantastisk. Her er det masse gode krefter som drar i samme retning. Jeg håper å ta del i den bølgen, og bidra på min egen måte, sier han.

Og med det mener muligens «Pølsa» en OL-medalje?

- Drømmen er jo å vinne både OL og VM med Groruddalen i ryggen. Nå har jeg to år, og to sjanser for å oppnå det. Jeg skal love dere at jeg skal gi alt, sier han.

- Kjempemessig

Leder i Lillomarka Skiklubb, Øyvind Mobakken, var naturligvis fornøyd med at «Pølsa» valgte dem.

- Det var kjempemessig, men ikke unaturlig. Han er en ekte groruddøl, og hører hjemme her, sier Mobakken.

- Hva betyr det for klubben å få en så profilert utøver?

- Vi tror det vil bety mye for langrennssporten i dalen, og det vil sette både Lillomarka Skiklubb og Groruddalen på kartet. Dessuten vil det ha mye å si for rekrutteringen, sier Mobakken.

Han gleder seg til å komme i gang med «Pølsa» på laget.

- Han lager jo show, og det er en stor inspirasjon for oss å få ham hjem også. Det viser at vi klarer å få til ting lokalt i Groruddalen, forteller Mobakken.

For å skaffe økonomi til å få med «Pølsa» på laget fikk Mobakken og Lillomarka Skiklubb en hjelpende hånd. Den gamle Grei-formannen Per Bull Schou fikk nemlig ordnet opp sponsorpenger som sikret at en to-årsavtale var i boks.

- Det er kjempemoro at Per klarte å ordne opp i dette. Nok en gang viser det at vi i Groruddalen får til ting om vi står sammen, sier Mobakken.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!