Rasisme og jøde-hets

Et oppgjør mellom GIF og Sveiva vil alltid være en affære med mye følelser og sterke meninger blant supporterne. Slik skal det være, men når GIFs yngre garde starter med jødehets og rasisme i tilropene sine går det over en grense.

- Det er moro for innebandyen at det er temperatur og engasjement hos supporterne, men når det blir på den måten er det for ille. Det er synd at de gjør det, men det som er ille er at lederne ikke tok tak i det. Uansett skal vi ta hevn med å vinne i neste oppgjør, sier Sveivatrener Härnlund.

- Hvordan forholder man seg på banen til det som blir sagt?

- Jeg hørte ikke alt som ble sagt, men får jo litt med meg. Jeg er visst både «homo» og «hore», men det får stå for deres regning.

- Det er vel og bra med stemning, men man bør velge sine ord med større omhu. Jeg tviler dessuten på at det hjelper GIFs spillere at deres publikum slenger dritt til meg.

- Jeg vil også gi ros til Sveiva-fansen i dette oppgjøret. De støttet oss på en fantastisk måte, sier Femtegjeld Sletten.

- Vi får med oss noen kommentarer, men som oftest bare de positive.

- Jeg synes GIF-klanen er skikkelig sjarmerende, men jeg fikk ikke med meg de kommentarere du nevner.

- Hvis jeg hadde hørt det hadde jeg tatt affære umiddelbart etter kampen. Jeg tar sterk avstand fra slike kommentarer, og det skal ikke skje på en sportslig arena, sier Hans Roar Wilhelmsen.

Dette er også Gjelleråsens syn på saken.

- Jeg registrerte ikke at det var kommentarer av den arten, men uansett skal vi ikke ha noe slikt i GIF. Er dette tilfelle må jeg bare beklage på det sterkeste.

- Vi er sterkt imot rasisme, og hvis jeg hører noe om dette i fremtiden vil jeg personlig sørge for å kaste ut folk fra hallen, sier sportslig leder i GIF, Jonny Aas.

 

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.