ANNONSE

Rasisme og jøde-hets

Et oppgjør mellom GIF og Sveiva vil alltid være en affære med mye følelser og sterke meninger blant supporterne. Slik skal det være, men når GIFs yngre garde starter med jødehets og rasisme i tilropene sine går det over en grense.

- Det er moro for innebandyen at det er temperatur og engasjement hos supporterne, men når det blir på den måten er det for ille. Det er synd at de gjør det, men det som er ille er at lederne ikke tok tak i det. Uansett skal vi ta hevn med å vinne i neste oppgjør, sier Sveivatrener Härnlund.

- Hvordan forholder man seg på banen til det som blir sagt?

- Jeg hørte ikke alt som ble sagt, men får jo litt med meg. Jeg er visst både «homo» og «hore», men det får stå for deres regning.

- Det er vel og bra med stemning, men man bør velge sine ord med større omhu. Jeg tviler dessuten på at det hjelper GIFs spillere at deres publikum slenger dritt til meg.

- Jeg vil også gi ros til Sveiva-fansen i dette oppgjøret. De støttet oss på en fantastisk måte, sier Femtegjeld Sletten.

- Vi får med oss noen kommentarer, men som oftest bare de positive.

- Jeg synes GIF-klanen er skikkelig sjarmerende, men jeg fikk ikke med meg de kommentarere du nevner.

- Hvis jeg hadde hørt det hadde jeg tatt affære umiddelbart etter kampen. Jeg tar sterk avstand fra slike kommentarer, og det skal ikke skje på en sportslig arena, sier Hans Roar Wilhelmsen.

Dette er også Gjelleråsens syn på saken.

- Jeg registrerte ikke at det var kommentarer av den arten, men uansett skal vi ikke ha noe slikt i GIF. Er dette tilfelle må jeg bare beklage på det sterkeste.

- Vi er sterkt imot rasisme, og hvis jeg hører noe om dette i fremtiden vil jeg personlig sørge for å kaste ut folk fra hallen, sier sportslig leder i GIF, Jonny Aas.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE