Rasisme og jøde-hets

Et oppgjør mellom GIF og Sveiva vil alltid være en affære med mye følelser og sterke meninger blant supporterne. Slik skal det være, men når GIFs yngre garde starter med jødehets og rasisme i tilropene sine går det over en grense.

Skrevet av:

- Det er moro for innebandyen at det er temperatur og engasjement hos supporterne, men når det blir på den måten er det for ille. Det er synd at de gjør det, men det som er ille er at lederne ikke tok tak i det. Uansett skal vi ta hevn med å vinne i neste oppgjør, sier Sveivatrener Härnlund.

- Hvordan forholder man seg på banen til det som blir sagt?

- Jeg hørte ikke alt som ble sagt, men får jo litt med meg. Jeg er visst både «homo» og «hore», men det får stå for deres regning.

- Det er vel og bra med stemning, men man bør velge sine ord med større omhu. Jeg tviler dessuten på at det hjelper GIFs spillere at deres publikum slenger dritt til meg.

- Jeg vil også gi ros til Sveiva-fansen i dette oppgjøret. De støttet oss på en fantastisk måte, sier Femtegjeld Sletten.

- Vi får med oss noen kommentarer, men som oftest bare de positive.

- Jeg synes GIF-klanen er skikkelig sjarmerende, men jeg fikk ikke med meg de kommentarere du nevner.

- Hvis jeg hadde hørt det hadde jeg tatt affære umiddelbart etter kampen. Jeg tar sterk avstand fra slike kommentarer, og det skal ikke skje på en sportslig arena, sier Hans Roar Wilhelmsen.

Dette er også Gjelleråsens syn på saken.

- Jeg registrerte ikke at det var kommentarer av den arten, men uansett skal vi ikke ha noe slikt i GIF. Er dette tilfelle må jeg bare beklage på det sterkeste.

- Vi er sterkt imot rasisme, og hvis jeg hører noe om dette i fremtiden vil jeg personlig sørge for å kaste ut folk fra hallen, sier sportslig leder i GIF, Jonny Aas.

 

Siste nytt i Sport

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

 
– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!