Rekordstort svømmestevne

Rekordstort svømmestevne

 

Nilacsan (7), Simen (8) og Malak (7) svømte fort på hjemmebane under Speed Open. På stevnet deltok det over 500 svømmere fra Kristiansand i sør til Alta i nord.

Skrevet av:

- Det aller morsomste er å få pokaler, mener Simen André Setterberg Andersen.

Nilacsan Nagaseelan og Malak Boukili nikker enig.

- Hva er det morsomste å svømme?

- Det er morsomst å svømme crawl, for det går aller fortest, sier Nilacsan.

- Jeg liker rygg best, sier Malak.

Til tross for at de ikke er så gamle har alle tre svømt i flere år allerede. De har også eldre søsken, som svømmer i klubben.

- Det er gøy å svømme. Jeg tror jeg har vært med på alle konkurransene, sier Malak.

Stort stevne

Alle tre trives som fisken i vannet. Hvor gode de skal bli er de ikke helt sikre på ennå.

- Men jeg har lyst til å bli god, sier Nilacsan.

Lørdag formiddag hadde de konkurranse fra 200 andre unge svømmere fra svømmeklubber i både Oslo og Akershus.

Resten av helgen konkurrerte også 300 eldre svømmere i bassenget på Nordtvet. Til sammen var det over 2100 starter i løpet av helgen.

Deltakermessig er det største stevnet Speed har arrangert, og tidsskjemaet var derfor tett for arrangørklubben.

- Vi er veldig fornøyde etter helgens stevne. Det gikk over all forventning, sier Bjørn Myhre, som er leder i svømmegruppa i SK Speed.

Lærte mye

Han forteller om god stemning i svømmehallen.

-Det var smekk fullt hele helgen, men både svømmere, trenere og publikum så ut til å storkose seg, sier han.

Av de 2100 startene var 600 på rekruttstevnet på lørdag formiddag - der de aller yngste deltok.

- På rekruttstevnet var det mange fornøyde barn som fikk stifte bekjentskap med sitt første svømmestevne, med hyggelige dommere som veiledet og lærte svømmerne på en sympatisk måte hvordan dette skulle gjøres. Det var mange stolte barn som mottok sin velfortjente deltakermedalje etter endt stevne.

Hele landet

På startlistene var det svømmere fra Kristiansand i sør til Alta og Karasjok i nord. I følge Myhre var det mye bra svømming, og Speeds egne svømmere forsynte seg også av premiene.

- Speed markert seg sterkt i de aller fleste øvelsene og ekstra gledelig var det å finne Speed svømmerne Sara Boukili og Hege Strøm Haukeland i finaleheatet på 100m fri for eldre junior - og Henrik Flood Kvien i finaleheatet på 100m fri for eldre junior, og Jonas Hagmansen i finalen for yngre junior.

Boukili svømte inn til førsteplass, mens Strøm Haukeland kom på plassen bak. Flood Kvien tok tredjeplassen i sin klasse, mens Hagmansen ble nummer 2 i sin.

- Under finaleheatene var det skikkelig høy stemning i hallen, forteller Myhre.

 

Tidtakeranlegg

I høst har svømmeklubben gått til innkjøp av et topp moderne tidtakeranlegg, og Speed Open var det første ordentlige stevnet dette ble brukt på. Gjennom høsten har klubben testet det i interne treningsstevner, men det var likevel knyttet spenning til hvordan det ville fungere.

- Heldigvis fungerte det som det skulle, smiler Myhre, som oppsummerer helgen på følgende måte:

- Takket være en fremragende dugandsinnsats fra alle foreldrene i Speed, og en kjempejobb av de som organiserte stevnet - ble dette et flott stevne.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!