Rekordstort svømmestevne

Rekordstort svømmestevne

 

Nilacsan (7), Simen (8) og Malak (7) svømte fort på hjemmebane under Speed Open. På stevnet deltok det over 500 svømmere fra Kristiansand i sør til Alta i nord.

Skrevet av:

- Det aller morsomste er å få pokaler, mener Simen André Setterberg Andersen.

Nilacsan Nagaseelan og Malak Boukili nikker enig.

- Hva er det morsomste å svømme?

- Det er morsomst å svømme crawl, for det går aller fortest, sier Nilacsan.

- Jeg liker rygg best, sier Malak.

Til tross for at de ikke er så gamle har alle tre svømt i flere år allerede. De har også eldre søsken, som svømmer i klubben.

- Det er gøy å svømme. Jeg tror jeg har vært med på alle konkurransene, sier Malak.

Stort stevne

Alle tre trives som fisken i vannet. Hvor gode de skal bli er de ikke helt sikre på ennå.

- Men jeg har lyst til å bli god, sier Nilacsan.

Lørdag formiddag hadde de konkurranse fra 200 andre unge svømmere fra svømmeklubber i både Oslo og Akershus.

Resten av helgen konkurrerte også 300 eldre svømmere i bassenget på Nordtvet. Til sammen var det over 2100 starter i løpet av helgen.

Deltakermessig er det største stevnet Speed har arrangert, og tidsskjemaet var derfor tett for arrangørklubben.

- Vi er veldig fornøyde etter helgens stevne. Det gikk over all forventning, sier Bjørn Myhre, som er leder i svømmegruppa i SK Speed.

Lærte mye

Han forteller om god stemning i svømmehallen.

-Det var smekk fullt hele helgen, men både svømmere, trenere og publikum så ut til å storkose seg, sier han.

Av de 2100 startene var 600 på rekruttstevnet på lørdag formiddag - der de aller yngste deltok.

- På rekruttstevnet var det mange fornøyde barn som fikk stifte bekjentskap med sitt første svømmestevne, med hyggelige dommere som veiledet og lærte svømmerne på en sympatisk måte hvordan dette skulle gjøres. Det var mange stolte barn som mottok sin velfortjente deltakermedalje etter endt stevne.

Hele landet

På startlistene var det svømmere fra Kristiansand i sør til Alta og Karasjok i nord. I følge Myhre var det mye bra svømming, og Speeds egne svømmere forsynte seg også av premiene.

- Speed markert seg sterkt i de aller fleste øvelsene og ekstra gledelig var det å finne Speed svømmerne Sara Boukili og Hege Strøm Haukeland i finaleheatet på 100m fri for eldre junior - og Henrik Flood Kvien i finaleheatet på 100m fri for eldre junior, og Jonas Hagmansen i finalen for yngre junior.

Boukili svømte inn til førsteplass, mens Strøm Haukeland kom på plassen bak. Flood Kvien tok tredjeplassen i sin klasse, mens Hagmansen ble nummer 2 i sin.

- Under finaleheatene var det skikkelig høy stemning i hallen, forteller Myhre.

 

Tidtakeranlegg

I høst har svømmeklubben gått til innkjøp av et topp moderne tidtakeranlegg, og Speed Open var det første ordentlige stevnet dette ble brukt på. Gjennom høsten har klubben testet det i interne treningsstevner, men det var likevel knyttet spenning til hvordan det ville fungere.

- Heldigvis fungerte det som det skulle, smiler Myhre, som oppsummerer helgen på følgende måte:

- Takket være en fremragende dugandsinnsats fra alle foreldrene i Speed, og en kjempejobb av de som organiserte stevnet - ble dette et flott stevne.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!