Rekordstort svømmestevne

Rekordstort svømmestevne

 

Nilacsan (7), Simen (8) og Malak (7) svømte fort på hjemmebane under Speed Open. På stevnet deltok det over 500 svømmere fra Kristiansand i sør til Alta i nord.

Tekst:

Publisert:

- Det aller morsomste er å få pokaler, mener Simen André Setterberg Andersen.

Nilacsan Nagaseelan og Malak Boukili nikker enig.

- Hva er det morsomste å svømme?

- Det er morsomst å svømme crawl, for det går aller fortest, sier Nilacsan.

- Jeg liker rygg best, sier Malak.

Til tross for at de ikke er så gamle har alle tre svømt i flere år allerede. De har også eldre søsken, som svømmer i klubben.

- Det er gøy å svømme. Jeg tror jeg har vært med på alle konkurransene, sier Malak.

Stort stevne

Alle tre trives som fisken i vannet. Hvor gode de skal bli er de ikke helt sikre på ennå.

- Men jeg har lyst til å bli god, sier Nilacsan.

Lørdag formiddag hadde de konkurranse fra 200 andre unge svømmere fra svømmeklubber i både Oslo og Akershus.

Resten av helgen konkurrerte også 300 eldre svømmere i bassenget på Nordtvet. Til sammen var det over 2100 starter i løpet av helgen.

Deltakermessig er det største stevnet Speed har arrangert, og tidsskjemaet var derfor tett for arrangørklubben.

- Vi er veldig fornøyde etter helgens stevne. Det gikk over all forventning, sier Bjørn Myhre, som er leder i svømmegruppa i SK Speed.

Lærte mye

Han forteller om god stemning i svømmehallen.

-Det var smekk fullt hele helgen, men både svømmere, trenere og publikum så ut til å storkose seg, sier han.

Av de 2100 startene var 600 på rekruttstevnet på lørdag formiddag - der de aller yngste deltok.

- På rekruttstevnet var det mange fornøyde barn som fikk stifte bekjentskap med sitt første svømmestevne, med hyggelige dommere som veiledet og lærte svømmerne på en sympatisk måte hvordan dette skulle gjøres. Det var mange stolte barn som mottok sin velfortjente deltakermedalje etter endt stevne.

Hele landet

På startlistene var det svømmere fra Kristiansand i sør til Alta og Karasjok i nord. I følge Myhre var det mye bra svømming, og Speeds egne svømmere forsynte seg også av premiene.

- Speed markert seg sterkt i de aller fleste øvelsene og ekstra gledelig var det å finne Speed svømmerne Sara Boukili og Hege Strøm Haukeland i finaleheatet på 100m fri for eldre junior - og Henrik Flood Kvien i finaleheatet på 100m fri for eldre junior, og Jonas Hagmansen i finalen for yngre junior.

Boukili svømte inn til førsteplass, mens Strøm Haukeland kom på plassen bak. Flood Kvien tok tredjeplassen i sin klasse, mens Hagmansen ble nummer 2 i sin.

- Under finaleheatene var det skikkelig høy stemning i hallen, forteller Myhre.

 

Tidtakeranlegg

I høst har svømmeklubben gått til innkjøp av et topp moderne tidtakeranlegg, og Speed Open var det første ordentlige stevnet dette ble brukt på. Gjennom høsten har klubben testet det i interne treningsstevner, men det var likevel knyttet spenning til hvordan det ville fungere.

- Heldigvis fungerte det som det skulle, smiler Myhre, som oppsummerer helgen på følgende måte:

- Takket være en fremragende dugandsinnsats fra alle foreldrene i Speed, og en kjempejobb av de som organiserte stevnet - ble dette et flott stevne.

 

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.