Revansjen

Revansjen

 

Våre brytere fra Oslo Bryteklubb bet godt i fra seg under NM i bryting for seniorer i helgen. Beholdningen ble kongepokal til «Stigga», norgesmester-titler til «Stigga», Mats Rolfsen og Linda Kjennerud, i tillegg sølv til Sammy Adolfsen og bronse til Kamilla Heggen.

Oslo Bryteklubb (OBK) arrangerte NM i seniorbryting i Linderudhallen på lørdag. Stig-André «Stigga» Berge stilte i 66-kilos klassen som hadde fått en nokså skjev inndeling i gruppene sine. Den gruppa «Stigga» stilte i besto nemlig av alle de beste i denne klassen. «Stigga» holdt hodet kaldt, og i semifinalen mot Urædds Marius Thomessen revansjerte han seg tydelig for fjorårets finaletap. Etter semifinalen uttalte han følgende.

- Dette tar jeg hjem. Det skal selvfølgelig brytes først, men jeg er bombesikker på at jeg vinner.

Og han fikk helt rett. I finalen mot Fredrik Lund fra Tønsbergkameratene var det ingen tvil. «Stigga» hadde så kontroll at han plukket opp Lund på armene og gikk triumferende rundt i ringen før han smalt han i bakken. Tittelen som norgesmester var i boks.

- Jeg er kjempefornøyd. Det var deilig å få revansje fra i fjor. Finalen var ingenting, han er vel egentlig bare en junior, sier «Stigga».

- Du måtte kjekke deg litt med å bære han rundt i ringen?

- Hehe, jeg må det når jeg har muligheten. Det var deilig, sier han.

Usportslig

«Stigga» fikk også også kongepokalen på premieutdelingen. Dette var hans andre kongepokal, men når han skulle opp for å motta den var det noen i salen som ikke var enig.

Noen brytere fra Tønsbergkameratene og Urædd mente at «Stigga» ikke fortjente pokalen denne gang og startet med buing. «Stigga» tok dette med knusende ro.

- Jeg har EM-sølvet mitt hjemme. De har ikke en dritt. Reaksjonen deres var helt latterlig. Det viser hvor lite folk i hallen kan om bryting når de ikke vet hva kriteriene for en kongepokal er. Hadde de visst det hadde de ikke bua. Uansett bryr jeg meg fint lite om dette. Jeg vet hva jeg er god for, sier han.

Og «Stigga får støtte fra klubbmedlemmer.

- Det er helt høl i huet å bue for slikt. Stig-André tok den første medaljen Norge har tatt på 13 år i et seniormesterskap under EM ifjor. Det er det han får kongepokalen for, sier Mats «Råe» Rolfsen.

- At det går an å være så barnslig. Jeg kjenner jeg blir ordentlig forbanna. Det er et panel som bestemmer hvem som får kongepokalen. Når du da buer på en utøver er det totalt feil. Jeg synes slik oppførsel er helt på trynet, og hvis de er uenige burde de gått til forbundet i etterkant. Jeg synes forøvrig det var helt korrekt at Stig-André vant den, sier leder i OBK Hege Svebakken.

Ragnarokk

Også Mats «Råe» Rolfsen fikk revansje for fjorårets sølvmedalje. Han stilte i 84-kilos klassen, og etter en strålende bryting det lyste muskler av var han klar for finale mot overraskelsesgutten Jon Isaksen fra Urædd.

I finalen var det ingen tvil, og Rolfsen ga 17-åringen et skikkelig ragnarokk på matta. Isaksen ble aggresivt og eksplosivt plukket fra hverandre.

- Jeg er så fornøyd jeg kan få blitt. Finalen var ikke noe særlig match, men jeg synes det var et fint arrangement med masse bra bryting. Alt i alt var det knall, sier han.

Herrene Rolfsen og Berge ser nå fram til EM om noen få uker.

- Nå klinker jeg til mot EM. Jeg er veldig klar og har tro på et bra mesterskap.

- Målet er å bruke EM til å kvalifisere meg til OL i Beijing. Jeg følte at formen var bra i helga, og det var deilig på å få en bekreftelse, sier Rolfsen.

- Jeg føler også at det skal gå bra i EM. Kondisen er bra og teknikken sitter.

- Nå skal vi ha to knalltøffe samlinger før mesterskapet og da skal justeringene på plass. Målet mitt i EM blir helt klart medalje og påfølgende tur til Beijing, sier han.

Gulljenta

Gladest av alle OBK-bryterne var muligens Linda Kjennerud som tok gull i 55-kilos klassen mot Caroline Lie fra Kristiansund. Kjennerud sto med tårer i øynene og smilte.

- Dette var helt utrolig. Jeg er kjemperørt. På mange måter er jeg overrasket over at jeg klarte det. Jeg var overhodet ikke sikker. Det føles veldig godt, men jeg skulle gjerne gått flere kamper for å oppnå det, sier hun.

I samme klasse brøyt Kamilla Heggen seg til en bronse. Sammy Adolfsen fikk sølvet i 120-kilos klassen, mens Akan Mohammedi fikk fjerdeplassen i 66-kilos klassen. I samme klasse fikk Adam Tsgojev syvendeplass. Det fikk også Kim Svebakken i 60-kilos klassen, mens Rolf Syversen endte på en femteplass i 74-kilos klassen.

 

Siste nytt i Sport

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

 
Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.

Høybråten fikk stjernebesøk

Stjernefaktoren på Høybråten gikk i taket tirsdag kveld, da to av verdens beste kvinnelige fotballspillere motiverte både unge og voksne Høybråten-spillere til nye høyder.