Revansjen

Revansjen

 

Våre brytere fra Oslo Bryteklubb bet godt i fra seg under NM i bryting for seniorer i helgen. Beholdningen ble kongepokal til «Stigga», norgesmester-titler til «Stigga», Mats Rolfsen og Linda Kjennerud, i tillegg sølv til Sammy Adolfsen og bronse til Kamilla Heggen.

Skrevet av:

Oslo Bryteklubb (OBK) arrangerte NM i seniorbryting i Linderudhallen på lørdag. Stig-André «Stigga» Berge stilte i 66-kilos klassen som hadde fått en nokså skjev inndeling i gruppene sine. Den gruppa «Stigga» stilte i besto nemlig av alle de beste i denne klassen. «Stigga» holdt hodet kaldt, og i semifinalen mot Urædds Marius Thomessen revansjerte han seg tydelig for fjorårets finaletap. Etter semifinalen uttalte han følgende.

- Dette tar jeg hjem. Det skal selvfølgelig brytes først, men jeg er bombesikker på at jeg vinner.

Og han fikk helt rett. I finalen mot Fredrik Lund fra Tønsbergkameratene var det ingen tvil. «Stigga» hadde så kontroll at han plukket opp Lund på armene og gikk triumferende rundt i ringen før han smalt han i bakken. Tittelen som norgesmester var i boks.

- Jeg er kjempefornøyd. Det var deilig å få revansje fra i fjor. Finalen var ingenting, han er vel egentlig bare en junior, sier «Stigga».

- Du måtte kjekke deg litt med å bære han rundt i ringen?

- Hehe, jeg må det når jeg har muligheten. Det var deilig, sier han.

Usportslig

«Stigga» fikk også også kongepokalen på premieutdelingen. Dette var hans andre kongepokal, men når han skulle opp for å motta den var det noen i salen som ikke var enig.

Noen brytere fra Tønsbergkameratene og Urædd mente at «Stigga» ikke fortjente pokalen denne gang og startet med buing. «Stigga» tok dette med knusende ro.

- Jeg har EM-sølvet mitt hjemme. De har ikke en dritt. Reaksjonen deres var helt latterlig. Det viser hvor lite folk i hallen kan om bryting når de ikke vet hva kriteriene for en kongepokal er. Hadde de visst det hadde de ikke bua. Uansett bryr jeg meg fint lite om dette. Jeg vet hva jeg er god for, sier han.

Og «Stigga får støtte fra klubbmedlemmer.

- Det er helt høl i huet å bue for slikt. Stig-André tok den første medaljen Norge har tatt på 13 år i et seniormesterskap under EM ifjor. Det er det han får kongepokalen for, sier Mats «Råe» Rolfsen.

- At det går an å være så barnslig. Jeg kjenner jeg blir ordentlig forbanna. Det er et panel som bestemmer hvem som får kongepokalen. Når du da buer på en utøver er det totalt feil. Jeg synes slik oppførsel er helt på trynet, og hvis de er uenige burde de gått til forbundet i etterkant. Jeg synes forøvrig det var helt korrekt at Stig-André vant den, sier leder i OBK Hege Svebakken.

Ragnarokk

Også Mats «Råe» Rolfsen fikk revansje for fjorårets sølvmedalje. Han stilte i 84-kilos klassen, og etter en strålende bryting det lyste muskler av var han klar for finale mot overraskelsesgutten Jon Isaksen fra Urædd.

I finalen var det ingen tvil, og Rolfsen ga 17-åringen et skikkelig ragnarokk på matta. Isaksen ble aggresivt og eksplosivt plukket fra hverandre.

- Jeg er så fornøyd jeg kan få blitt. Finalen var ikke noe særlig match, men jeg synes det var et fint arrangement med masse bra bryting. Alt i alt var det knall, sier han.

Herrene Rolfsen og Berge ser nå fram til EM om noen få uker.

- Nå klinker jeg til mot EM. Jeg er veldig klar og har tro på et bra mesterskap.

- Målet er å bruke EM til å kvalifisere meg til OL i Beijing. Jeg følte at formen var bra i helga, og det var deilig på å få en bekreftelse, sier Rolfsen.

- Jeg føler også at det skal gå bra i EM. Kondisen er bra og teknikken sitter.

- Nå skal vi ha to knalltøffe samlinger før mesterskapet og da skal justeringene på plass. Målet mitt i EM blir helt klart medalje og påfølgende tur til Beijing, sier han.

Gulljenta

Gladest av alle OBK-bryterne var muligens Linda Kjennerud som tok gull i 55-kilos klassen mot Caroline Lie fra Kristiansund. Kjennerud sto med tårer i øynene og smilte.

- Dette var helt utrolig. Jeg er kjemperørt. På mange måter er jeg overrasket over at jeg klarte det. Jeg var overhodet ikke sikker. Det føles veldig godt, men jeg skulle gjerne gått flere kamper for å oppnå det, sier hun.

I samme klasse brøyt Kamilla Heggen seg til en bronse. Sammy Adolfsen fikk sølvet i 120-kilos klassen, mens Akan Mohammedi fikk fjerdeplassen i 66-kilos klassen. I samme klasse fikk Adam Tsgojev syvendeplass. Det fikk også Kim Svebakken i 60-kilos klassen, mens Rolf Syversen endte på en femteplass i 74-kilos klassen.

 

Siste nytt i Sport

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

 
Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

 
Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!