Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Rocky skifter beite

GLEDER SEG: Rocky Lekaj gleder seg til å spille for Kristiansund Ballklubb som jakter opprykk til Tippeligaen. (Foto: Marius Mykleset/Raufoss Fotball.) Foto: Marius Mykleset

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Skrevet av:

– Vi skal opp. Det er det ingen som helst tvil om. Jeg skjønner ikke hvilket lag som skal ta oss igjen og stoppe oss. Endelig skal jeg få lov til å spille i Tippeligaen.

– Jeg gleder meg til å bidra til opprykket og utvikle meg videre som fotballspiller, sier en offensiv og entusiastisk Rocky Lekaj.

Mandag ble han klar for opprykksjagende Kristiansund Ballklubb som troner suverent øverst i OBOS-ligaen med syv poengs klaring til utfordrerne fra Levanger og Sandefjord. Det er en overgang Kalbakken-mannen gleder seg over.

Jeg har hatt en fantastisk tid i Raufoss, og setter stor pris på alle menneskene i og rundt klubben. Likevel var dette en riktig overgang for meg nå. Jeg kommer til et lag som etter all sannsynlighet skal opp i Tippeligaen, og jeg kommer til en klubb som spiller en fotball som passer meg som spiller.

– KBK er på et høyere nivå og spiller mye mer ballbesittende fotball. Det blir lettere for meg å å gjøre nytte av mine kvaliteter her, sier Rocky Lekaj.

KBK strakk seg langt

Groruddølen, med en fortid i Grei, Sheffield Wednesday, Sandefjord, Lyn, Romsås, Grorud og Raufoss, levde godt av fotballen på Toten. Likevel var han aldri i tvil da tilbudet om en overgang til divisjonskollega KBK kom på bordet.

– KBK strakk seg langt for å få meg med på laget, både overfor Raufoss og meg personlig. De viste tydelig at jeg var ønsket, og at de vil satse på meg. Da var valget enkelt, sier Rocky Lekaj som i følge rapportene ble kjøpt for underkant av 500.000 kroner.

Sterkt ønsket

Akers Avis Groruddalen forsøkte forgjeves å få en kommentar fra Rockys nye trener, Christian Michelsen. I en pressemelding klubben selv har lagt ut på sine nettsider skriver de imidlertid følgende.

– Rocky er en spiller vi har fulgt det seneste året, og han har vært sterkt ønsket av klubbens trener­team. Han har utmerket seg i ulike posisjoner for Raufoss, og har vist seg som en målscorer og tilrettelegger.

– Rocky kan bekle flere roller offensivt på banen og tilfører troppen vår erfaring, kreativitet, anvendelighet og den såkalte X-faktoren. Vi håper Rocky og hans familie vil trives i Kristiansund. Vi vil også takke Raufoss for konstruktiv dialog i overgangssamtalene.

Flere tilbud

Akers Avis Groruddalen vet også at det var interesse fra etablerte Tippeliga-klubber. Rocky selv vil ikke snakke om hvilke klubber som var ute etter ham, men bekrefter at han hadde flere tilbud.

– Ja, det var flere klubber inne i bildet, men i de andre klubbene var det snakk om en overgang etter sommeren når jeg kunne ha gått gratis.

Jeg synes ikke det var riktig overfor Raufoss. Dessuten tror jeg det er lettere for meg å få spilletid og vise hva jeg er god for i en klubb som strekker seg så langt for å få meg på plass. Jeg har ikke lyst til å være benkesliter i en Tippeliga-klubb nå. Det er jeg for gammel til.

– Jeg vil vise meg fram, og det tror jeg at jeg får muligheten til i KBK, ler Lekaj som skrev under for 2,5 år med opsjon på ett år til i KBK.

– Mer å gå på

Rocky Lekaj har siden sin ankomst i 2013 gitt mye underholdning til spillere, støtteapparat, trenere og ikke minst publikum på Raufoss. Med sine totalt 70 seriemål på 84 seriekamper (og mange flere totalt) har han ikke sjarmert bare totningene, men også en rekke profilerte klubber på både nivå én og to i norsk fotball. Likevel mener Rocky selv at han har mye mer å gå på.

Jeg er ikke fullkommen ennå, og jeg ser fram til å utvikle meg videre og ta nye steg i Kristiansund. Jeg skal gjøre mitt for å levere, og forhåpentligvis blir jeg bare enda bedre.

– Nå gleder jeg meg til første seriekamp mot Sandnes Ulf på mandag. Det er attpåtil en tv-kamp. Det passer perfekt for meg som vil vise meg fram, ler han.

– Lykke til

I Rockys gamleklubb, Grorud, er man stolte etter overgangen.

– Dette er store nyheter! Vi er glade på Rockys vegne og ønsker ham all lykke i Kristiansund. Vi håper de rykker opp, og at Rocky endelig får spille der han hører hjemme - i Tippeligaen.

– Alle i Grorud har gode minner om Rocky, og vi håper han lykkes, sier hovedleder Richard Pedersen.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Klare for semifinale

Klare for semifinale

Først ble Sogndal slått i torsdagens 1/8-delsfinale, før det var Åkra sin tur til å kjenne på musklene til det røde maskineriet. Klokken fem i ettermiddag spiller jentene semifinale mot Blindheim.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!