Rocky til Sarpsborg?

Imponerer på prøvespill i tippeligaklubben

Rocky til Sarpsborg?

TIL SARPSBORG? Rocky Lekaj trener om dagen med tippeliga-klubben Sarpsborg. FOTO: Bent Dalby

Tidligere Grorud-spiller Rocky Lekaj er nå på plass i Sarpsborg 08. Der trener han for en tippeliga-kontrakt i 2015.

– Nivået er høyt, men så langt har det gått veldig bra. Jeg har gjort sakene mine ålreit på treningene, scoret en del mål og jobbet steinhardt. Tilbakemeldingene har vært gode. Så får vi se hva framtiden bringer, sier Rocky Lekaj.

25-åringen fra Kalbakken har de siste sesongene vært ustoppelig i 2. divisjon. Først for Grorud fotball, og de to siste sesongene for Raufoss. Denne sesongen stoppet han på 22 scoringer. Det har gjort sitt til at flere klubber nå speider ham ut.

Fortjener sjansen

Sarpsborg 08 var først ute med konkret kontakt, og denne uka har Rocky Lekaj vært på prøvespill hos klubben som i skrivende stund ligger på en åttende plass i Tippeligaen.

– Moro å få trene med så mange gode spillere. Sarpsborg 08 er et spillende lag, og jeg føler at jeg passer bra inn i systemet her, sier Rocky Lekaj.

Han legger ikke skjul på at spill i Tippeligaen frister mye.

– Absolutt! Jeg vil alltid spille på høyest mulig nivå, og jeg føler også at jeg er klar for nye steg. Det ville vært fantastisk moro å få vise seg fram i Tippeligaen. Jeg syns jeg fortjener sjansen nå, sier Lekaj.

Selvtillitt

– Mener du selv du er god nok nå?

– Ja, jeg er klar for dette nivået igjen. Jeg har vokst mye de siste årene, tatt fotballen seriøst og jobbet meg tilbake i storslag med god hjelp av fantastiske trenere og gode miljøer. Både i Grorud og i Raufoss.

– Med 57 mål på en og en halv sesong tror jeg at jeg har nivået til å gå videre, sier Lekaj, som tidligere har spilt for Grei, Sheffield Wednesday, Lyn, Sandefjord, Romsås og Grorud.

– God nok

Det er flere som mener det samme. I Lekajs gamle klubb, Grorud, følger de nøye med på sin tidligere elev.

– Over tid har Rocky bevist at han har modnet. Både som menneske og fotballspiller. Han viser stor produktivitet i form av scoringer og assister i 2. divisjon, og han har også gjort det i cupene mot lag som er høyere oppe i divisjonene.

– Han har helt klart gode forutsetninger for å ta steget oppover i ligasystemet. Det tror jeg det er gode muligheter for.

– Jeg håper i hvert fall det for Rockys del, sier hovedtrener Rolf Teigen.

Det gjør også hovedleder Richard Pedersen.

– Vi håper og tror det skal gå i orden for Rocky denne gangen. Jeg tror han og Sarpsborg vil passe bra sammen. Vi ønsker absolutt å se ham i Tippeligaen 2015 - der han hører hjemme.

– Vi mener at vi har en del av æren for at han er kommet på rett spor igjen, og vi vil være stolte over å ha fått fram en spiller som kommer til Tippeligaen.

– Det vil gi positive ringvirkninger i vårt miljø også, sier Pedersen.

Ingen avgjørelse

Thomas Berntsen er sportssjef i Sarpsborg 08. Han mener det er alt for tidlig å si om Rocky Lekaj blir med dem neste år.

– Rocky er på prøvespill hos oss etter initiativ fra ham selv. Han er en spiller vi kjenner godt fra før av, og vi har registrert at han har gjort det meget bra i Raufoss.

– Vi var ikke uinteressert da vi fikk kontakt, men om dette prøvespillet fører til noe mer er det for tidlig å si noe om.

– Mye fordi vi er inne i en fase hvor vi skal bytte trener etter sesongen.

– Imidlertid kan jeg si at vi ikke hadde tatt ham inn på prøve hvis det var helt uaktuelt å gå videre med dette, sier Berntsen.

– Hva slags inntrykk sitter dere igjen med etter å ha hatt ham på trening?

– Han hadde sin første trening på onsdag og var meget god. Han viste at han er en kvikk spiller med fine dribleferdigheter. Dette er vi ikke overrasket over.

– Han har ferdigheter som passer fint inn i måten vi spiller fotball på.

– Så får vi se hvordan utviklingen blir, sier Berntsen.

Grorud kan få penger

Hvis Rocky går til Sarpsborg må han kjøpes ut av kontrakten han har med Raufoss. Den løper til og med neste sesong. Dette er også Raufoss krystallklare på.

– I utgangspunktet skal Rocky spille for Raufoss. Dersom Sarpsborg vil kjøpe ham, må de betale det en toppscorer som Rocky koster, uttalte trener Espen Haug til OA.no på tirsdag.

For Groruds del kan dette bety noen ekstra kroner på neste års budsjett. Klubben har nemlig en avtale om 50 prosent av Rockys neste overgangssum.

– Vi går ut fra at det vil utløse en form for kompensasjon hvis han går til Sarpsborg 08, og vi håper det faller noen kroner tilbake til oss, men vi vil ikke la det vi har rett på stå i veien for en overgang.

– Det viktigste for oss er at Rocky får sjansen i Tippeligaen. Vi håper alt løser seg, sier Richard Pedersen.

Stor interesse

Rocky Lekajs agent, Thomas Røtjer, mener mange klubber nå følger hans spiller.

– Det er flere interesserte klubber. Både fra 1. divisjon og Tippeligaen, men nå forholder vi oss foreløpig kun til Sarspborg som lot han komme på prøvespill så han kan vise hva han er god for, sier Røtjer.

Han tror også Rocky er klar for Tippeligaen nå.

– Rocky har en fantastisk innstilling om dagen. Han jobber knallhardt.

– Når du kombinerer det med talentet, ballferdighetene og statistikken hans er det ikke rart det er stor interesse rundt ham.

– Så får vi håpe han tar godt vare på muligheten og viser at han er klar for nivået, sier Røtjer.

– Kan det at han må kjøpes ut skape trøbbel?

– Raufoss virker som en fair klubb, og de velsignet prøvespillet. Mitt inntrykk er at det er en positiv tone mellom klubbene, sier Røtje.

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.