Rocky til Sarpsborg?

Imponerer på prøvespill i tippeligaklubben

Rocky til Sarpsborg?

TIL SARPSBORG? Rocky Lekaj trener om dagen med tippeliga-klubben Sarpsborg. Foto: Bent Dalby

Tidligere Grorud-spiller Rocky Lekaj er nå på plass i Sarpsborg 08. Der trener han for en tippeliga-kontrakt i 2015.

Skrevet av:

– Nivået er høyt, men så langt har det gått veldig bra. Jeg har gjort sakene mine ålreit på treningene, scoret en del mål og jobbet steinhardt. Tilbakemeldingene har vært gode. Så får vi se hva framtiden bringer, sier Rocky Lekaj.

25-åringen fra Kalbakken har de siste sesongene vært ustoppelig i 2. divisjon. Først for Grorud fotball, og de to siste sesongene for Raufoss. Denne sesongen stoppet han på 22 scoringer. Det har gjort sitt til at flere klubber nå speider ham ut.

Fortjener sjansen

Sarpsborg 08 var først ute med konkret kontakt, og denne uka har Rocky Lekaj vært på prøvespill hos klubben som i skrivende stund ligger på en åttende plass i Tippeligaen.

– Moro å få trene med så mange gode spillere. Sarpsborg 08 er et spillende lag, og jeg føler at jeg passer bra inn i systemet her, sier Rocky Lekaj.

Han legger ikke skjul på at spill i Tippeligaen frister mye.

– Absolutt! Jeg vil alltid spille på høyest mulig nivå, og jeg føler også at jeg er klar for nye steg. Det ville vært fantastisk moro å få vise seg fram i Tippeligaen. Jeg syns jeg fortjener sjansen nå, sier Lekaj.

Selvtillitt

– Mener du selv du er god nok nå?

– Ja, jeg er klar for dette nivået igjen. Jeg har vokst mye de siste årene, tatt fotballen seriøst og jobbet meg tilbake i storslag med god hjelp av fantastiske trenere og gode miljøer. Både i Grorud og i Raufoss.

– Med 57 mål på en og en halv sesong tror jeg at jeg har nivået til å gå videre, sier Lekaj, som tidligere har spilt for Grei, Sheffield Wednesday, Lyn, Sandefjord, Romsås og Grorud.

– God nok

Det er flere som mener det samme. I Lekajs gamle klubb, Grorud, følger de nøye med på sin tidligere elev.

– Over tid har Rocky bevist at han har modnet. Både som menneske og fotballspiller. Han viser stor produktivitet i form av scoringer og assister i 2. divisjon, og han har også gjort det i cupene mot lag som er høyere oppe i divisjonene.

– Han har helt klart gode forutsetninger for å ta steget oppover i ligasystemet. Det tror jeg det er gode muligheter for.

– Jeg håper i hvert fall det for Rockys del, sier hovedtrener Rolf Teigen.

Det gjør også hovedleder Richard Pedersen.

– Vi håper og tror det skal gå i orden for Rocky denne gangen. Jeg tror han og Sarpsborg vil passe bra sammen. Vi ønsker absolutt å se ham i Tippeligaen 2015 - der han hører hjemme.

– Vi mener at vi har en del av æren for at han er kommet på rett spor igjen, og vi vil være stolte over å ha fått fram en spiller som kommer til Tippeligaen.

– Det vil gi positive ringvirkninger i vårt miljø også, sier Pedersen.

Ingen avgjørelse

Thomas Berntsen er sportssjef i Sarpsborg 08. Han mener det er alt for tidlig å si om Rocky Lekaj blir med dem neste år.

– Rocky er på prøvespill hos oss etter initiativ fra ham selv. Han er en spiller vi kjenner godt fra før av, og vi har registrert at han har gjort det meget bra i Raufoss.

– Vi var ikke uinteressert da vi fikk kontakt, men om dette prøvespillet fører til noe mer er det for tidlig å si noe om.

– Mye fordi vi er inne i en fase hvor vi skal bytte trener etter sesongen.

– Imidlertid kan jeg si at vi ikke hadde tatt ham inn på prøve hvis det var helt uaktuelt å gå videre med dette, sier Berntsen.

– Hva slags inntrykk sitter dere igjen med etter å ha hatt ham på trening?

– Han hadde sin første trening på onsdag og var meget god. Han viste at han er en kvikk spiller med fine dribleferdigheter. Dette er vi ikke overrasket over.

– Han har ferdigheter som passer fint inn i måten vi spiller fotball på.

– Så får vi se hvordan utviklingen blir, sier Berntsen.

Grorud kan få penger

Hvis Rocky går til Sarpsborg må han kjøpes ut av kontrakten han har med Raufoss. Den løper til og med neste sesong. Dette er også Raufoss krystallklare på.

– I utgangspunktet skal Rocky spille for Raufoss. Dersom Sarpsborg vil kjøpe ham, må de betale det en toppscorer som Rocky koster, uttalte trener Espen Haug til OA.no på tirsdag.

For Groruds del kan dette bety noen ekstra kroner på neste års budsjett. Klubben har nemlig en avtale om 50 prosent av Rockys neste overgangssum.

– Vi går ut fra at det vil utløse en form for kompensasjon hvis han går til Sarpsborg 08, og vi håper det faller noen kroner tilbake til oss, men vi vil ikke la det vi har rett på stå i veien for en overgang.

– Det viktigste for oss er at Rocky får sjansen i Tippeligaen. Vi håper alt løser seg, sier Richard Pedersen.

Stor interesse

Rocky Lekajs agent, Thomas Røtjer, mener mange klubber nå følger hans spiller.

– Det er flere interesserte klubber. Både fra 1. divisjon og Tippeligaen, men nå forholder vi oss foreløpig kun til Sarspborg som lot han komme på prøvespill så han kan vise hva han er god for, sier Røtjer.

Han tror også Rocky er klar for Tippeligaen nå.

– Rocky har en fantastisk innstilling om dagen. Han jobber knallhardt.

– Når du kombinerer det med talentet, ballferdighetene og statistikken hans er det ikke rart det er stor interesse rundt ham.

– Så får vi håpe han tar godt vare på muligheten og viser at han er klar for nivået, sier Røtjer.

– Kan det at han må kjøpes ut skape trøbbel?

– Raufoss virker som en fair klubb, og de velsignet prøvespillet. Mitt inntrykk er at det er en positiv tone mellom klubbene, sier Røtje.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!