Rommen blir dalens beste idrettsanlegg

Rommen blir dalens beste idrettsanlegg

 

Endelig er alt klart for byggestart av ny kunstgressbane på Rommensletta. Samtidig får hele Rommensletta Idrettspark et skikkelig ansiktsløft. Det er bare å glede seg.

Skrevet av:

Både den organiserte og uorganiserte idretten på Rommen kan nå glede seg. Alt er klart for byggestart og løfting av hele området. Leder for Rommen Sportsklubb og Idrettens samarbeidsutvalg i Stovner bydel, Norvald Mo, gleder seg stort.

- Endelig er alt klart. Det har vært lite som har skjedd her de siste årene, men nå er alt klart for bygging, og vi får en ketsjup-effekt hvor det kommer masse på en gang. Det kommer virkelig til å bli fint her på Rommensletta, sier han.

Mo tenker da først og fremst på den nye kunstgressbanen som kommer der hvor grusbanen ligger i dag. Her blir det en ny kunstgressbane med topp moderne teknologi (thermovulkanisert plast) som også skal kunne brukes om vinteren uten at banen har undervarme. Kunstgressbanen blir totalt 65 x 110 meter stor.

- Barn og unge kan spille fotball hele året. Det er noe man virkelig trenger. Å spille fotball på vinteren har vist seg nærmest umulig under de forholdene vi har i dag, sier han.

Mo håper også at de nye banene vil trigge en spesiell gruppe.

- Vi har for få jenter som driver med fotball her på Rommen. Det har sikkert noe å gjøre med at grusbanen som regel betyr skrubbsår og blod, men også kulturelle forskjeller kan ha noe å si.

- Vi håper at den nye kunstgressbanen vil virke lokkende også for våre jenter, sier han.

Enorm idrettspark

Når nå fornyelsen av det som skal hete Rommensletta Idrettspark starter opp er det ikke bare kunstgressbane som står på menyen. Helt fra Smedstua/Haugenstua og opp til Rockefabrikken på Stovner vil beboerne merke ansiktsløftningen.

På Smedstua vil det komme en syverbane og masse forskjellige apparater for den uorganiserte idretten. Arbeidet starter opp nå i høst.

Videre oppover mot Rommensletta vil det ligge flere syverbaner i tillegg til den nevnte kunstgressbanen.

På oversiden av Rommens matchbane vil det også bli utbedringer på cricketbanen.

Mellom Rommen skole og Rockefabrikken planlegges det også syverbane og kunstgress, som vil fungere som kunstgressbane på sommeren, men som vil bli isflate på vinteren. Her vil det bli mulighet for lek med skøyter.

- Det er viktig at også den uorganiserte idretten får blomstre. Totaltilbudet for barn og unge vil være enormt her på Rommensletta, enten du driver med idrett organisert eller uorganisert, sier Mo.

Og som ikke det var nok kan det også nevnes at flerbrukshallen som vi tidligere har skrevet om i Akers Avis Groruddalen i forbindelse med den nye skolen også vil ta form her. Rommensletta Idrettspark vil da fremstå som et av Groruddalens aller beste anlegg.

Da gjenstår det bare å glede seg til første spadetak. Åpningen av kunstgressbanen er planlagt lørdag 6. juni 2009.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!