Rommen blir dalens beste idrettsanlegg

Rommen blir dalens beste idrettsanlegg

 

Endelig er alt klart for byggestart av ny kunstgressbane på Rommensletta. Samtidig får hele Rommensletta Idrettspark et skikkelig ansiktsløft. Det er bare å glede seg.

Skrevet av:

Både den organiserte og uorganiserte idretten på Rommen kan nå glede seg. Alt er klart for byggestart og løfting av hele området. Leder for Rommen Sportsklubb og Idrettens samarbeidsutvalg i Stovner bydel, Norvald Mo, gleder seg stort.

- Endelig er alt klart. Det har vært lite som har skjedd her de siste årene, men nå er alt klart for bygging, og vi får en ketsjup-effekt hvor det kommer masse på en gang. Det kommer virkelig til å bli fint her på Rommensletta, sier han.

Mo tenker da først og fremst på den nye kunstgressbanen som kommer der hvor grusbanen ligger i dag. Her blir det en ny kunstgressbane med topp moderne teknologi (thermovulkanisert plast) som også skal kunne brukes om vinteren uten at banen har undervarme. Kunstgressbanen blir totalt 65 x 110 meter stor.

- Barn og unge kan spille fotball hele året. Det er noe man virkelig trenger. Å spille fotball på vinteren har vist seg nærmest umulig under de forholdene vi har i dag, sier han.

Mo håper også at de nye banene vil trigge en spesiell gruppe.

- Vi har for få jenter som driver med fotball her på Rommen. Det har sikkert noe å gjøre med at grusbanen som regel betyr skrubbsår og blod, men også kulturelle forskjeller kan ha noe å si.

- Vi håper at den nye kunstgressbanen vil virke lokkende også for våre jenter, sier han.

Enorm idrettspark

Når nå fornyelsen av det som skal hete Rommensletta Idrettspark starter opp er det ikke bare kunstgressbane som står på menyen. Helt fra Smedstua/Haugenstua og opp til Rockefabrikken på Stovner vil beboerne merke ansiktsløftningen.

På Smedstua vil det komme en syverbane og masse forskjellige apparater for den uorganiserte idretten. Arbeidet starter opp nå i høst.

Videre oppover mot Rommensletta vil det ligge flere syverbaner i tillegg til den nevnte kunstgressbanen.

På oversiden av Rommens matchbane vil det også bli utbedringer på cricketbanen.

Mellom Rommen skole og Rockefabrikken planlegges det også syverbane og kunstgress, som vil fungere som kunstgressbane på sommeren, men som vil bli isflate på vinteren. Her vil det bli mulighet for lek med skøyter.

- Det er viktig at også den uorganiserte idretten får blomstre. Totaltilbudet for barn og unge vil være enormt her på Rommensletta, enten du driver med idrett organisert eller uorganisert, sier Mo.

Og som ikke det var nok kan det også nevnes at flerbrukshallen som vi tidligere har skrevet om i Akers Avis Groruddalen i forbindelse med den nye skolen også vil ta form her. Rommensletta Idrettspark vil da fremstå som et av Groruddalens aller beste anlegg.

Da gjenstår det bare å glede seg til første spadetak. Åpningen av kunstgressbanen er planlagt lørdag 6. juni 2009.

 

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

 
Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

 
Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!