Rommen blir dalens beste idrettsanlegg

Rommen blir dalens beste idrettsanlegg

 

Endelig er alt klart for byggestart av ny kunstgressbane på Rommensletta. Samtidig får hele Rommensletta Idrettspark et skikkelig ansiktsløft. Det er bare å glede seg.

Både den organiserte og uorganiserte idretten på Rommen kan nå glede seg. Alt er klart for byggestart og løfting av hele området. Leder for Rommen Sportsklubb og Idrettens samarbeidsutvalg i Stovner bydel, Norvald Mo, gleder seg stort.

- Endelig er alt klart. Det har vært lite som har skjedd her de siste årene, men nå er alt klart for bygging, og vi får en ketsjup-effekt hvor det kommer masse på en gang. Det kommer virkelig til å bli fint her på Rommensletta, sier han.

Mo tenker da først og fremst på den nye kunstgressbanen som kommer der hvor grusbanen ligger i dag. Her blir det en ny kunstgressbane med topp moderne teknologi (thermovulkanisert plast) som også skal kunne brukes om vinteren uten at banen har undervarme. Kunstgressbanen blir totalt 65 x 110 meter stor.

- Barn og unge kan spille fotball hele året. Det er noe man virkelig trenger. Å spille fotball på vinteren har vist seg nærmest umulig under de forholdene vi har i dag, sier han.

Mo håper også at de nye banene vil trigge en spesiell gruppe.

- Vi har for få jenter som driver med fotball her på Rommen. Det har sikkert noe å gjøre med at grusbanen som regel betyr skrubbsår og blod, men også kulturelle forskjeller kan ha noe å si.

- Vi håper at den nye kunstgressbanen vil virke lokkende også for våre jenter, sier han.

Enorm idrettspark

Når nå fornyelsen av det som skal hete Rommensletta Idrettspark starter opp er det ikke bare kunstgressbane som står på menyen. Helt fra Smedstua/Haugenstua og opp til Rockefabrikken på Stovner vil beboerne merke ansiktsløftningen.

På Smedstua vil det komme en syverbane og masse forskjellige apparater for den uorganiserte idretten. Arbeidet starter opp nå i høst.

Videre oppover mot Rommensletta vil det ligge flere syverbaner i tillegg til den nevnte kunstgressbanen.

På oversiden av Rommens matchbane vil det også bli utbedringer på cricketbanen.

Mellom Rommen skole og Rockefabrikken planlegges det også syverbane og kunstgress, som vil fungere som kunstgressbane på sommeren, men som vil bli isflate på vinteren. Her vil det bli mulighet for lek med skøyter.

- Det er viktig at også den uorganiserte idretten får blomstre. Totaltilbudet for barn og unge vil være enormt her på Rommensletta, enten du driver med idrett organisert eller uorganisert, sier Mo.

Og som ikke det var nok kan det også nevnes at flerbrukshallen som vi tidligere har skrevet om i Akers Avis Groruddalen i forbindelse med den nye skolen også vil ta form her. Rommensletta Idrettspark vil da fremstå som et av Groruddalens aller beste anlegg.

Da gjenstår det bare å glede seg til første spadetak. Åpningen av kunstgressbanen er planlagt lørdag 6. juni 2009.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.