Rommen blir dalens beste idrettsanlegg

Rommen blir dalens beste idrettsanlegg

 

Endelig er alt klart for byggestart av ny kunstgressbane på Rommensletta. Samtidig får hele Rommensletta Idrettspark et skikkelig ansiktsløft. Det er bare å glede seg.

Både den organiserte og uorganiserte idretten på Rommen kan nå glede seg. Alt er klart for byggestart og løfting av hele området. Leder for Rommen Sportsklubb og Idrettens samarbeidsutvalg i Stovner bydel, Norvald Mo, gleder seg stort.

- Endelig er alt klart. Det har vært lite som har skjedd her de siste årene, men nå er alt klart for bygging, og vi får en ketsjup-effekt hvor det kommer masse på en gang. Det kommer virkelig til å bli fint her på Rommensletta, sier han.

Mo tenker da først og fremst på den nye kunstgressbanen som kommer der hvor grusbanen ligger i dag. Her blir det en ny kunstgressbane med topp moderne teknologi (thermovulkanisert plast) som også skal kunne brukes om vinteren uten at banen har undervarme. Kunstgressbanen blir totalt 65 x 110 meter stor.

- Barn og unge kan spille fotball hele året. Det er noe man virkelig trenger. Å spille fotball på vinteren har vist seg nærmest umulig under de forholdene vi har i dag, sier han.

Mo håper også at de nye banene vil trigge en spesiell gruppe.

- Vi har for få jenter som driver med fotball her på Rommen. Det har sikkert noe å gjøre med at grusbanen som regel betyr skrubbsår og blod, men også kulturelle forskjeller kan ha noe å si.

- Vi håper at den nye kunstgressbanen vil virke lokkende også for våre jenter, sier han.

Enorm idrettspark

Når nå fornyelsen av det som skal hete Rommensletta Idrettspark starter opp er det ikke bare kunstgressbane som står på menyen. Helt fra Smedstua/Haugenstua og opp til Rockefabrikken på Stovner vil beboerne merke ansiktsløftningen.

På Smedstua vil det komme en syverbane og masse forskjellige apparater for den uorganiserte idretten. Arbeidet starter opp nå i høst.

Videre oppover mot Rommensletta vil det ligge flere syverbaner i tillegg til den nevnte kunstgressbanen.

På oversiden av Rommens matchbane vil det også bli utbedringer på cricketbanen.

Mellom Rommen skole og Rockefabrikken planlegges det også syverbane og kunstgress, som vil fungere som kunstgressbane på sommeren, men som vil bli isflate på vinteren. Her vil det bli mulighet for lek med skøyter.

- Det er viktig at også den uorganiserte idretten får blomstre. Totaltilbudet for barn og unge vil være enormt her på Rommensletta, enten du driver med idrett organisert eller uorganisert, sier Mo.

Og som ikke det var nok kan det også nevnes at flerbrukshallen som vi tidligere har skrevet om i Akers Avis Groruddalen i forbindelse med den nye skolen også vil ta form her. Rommensletta Idrettspark vil da fremstå som et av Groruddalens aller beste anlegg.

Da gjenstår det bare å glede seg til første spadetak. Åpningen av kunstgressbanen er planlagt lørdag 6. juni 2009.

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!