Rommen blir dalens beste idrettsanlegg

Rommen blir dalens beste idrettsanlegg

 

Endelig er alt klart for byggestart av ny kunstgressbane på Rommensletta. Samtidig får hele Rommensletta Idrettspark et skikkelig ansiktsløft. Det er bare å glede seg.

Skrevet av:

Både den organiserte og uorganiserte idretten på Rommen kan nå glede seg. Alt er klart for byggestart og løfting av hele området. Leder for Rommen Sportsklubb og Idrettens samarbeidsutvalg i Stovner bydel, Norvald Mo, gleder seg stort.

- Endelig er alt klart. Det har vært lite som har skjedd her de siste årene, men nå er alt klart for bygging, og vi får en ketsjup-effekt hvor det kommer masse på en gang. Det kommer virkelig til å bli fint her på Rommensletta, sier han.

Mo tenker da først og fremst på den nye kunstgressbanen som kommer der hvor grusbanen ligger i dag. Her blir det en ny kunstgressbane med topp moderne teknologi (thermovulkanisert plast) som også skal kunne brukes om vinteren uten at banen har undervarme. Kunstgressbanen blir totalt 65 x 110 meter stor.

- Barn og unge kan spille fotball hele året. Det er noe man virkelig trenger. Å spille fotball på vinteren har vist seg nærmest umulig under de forholdene vi har i dag, sier han.

Mo håper også at de nye banene vil trigge en spesiell gruppe.

- Vi har for få jenter som driver med fotball her på Rommen. Det har sikkert noe å gjøre med at grusbanen som regel betyr skrubbsår og blod, men også kulturelle forskjeller kan ha noe å si.

- Vi håper at den nye kunstgressbanen vil virke lokkende også for våre jenter, sier han.

Enorm idrettspark

Når nå fornyelsen av det som skal hete Rommensletta Idrettspark starter opp er det ikke bare kunstgressbane som står på menyen. Helt fra Smedstua/Haugenstua og opp til Rockefabrikken på Stovner vil beboerne merke ansiktsløftningen.

På Smedstua vil det komme en syverbane og masse forskjellige apparater for den uorganiserte idretten. Arbeidet starter opp nå i høst.

Videre oppover mot Rommensletta vil det ligge flere syverbaner i tillegg til den nevnte kunstgressbanen.

På oversiden av Rommens matchbane vil det også bli utbedringer på cricketbanen.

Mellom Rommen skole og Rockefabrikken planlegges det også syverbane og kunstgress, som vil fungere som kunstgressbane på sommeren, men som vil bli isflate på vinteren. Her vil det bli mulighet for lek med skøyter.

- Det er viktig at også den uorganiserte idretten får blomstre. Totaltilbudet for barn og unge vil være enormt her på Rommensletta, enten du driver med idrett organisert eller uorganisert, sier Mo.

Og som ikke det var nok kan det også nevnes at flerbrukshallen som vi tidligere har skrevet om i Akers Avis Groruddalen i forbindelse med den nye skolen også vil ta form her. Rommensletta Idrettspark vil da fremstå som et av Groruddalens aller beste anlegg.

Da gjenstår det bare å glede seg til første spadetak. Åpningen av kunstgressbanen er planlagt lørdag 6. juni 2009.

 

Siste nytt i Sport

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

 
VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!