Rommen er fortsatt best i bydel Stovner

Rommen er fortsatt best i bydel Stovner

 

Rommen gjorde som de pleier og vant prestisjeoppgjøret mot Vestli. Dermed er Rommen fremdeles best i Stovner bydel, og nå lukter det tidligere sumplaget på medaljeplass.

Skrevet av:

Rommen har i flere sesonger slitt nederst på tabellene i 3. divisjon, men hatt en egen vane for å gjøre det bra i lokaloppgjørene. I fjor vant de begge sine kamper mot naborivalene fra Vestli. Mandag kveld tok de sin tredje strake seier i prestisjeoppgjøret.

- Dette er den deiligste seieren siden sist vi slo Vestli. Jeg advarte dem før sesongen og sa at vi automatisk startet med seks poeng mot Vestli. Da uttalte Vestli-kaptein Hassan Bougato at han skulle stoppe kjeften min. Det er ikke sikkert Hassan får oppleve det, ler klubbens leder Espen Myrbakken.

Myrbakken fortsatte og være stor i kjeften.

- Jeg er direkte bekymret for Vestli-leder Kjell Kjepperud. Han har ringt meg to ganger daglig den siste uka, men nå får jeg ikke kontakt med ham.

- Det er sjelden jeg har sett en mann som er så slagen og lei seg. Hvis du hører fra ham får du hilse og si vi gleder oss til å komme på Jesperudjordet til høsten.

- Du kan også trøste ham med å si at han får julekort med lagbilde som ble tatt etter kampen i går, fleiper Myrbakken.

Også hovedtrener Rune Gulbrandsen var i storslag. Han titulerte seg selv som kongen av Stovner da Akers Avis Groruddalen fikk et intervju.

- Vestli var nok hakket vassere i første omgang, og vi var heldige som ledet til pause. Etter hvilen tok vi imidlertid over og styrte kampen. Det var en fullt fortjent seier. Det var godt å få Vestli ned på jorda igjen. Det er der de hører hjemme, og det er moro å se at de har et Rommen-kompleks, sier han.

Forbannet Hebæk

Espen Myrbakken fortalte også til Akers Avis Groruddalens lesere på fredag at spaden sto klar hvis Vestli-trener Knut Hebæk skulle måtte grave seg ned etter kampen.

Det var imidlertid ingen som så noe til spaden etter kampslutt.

- Skaftet var borte på spaden, og det var Hebæk også. Jeg regner med at han løp opp i dommergarderoben med det. Siden Vestli tapte var det vel dommern som fikk skylda som vanlig, sier Myrbakken.

Og riktig nok var Knut Hebæk oppgitt etter kampen.

- Det var en dårlig kamp fra vår side. Jeg vet ikke hva som skjer i disse kampene mot Rommen, men det var en del avgjørelser som gikk mot oss. Vi skulle blant annet hatt flere straffespark.

- Jeg syntes ikke dommeren hadde styring i kampen. Rommen skulle hatt noen utvisninger etter min menig. Det er for dumt at de bevisst går etter beina på Robin Isaksen.

- Det irriterer meg at det tillates, og at det bare blir gule kort ut av det. Rett og slett usportslig av Rommen. Dessuten hadde Rommen en stor fordel av å spille på den humpete gressbanen, freser Hebæk.

Han innrømmer likvel at Vestli kunne vært skarpere.

- Vi roter også mye selv og gjør personlige feil. Jeg er en dårlig taper, og nå er jeg forbanna, sier han.

- Var det en fortjent seier til Rommen?

- De vant jo. Da fortjener vi ikke bedre. Nå er det historie, svarer han kryptiskt.

At oppgjøret har mye å si for de lokale spillerne er ikke vanskelig å skjønne. Vestlis Glenn Ingwersen var oppgitt etter tapet.

- Dette er bare trist. Det er håpløst at vi aldri klarer å slå det møkkalaget til Rommen. Jeg skjønner ikke at vi aldri klarer det. Ordentlig surt, men vi var ikke gode i dag. Dette må vi bare glemme fortest mulig, sier han.

Lukter på medaljeplass

Med tre poeng mot Vestli har Rommen fått en uvanlig god start på sesongen.

Laget ligger på syvende plass med ni poeng, men avventer reaksjon på sin klage om Ullern til Oslo fotballkrets.

Hvis kretsen bestemmer å tilkjenne Rommen seieren vil Rommen snike seg opp på bronseplass i 3. divisjon, avd. 5.

- Vi tenker overhodet ikke på noe medalje. Vi tar en kamp av gangen og foreløpig målsetting er 15 poeng til sommeren, sier Espen Myrbakken.

- Jeg vil ikke si vi jager medaljeplass, men så lenge vi vinner kamper og henger med er det veldig morsomt. Vi ligger noenlunde i rute med de målene vi har satt oss, og det gir oss inspirasjon til å jobbe på videre, sier Rune Gulbrandsen.

For Vestlis del gjelder det nå å samle troppene før oppgjøret mot Skeid 2.

- Vi legger oss ikke ned og griner over tapet, men det er irriterende. Nå må vi slå tilbake og hevne oss på Skeid 2, sier Knut Hebæk.

Fin kveld på Rommensletta

Selv om regnet kom til Groruddalen sammen med kampstarten hadde rindt 150 tilskuere dukket opp til lokaloppgjøret. På Rommen satte de stor pris på interessen.

- Det ble et tett lokaloppgjør med masse folk og god stemning. Det er alltid moro, og spesielt når man vinner.

- Kampene mot Vestli er det morsomte vi er med på, slår Espen Myrbakken fast.

Han takker Vestli for oppmøte, og tre poeng.

- Vi håper både Vestli og de andre lagene fra Groruddalen holder seg i 3. divisjon. Vi synes Knut Hebæk har gjort en fin jobb med laget, og det er fine gutter i Vestli. Uansett må vi ta de poengene vi kan ta, og som vanlig gjør vi det mot Vestli.

Fotball, 3. divisjon, avd. 5:

Rommen - Vestli 2-1 (1-0)

Rommensletta match

Tilskuere: ca. 150

Dommer: Torkjell Trædal

Gule kort: Ibrahim Mahnin, Ferhat Erman, Kenneth Arvlund (Alle Rommen), Marius Andresen (Vestli).

Mål for Rommen: Tony Avolio og Øzgur Demirci.

Mål for Vestli: Rolf Syversen

Rommens lag (4-4-2): Fuat Karatepe, Henning Dokken, Tony Avolio, Emre Uymaz, Salar Abdulgani, Denniz Erdogan (Øzkan Uymaz fra 85.), Ferhat Erman, Kenneth Arvlund, Øzgur Demirici (Emrah Gunyuzlu fra 83), Murat Demirci, Ibrahim Mahnin (Idris Aydin fra 74.).

Vestlis lag (4-4-2): Kim Marius Olsen, Marius Kjølhamar, Yngve Sandøy (Rolf Syversen fra 54.), Marius Andresen (Saman Alikhani fra 66.), Mats Nygaard, Ali Zahir, Hassan Bougato, Preben Kjølhamar, Robin Isaksen, Glenn Ingwersen, Nabaz Assad Revet (Stefan Ødegård fra 71.).

Stjernene:

 • ** Fuat Karatepe (Rommen), Yngve Sandøy (Vestli)
 • * Kenneth Arvlund (Rommen), Glenn Ingwersen (Vestli)
 • Tony Avolio (Rommen), Hassan Bougato (Vestli).

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

 • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

 • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

 • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

 • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

 • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

 • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

 • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

 • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!