Rommen har Norges beste 15-åringer

Rommen har Norges beste 15-åringer

 

Rommen 95 serverte gladfotball og gikk helt til topps i den prestisjetunge Nike Cupen. Nå venter europeiske storklubber på å ta imot Norges beste G15-lag.

Skrevet av:

At Rommen 95 er et godt fotballag hersker det ingen tvil om. I helga leverte de klare beviser da de gikk helt til topps i Nike Cup etter å ha vunnet finalen mot Løv Ham 4-0.

- Utrolig deilig, her spiller vi mot de beste lagene i Norge, så går vi hele veien. Det var overraskende, men utrolig deilig. Vi viste hele landet at Groruddalen er best. Jeg er kjempeimponert og stolt av alle gutta, sier kaptein Mathias Blårud.

Lagleder Thomas Engebretsen var også i godt humør.

- Dette er helt hinsides. Det er så sykt og moro på en gang. Vi vet nesten ikke hvor vi skal gjøre av oss, sier lagleder Thomas Engebretsen.

Også trener Gunnar Blårud slenger seg på superlativsgaloppen.

- Dette var sykt moro. Vi har jobba sammen med disse herlige gutta siden de var seks år gamle. At en liten klubb fra Groruddalen går helt til topps i Nike Cup er sensasjonelt. Det viser at alt er mulig.

- Alle gutta fortjener ros for innsatsen. De har en utrolig disiplin og lagmoral, og de backer hverandre opp hele veien. Det er en stor grunn til deres suksess, fastslår treneren.

 

Internasjonal storturnering

Nike Cup er en internasjonal invitasjonsturnering for unge fotballtalenter. De 16 antatt beste G15-lagene i hvert land spiller om en plass i Europa-kvalifiseringen, hvor de beste lagene der igjen går videre til en verdensfinale. Naturlig nok satses det hardt på cupen fra storklubbenes side med massevis av ressurser, men her i landet er det altså lille Rommen fra Groruddalen som tok det lengste strået.

- Jeg er så stolt av det vi har fått til. At en liten klubb fra Groruddalen banker alt og alle fra hele landet i denne prestisjeturneringen er fantastisk.

- Om litt kan vi kanskje lese i Akers Avis Groruddalen at Rommen banket Barcelona 3-0. Det sier litt om hvor stort dette er, sier Thomas Engebretsen.

Med seieren i Nike Cup kan Rommen glede seg til et stort fotballeventyr. Fra 29. april til 3. mai stikker de til Århus. Der skal de møte resten av de europeiske vinnerlagene.

- Det blir utrolig morsomt. Vi gleder oss alle til å dra ned for å møte europeiske storlag. Det hadde ikke vært feil å møtt Manchester United, Barcelona eller Bayern München for å slå dem, sier kaptein Blårud.

Han er fast bestemt på hva som er lagets store styrker.

- Mye trening og ånden vi har i laget. Vi gir aldri opp, og vi spiller for hverandre. Vi er en stor familie, slår han fast.

Da finalen var ferdigspilt kunne en stor og lykkelig gjeng med Rommen-supportere slippe seg løs på sidelinja med trampeklapp, sang og flaggveiving. De var alle stolte over hva 95-laget hadde gjort, og stolte over klubben.

Etter en høytidelig seiersseremoni hvor laget ble hedret, valgte spillerne å ta bølgen for supporterne og danse i gledesrus.

Mithilan Athilan ble også kåret til turneringens beste spiller.

 

Marginer

I helga leverte Rommen fra seg leken og underholdende fotball, men de hadde også de nødvendige marginene med seg på sin side.

I innledningen av turneringen fikk de overbevisende seire mot Røa (4-0) og LSK (3-0). De fikk også med seg en uavgjort mot Asker (1-1).

- Røa-kampen kunne vi like gjerne vunnet 6-0. Det var total dominans. Lillestrøm fikk ikke til noen verdens ting, mens vi serverte turneringens tre vakreste mål. Med det var vi klare for kvartfinale, og kampen mot Asker ble en rolig affære, sier lagleder Thomas Engebretsen.

I sluttspillet ble det både spennende og nervepirrende. Kampene mot Lyn og VIF måtte avgjøres på straffespark

- Vi har aldri tapt for Lyn, og bestemte oss for å holde den tradisjonen ved like, men fikk det ikke lett. Vi fikk ett feilannulert mål, og ett mål mot oss i førsteomgang. Etter det tok gutta ansvar og gjorde det vanskelig å være Lyn-spiller. Mot slutten av andre omgang kom endelig reduseringen, oppsummerer Engebretsen.

Ekstraomgangene ende målløst, og oppgjøret ble avgjort på straffespark der Rommen-keeper Marcus Engebretsen, som akkurat har kommet hjem fra treningsopphold i Ipswich, reddet den siste straffa til Lyn.

I semifinalen mot VIF virket Rommen litt slitne, men tok likevel grep fra start i kampen. Dette oppgjøret endte 1-1, og igjen måtte Rommen ut i straffesparkkonkurranse. Den konkurransen ble imidlertid avgjort fort. Mens Rommen scorte på alle sine straffer reddet keeper Engebretsen to ganger. Den siste redningen var han i full strekk helt nede ved stanga.

- Vi kjente adrenalinet pumpe helt ut i neglen på stortåa i dette oppgjøret. Likevel vil jeg si vi var best, slår laglederen fast.

 

Knuste Løv Ham

I finalen ventet Løv Ham på Rommen.

Allerede etter ett minutt scoret Rommens kampens første mål. Ni minutter senere var ledelsen doblet, og elleve minutter etter det igjen var kampen avgjort med 3-0. I andre omgang kom også toppen på kransekaka da resultatet ble fastsatt til  4-0.

 

- Løv Ham kom på banen og fikk tidenes sjokk. De begynte med ballen og fikk to touch før vi tok helt over. De ble rett og slett svimle av måten vi spilte rundt dem. Etter 3-0 virket det som de ga opp.

- Vi var desidert det beste laget på banen, oppsummerer Thomas Engebretsen.

 

Stortklubbene til stede

Nike Cup har med årene blitt et anerkjent stoppepunkt for talentspeidere fra noen av Englands største fotballklubber.

For tre år siden ble Romsås-gutten Joshua King hentet til Manchester United, mens byrival Manchester City plukket opp brødrene Skogsrud året etter.

I år hadde klubber som Tottenham Hotspur, Stoke, Manchester City, Manchester United, Portsmouth, Sunderland og Arsenal alle talentspeidere og representanter på cupen.

- Vi vet at det er massevis av interesse fra andre lag på våre spillere, og interessen blir neppe mindre etter denne turneringen. Det kommer folk fra store klubber hele tiden og hører litt om våre spillere. Det er tydelig at dette er ettertraktede gutter, og det er selvføgelig gøy at gutta skaper interesse på bakgrunn av sine resultater.

- Uansett byr vi oss lite om andre klubber nå. Det er Rommen som er laget å spille på i G15-årsklassen i Norge. Det er vi som skal til europakvaliken og spille mot storlag, sier lagleder Engebretsen.

 

Det er en rekke kriterier som måtte oppfylles før fremtidens talenter ble invitert til å spille på Nike Premier Cup. Samtlige norske fotballkretser og klubber ble vurdert basert på resultater i 2009, i tillegg til at det også ble gjort en helhetlig vurdering av klubbenes ungdomssatsning. 

 

Følgende lag var representert i Vallhall denne helgen:

Stabæk, Viking, Vidar, Florø, Lillestrøm, Mjølner, Asker, Rommen, Start, Løv/Ham, Søgne, Langevåg, Lyn, Røa, Åsane og Vålerenga.

Årets turnering ble arrangert av Nike og VIF i Vallhall.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!