Rommen stoppet Grorud

Rommen stoppet Grorud

 

Grorud hadde ballen mest, og skapte flest sjanser, men det var likevel Rommen som vant kampen om å være best i dalen. Seiersmålet kom sympatisk nok tre minutter på overtid.

Skrevet av:

Lokaloppgjøret mellom Grorud og Rommen ble som ventet en fartsfylt affære. Selv om Rommen spilte seg til et par sjanser i førsteomgang, er det ikke til å komme bort i fra at Grorud var klart best de første 45 minuttene. De hadde ballen mest, og kunne ledet med opptil tre mål. Dessverre for Groruds del ble de stoppet av et meget godt Rommen-forsvar samt egen innefiktivitet foran mål.

Andreomgang derimot ble en litt annen saga. Rommen hadde i løpet av de første 45 minuttene skjønt at alt Grorud-spill gikk gjennom Rune Gjertsen, og tok ham ut av kampen.

Det var likevel Grorud som fikk den første scoringen ved Issam Bouri etter ca. en halvtimes spill. Uten å røpe for mye, burde muligens den ballen vært klarert.

Etter dette gikk det en f... i Rommen-laget som ikke hadde lyst til å lese overskriften om lokaltap i Akers Avis Groruddalen.

Kun fem minutter etter Groruds nettkjenning, skar Sondre Olsen inn fra skrått hold og klinket inn en kanonkule.

Kampen går mot slutt, og et hederlig uavgjortresultat mellom rivalene lå i luften, men Rommens gamle ringrev, Tommy Svendsberget, ville det annerledes. Han sendte i vei en lompe som snek seg forbi en oppgitt Lars Gøran Engebråten i Grorud-målet. Dermed vant Rommen dette slaget om Groruddalen.

- Vi ble rottekjørt i førsteomgangen. Vi legger ikke skjul på at de styrte da, og hadde Grorud hatt en spiller som kunne skutt litt, hadde de nok ledet til pause, sier Rommens Espen Myrbakken.

Debutanter

Han var naturlig nok i fyr og flamme etter bragden på «Gullet».

- Altså, vi kom hit med to innbyttere, ettersom vi manglet syv faste spillere. Endelig var det vår tur til å ha marginene på vår side. De har vært i mot oss hele sesongen. Jeg kan ikke si annet enn at dette var en utrolig deilig seier, sier han.

- Men var den fortjent?

- Nei, jeg kan vel ikke si det, for å være ærlig. Ut ifra spillet vil jeg vil si at Grorud hadde fortjent seieren, men det stoppet segfor dem ved 16-meteren, sier Myrbakken.

Rommen hadde også med seg to debutanter som gjorde sakene sine bra i kampen.

- Ibrahim og Espen er to unge spillere som vi har fulgt på juniorlaget. De gjorde en meget positiv figur, og det er godt å se at det gror godt bak oss eldre, sier Myrbakken, som nå gleder seg til neste seriekamp mot Bygdø Monolitten.

- Denne seieren var det vi trengte for å komme i gang. Nå har jeg skikkelig tro på tre nye poeng, og Bygdø skal få kjørt seg på gresset vårt, sier han.

Tredje tap på overtid

I Grorud var ikke akkurat stemningen høy etter det tredje tapet på overtid på rappen.

- Jeg har egentlig ikke lyst til å si noenting. Vi føler at vi fører hele kampen, og vi er litt oppgitte over situasjonen nå. Det er frustrerende. Vi har ført alle de tre siste kampene, men likevel tapt.

- Vi er inne i en slik trend som Årvoll hadde på starten av sesongen, men det vil snu etter hvert. Vi skal ta pallplassering i år, sier Bakke Pedersen.

- Blir det poeng til neste kamp?

- Jeg vet ikke om jeg tør si ja til det lenger, men jeg har tro. Du må også få med deg at vi gratulerer Rommen. Det var sikkert deilig for dem å vinne dette oppgjøret, sier han slukøret.

Fotball, 3. div., avd. 5:

Grorud - Rommen 1-2 (0-0)

Gullet

Tilskuere: ca. 38

Dommer: Per Viggo Bratli

Mål for Grorud: Issam Bouiri.

Mål for Rommen: Tommy Svendsberget, Sondre Olsen.

Groruds lag (4-4-2): Lars Gøran Engebråten, Hakia Hrnic, Arne Endreson, Jonas Husmo, Jonny Kvernes, Simen Kongshaug (Kim Philip Moe fra 70.), Rune Gjertsen, Arib Maazouzi, Zacaria Maazouzi, Issam Bouiri, Erling Nilsen (André Gursel fra 45.).

Rommens lag (4-4-2): Thor Erik Dahlberg, Thor Arne Schei, Håvard Nilsen, Tony Avolio, Ferat Ermann, Sondre Olsen, Abel Teckle, Kenneth Arvelund, Ibrahim El Hankouri, Tommy Svendsberget, Rune Guldbrandsen (Espen Mikaelsen fra 60.).

Stjernene:

 • ** Rune Gjertsen (Grorud), (Rommen ingen).
 • * Jonas Husmo (Grorud), Thor Erik Dahlberg (Rommen).
 • Jonny Kvernes (Grorud), Ibrahim El Hankouri (Rommen).

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

 • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

 • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

 • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

 • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

 • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

 • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

 • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

 • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!