Rommens kamp mot dommeren

Rommens kamp mot Nesodden utviklet seg til en trist affære. Rommen beskylder nå dommeren for å være på kanten til ha rasistiske holdninger.

Rommens bortekamp mot Nesodden ble en meget trist kamp. I følge Rommen-keeper, Espen Myrbakken, vant Nesodden fortjent, men det er likevel ikke resultatet som står i fokus etter kampen.

- Med mine 20 år innen fotballen har jeg aldri opplevd maken. Vi var vitne til en dommerskandale uten like. Vi visste fra før at dommer Hoff er umulig å prate med, men det vi opplevde under denne kampen tok virkelig kaka, sier han.

Mens lagene var på vei inn til pause skal dommer Hoff ha gått sammen med noen av Rommens spillere på vei inn til garderoben.

- Han fortalte spillerne at han skulle gi oss tre eller fire røde kort, før han deretter skulle legge opp som fotballdommer.

- Andreomgang startet med at han ga Ferat Ermann gult kort fordi han så farlig ut i ansiktet. Så får Tony Avolio et uforskyldt gult kort på vegne av hele Rommen-laget. Deretter får Ali Abounouar rødt kort for å ha vist en finger som ingen andre har sett. Det topper seg da nevnte Avolio får direkte rødt etter å ha diskutert en situasjon med en Nesodden-spiller, sier Myrbakken.

Rommen har nå skrevet klagebrev til kretsen.

- Vi har skrevet brev, og vi vet det er flere lag som har gjort det tidligere. Vi mener dommerens oppførsel og holdninger ikke hører hjemme på en fotballbane. Han gikk stadig vekk på våre mørke spillere, og ingen andre. Da må jeg stille spørsmål. Vi vet også at han har gått på mørke spillere tidligere. Han hadde bestemt seg for å ta oss, sier Myrbakken.

- Hva sa Nesodden til episodene?

- De kom inn i garderoben og ba om unnskyldning på vegne av Hoff. De skjønnte like lite av kortene som oss, sier han.

- Dette var triste saker å komme ut for. Jeg er spent på hva kretsen gjør med dette, avslutter Myrbakken.

Bjørn Hoff svarte kritikken med denne uttalelsen.

- Hvis Rommen legger seg på et slikt lavmål som de legger seg på nå, så senker ikke jeg meg dit. Dette får kretsen svare på, sa han før telefonrøret ble klasket på.

Nesoddens trener, Jan Peder Jalland, hadde følgende å si om saken.

- Rommen fortalte at det ble sagt en del ting i pausen og etter kampen, jeg hørte ikke hva han sa selv. Men at dommeren lagde en dårlig tone på banen er det liten tvil om. Det var tydelig å lese av ansiktet og kroppspråket til Rommen-spillerne at de var i vantro over det de så og hørte. Våre egne spillere har også sagt at avgjørelsene var strenge, sier han.

Fotball, 3. divisjon, avd. 5:

Nesodden - Rommen 4-1 (1-1)

Berger idrettspark

Tilskuere: ca. 60

Dommer: Bjørn Hoff

Gule kort: Tony Avolia, Ferat Ermann.

Røde kort: Tony Avolio, Ali Abounouar

Mål for Rommen: Dennis Erdogan

Rommens lag (4-5-1): Espen Myrbakken, Arne Jensen, Tony Avolio, Robert Ødegaard, Ferat Ermann, Espen Mikalsen, Kenneh Arvelund, Abel Teckle, Dennis Erdogan (Ali Abounouar fra 70.), Thomas Karlaug (Kenneth Skriden fra 74.), Sondre Olsen,

Stjernene:

  • ** ingen
  • *   Robert Ødegaard
  •      Tony Avolio.

 

Siste nytt i Sport

Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

 
Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.

Lærer bort selvforsvar - der folk er

Etter 24 år innen økonomi og regnskap, kaster Thomas W. Myhre (45) inn håndkleet. Nå har han startet for seg selv - og da med noe han brenner for - nemlig realistisk selvforsvar.

Grorud går for gull!

Etter omleggingen av seriesystemet er konkurransen i PostNord-ligaen hardere enn noensinne. Det skremmer imidlertid ikke Groruds fotballherrer. De er klare i sin tale og går for gull og opprykk til OBOS-ligaen.