Rommens kamp mot dommeren

Rommens kamp mot Nesodden utviklet seg til en trist affære. Rommen beskylder nå dommeren for å være på kanten til ha rasistiske holdninger.

Skrevet av:

Rommens bortekamp mot Nesodden ble en meget trist kamp. I følge Rommen-keeper, Espen Myrbakken, vant Nesodden fortjent, men det er likevel ikke resultatet som står i fokus etter kampen.

- Med mine 20 år innen fotballen har jeg aldri opplevd maken. Vi var vitne til en dommerskandale uten like. Vi visste fra før at dommer Hoff er umulig å prate med, men det vi opplevde under denne kampen tok virkelig kaka, sier han.

Mens lagene var på vei inn til pause skal dommer Hoff ha gått sammen med noen av Rommens spillere på vei inn til garderoben.

- Han fortalte spillerne at han skulle gi oss tre eller fire røde kort, før han deretter skulle legge opp som fotballdommer.

- Andreomgang startet med at han ga Ferat Ermann gult kort fordi han så farlig ut i ansiktet. Så får Tony Avolio et uforskyldt gult kort på vegne av hele Rommen-laget. Deretter får Ali Abounouar rødt kort for å ha vist en finger som ingen andre har sett. Det topper seg da nevnte Avolio får direkte rødt etter å ha diskutert en situasjon med en Nesodden-spiller, sier Myrbakken.

Rommen har nå skrevet klagebrev til kretsen.

- Vi har skrevet brev, og vi vet det er flere lag som har gjort det tidligere. Vi mener dommerens oppførsel og holdninger ikke hører hjemme på en fotballbane. Han gikk stadig vekk på våre mørke spillere, og ingen andre. Da må jeg stille spørsmål. Vi vet også at han har gått på mørke spillere tidligere. Han hadde bestemt seg for å ta oss, sier Myrbakken.

- Hva sa Nesodden til episodene?

- De kom inn i garderoben og ba om unnskyldning på vegne av Hoff. De skjønnte like lite av kortene som oss, sier han.

- Dette var triste saker å komme ut for. Jeg er spent på hva kretsen gjør med dette, avslutter Myrbakken.

Bjørn Hoff svarte kritikken med denne uttalelsen.

- Hvis Rommen legger seg på et slikt lavmål som de legger seg på nå, så senker ikke jeg meg dit. Dette får kretsen svare på, sa han før telefonrøret ble klasket på.

Nesoddens trener, Jan Peder Jalland, hadde følgende å si om saken.

- Rommen fortalte at det ble sagt en del ting i pausen og etter kampen, jeg hørte ikke hva han sa selv. Men at dommeren lagde en dårlig tone på banen er det liten tvil om. Det var tydelig å lese av ansiktet og kroppspråket til Rommen-spillerne at de var i vantro over det de så og hørte. Våre egne spillere har også sagt at avgjørelsene var strenge, sier han.

Fotball, 3. divisjon, avd. 5:

Nesodden - Rommen 4-1 (1-1)

Berger idrettspark

Tilskuere: ca. 60

Dommer: Bjørn Hoff

Gule kort: Tony Avolia, Ferat Ermann.

Røde kort: Tony Avolio, Ali Abounouar

Mål for Rommen: Dennis Erdogan

Rommens lag (4-5-1): Espen Myrbakken, Arne Jensen, Tony Avolio, Robert Ødegaard, Ferat Ermann, Espen Mikalsen, Kenneh Arvelund, Abel Teckle, Dennis Erdogan (Ali Abounouar fra 70.), Thomas Karlaug (Kenneth Skriden fra 74.), Sondre Olsen,

Stjernene:

 • ** ingen
 • *   Robert Ødegaard
 •      Tony Avolio.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

 • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

 • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

 • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

 • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

 • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

 • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

 • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

 • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!