ANNONSE

Romsås fortjener opprykket

Putten er dømt ned igjen til fjerdedivisjon for juks, men også «tysterne», Frigg 2 har jukset. De går likevel opp til tredjedivisjon. Flere i Oslos fotballmiljø reagerer, og mener det er Romsås som fortjener opprykket.

 

 Frigg 2's klagesak på Putten ble ferdig behandlet i Oslo fotballkrets onsdag med konklusjonen om at Putten må forbli i fjerdedivisjon, mens Frigg 2 tar plassen i tredje.

Dette hisser opp stemningen i Oslos fotballmiljø. De peker på at også Frigg 2 har jukset med spillere, på linje med det de klaget inn Putten for.

- Skal kretsen sende ned ett lag som har juksa, mens de lar et annet lag som har juksa gå opp i stedet? Hvis Oslo fotballkrets gjør det, sender de ut signaler om at det er greit å jukse. Vi fortjener opprykksplassen, forteller hovedtrener Nikola Bes.

Og han har et poeng. Det finnes klare bevis på at Frigg 2 har jukset på samme måte som de rapporterte Putten for.

Noe av jukset kan leses på Friggs hjemmesider. Den mest interessante kampen er 8-2-seieren mot Romsås hvor Frigg brukte Odd Karl Stangnes (ex. Glimt og Lyn) og argentineren José Vazquez. Sistnevnte har ikke bodd i Norge på mange år, og var i Norge på turistvisum.

Akers Avis Groruddalen har selv vært i kontakt med Oslo fotballkrets angående spillerberettigelse på Stangnes og Vazquez.

- Stangnes var spilleklar for Korsvoll 15. november. Han sendte inn overgang fra Hammerfest den syvende september. Jose Vazquez meldte overgang til Argentina i 2005, forteller lisensansvarlig Elisabeth Lundberg.

Da er det muligens merkelig at Frigg på sine egne kamprapporter har med gutta i lagoppstillingen mot Romsås?

- Frigg har dessuten brukt førstelagsspillere over en lav sko. Det har vi fått bekreftet fra folk i nærheten av klubben, forteller Knut Ove Jessen fra Putten.

 

Lukker øynene

Likevel ser det ut til at Romsås kan se langt etter opprykk. Karlheinz Götz, avdelingsleder for dommer- og reglementsavdelingen i Oslo fotballkrets, hadde følgende å si om saken:

- Saken er oversendt til begge partene med konklusjonen om at Friggs protest har blitt etterkommet.

- Så dere sender altså opp et annet lag som har juksa?

- Det er ikke vi kjent med. Det er ikke levert inn noen rapporter til oss fra andre klubber, og det foreligger ingen saker på det.

- Kan man ikke rapportere inn i etterkant når det foreligger klare bevis om utstrakt juks?

- Det er en protestfrist på tre dager etter spilt kamp. Dette er formaliteter som må holdes. Man kan ikke levere inn en protest etter at fristen har gått ut, sier han.

- Synes dere dette er rettferdig i forhold til de lagene som ikke jukser?

- Som sagt forholder vi oss til det som faktisk blir innlevert. Hypoteser kan ikke jeg svare på, forteller Götz.

Romsås-trener Nikola Bes mener likevel ikke at disse argumentene holder.

- Måten dette blir løst på irriterer meg. Det er den enkleste løsning, men den er urettferdig. Det er ikke alle lag som har kapasitet til å oppdage juks innen tre dager. Til og med FIFA går tilbake og undersøker i saker som omfatter juks. Disse argumentene holder ikke. Kretsen driter i lagene fra østkanten, mens de stimulerer andrelagene til juks, forteller han.

 

Fagerborg reagerer også

Friggs naboklubb Fagerborg, bestående av gamle Friggspillere, reagerer også på at Frigg 2 gikk til klagesak mot Putten. De mener Frigg får feie for sin egen dør. I et åpent brev som ligger på deres nettsider skriver de følgende (redigert):

«Det er ikke til å unngå at mange i fotball-Oslo sliter med sine toerlag i de lavere divisjonene. Innimellom klarer man ikke å stille lag, og da tys det gjerne til gamle helter, kamerater eller forbipasserende. Regelverket blir strukket for å kunne gjennomføre kamper. Dette er selvfølgelig i strid med regelverket, men det er nok mange som tillater seg det. Frigg, Fagerborg, Putten eller Grüner som tilfeldige eksempler er sikkert ikke verre enn andre klubber. Når andre klubber spør oss så sladrer ikke vi.

Da Frigg 2 la inn protest mot Putten begynte det å koke. Fagerborg ble innkalt som vitne hos kretsen. Frigg-land er akademikerland, og da burde man vite at det er forskjell på å sladre og vitne i en formell prosess. Dette kan ende opp med at Romsås rykker opp, mens Frigg 2 kan bli trukket fra hele seriesystemet på grunn av juks i to eller flere kamper. Frigg, hvem i all verden startet denne suppa?

En guttegjeng har som oftest en intern justis og er opptatt av rettferdighet. I mellom svikter dog dømmekraften, og dersom de som tar beslutninger ikke har sterke nok korrektiver rundt seg blir det til at man driter ordentlig på draget.

I mellom gjør vi alle feil, men de voksne må ordne opp, ha baller til å stå rakrygget, se folk i øynene og korrigere sin oppførsel. Frigg-folk er skikkelige folk som til slutt gjør det rette. Lykke til i andre- og fjerdedivisjon neste år. Det er vel fortjent.»

 

Akers Avis Groruddalen har også vært i kontakt med kilder i Fagerborg. De ønsker å forbli anonyme, men uttaler følgende:

- Vi vet at Frigg 2 har jukset. Blant annet klarte de ikke å stille et eget lag uten juks mot oss.

- Det er et stygt og dobbeltmoralskt bakholdsangrep Frigg har gjort mot Putten. Det fortjener de ikke å komme unna med. Det eneste rettferdige i denne saken er at Romsås får opprykksplassen, sier de.

 

Det har ikke lykkes Akers Avis Groruddalen å komme i kontakt med noen av de involverte fra Frigg.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE