Rune vender hjem til Romsås

Rune vender hjem til Romsås

 

Etter en lang fotballkarriere syntes Rune Danielsen at nok er nok. Han tar med seg tippeligaerfaringen og vender hjem til Romsås og 4. divisjon.

 Akers Avis Groruddalen fikk has på den 32 år gamle keeperen Rune Danielsen som blant annet har spilt for Lyn og Strømsgodset. Vi hadde sikre kilder på at Danielsen satt med planer om å spille for Romsås til neste sesong, og vi kastet ikke bort tiden på å prate tull.

- Nå blir det Romsås og 4. divisjon?

- Er det galt? Jeg er jo ekte Romsås-gutt og spilte her til jeg var 14 år. Nå har jeg rukket å blitt 32 og akkurat flyttet tilbake. Da er Romsås det eneste naturlige sted å spille, slår han fast.

Han innrømmer også at trenerne Nikola og Filip Bes gjorde overgangen lettere.

- Nikola har jeg kjent siden oppveksten min. Han er en bestemt fyr som er full av disiplin. Det mener jeg er viktig for ethvert fotballag. Både han og Filip har verdier som jeg står for, slår Danielsen fast.

Rune Danielsen gikk altså til Lyn da han var 14 år. I vestkant-klubben var han fram til 2002. Deretter ble det to år i Drammen og Strømsgodset. Etter det ble det to år i Bærum, og ett år på sofaen, mens han den siste halvannen sesongen har vært i Bygdøy.

- Du ser jo på formkurven min at jeg er en avdanket keeper. Fra eliteserien og rett nedover til 4. divisjon. Jeg har ikke trent seriøst på 4-5 år. Nå har jeg endelig landet på riktig nivå, humrer Danielsen.

 

Potensiale

Den rutinerte keeperen er storfornøyd med å være tilbake på gamle trakter.

- Det er jo kjempemorsomt. Jeg har tro på at man kan få til noe bra på Romsås. Nå kommer det en ny fin kunstgressbane her oppe, og potensialet i befolkningsmassen er stort. Det hadde vært moro å være med på et A-lag som Romsås er stolte av.

- Ambisjoner?

- Jeg har ikke de store ambisjonene selv, men det er klart man er med for å vinne. Jeg spiller ikke for andreplasser, og vi går for opprykk, slår Danielsen fast.

Romsås skal i år spille i 4. divisjon, avd. 1 sammen blant andre Ellingsrud, HSIL og Veitvet.

Danielsen blir ikke skremt av navnene på Groruddals-rivalene.

- Det er ikke akkurat slik at jeg blir nervøs av tanken, nei. Det hadde vært moro å møte lag som Grorud i stedet. De tror jeg likevel skyter rett opp i 2. divisjon, sier han.

 

Takket nei

Når vi først har nevnt Grorud må vi komme med en annen nyhet. Grorud og Rolf Teigen var nemlig interessert i å hente Danielsen, men ble møtt med et høflig nei.

- Jeg er Romsås-gutt så det hadde gnagd litt hvis jeg skulle spilt for Grorud. Dessuten passet det dårlig med familie og jobbsituasjonen min. Jeg føler Romsås er det riktige valget for meg og mitt ambisjonsnivå, erkjenner Danielsen.

Likevel er han full av lovord om Grorud og trener Teigen.

- Jeg kjenner jo Rolf godt fra da han trente meg i Lyn, og jeg har stor respekt for ham. Jeg har hatt trenere som Stuart Baxter, Vidar Davidsen og Arild Stavrum, men Rolf Teigen er den råeste treneren jeg har hatt. Han er så faglig god.

- Jeg tipper Grorud blir det nye GBK. De har spillere som helt klart fortjener å spille på et høyere nivå enn 3. divisjon, slår han fast.

 

Lottogevinst?

Rune Danielsen har allerede rukket å se sine nye lagkamerater. Han var til stede på treningskampen hvor Romsås tapte 1-4 for Rommen.

- Jeg syntes det var som forventet egentlig. Vi har nok litt å gå på bakover, innrømmer han.

Og akkurat der kan rutinen til Danielsen vise seg gull verdt for Romsås.

Trener Nikola Bes tror Romsås har skutt blink med signeringen.

- At vi får ham i mål er omtrent som å vinne i Lotto. En bedre keeper kunne ikke Romsås drømt om. Vi er alle kjempefornøyde med at han valgte Romsås, og vi er stolte over at han valgte oss fremfor Grorud, slår Bes fast.

Danielsen har selv uttalt til Bes at han ikke skal forvente all verden.

- Om han ikke er i storform nå gjør ingenting. Rune skal få den tiden han trenger. Jeg tror uansett han vil bringe enormt mye til laget, sier Bes.

- Som hva?

- Rutinen snakker jo for seg selv. I tillegg er han opptatt av miljø. Han vil ikke at Romsås skal få et stempel som en bråkete klubb, og der får han støtte av meg. Jeg tror han vil hjelpe til å holde hodene kalde. Han har en rolig og positiv personlighet, og en bra holdning som jeg tror vil smitte over i laget, sier Bes.

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.