Så løsnet det for Grorud...

Så løsnet det for Grorud...

HERJET: Faysal Ahmed gjorde som han ville i kampen mot Tromsø 2. Foto: Kay Grue Thorsen

Groruds fotballherrer har ikke vært fornøyd med hvordan de har framstått offensivt denne sesongen, og de har brukt de siste ukene til å terpe på angrepsspill.

Skrevet av:

Oppdatert:
03.06.2016 kl 12:45

Mandag fikk de betalt i bøtter og spann da den tidligere toppspissen Sigurd Rushfeldt og hans Tromsø 2 gjestet Groruddalen og måtte plukke syv baller ut av eget nett.

– Alltid gøy å vinne med mange mål. Vi kan ikke annet enn å smile fra øre til øre med disse sifrene, oppsummerer kaptein Morten-André Slorby etter seieren hjemme mandag over et ungt Tromsø 2-lag ledet av den tidligere storspissen Sigurd Rushfeldt.

Grorud, som har levert både hummer og kanari så langt denne sesongen, har tidvis slitt med å omsette overtak og sjansestatistikk til mål og flere poeng. Trener Rolf Teigen har tidligere gått ut i avisa og adressert problemet, og på mandag løsnet det virkelig for de gulkledde.

Ketsjup-effekt

I den første omgangen hadde de full kontroll og skapte nok til å lede med både to og tre mål. Likevel gikk lagene til hvilen på 1-0 til Grorud etter et selvmål.

Den spanske monsterhiten «The Ketchup song» fra 2002 var ikke en del av musikkunderholdningen i pausen, men likevel ble det full ketsjup-effekt for Grorud i den andre omgangen. Mesut Can, som har hatt en liten måltørke i det siste, scoret tre ganger, mens Tega George, Vetle Skåttun og Faysal Ahmed bidro til at sluttresultatet ble pene 7-0.

Vi har ikke vært fornøyd med hvordan vi har framstått offensivt denne sesongen, og da var det moro at det endelig løsnet litt. Vi har brukt de siste ukene til å jobbe med relasjonene framover, spesielt mellom midtbanen og angrepet. I tillegg har vi jobbet med hvordan vi skal fram­stå i innleggssituasjoner. Nå fikk vi betalt for det, sier Morten-André Slorby.

– Kunne blitt tosifra

Også trener Rolf Teigen var fornøyd med sju mål i én og samme kamp.

– En god kamp av oss, og det var godt å se at den offensive rytmen satt i flere av angrepene våre. At vi nå fikk en skikkelig forløsning er kanskje litt tilfeldig, men selvfølgelig veldig gøy, sier han.

– Hvordan oppsummerer du kampen?

– I første omgang var det litt knaing og elting. Vi spilte med kontrollert risiko, og gradvis bearbeidet vi Tromsø. Vi kom i front, og brukte pausen til å gjøre noen justeringer. Etter hvilen fikk vi en heldig og noe snodig 2-0-scoring. Rett etterpå kom 3-0, og da gikk mye av kraften ut av Tromsø 2.

Sju mål er vel og bra, men det er fremdeles mer å jobbe med. Med litt mer effektivitet kunne det fort blitt tosifra antall mål i denne kampen, sier Rolf Teigen.

Gode bidrag

I en slik kamp går det ikke an å si annet enn at hele Grorud-laget var gode. Best var imidlertid Faysal Ahmed som ledet Groruds midtbane. Ikke bare startet en god del av det offensive spillet med ham, men han jobbet også som en helt hjemover i forsvarsarbeidet sitt. Dermed fikk han også tre velfortjente stjerner. Tremålsscorer Mesut Can fikk to, mens den offensive backen Tega George fikk kampens siste stjerne.

– Faysal er en veldig viktig spiller for oss, og han har vokst til å bli en av våre mest markante ledere. Etter skadeproblemene har han fremdeles en del å gå på før han er 100 prosent, men det er godt å se at formen kommer litt etter litt, sier Rolf Teigen.

– Burde scoret flere

– Selvfølgelig moro at han fikk en forløsning med tre scoringer, men han burde scoret mer. Mesut var strålende i vinter, men ble relasjonelt påvirket da Christer Jensen ble skadet rett før seriestart. Vi har gjort noen justeringer for å få ham til å skinne mer, og Mesut har taklet dette veldig bra, sier Rolf Teigen.

Tremålshelten er enig.

– Vi skapte masse i denne kampen, og selv om det ble tre scoringer, bommet jeg litt mye. Jeg kunne fort ha hatt seks scoringer. Uansett tar jeg med meg hattricket videre til neste kamp, ler Mesut Can.

Stopper på vei tilbake

Rolf Teigen kunne også glede seg over at stopper Jon Ole Reinhardsen kom innpå og fikk sine første minutter for Grorud.

– Moro å få Jon Ole i gang. Han har stått bra på gjennom sine skadeproblemer. Forhåpentligvis klarer vi å bygge videre på det, sier Teigen.

Ut i krigen

Morten-André Slorby er opptatt av at ingen på laget skal bli høye på pæra av storseieren.

– Det er det ingen grunn til. Det var et meget ungt Tromsø 2-lag som møtte oss, og flere av spillerne hadde spilt cupkamp dagen i forveien. En god kamp av oss, men vi kan ikke starte å ta lett på ting på grunn av målbonanza i én kamp, sier han.

Kapteinen har allerede fokus på kampen borte mot Senja til søndag.

Det blir en helt annen type kamp. Jeg tipper vi må opp og slåss. Vi må prøve å vinne krigen før vi kan starte å spille fotball der oppe, sier han.

Går for seier

Spådommen får gjenhør hos «sjefen» selv.

– En korrekt analyse av Morten-André. Senja borte blir et møte med en «humpetitt-bane» og nordnorsk lynne. Det blir en kamp hvor vi må stå opp og vinne retten til å spille fotball. En ordentlig krig, sier Rolf Teigen.

Han har imidlertid god tro på at Grorud skal ta sin tredje strake seier.

– Det er klart vi går for tre poeng. Gjør vi jobben vår skikkelig, har vi forutsetningene til å slå alle lagene i avdelingen både hjemme og borte. Vi må forberede oss godt og være klare til å gjøre det kampen krever, sier han.

Fotball, PostNord-ligaen, avd. 1, herrer:
Grorud - Tromsø 2 7-0 (1-0)
Grorud idrettspark
Tilskuere: 140
Dommer: Eivind Bodding
Mål for Grorud: Mesut Can 3, Tega George, Vetle Skåttun, Faysal Ahmed og ett selvmål.
Groruds lag (4-4-1-1): Hermann Rhodén, Tega George, Morten-André Slorby (Jon Ole Reinhardsen fra 76.), Benjamin B. Gleditsch, Ole-Marius Forsberg, Faysal Ahmed, Mohamed Mahnin (Vetle Skåttun fra 76.), Fisnik Kastrati (Abdel El-Moussaoui fra 64.), Preben Mankowitz, Kevin Mankowitz og Mesut Can.

Stjernene:
••• Faysal Ahmed
•• Mesut Can
• Tega George.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!