Så løsnet det for Grorud...

Så løsnet det for Grorud...

HERJET: Faysal Ahmed gjorde som han ville i kampen mot Tromsø 2. Foto: Kay Grue Thorsen

Groruds fotballherrer har ikke vært fornøyd med hvordan de har framstått offensivt denne sesongen, og de har brukt de siste ukene til å terpe på angrepsspill.

Skrevet av:

Oppdatert:
03.06.2016 kl 12:45

Mandag fikk de betalt i bøtter og spann da den tidligere toppspissen Sigurd Rushfeldt og hans Tromsø 2 gjestet Groruddalen og måtte plukke syv baller ut av eget nett.

– Alltid gøy å vinne med mange mål. Vi kan ikke annet enn å smile fra øre til øre med disse sifrene, oppsummerer kaptein Morten-André Slorby etter seieren hjemme mandag over et ungt Tromsø 2-lag ledet av den tidligere storspissen Sigurd Rushfeldt.

Grorud, som har levert både hummer og kanari så langt denne sesongen, har tidvis slitt med å omsette overtak og sjansestatistikk til mål og flere poeng. Trener Rolf Teigen har tidligere gått ut i avisa og adressert problemet, og på mandag løsnet det virkelig for de gulkledde.

Ketsjup-effekt

I den første omgangen hadde de full kontroll og skapte nok til å lede med både to og tre mål. Likevel gikk lagene til hvilen på 1-0 til Grorud etter et selvmål.

Den spanske monsterhiten «The Ketchup song» fra 2002 var ikke en del av musikkunderholdningen i pausen, men likevel ble det full ketsjup-effekt for Grorud i den andre omgangen. Mesut Can, som har hatt en liten måltørke i det siste, scoret tre ganger, mens Tega George, Vetle Skåttun og Faysal Ahmed bidro til at sluttresultatet ble pene 7-0.

Vi har ikke vært fornøyd med hvordan vi har framstått offensivt denne sesongen, og da var det moro at det endelig løsnet litt. Vi har brukt de siste ukene til å jobbe med relasjonene framover, spesielt mellom midtbanen og angrepet. I tillegg har vi jobbet med hvordan vi skal fram­stå i innleggssituasjoner. Nå fikk vi betalt for det, sier Morten-André Slorby.

– Kunne blitt tosifra

Også trener Rolf Teigen var fornøyd med sju mål i én og samme kamp.

– En god kamp av oss, og det var godt å se at den offensive rytmen satt i flere av angrepene våre. At vi nå fikk en skikkelig forløsning er kanskje litt tilfeldig, men selvfølgelig veldig gøy, sier han.

– Hvordan oppsummerer du kampen?

– I første omgang var det litt knaing og elting. Vi spilte med kontrollert risiko, og gradvis bearbeidet vi Tromsø. Vi kom i front, og brukte pausen til å gjøre noen justeringer. Etter hvilen fikk vi en heldig og noe snodig 2-0-scoring. Rett etterpå kom 3-0, og da gikk mye av kraften ut av Tromsø 2.

Sju mål er vel og bra, men det er fremdeles mer å jobbe med. Med litt mer effektivitet kunne det fort blitt tosifra antall mål i denne kampen, sier Rolf Teigen.

Gode bidrag

I en slik kamp går det ikke an å si annet enn at hele Grorud-laget var gode. Best var imidlertid Faysal Ahmed som ledet Groruds midtbane. Ikke bare startet en god del av det offensive spillet med ham, men han jobbet også som en helt hjemover i forsvarsarbeidet sitt. Dermed fikk han også tre velfortjente stjerner. Tremålsscorer Mesut Can fikk to, mens den offensive backen Tega George fikk kampens siste stjerne.

– Faysal er en veldig viktig spiller for oss, og han har vokst til å bli en av våre mest markante ledere. Etter skadeproblemene har han fremdeles en del å gå på før han er 100 prosent, men det er godt å se at formen kommer litt etter litt, sier Rolf Teigen.

– Burde scoret flere

– Selvfølgelig moro at han fikk en forløsning med tre scoringer, men han burde scoret mer. Mesut var strålende i vinter, men ble relasjonelt påvirket da Christer Jensen ble skadet rett før seriestart. Vi har gjort noen justeringer for å få ham til å skinne mer, og Mesut har taklet dette veldig bra, sier Rolf Teigen.

Tremålshelten er enig.

– Vi skapte masse i denne kampen, og selv om det ble tre scoringer, bommet jeg litt mye. Jeg kunne fort ha hatt seks scoringer. Uansett tar jeg med meg hattricket videre til neste kamp, ler Mesut Can.

Stopper på vei tilbake

Rolf Teigen kunne også glede seg over at stopper Jon Ole Reinhardsen kom innpå og fikk sine første minutter for Grorud.

– Moro å få Jon Ole i gang. Han har stått bra på gjennom sine skadeproblemer. Forhåpentligvis klarer vi å bygge videre på det, sier Teigen.

Ut i krigen

Morten-André Slorby er opptatt av at ingen på laget skal bli høye på pæra av storseieren.

– Det er det ingen grunn til. Det var et meget ungt Tromsø 2-lag som møtte oss, og flere av spillerne hadde spilt cupkamp dagen i forveien. En god kamp av oss, men vi kan ikke starte å ta lett på ting på grunn av målbonanza i én kamp, sier han.

Kapteinen har allerede fokus på kampen borte mot Senja til søndag.

Det blir en helt annen type kamp. Jeg tipper vi må opp og slåss. Vi må prøve å vinne krigen før vi kan starte å spille fotball der oppe, sier han.

Går for seier

Spådommen får gjenhør hos «sjefen» selv.

– En korrekt analyse av Morten-André. Senja borte blir et møte med en «humpetitt-bane» og nordnorsk lynne. Det blir en kamp hvor vi må stå opp og vinne retten til å spille fotball. En ordentlig krig, sier Rolf Teigen.

Han har imidlertid god tro på at Grorud skal ta sin tredje strake seier.

– Det er klart vi går for tre poeng. Gjør vi jobben vår skikkelig, har vi forutsetningene til å slå alle lagene i avdelingen både hjemme og borte. Vi må forberede oss godt og være klare til å gjøre det kampen krever, sier han.

Fotball, PostNord-ligaen, avd. 1, herrer:
Grorud - Tromsø 2 7-0 (1-0)
Grorud idrettspark
Tilskuere: 140
Dommer: Eivind Bodding
Mål for Grorud: Mesut Can 3, Tega George, Vetle Skåttun, Faysal Ahmed og ett selvmål.
Groruds lag (4-4-1-1): Hermann Rhodén, Tega George, Morten-André Slorby (Jon Ole Reinhardsen fra 76.), Benjamin B. Gleditsch, Ole-Marius Forsberg, Faysal Ahmed, Mohamed Mahnin (Vetle Skåttun fra 76.), Fisnik Kastrati (Abdel El-Moussaoui fra 64.), Preben Mankowitz, Kevin Mankowitz og Mesut Can.

Stjernene:
••• Faysal Ahmed
•• Mesut Can
• Tega George.

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste seier

– Årets morsomste seier

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!