ANNONSE

Så løsnet det for Grorud...

Så løsnet det for Grorud...

HERJET: Faysal Ahmed gjorde som han ville i kampen mot Tromsø 2. FOTO: Kay Grue Thorsen

Groruds fotballherrer har ikke vært fornøyd med hvordan de har framstått offensivt denne sesongen, og de har brukt de siste ukene til å terpe på angrepsspill.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.06.2016 kl 12:45

Se bildet større

TREMÅLSSCORER: Mesut Can banket inn tre scoringer mot Tromsø 2. FOTO: Kay Grue Thorsen

Mandag fikk de betalt i bøtter og spann da den tidligere toppspissen Sigurd Rushfeldt og hans Tromsø 2 gjestet Groruddalen og måtte plukke syv baller ut av eget nett.

– Alltid gøy å vinne med mange mål. Vi kan ikke annet enn å smile fra øre til øre med disse sifrene, oppsummerer kaptein Morten-André Slorby etter seieren hjemme mandag over et ungt Tromsø 2-lag ledet av den tidligere storspissen Sigurd Rushfeldt.

Grorud, som har levert både hummer og kanari så langt denne sesongen, har tidvis slitt med å omsette overtak og sjansestatistikk til mål og flere poeng. Trener Rolf Teigen har tidligere gått ut i avisa og adressert problemet, og på mandag løsnet det virkelig for de gulkledde.

Ketsjup-effekt

I den første omgangen hadde de full kontroll og skapte nok til å lede med både to og tre mål. Likevel gikk lagene til hvilen på 1-0 til Grorud etter et selvmål.

Den spanske monsterhiten «The Ketchup song» fra 2002 var ikke en del av musikkunderholdningen i pausen, men likevel ble det full ketsjup-effekt for Grorud i den andre omgangen. Mesut Can, som har hatt en liten måltørke i det siste, scoret tre ganger, mens Tega George, Vetle Skåttun og Faysal Ahmed bidro til at sluttresultatet ble pene 7-0.

Vi har ikke vært fornøyd med hvordan vi har framstått offensivt denne sesongen, og da var det moro at det endelig løsnet litt. Vi har brukt de siste ukene til å jobbe med relasjonene framover, spesielt mellom midtbanen og angrepet. I tillegg har vi jobbet med hvordan vi skal fram­stå i innleggssituasjoner. Nå fikk vi betalt for det, sier Morten-André Slorby.

– Kunne blitt tosifra

Også trener Rolf Teigen var fornøyd med sju mål i én og samme kamp.

– En god kamp av oss, og det var godt å se at den offensive rytmen satt i flere av angrepene våre. At vi nå fikk en skikkelig forløsning er kanskje litt tilfeldig, men selvfølgelig veldig gøy, sier han.

– Hvordan oppsummerer du kampen?

– I første omgang var det litt knaing og elting. Vi spilte med kontrollert risiko, og gradvis bearbeidet vi Tromsø. Vi kom i front, og brukte pausen til å gjøre noen justeringer. Etter hvilen fikk vi en heldig og noe snodig 2-0-scoring. Rett etterpå kom 3-0, og da gikk mye av kraften ut av Tromsø 2.

Sju mål er vel og bra, men det er fremdeles mer å jobbe med. Med litt mer effektivitet kunne det fort blitt tosifra antall mål i denne kampen, sier Rolf Teigen.

Gode bidrag

I en slik kamp går det ikke an å si annet enn at hele Grorud-laget var gode. Best var imidlertid Faysal Ahmed som ledet Groruds midtbane. Ikke bare startet en god del av det offensive spillet med ham, men han jobbet også som en helt hjemover i forsvarsarbeidet sitt. Dermed fikk han også tre velfortjente stjerner. Tremålsscorer Mesut Can fikk to, mens den offensive backen Tega George fikk kampens siste stjerne.

– Faysal er en veldig viktig spiller for oss, og han har vokst til å bli en av våre mest markante ledere. Etter skadeproblemene har han fremdeles en del å gå på før han er 100 prosent, men det er godt å se at formen kommer litt etter litt, sier Rolf Teigen.

– Burde scoret flere

– Selvfølgelig moro at han fikk en forløsning med tre scoringer, men han burde scoret mer. Mesut var strålende i vinter, men ble relasjonelt påvirket da Christer Jensen ble skadet rett før seriestart. Vi har gjort noen justeringer for å få ham til å skinne mer, og Mesut har taklet dette veldig bra, sier Rolf Teigen.

Tremålshelten er enig.

– Vi skapte masse i denne kampen, og selv om det ble tre scoringer, bommet jeg litt mye. Jeg kunne fort ha hatt seks scoringer. Uansett tar jeg med meg hattricket videre til neste kamp, ler Mesut Can.

Stopper på vei tilbake

Rolf Teigen kunne også glede seg over at stopper Jon Ole Reinhardsen kom innpå og fikk sine første minutter for Grorud.

– Moro å få Jon Ole i gang. Han har stått bra på gjennom sine skadeproblemer. Forhåpentligvis klarer vi å bygge videre på det, sier Teigen.

Ut i krigen

Morten-André Slorby er opptatt av at ingen på laget skal bli høye på pæra av storseieren.

– Det er det ingen grunn til. Det var et meget ungt Tromsø 2-lag som møtte oss, og flere av spillerne hadde spilt cupkamp dagen i forveien. En god kamp av oss, men vi kan ikke starte å ta lett på ting på grunn av målbonanza i én kamp, sier han.

Kapteinen har allerede fokus på kampen borte mot Senja til søndag.

Det blir en helt annen type kamp. Jeg tipper vi må opp og slåss. Vi må prøve å vinne krigen før vi kan starte å spille fotball der oppe, sier han.

Går for seier

Spådommen får gjenhør hos «sjefen» selv.

– En korrekt analyse av Morten-André. Senja borte blir et møte med en «humpetitt-bane» og nordnorsk lynne. Det blir en kamp hvor vi må stå opp og vinne retten til å spille fotball. En ordentlig krig, sier Rolf Teigen.

Han har imidlertid god tro på at Grorud skal ta sin tredje strake seier.

– Det er klart vi går for tre poeng. Gjør vi jobben vår skikkelig, har vi forutsetningene til å slå alle lagene i avdelingen både hjemme og borte. Vi må forberede oss godt og være klare til å gjøre det kampen krever, sier han.

Fotball, PostNord-ligaen, avd. 1, herrer:
Grorud - Tromsø 2 7-0 (1-0)
Grorud idrettspark
Tilskuere: 140
Dommer: Eivind Bodding
Mål for Grorud: Mesut Can 3, Tega George, Vetle Skåttun, Faysal Ahmed og ett selvmål.
Groruds lag (4-4-1-1): Hermann Rhodén, Tega George, Morten-André Slorby (Jon Ole Reinhardsen fra 76.), Benjamin B. Gleditsch, Ole-Marius Forsberg, Faysal Ahmed, Mohamed Mahnin (Vetle Skåttun fra 76.), Fisnik Kastrati (Abdel El-Moussaoui fra 64.), Preben Mankowitz, Kevin Mankowitz og Mesut Can.

Stjernene:
••• Faysal Ahmed
•• Mesut Can
• Tega George.

Nøkkelord

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE