ANNONSE

Salsabil, nok et stortalent fra Team Mudo Tveita/Furuset

Salsabil, nok et stortalent fra Team Mudo Tveita/Furuset

 

15 år gamle Salsabil Saaliti fortsetter å imponere i Taekwondo. I helgen var hun den eneste norske utøveren som tok sølvmedalje i Dutch Open. Av treneren blir hun beskrevet som et like stort talent som Nikolina Kursar.

Dutch Open har rykte på seg for å være det beste og mest kvalitetssterke Taekwondo-stevne i Europa. I helgen barket 1060 utøvere fra 41 nasjoner sammen i Eindhoven, og mange av våre utøvere fra dalen deltok. Det var kun én av dem som kom hjem med medalje, og det var Salsabil Saaliti som fylte 15 år i går. Naturlig nok var hun fornøyd med sølvet i - 49 kilos klassen.

- Det var 26 utøvere med i klassen min, og jeg er veldig stolt og glad over det jeg presterte. Det er virkelig gøy når man får det til, sier «Salsa» til Akers Avis Groruddalen.

Salsabil gikk fem kamper i mesterskapet, og det var ingen småjenter hun møtte heller.

- Jeg møtte en stor rival fra Sverige. I fjor tapte jeg 0-7 mot henne, men nå fikk jeg en herlig revansje. Hun ledet 3-1 til siste runde, før jeg tok henne på slutten, gliser hun.

Også amerikanerne fikk kjørt seg. Vinneren fra US Open i «Salsas» klasse var motstanderen, uten at «Salsa» la merke til det.

- Jeg visste ikke hvem hun var da jeg gikk på matta, så jeg hadde ingen respekt. Jeg ledet 5-1 etter to perioder, og vant til slutt 8-2. Det er ikke så galt mot en dame som tok bronse i Junior-EM, sier hun.

En annen kamp «Salsa» er stolt over er den andre kampen i turneringen.

- Da gjorde jeg kort prossess. Jeg brukte en runde og 10 sekunder på å slå henne 7-0. Jeg følte meg i fin form, og slapp meg løs, sier hun.

Rått talent

Salsabils prestasjoner får coach, Gunnar Bratli, til å hente fram superlativene.

- Salsabil var 14 år da hun tok medalje i Dutch Open. Det er den samme alderen som Nikolina Kursar tok sin bronse på.

- Salsabil er et supertalent i klasse med Nikolina Kursar, sier Gunnar Bratli.

En beskjeden «Salsa» syntes de ordene er hyggelig å høre.

- Det er utrolig morsomt at jeg blir sammenliknet med Nikolina. Hun er jo en av verdens største talenter, sier hun.

Salsabil har drevet med taekwondo i to år, men på den tiden har hun altså rukket å imponere alle. Norsk mester, nordisk mester, i tillegg til bronse i Dutch Open. Hun har også gått bra i Kroatia Open og US Open.

- Hun er av den samme typen som Nikolina. Hun elsker å trene, og gir alltid alt. Det er hva man gjør på treningen som skaper resultater. De som står på får best progresjon. Dette er egenskaper begge jentene har, i tillegg til at de er konstant blide, og en fornøyelse å jobbe med, slår Bratli fast.

- Hvordan er det å ha to av Norges fremtidige stjerner i stallen?

- De er utrolig gøy. Jeg er kjempestolt av dem. Det er lett å jobbe med slike utøvere som virkelig vil noe. Dessuten har vi enda flere jenter som er på vei oppover, det lover virkelig godt, sier Bratli.

Og de virker ikke som Salsabil har tenkt å gi seg med satsningen heller.

- Jeg satser 100 prosent på taekwondo nå. Mitt første mål blir junior-EM i år. Jeg tror jeg har levert en grei søknad med de siste resultatene mine, sier hun.

Flere utøvere fra både Mudo Team Furuset/Tveita og Grorud Taekwondo deltok i Dutch Open. Ingen klarte likevel å gjøre en like god prestasjon som Salsabil.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE