Salsabil, nok et stortalent fra Team Mudo Tveita/Furuset

Salsabil, nok et stortalent fra Team Mudo Tveita/Furuset

 

15 år gamle Salsabil Saaliti fortsetter å imponere i Taekwondo. I helgen var hun den eneste norske utøveren som tok sølvmedalje i Dutch Open. Av treneren blir hun beskrevet som et like stort talent som Nikolina Kursar.

Dutch Open har rykte på seg for å være det beste og mest kvalitetssterke Taekwondo-stevne i Europa. I helgen barket 1060 utøvere fra 41 nasjoner sammen i Eindhoven, og mange av våre utøvere fra dalen deltok. Det var kun én av dem som kom hjem med medalje, og det var Salsabil Saaliti som fylte 15 år i går. Naturlig nok var hun fornøyd med sølvet i - 49 kilos klassen.

- Det var 26 utøvere med i klassen min, og jeg er veldig stolt og glad over det jeg presterte. Det er virkelig gøy når man får det til, sier «Salsa» til Akers Avis Groruddalen.

Salsabil gikk fem kamper i mesterskapet, og det var ingen småjenter hun møtte heller.

- Jeg møtte en stor rival fra Sverige. I fjor tapte jeg 0-7 mot henne, men nå fikk jeg en herlig revansje. Hun ledet 3-1 til siste runde, før jeg tok henne på slutten, gliser hun.

Også amerikanerne fikk kjørt seg. Vinneren fra US Open i «Salsas» klasse var motstanderen, uten at «Salsa» la merke til det.

- Jeg visste ikke hvem hun var da jeg gikk på matta, så jeg hadde ingen respekt. Jeg ledet 5-1 etter to perioder, og vant til slutt 8-2. Det er ikke så galt mot en dame som tok bronse i Junior-EM, sier hun.

En annen kamp «Salsa» er stolt over er den andre kampen i turneringen.

- Da gjorde jeg kort prossess. Jeg brukte en runde og 10 sekunder på å slå henne 7-0. Jeg følte meg i fin form, og slapp meg løs, sier hun.

Rått talent

Salsabils prestasjoner får coach, Gunnar Bratli, til å hente fram superlativene.

- Salsabil var 14 år da hun tok medalje i Dutch Open. Det er den samme alderen som Nikolina Kursar tok sin bronse på.

- Salsabil er et supertalent i klasse med Nikolina Kursar, sier Gunnar Bratli.

En beskjeden «Salsa» syntes de ordene er hyggelig å høre.

- Det er utrolig morsomt at jeg blir sammenliknet med Nikolina. Hun er jo en av verdens største talenter, sier hun.

Salsabil har drevet med taekwondo i to år, men på den tiden har hun altså rukket å imponere alle. Norsk mester, nordisk mester, i tillegg til bronse i Dutch Open. Hun har også gått bra i Kroatia Open og US Open.

- Hun er av den samme typen som Nikolina. Hun elsker å trene, og gir alltid alt. Det er hva man gjør på treningen som skaper resultater. De som står på får best progresjon. Dette er egenskaper begge jentene har, i tillegg til at de er konstant blide, og en fornøyelse å jobbe med, slår Bratli fast.

- Hvordan er det å ha to av Norges fremtidige stjerner i stallen?

- De er utrolig gøy. Jeg er kjempestolt av dem. Det er lett å jobbe med slike utøvere som virkelig vil noe. Dessuten har vi enda flere jenter som er på vei oppover, det lover virkelig godt, sier Bratli.

Og de virker ikke som Salsabil har tenkt å gi seg med satsningen heller.

- Jeg satser 100 prosent på taekwondo nå. Mitt første mål blir junior-EM i år. Jeg tror jeg har levert en grei søknad med de siste resultatene mine, sier hun.

Flere utøvere fra både Mudo Team Furuset/Tveita og Grorud Taekwondo deltok i Dutch Open. Ingen klarte likevel å gjøre en like god prestasjon som Salsabil.

 

Siste nytt i Sport

GTK vant i Camp Grasrot!

GTK vant i Camp Grasrot!

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

45 år med basketmoro

 • Ammerud Open

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Grei Kvinner Elite spisser skruknottene før sesongen:

Vil fortsette framgangen

 • Gre Kvinner Elite

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.

 
Lærer bort selvforsvar - der folk er

Lærer bort selvforsvar - der folk er

 • Selvforsvar

Etter 24 år innen økonomi og regnskap, kaster Thomas W. Myhre (45) inn håndkleet. Nå har han startet for seg selv - og da med noe han brenner for - nemlig realistisk selvforsvar.

Grorud går for gull!

Grorud går for gull!

 • Fotball

Etter omleggingen av seriesystemet er konkurransen i PostNord-ligaen hardere enn noensinne. Det skremmer imidlertid ikke Groruds fotballherrer. De er klare i sin tale og går for gull og opprykk til OBOS-ligaen.

Storfint besøk på Årvoll

Storfint besøk på Årvoll

 • Ronny Deila

Den store kompetanselørdagen ble en stor suksess for fotballgruppa i Årvoll IL.

 
Vestli ville mest

Kampen om Stovner:

Vestli ville mest

 • Fotball

Rommen gikk ut høyt før sesongen, mens Vestli såvidt beholdt plassen i fjorårets 4. divisjon. Likevel var det de grønnkledde som gikk seirende ut av årets første lokalderby.

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

 • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

 • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

 
Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

 • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

 • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

 • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!