Salsabil, nok et stortalent fra Team Mudo Tveita/Furuset

Salsabil, nok et stortalent fra Team Mudo Tveita/Furuset

 

15 år gamle Salsabil Saaliti fortsetter å imponere i Taekwondo. I helgen var hun den eneste norske utøveren som tok sølvmedalje i Dutch Open. Av treneren blir hun beskrevet som et like stort talent som Nikolina Kursar.

Skrevet av:

Dutch Open har rykte på seg for å være det beste og mest kvalitetssterke Taekwondo-stevne i Europa. I helgen barket 1060 utøvere fra 41 nasjoner sammen i Eindhoven, og mange av våre utøvere fra dalen deltok. Det var kun én av dem som kom hjem med medalje, og det var Salsabil Saaliti som fylte 15 år i går. Naturlig nok var hun fornøyd med sølvet i - 49 kilos klassen.

- Det var 26 utøvere med i klassen min, og jeg er veldig stolt og glad over det jeg presterte. Det er virkelig gøy når man får det til, sier «Salsa» til Akers Avis Groruddalen.

Salsabil gikk fem kamper i mesterskapet, og det var ingen småjenter hun møtte heller.

- Jeg møtte en stor rival fra Sverige. I fjor tapte jeg 0-7 mot henne, men nå fikk jeg en herlig revansje. Hun ledet 3-1 til siste runde, før jeg tok henne på slutten, gliser hun.

Også amerikanerne fikk kjørt seg. Vinneren fra US Open i «Salsas» klasse var motstanderen, uten at «Salsa» la merke til det.

- Jeg visste ikke hvem hun var da jeg gikk på matta, så jeg hadde ingen respekt. Jeg ledet 5-1 etter to perioder, og vant til slutt 8-2. Det er ikke så galt mot en dame som tok bronse i Junior-EM, sier hun.

En annen kamp «Salsa» er stolt over er den andre kampen i turneringen.

- Da gjorde jeg kort prossess. Jeg brukte en runde og 10 sekunder på å slå henne 7-0. Jeg følte meg i fin form, og slapp meg løs, sier hun.

Rått talent

Salsabils prestasjoner får coach, Gunnar Bratli, til å hente fram superlativene.

- Salsabil var 14 år da hun tok medalje i Dutch Open. Det er den samme alderen som Nikolina Kursar tok sin bronse på.

- Salsabil er et supertalent i klasse med Nikolina Kursar, sier Gunnar Bratli.

En beskjeden «Salsa» syntes de ordene er hyggelig å høre.

- Det er utrolig morsomt at jeg blir sammenliknet med Nikolina. Hun er jo en av verdens største talenter, sier hun.

Salsabil har drevet med taekwondo i to år, men på den tiden har hun altså rukket å imponere alle. Norsk mester, nordisk mester, i tillegg til bronse i Dutch Open. Hun har også gått bra i Kroatia Open og US Open.

- Hun er av den samme typen som Nikolina. Hun elsker å trene, og gir alltid alt. Det er hva man gjør på treningen som skaper resultater. De som står på får best progresjon. Dette er egenskaper begge jentene har, i tillegg til at de er konstant blide, og en fornøyelse å jobbe med, slår Bratli fast.

- Hvordan er det å ha to av Norges fremtidige stjerner i stallen?

- De er utrolig gøy. Jeg er kjempestolt av dem. Det er lett å jobbe med slike utøvere som virkelig vil noe. Dessuten har vi enda flere jenter som er på vei oppover, det lover virkelig godt, sier Bratli.

Og de virker ikke som Salsabil har tenkt å gi seg med satsningen heller.

- Jeg satser 100 prosent på taekwondo nå. Mitt første mål blir junior-EM i år. Jeg tror jeg har levert en grei søknad med de siste resultatene mine, sier hun.

Flere utøvere fra både Mudo Team Furuset/Tveita og Grorud Taekwondo deltok i Dutch Open. Ingen klarte likevel å gjøre en like god prestasjon som Salsabil.

 

Siste nytt i Sport

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

 
Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

 
Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!