Salsabil, nok et stortalent fra Team Mudo Tveita/Furuset

Salsabil, nok et stortalent fra Team Mudo Tveita/Furuset

 

15 år gamle Salsabil Saaliti fortsetter å imponere i Taekwondo. I helgen var hun den eneste norske utøveren som tok sølvmedalje i Dutch Open. Av treneren blir hun beskrevet som et like stort talent som Nikolina Kursar.

Skrevet av:

Dutch Open har rykte på seg for å være det beste og mest kvalitetssterke Taekwondo-stevne i Europa. I helgen barket 1060 utøvere fra 41 nasjoner sammen i Eindhoven, og mange av våre utøvere fra dalen deltok. Det var kun én av dem som kom hjem med medalje, og det var Salsabil Saaliti som fylte 15 år i går. Naturlig nok var hun fornøyd med sølvet i - 49 kilos klassen.

- Det var 26 utøvere med i klassen min, og jeg er veldig stolt og glad over det jeg presterte. Det er virkelig gøy når man får det til, sier «Salsa» til Akers Avis Groruddalen.

Salsabil gikk fem kamper i mesterskapet, og det var ingen småjenter hun møtte heller.

- Jeg møtte en stor rival fra Sverige. I fjor tapte jeg 0-7 mot henne, men nå fikk jeg en herlig revansje. Hun ledet 3-1 til siste runde, før jeg tok henne på slutten, gliser hun.

Også amerikanerne fikk kjørt seg. Vinneren fra US Open i «Salsas» klasse var motstanderen, uten at «Salsa» la merke til det.

- Jeg visste ikke hvem hun var da jeg gikk på matta, så jeg hadde ingen respekt. Jeg ledet 5-1 etter to perioder, og vant til slutt 8-2. Det er ikke så galt mot en dame som tok bronse i Junior-EM, sier hun.

En annen kamp «Salsa» er stolt over er den andre kampen i turneringen.

- Da gjorde jeg kort prossess. Jeg brukte en runde og 10 sekunder på å slå henne 7-0. Jeg følte meg i fin form, og slapp meg løs, sier hun.

Rått talent

Salsabils prestasjoner får coach, Gunnar Bratli, til å hente fram superlativene.

- Salsabil var 14 år da hun tok medalje i Dutch Open. Det er den samme alderen som Nikolina Kursar tok sin bronse på.

- Salsabil er et supertalent i klasse med Nikolina Kursar, sier Gunnar Bratli.

En beskjeden «Salsa» syntes de ordene er hyggelig å høre.

- Det er utrolig morsomt at jeg blir sammenliknet med Nikolina. Hun er jo en av verdens største talenter, sier hun.

Salsabil har drevet med taekwondo i to år, men på den tiden har hun altså rukket å imponere alle. Norsk mester, nordisk mester, i tillegg til bronse i Dutch Open. Hun har også gått bra i Kroatia Open og US Open.

- Hun er av den samme typen som Nikolina. Hun elsker å trene, og gir alltid alt. Det er hva man gjør på treningen som skaper resultater. De som står på får best progresjon. Dette er egenskaper begge jentene har, i tillegg til at de er konstant blide, og en fornøyelse å jobbe med, slår Bratli fast.

- Hvordan er det å ha to av Norges fremtidige stjerner i stallen?

- De er utrolig gøy. Jeg er kjempestolt av dem. Det er lett å jobbe med slike utøvere som virkelig vil noe. Dessuten har vi enda flere jenter som er på vei oppover, det lover virkelig godt, sier Bratli.

Og de virker ikke som Salsabil har tenkt å gi seg med satsningen heller.

- Jeg satser 100 prosent på taekwondo nå. Mitt første mål blir junior-EM i år. Jeg tror jeg har levert en grei søknad med de siste resultatene mine, sier hun.

Flere utøvere fra både Mudo Team Furuset/Tveita og Grorud Taekwondo deltok i Dutch Open. Ingen klarte likevel å gjøre en like god prestasjon som Salsabil.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!