Salsabil, nok et stortalent fra Team Mudo Tveita/Furuset

Salsabil, nok et stortalent fra Team Mudo Tveita/Furuset

 

15 år gamle Salsabil Saaliti fortsetter å imponere i Taekwondo. I helgen var hun den eneste norske utøveren som tok sølvmedalje i Dutch Open. Av treneren blir hun beskrevet som et like stort talent som Nikolina Kursar.

Skrevet av:

Dutch Open har rykte på seg for å være det beste og mest kvalitetssterke Taekwondo-stevne i Europa. I helgen barket 1060 utøvere fra 41 nasjoner sammen i Eindhoven, og mange av våre utøvere fra dalen deltok. Det var kun én av dem som kom hjem med medalje, og det var Salsabil Saaliti som fylte 15 år i går. Naturlig nok var hun fornøyd med sølvet i - 49 kilos klassen.

- Det var 26 utøvere med i klassen min, og jeg er veldig stolt og glad over det jeg presterte. Det er virkelig gøy når man får det til, sier «Salsa» til Akers Avis Groruddalen.

Salsabil gikk fem kamper i mesterskapet, og det var ingen småjenter hun møtte heller.

- Jeg møtte en stor rival fra Sverige. I fjor tapte jeg 0-7 mot henne, men nå fikk jeg en herlig revansje. Hun ledet 3-1 til siste runde, før jeg tok henne på slutten, gliser hun.

Også amerikanerne fikk kjørt seg. Vinneren fra US Open i «Salsas» klasse var motstanderen, uten at «Salsa» la merke til det.

- Jeg visste ikke hvem hun var da jeg gikk på matta, så jeg hadde ingen respekt. Jeg ledet 5-1 etter to perioder, og vant til slutt 8-2. Det er ikke så galt mot en dame som tok bronse i Junior-EM, sier hun.

En annen kamp «Salsa» er stolt over er den andre kampen i turneringen.

- Da gjorde jeg kort prossess. Jeg brukte en runde og 10 sekunder på å slå henne 7-0. Jeg følte meg i fin form, og slapp meg løs, sier hun.

Rått talent

Salsabils prestasjoner får coach, Gunnar Bratli, til å hente fram superlativene.

- Salsabil var 14 år da hun tok medalje i Dutch Open. Det er den samme alderen som Nikolina Kursar tok sin bronse på.

- Salsabil er et supertalent i klasse med Nikolina Kursar, sier Gunnar Bratli.

En beskjeden «Salsa» syntes de ordene er hyggelig å høre.

- Det er utrolig morsomt at jeg blir sammenliknet med Nikolina. Hun er jo en av verdens største talenter, sier hun.

Salsabil har drevet med taekwondo i to år, men på den tiden har hun altså rukket å imponere alle. Norsk mester, nordisk mester, i tillegg til bronse i Dutch Open. Hun har også gått bra i Kroatia Open og US Open.

- Hun er av den samme typen som Nikolina. Hun elsker å trene, og gir alltid alt. Det er hva man gjør på treningen som skaper resultater. De som står på får best progresjon. Dette er egenskaper begge jentene har, i tillegg til at de er konstant blide, og en fornøyelse å jobbe med, slår Bratli fast.

- Hvordan er det å ha to av Norges fremtidige stjerner i stallen?

- De er utrolig gøy. Jeg er kjempestolt av dem. Det er lett å jobbe med slike utøvere som virkelig vil noe. Dessuten har vi enda flere jenter som er på vei oppover, det lover virkelig godt, sier Bratli.

Og de virker ikke som Salsabil har tenkt å gi seg med satsningen heller.

- Jeg satser 100 prosent på taekwondo nå. Mitt første mål blir junior-EM i år. Jeg tror jeg har levert en grei søknad med de siste resultatene mine, sier hun.

Flere utøvere fra både Mudo Team Furuset/Tveita og Grorud Taekwondo deltok i Dutch Open. Ingen klarte likevel å gjøre en like god prestasjon som Salsabil.

 

Siste nytt i Sport

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

 
Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

 
Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!