«Samme laget» ...to NM-gull

«Samme laget» ...to NM-gull

 

De var storfavoritter før finalene og leverte varene på overlegent vis. Sveivas G17- og G19-lag er uten tvil landets beste ungdomslag.

Skrevet av:

 

Flere av Sveiva-ungdommene fikk med flere medaljer hjem etter helgas NM-finaler i Rykkinhallen. G17-laget startet ballet med å ha full kontroll over Sarpsborg.

Trener Geir Bjerknes var ikke akkurat nervøs på sidelinja før finalen.

- Gullet er bestilt, og med disse gutta har jeg ingen tvil. Vi vinner, sa han.

Som sagt så gjort. Sveiva-guttene dominerte i banespillet, og viste klasseforskjell kampen igjennom.

På tross for litt nonchalant forsvarsspill og noen reduseringer fra Sarpsborg var det aldri tvil om hvem som ville vinne.

At det endte 8-4 til groruddølene kan ingen klage på.

- Det er ingen tvil om at vi har landets beste G17-lag. Vi fører alle våre kamper. I denne finalen hadde vi vel nærmere 80 prosent ballbesittelse. Det ser ut som vi kjører powerplay hele veien, og det sier sitt, mener trener Bjerknes.

 

Alt kan repeteres

Sveiva G19 er i praksis det samme laget som G17. Det er de samme spillerne som spiller for begge lag, bortsett fra Anders Haugom, Thomas Zaal, Espen Hornslien, Mats Løkken, Jonas Castellanos og Ola Teigen som er de eneste rene G19-spillerne.

Med ett gull i lomma på de fleste av spillerne, tok G19 fatt i sin finale mot Tunet. Her ble det mer å juble for.

- Vi tar kontroll fra start, og vi utspiller motstanderen. Disse gutta har ekstremferdigheter, og de setter ballen i mål fra alle vinkler. Motstanden i Norge er rett og slett ikke god nok for disse gutta, Geir Bjerknes fast. Han er trener både for G17- og G19-laget.

Akkurat som i G17-finalen var han sikker på seier før start.

- Vi visste vi kom til å vinne. Her var det bare å sole seg i glansen. Etter to perioder ledet vi 6-1. Da spurte speakeren i hallen meg om det fremdeles var noen kamp. Jeg svarte bråkjekt at vi gikk for tosifret. Normalt er jeg en ydmyk mann, men når det gjelder disse spillerne er jeg ikke redd for å dra på.

- De er rett og slett enormt gode, skryter han.

Såpass gode var Sveiva i G19-finalen at Tunet måtte se seg slått hele 12-4.

 

Stolt kaptein

Kaptein på både G17 og G19 er Daniel Gidske. Han er fornøyd med flere NM-medaljer.

- Det er alltid moro å vinne NM-gull, og det var det i år også. Både for G17 og G19, sier han.

Han syntes imidlertid G19-finalen var den beste.

- Spillemessig er det den beste matchen vår. Tunet er et skikkelig hatlag, og det finnes ikke noe bedre enn å slå dem med tosifret antall i en NM-finale, slår han fast.

- G17-finalen?

- Den var helt grei. Vi gjør ikke en kjempematch, men vi har full kontroll på Sarpsborg. Gull er gull, men G19-gullet smakte bedre. Deilig at Tunet tapte én finale i hvert fall, ler han.

Daniel Gidske er én av fem (Daniel Gidske, Sindre Bjerknes, Thomas Furu og Christoffer Øystad) Sveiva-ungdommer som også er fast med Sveiva-herrene.

Etter mange NM-gull med ungdomslagene i Sveiva, setter Gidske seg nå ett nytt mål.

- Det hadde vært gøy å spille NM-finale med herrelaget. Det er det neste som står på lista mi, slår han fast.

Kjetil Hammerstad og Andreas Skriden fra G15-laget fikk maks uttelling i helgas finaler. I tillegg til sølv med G15, fikk begge gull med G17 og G19-laget. Hammerstad scoret også i alle tre finalene.

 

Utfordring

Såpass overlegne er Sveiva-ungdommene på norsk jord at trener Geir Bjerknes syntes det er vanskelig å finne utfordringer for spillerne.

- Absolutt, her i Norge er vi overlegne. Det mest spennende er å reise til Sverige med dem. I sommer fikk vi sølv i Gothia-Cup, og det er mye tøffere enn å bli norsk mester.

- At så mange av gutta får være med A-laget er positivt på mange måter. Men det kan bli store belast­ninger da de spiller på tre lag.

- Sveiva må planlegge fremtiden til disse gullgutta nøye nå, sier han.

Bjerknes rekker også en stor takk til medtrener Kent Martinsen.

- Det er han som har bygget opp hele juniorstallen til Sveiva. Han har gjort en fantastisk innsats for klubben, slår han fast.

 

  • Se mer i onsdagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

 

Innebandy, NM-finale, G17:

Sarpsborg - Sveiva 4-8 (0-3, 3-2, 1-3)

Dommere: John Vegar Eliassen og

Bjørnar Torvet.

Tilskuere: 213

Mål for Sveiva: Sindre Bjerknes 2, Kjetil Hammerstad 2, Patrick Martinsen, Chetan Sethi, Thomas Furu, Mathias Hals.

Utvisninger:

Sarpsborg 2x2 minutter

Sveiva 2x2 minutter.

 

Innebandy, NM-finale, G19:

Sveiva - Tunet 12-4 (5-0, 1-1, 6-3)

Dommere: Eirik Olavson og Mathias Smaga.

Tilskuere: 253

Mål for Sveiva: Jonas Castellanos 3, Sindre Bjerknes 3, Christoffer Øystad 2, Patrick Martinsen, Anders Haugom, Kjetil Hammerstad, Thomas Zaal.

Utvisninger:

Sveiva 4x2 minutter,

Tunet 3x2 minutter .

Siste nytt i Sport

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

 
– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

 
Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

 
Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!