Sammensveiset på Høybråten

Sammensveiset på Høybråten

 

Høybråten og Stovner idrettslags fotballskole er ikke helt som alle andre skoler. Her har klubbens egne talenter ansvar for å utvikle de yngre, samtidig som alle har ansvar for at det skal bli morsomt.

Skrevet av:

Sommerferien har akkurat begynt, og med den starter også flere fotballskoler rundt om i byen. Også på Høybråten har man fotballskole, men her gjør man som vanlig ting på sin egen måte. Innleide instruktører og stjernenavn er tabu.

Her er det klubbens egne juniorspillere pluss noen fra A-laget som tar ansvar for utviklingen av de yngste talentene.

- Jeg kan ikke få sagt nok ganger hvor stolt jeg er av disse guttene. De stiller opp på alt de blir forespurt om, og hjelper til der det trengs. De er ordentlig gode forbilder for de yngste på Høybråten, sier Unni Storsveen fra klubben.

Som leder er hun til stede under fotballskolen, men det er juniorgutta som styrer hele showet.

- Vi er noen voksne «observatører» her, som ordner med vann, mat, skrubbsår og trøst. Resten av opplegget er det juniorgutta som tar seg av, og det fungerer utmerket, sier hun.

Stolt av å bygge klubbkultur

Med å la klubbens egne spillere være forbilder og trene med de yngste spillerne, skapes det naturlig nok lokale helter. Det igjen er med på å bygge en klubbkultur. I Høybråten mener de at den kulturen er viktig.

- Ja, man bygger en sterk klubbkultur på denne måten. De eldre blir kjent med de yngste spillerne. Jeg er stolt av å være i en klubb som setter samholdet så sterkt som i Høybråten.

- Jeg har spilt i noen forskjellige klubber, men samholdet og miljøet på Høybråten er helt unikt, sier Rasmus Semmerud som er en av instruktørene.

Jobben som intstruktør synes han er både morsomt og utfordrende.

- Det er kult for oss. Vi blir kjent med de yngste, og lærer å forholde oss til dem. Det kan også være utfordrende. Man blir sliten utover dagene, ler han.

- Er det noen talenter her?

- Det er overraskende mange som kan bli gode. Det viktigste er likevel at alle har det moro og at de yngrer lærer seg sjarmen med HSIL, forteller han.

- Og det er?

- At alle står på for hverandre på Høybråten. Det gjør meg stolt av å representere klubben, sier han.

- Verdens beste breddeklubb

Også deltakerne på skolen hadde det trivelig.

- Ja, vi har det dødskult. Vi lærer mye fotball, og får spilt mot folk på forskjellige aldre. Det er moro, sier Adrian Silva (12), Patrik Johannessen (10) og Sivert Tønnesen (7).

De spiller alle i HSIL til vanlig, og synes det er storveis at deres egen klubb arrangerer fotballskole.

- Vi ser litt opp til instruktørene våre. Det er kult å få spille med dem siden de er så gode, sier de.

- Skal dere bli instruktører selv om noen år?

- Kanskje det. Det er litt tidlig å tenke på, sier de.

Sivert holder med Manchester United og Vålerenga, mens Patrik liker Barcelona og United. For Adrian er det Arsenal og Barcelona som gjelder. Og gutta har lyst til å bli gode nok for disse lagene.

- Ja, vi vil satse på fotball, sier de.

- Skal dere inn på A-laget til Høybråten først?

- Nei, der er det ingen penger å hente. Vi må kanskje bytte klubb før vi kommer så langt, sier Patrik og Adrian.

- Det er litt langt fram i tid. Foreløpig er vi i Høybråten og Stovner. Det er verdens beste breddeklubb for små barn som oss. Her er det godt miljø og instruktører som tar var på oss. Vi får klare oss med det foreløpig, avslutter Sivert.

Fyller 10 til neste år

På årets fotballskole var det 105 deltakere fra Høybråten. Skolen varte fra mandag til onsdag, hvor det ble turneringsspill på onsdagen. Til neste år skal fotballskolen arrangeres for tiende gang, og man gleder seg allerede.

- Det er alltid moro å være med, og vi holder det nok gående en stund til, ler Unni Storsveen og Tor Andresen som startet det hele opp for ti år siden.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!