Sammensveiset på Høybråten

Sammensveiset på Høybråten

 

Høybråten og Stovner idrettslags fotballskole er ikke helt som alle andre skoler. Her har klubbens egne talenter ansvar for å utvikle de yngre, samtidig som alle har ansvar for at det skal bli morsomt.

Skrevet av:

Sommerferien har akkurat begynt, og med den starter også flere fotballskoler rundt om i byen. Også på Høybråten har man fotballskole, men her gjør man som vanlig ting på sin egen måte. Innleide instruktører og stjernenavn er tabu.

Her er det klubbens egne juniorspillere pluss noen fra A-laget som tar ansvar for utviklingen av de yngste talentene.

- Jeg kan ikke få sagt nok ganger hvor stolt jeg er av disse guttene. De stiller opp på alt de blir forespurt om, og hjelper til der det trengs. De er ordentlig gode forbilder for de yngste på Høybråten, sier Unni Storsveen fra klubben.

Som leder er hun til stede under fotballskolen, men det er juniorgutta som styrer hele showet.

- Vi er noen voksne «observatører» her, som ordner med vann, mat, skrubbsår og trøst. Resten av opplegget er det juniorgutta som tar seg av, og det fungerer utmerket, sier hun.

Stolt av å bygge klubbkultur

Med å la klubbens egne spillere være forbilder og trene med de yngste spillerne, skapes det naturlig nok lokale helter. Det igjen er med på å bygge en klubbkultur. I Høybråten mener de at den kulturen er viktig.

- Ja, man bygger en sterk klubbkultur på denne måten. De eldre blir kjent med de yngste spillerne. Jeg er stolt av å være i en klubb som setter samholdet så sterkt som i Høybråten.

- Jeg har spilt i noen forskjellige klubber, men samholdet og miljøet på Høybråten er helt unikt, sier Rasmus Semmerud som er en av instruktørene.

Jobben som intstruktør synes han er både morsomt og utfordrende.

- Det er kult for oss. Vi blir kjent med de yngste, og lærer å forholde oss til dem. Det kan også være utfordrende. Man blir sliten utover dagene, ler han.

- Er det noen talenter her?

- Det er overraskende mange som kan bli gode. Det viktigste er likevel at alle har det moro og at de yngrer lærer seg sjarmen med HSIL, forteller han.

- Og det er?

- At alle står på for hverandre på Høybråten. Det gjør meg stolt av å representere klubben, sier han.

- Verdens beste breddeklubb

Også deltakerne på skolen hadde det trivelig.

- Ja, vi har det dødskult. Vi lærer mye fotball, og får spilt mot folk på forskjellige aldre. Det er moro, sier Adrian Silva (12), Patrik Johannessen (10) og Sivert Tønnesen (7).

De spiller alle i HSIL til vanlig, og synes det er storveis at deres egen klubb arrangerer fotballskole.

- Vi ser litt opp til instruktørene våre. Det er kult å få spille med dem siden de er så gode, sier de.

- Skal dere bli instruktører selv om noen år?

- Kanskje det. Det er litt tidlig å tenke på, sier de.

Sivert holder med Manchester United og Vålerenga, mens Patrik liker Barcelona og United. For Adrian er det Arsenal og Barcelona som gjelder. Og gutta har lyst til å bli gode nok for disse lagene.

- Ja, vi vil satse på fotball, sier de.

- Skal dere inn på A-laget til Høybråten først?

- Nei, der er det ingen penger å hente. Vi må kanskje bytte klubb før vi kommer så langt, sier Patrik og Adrian.

- Det er litt langt fram i tid. Foreløpig er vi i Høybråten og Stovner. Det er verdens beste breddeklubb for små barn som oss. Her er det godt miljø og instruktører som tar var på oss. Vi får klare oss med det foreløpig, avslutter Sivert.

Fyller 10 til neste år

På årets fotballskole var det 105 deltakere fra Høybråten. Skolen varte fra mandag til onsdag, hvor det ble turneringsspill på onsdagen. Til neste år skal fotballskolen arrangeres for tiende gang, og man gleder seg allerede.

- Det er alltid moro å være med, og vi holder det nok gående en stund til, ler Unni Storsveen og Tor Andresen som startet det hele opp for ti år siden.

 

Siste nytt i Sport

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

 
– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!